Acasă » Informative » 5 sfaturi bune pentru a nu ajunge debitor

5 sfaturi bune pentru a nu ajunge debitor

Last update:

Speri sa nu ajungi niciodata debitor? Esti infricosat de consecintele neplatii ratelor?

Cele mai infricosatoare statistici cu debitori Romania sunt cele din bazele de datele ale Biroului de Credit si cele de la ANAF.

Multimita internetului si a numarului crescut de institutiilor de creditare, astazi putem foarte usor sa contractam un credit fara multe acte, in conditii din ce in ce mai facile.

Dar, ca exista un dar, orice imprumut de bani pe care il accesezi iti poate aduce si probleme financiare, nu doar rezolvarea unor situatii dificile.

Scopul nostru este acela de a-ti arata cum poti sa-ti minimalizezi aceste probleme generate de accesarea unui imprumut rapid.

Multe persoane ajunse pe lista rau platnicilor din Biroul de Credit nu au avut initial intentia de a nu-si onora obligatiile de plata. Dar, in timpul derularii contractului de imprumut, s-a ivit o problema care i-a impiedicat sa-si achite obligatiile lunare de plata.

In aceeasi ordine de idei, persoanele care au ajuns pe debitori la stat nu si-au achitat la timp obligatiile generate de taxele si impozitele datorate statului roman.

Multi dintre cei care apar ca debitori (in ghiseul.ro) au in spate si alte probleme generate de aceasta situatie, si anume, au propriri pe conturile bancare pentru recuperarea debitelor neachitate, penalizari multiple etc.

Cand a aprut prima data statistica debitorilor, s-a creat o rumoare destul de mare in randul populatiei, in special datorita obligatiilor mari pe care unele persoane publice le aveau.

Cum poti fi radiat din statistica debitorilor?

Pentru a scapa de aceasta problema, n-ai decat o unica solutie, si anume, achitarea rapida a debitelor catre stat.

In cazul in care, dupa calculele tale, lucrurile nu sunt in regula, poti solicita o recalculare a darilor. Sunt situatii in care pot exista erori, asadar nu trebuie sa disperi daca apare o atare problema, trebuie sa iei masuri pentru a o rezolva.

Este bine sa ai o evidenta de detaliu a impozitelor datorate, pentru a fi sigur ca lucrurile sunt in regula in privinta calculelor aplicate taxelor si impozitelor tale.

De cand avem declaratia unica, lucrurile sunt mult simplificate, astfel ca poti usor vedea care iti sunt obligatiile de plata.

Odata platite debitele catre stat, plus penalizarile aferente, persoana in cauza va fi eliminata din statisiticile de gen.

Ce persoane se regasesc printre debitorii la stat?

Statisitica debitorilor la stat nu este una inatacabila, pentru ca uneori pot aparea si greseli in dreptul persoanelor de buna credinta care si-au achitat la timp impozitele.

In primul rand, in aceasta baza de date intalnim persoane publice cunosute, cu background politic si vizibilitate mare, cu sume datorate mari, acumulate in perioade extinse de timp.

Sumele datorate sunt alcatuite in general din debitul principala si din cele secundare (penalizarile). Penalizarile pot fi foarte mari, mai ales daca intervalul de timp trecut de la irnegistrarea intarzierii este unul semnificativ.

Unele persoane asteapta probabil sa se legifereze diferite modalitati de reducere a acestor debite.

Exista si posibilitatea sa accesezi un credit pentru a-ti reechilibra bugetul.

In ultimii ani au existat cateva forme de restructurare a obligatiilor bugetare si probabil ca una similara va exista si in acest an.

Sfaturi utile pentru a nu ajunge debitor

Indiferent de statistica, ar fi bine sa iti iei toate masurile de precautie posibile pentru a nu fi unul dintre cei carora le apare numele publicat intr-o asemenea baza de date.

Daca lucrurile n-ar avea urmari, probabil ca nu ai avea motive sa te ingrijorezi, insa, fiecare ‘aparitie’ de-a ta pe una dintre aceste statistici vine cu consecinte nefavorabile pentru tine: de la propriri pe conturi la ingreunarea accesului la o viitoare creditare, ca sa nu mai vorbim de penalizarile acumulate care se aduna in timp si iti face si mai dificila stingerea debitelor.

Vezi si   Cum alegi cel mai bun broker de credite? - Ghid complet

Ce poti sa faci pentru a evita astfel de situatii:

  • declara-ti veniturile la timp pentru a beneficia de avantajele ce decurg din aceasta operatiune (uneori primesti discount-uri daca respecti termenii de depunere si de plata);
  • plateste la timp debitele catre stat
  • plata taxelor si impozitelor trebuie sa fie prioritara pentru tine, astfel incat sa nu mai trebuiasca sa platesti penalizari
  • achita-ti la timp ratele creditelor pe care le ai in derulare pentru a nu fi raportat de institutia financiara
  • nu imprumuta sume prea mari de bani, ingreunandu-ti si mai mult situatia financiara si asa precara.
(Visited 207 times, 1 visits today)
Monica A.https://www.creditmix.ro/formular-contact/
Sunt pasionata de domeniul finantelor. Mare parte din timp mi-l petrec culegand informatii, analizand, cercetand, coreland. Imi place sa cred ca oferind informatie pe intelesul oamenilor, ofer si o sansa la o viata mai buna. Sunt un om caruia ii place sa gandeasca, sa se mentina in forma, cu gandire libera, fara prejudecati. Am un doctorat in simulare numerica si cativa ani de drept (nu toti!). Iubesc cartile, muzica, filmele... Si internetul. De peste sapte ani scriu articole pentru publicatii financiare online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

GDRP | T&C | Privacy | Cookies