Acasă » Informative » Au aparut IFN-uri noi in piata care nu examineaza BC?

Au aparut IFN-uri noi in piata care nu examineaza BC?

Last update:

Apar tot timpul IFN-uri noi care nu controleaza BC. Astfel de solutii sunt ispititoare pentru cei care spera sa nu le fie analizat trecutul de creditare.

Fiind obisnuiti in ultimii ani cu o frecventa de aparitie mare a IFN-urilor noi, majoritatea cu conditii facile de accesare, romanii se intreaba daca printre noile IFN-uri aparute in piata sunt si dintre cele care nu examineaza BC.

Oamenii au trecut cumva de la euforia unei avalanse de IFN-uri ce apareau pe banda rulanta in 2017, la preocuparea gasirii unei societati noi care sa le indeplineasca dezideratele.

In ultimii ani au fost inregistrate la BNR multe IFN-uri, unele atipice pentru piata romaneasca, altele cu portofoliu similar cu majoritatea celor existente.

Printre IFN-urile noi cu portofolii inovatoare, amintim aici Credissimo IFN – ce ofera credite online intr-o forma avansata tehnologic (transformat recent – in aprilie 2020 in Money-Mat IFN – specializat in aprobarea de credite imobiliare), Mogo IFN (ofera credite cu garantie auto), Ecofinance (linie de credit), Vivus – 4Finance (exista Zaplo la noi si Vivus in alte tari, intre timp Zaplo a disparut din piata romaneasca), SMS Credit, Money fast credit IFN etc. .

Cei de la Credissimo IFN s-au bucurat de un real succes in piata, fiind o societate nebancara apreciata pozitiv de clienti. Partea atractiva venita de la acest IFN a fost rapiditatea cu care ofera imprumuturi online. Credissimo IFN online este una dintre cele mai populare oferte din acesta bransa.

O alta solutie de finantare o putem intalni la Credola IFN. Cei de la Credola IFN sunt aparuti de cativa ani in piata. Este axata pe credite de consum si microfinantari, dar au si alte produse financiare in portofoliu.

Pro Vital Credit IFN este un alt IFN de top, cu un background de succes. Furnizeaza imprumuturi simplu de accesat. La Pro Vital Credit IFN veti gasi intelegere, fie ca sunteti persoana fizic, fie ca aveti o afacere a voastra.

Recent aparuta in piata este si Sfera Credit IFN (ianuarie 2023). Acest IFN pare si el unul destul de tolerant cu cei care au avut probleme in trecut cu rambursarile. Desi nu ofera suma mari imprumut, in caz de nevoie poti apela la Sfera Credit, mai ales daca nu ai un background pozitiv.

Multi se intreaba cum si de unde mai pot accesa credite nebancare pentru debitori, avand in vedere faptul ca nu au mai fost lansari vizibile de noi IFN-uri pe acest segment permisiv de creditare.

Pentru ca bancile accepta debitori doar in anumite conditii, multi dintre cei cu trecut de creditare prost sunt privati de accesul la un nou imprumut, lansadu-si speranta tot catre IFN-uri.

Dar, nici societatile nebancare nu mai sunt atat de binevoitoare cu aceste persoane, noile conditii din piata impunandu-le o anumita condituita directionata mai degraba inspre inasprirea conditiilor de eligibilitate.

Chiar daca numarul debitorilor a scazut in ultimul an, sunt inca destule persoane care vor sa obtina un credit de la una dintre IFN-urile ce nu verifica Biroul de Credit.

Cei ce apar in statisticile blamatilor bancilor cauta disperati o cale de a face rost de bani imprumut, sperand ca in acest fel sa-si selecteze acele oferte care ii accepta si pe cei cu scoring negativ in BC.

Sunt multe societatile financiare ce analizeaza datele din BC, fapt ce spune multe despre modul cum aceste societati ii trateaza pe cei catalogati drept datornici in trecut.

Din fericire pentru aceste persoane, exista inca unele IFN-uri la care pot apela, si de la care care poti imprumuta usor o suma mica de bani.

Principala cerinta a acestor firme este sa ai un venit, adica sa fii solvabil, sa ai cum sa-ti rambursez suma de bani imprumutata.

Vezi si   Bani imprumut pentru pensionari. Simplu de acum.

In privinta accesarii, lucrurile sunt simple; accesezi online, fara deplasari, cu doua acte scanate ori fotografiate.

Poti solicita un credit oline in cate minute, iar daca ai venitul necesar, in cateva ore ai banii in cont. Exact atat de simpla este procedura!

Cei care spera sa obtina un imprumut fara venit, nu sunt deloc avantajati, tinad cont ca orice societate financiara este obligata sa respecte gradul de indatorare admis pentru orice credite furnizat (limitat la 40% pentru creditele in lei si respectiv 20% pentru cele in euro).

Orice forma de accesare online ori prin telefon poate fi incadrata la ceea ce numim credite simple. Usurinta de obtinere a acestor produse nu trebuie sa ii determine pe debitori sa nu cunoasca toate informatiile legate de creditul dorit.

O superficialitatea din partea oricarui imprumutat poate avea urmari nefericite in timp, mai ales daca ajungi in impsibilitatea de rambursare la timp a banilor imprumutati.

Exista oferte noi de IFN-uri care sa permita accesul la un credit fara examinare in BC?

Din informatiile de la BNR (registrul generazl IFN), in 2019 au fost inregistrate patru societati, pe domeniul activiati multiple de creditare, este forma de Unit Credit garanti IFN, din Bucuresti, Transilvania Garant IFN, tot din Bucuresti, 3MSolvency Capital IFN, din Bucuresti si Instant Credit Grup IFN din Suceava.

Pe demeniul creditelor de consum, in 2019 a fost inregistrata societatea Rapida Loans IFN, cu sediul in Bucuresti.

Despre ultima dintre cele mentionate, Rapida Loans IFN, va putem spune ca solicita din partea clientilor sa aiba “un trecut de credit excelent”, si de asemenea specifica sa aiba un grad de indatorare de maxim 40%.

Despre UniCredit Garanti IFN va putem spune ca are in oferta doar garantii pentru achizitii publice, pentru ministerul finantelor publice, pentru AFIR, etc.

Transilvania garant IFN se ocupa tot cu garantiile, titlul lor de reclama fiind “un garant care te respecta”.

Despre celelalte doua firme n-am aflat mare lucru, neavand platforme online propri si nefiind vizibile in vreunfel in piata.

Iata, asadar, ca putem sa va dam si niste informatii clare in privinta noilor IFN-uri aparute, ne referim la anul 2023, societati care sa accepte la creditare si persoane cu background de creditare slab. Din ce v-am prezentat mai sus, nu exista niciun IFN aparut in acest an care sa ofere imprumturi fara examinare in BC.

Exista alte societati cu o mai mare vechime in piata la care inca puteti apela, chiar daca ati avut in trecut probleme cu rambursarea unui credit.

Nu evitati insa sa incercati si la banci. Chiar daca am auzit cu totii ca institutiile bancare nu ofera credite debitorilor, s-ar putea ca unele sa fie ingaduitoare, in anumite situatii particulare.

Chiar daca ai mers la banci si n-ai avut succes, nu pregeta sa mai incerci si la altele. Unele banci sustin ca nu resping toate persoanele aparute cu debite in BC, ca ele tin cont de mai multe asepecte privitoare la eligibilitatea clientilor.

Ce zic clientii despre creditele IFN pentru debitori?

Multi oameni sunt de parere ca daca vrei sa nu ti se cunoasca trecutul de debitor trebuie sa apelezi la IFN-uri.

Unii au alte opinii, si spun ca ei au fost refuzati de unele IFN-uri, deci nici aceasta optiunile nu este una tocmai potrivita.

Pentru un cetatean aflat in cautarea de imprumuturi pentru debitori, cel mai nimerit ar fi sa aiba o abordare realistica, sa nu se implice emotional. Cu siguranta nu e usor sa fii intr-un impas financiar, sa cauti un credit rapid si sa fii refuzat de mai multe societati. Important este sa nu dai inapoi si sa mai incerci si in alta parte.

Cunosc persoana aflate intr-o astfel de situatie, si anume sunt trecute in BC datorita unei intarzieri la rata unui credit ipotecar din urma cu doi ani. Aceasta persoana a vurt sa se imprumute la banca si nu a avut succes. A fost refuzat. A incercat si la IFN-uri si acolo i s-a spus verde in fata ca avand in vedere scoringul sau din BC, putin problabil sa-l imprumute cineva. Pana la urma, a gasit un IFN care l-a creditat, a accesat suma de 12.000 de lei pentru trei ani. I-a cerut sa aiba vechime de minim o luna.

(Visited 4.349 times, 1 visits today)
Monica A.https://www.creditmix.ro/formular-contact/
Sunt pasionata de domeniul finantelor. Mare parte din timp mi-l petrec culegand informatii, analizand, cercetand, coreland. Imi place sa cred ca oferind informatie pe intelesul oamenilor, ofer si o sansa la o viata mai buna. Sunt un om caruia ii place sa gandeasca, sa se mentina in forma, cu gandire libera, fara prejudecati. Am un doctorat in simulare numerica si cativa ani de drept (nu toti!). Iubesc cartile, muzica, filmele... Si internetul. De peste sapte ani scriu articole pentru publicatii financiare online.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

GDRP | T&C | Privacy | Cookies