Acasă » Facilitati » Solutii concrete pentru cei cu intarzieri?

Solutii concrete pentru cei cu intarzieri?

Last update:

Exista in piata financiara rezolvari si pentru cei care au avut probleme cu rambursarea ratelor, pentru cei ce au amanat ori au avut intarzieri.

Solutionarea unor imprumuturi cu intarzieri este posibila si la banci daca solicitantului i s-a imbunatatit vizibil bonitatea.

Multi vor sa afle daca exista o banca care sa crediteze ori sa refinanteze astfel de credite. Cei cu datorii active la banci in 2022 sunt interesati sa-si refinanteze creditele problema pentru a scapa de sintagmele neplacute si pentru a mai obtine o suma de bani in plus, daca venitul ii permite.

Anii precedenti creditele la banci s-au acordat in conditii restrictive de eligibilitate, de aceea cei ce s-au imprumutat nu au fost tocmai privilegiati.

Multi dintre ei n-au reusit sa-si mentina statutul de client bun-platnici, ramanand in urma cu plata ratelor si fiind in unele cazuri raportati de banca la Biroul de Credit pentru intarzieri repetate ce au depasit 30 de zile.

Daca si tu esti in aceasta situatie, adica ai avut intarzieri la ratele unui credit si banca te-a raportat catre Biroul de Credit, cu siguranta iti vor fi utile informatiile pe care ti le vom prezenta mai departe.

In cazul in care vrei sa-ti refinantezi un credit, ai varianta sa incerci la aceeasi banca ori la alta banca. Sanse mai mari sunt sa obtii o refinantare a unui credit cu intarzieri la aceeasi banca. O posibilitate care ti-ar mari sansele de reusita, chit ca ai un credit cu intarzieri, ar fi sa reesalonezi creditul prin prelungirea perioadei de creditare. Acest artificiu ti-ar diminua impovararea financiara lunara, si ai obtine si intelegere din partea bancii pentru intarzierile avute.

Vezi si   Se mai pot cumpara produse in rate fara adeverinta de venit?

O alta optiune pe care o ai ar fi sa apelezi la o alta banca. Acest lucru impune sa fi trecut ceva timp de cand banca te-a raportat la Biroul de Credit, si de asemenea, sa ti se fi imbunatatit substantial venitul si implicit bonitatea de client. In acest caz, s-ar putea ca bancile sa fie ingaduitoare cu scorigul din BC si sa-ti acorde refinantarea dorita.

Un avantaj major al refinantarii este acela ca nu se supune restrictiilor gradului de indatorare. Asadar, s-ar putea sa fie in avantajul tau sa-ti refinantezi in prezent un credit cu probleme.

Acum mai este un beneficiu pentru cei ce apeleaza la o refinantare si anume este vorba despre trecerea de la ROBOR la IRCC, fapt ce a creat o oarecare concurenta intre ofertele bancare, inclusiv pe partea de refinantare. S-ar putea sa fiti avantajati de aceasta concurenta si sa puteti obtine o dobanda mai buna din aceasta cauza.

Daca totusi nu te incadrezi la refinantarile de la banci, poti oricand sa soliciti o refinantare de la IFN-uri. Sunt si IFN-uri care acorda credite pe termen lung, in cuantum mai ridicat, la care poti apela pentru stingerea unui credit bancar cu datorii.

Intarzierile ori datoriile nu sunt o problema in cazul IFN-urilor, daca dispui de un venit solid confortabil la momentul solicitarii. Daca ai si o vechime in munca respectabila si un contract de munca pe perioada nedeterminata, cu siguranta vei avea castig de cauza la IFN-uri si vei obtine refinantarea dorita fara probleme. Fara vechime in munca va fi dificil sa obtii un credit de la banci.

Revenind insa la refinantarile de la banci, s-ar putea ca banca sa nu fie deloc reticenta la aceasta optiune. Daca restanta avuta nu a fost mare, iar perioada de intarziere a fost scurta, cu siguranta nu vei intampina nicio opozitie in a obtine o refinantare, fie la aceeasi banca, fie la alta banca.

Vezi si   Credite nebancare in rate

Banca o sa-ti calculeze scoringul de client si in functie de el, va lua decizia daca iti acorda sau nu creditul dorit.

Daca ai fost raportat catre Biroul de Credit, vei ramane acolo timp de patru ani din momentul in care ti-ai platit datoriile. Daca suma de bani imprumutata a fost mare, vei fi raportat si catre CRC – Centrala Riscului de Credit.

Cum procedezi pentru a obtine o refinantare a unui credit cu intarzieri?

Daca ai statut deja de rau platnic, adica ai fost deja raportat la BC, incepi prin a solicita raportul din Biroul de Credit, pentru a vedea cum stai. Poti sa faci o cerere simpla catre acea institutie si sa obtii raportul. Aceasta actiune s-ar putea sa dureze. Daca nu ai timpul necesar sa astepti, mergi direct la o banca si incearsa sa soliciti o refinantare. Si banca o sa solicite cu acordul tau explicit raportul din Biroul de Credit, iar avantajul eeste ca in acest caz dureaza mult mai putin.

Cu siguranta ca sa obtii o refinantare la o banca, trebuie sa-ti fi achitat deja toate datoriile. Bancile nu acorda finantare celor cu restante active. Nici nu se pune problema din start. Poti sa incerci in acest caz la IFN-uri, dar si acolo iti va fi greu sa obtii un imprumut.

Daca ti-ai platit datoriile e posibil sa obtii o refinantare la o banca. Insa, nu incerca sa te imprumuti mai mult decat poti rambursa, pentru ca te vei indatora excesiv si nu vei mai face fata platilor lunare.

La IFN-uri e mai simplu sa obtii o suma de bani, chit ca esti restantier. Plus ca, n-ai nevoie decat de buletin si un extras de cont. Dar, acum si IFN-urile verifica baza de date a Biroului de Credit, deci nu miza pe IFN-uri daca inca ai datorii active.

Vezi si   Vrei un credit prin SMS? Iata 3 oferte sigure!

Sumele pe care le poti accesa ca rau platnic de la IFN-uri nu sunt mari. Daca vrei o suma mai mare, poti incerca sa obtii un credit garantat. Sunt si IFN-uri care acorda bani cu garantii ipotecare ori de alta natura (creditele cu garantie auto, de exemplu).

Daca ai fost declarat eligibil pentru o refinantare la banca, chiar daca ai avut in trecut intarzieri la plata ratelor, insa, vrei azi sa imprumuti o suma mai mare, astfel incat sa-ti ramana si bani in plus dupa ce-ti achiti creditul intial, poti apela la un co-debitor, ori mai multi, depinde cati accepta banca.

Pentru a-ti mari sansele de reusita, ar fi bine ca respectivul girant sa nu fi fost raportat la Biroul de Credit, iar daca a avut candva un credit, sa aiba un scoring pozitiv in BC.

(Visited 327 times, 1 visits today)
Monica A.https://www.creditmix.ro/formular-contact/
Sunt pasionata de domeniul finantelor. Mare parte din timp mi-l petrec culegand informatii, analizand, cercetand, coreland. Imi place sa cred ca oferind informatie pe intelesul oamenilor, ofer si o sansa la o viata mai buna. Sunt un om caruia ii place sa gandeasca, sa se mentina in forma, cu gandire libera, fara prejudecati. Am un doctorat in simulare numerica si cativa ani de drept (nu toti!). Iubesc cartile, muzica, filmele... Si internetul. De peste sapte ani scriu articole pentru publicatii financiare online.

2 COMENTARII

  1. Sunt în biirou de credit ca rău platnic.Cu ajutoru dumneavoastră aș dori să găsesc o soluție pt un credit din care să pot achita restanțele și să răman doar cu un credit de achitat.Menționez că sunt salariat pe perioadă nedeterminata cu un venit de 32000RON lunar și o vechime în muncă de 33 ani la actualu loc de muncă 10 luni.Vă mulțumesc pt înțelegere! Am mare nevoie de o soluție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

GDRP | T&C | Privacy | Cookies