Acasă » Facilitati » Card de credit pentru rau platnici. Se acorda online?

Card de credit pentru rau platnici. Se acorda online?

Last update:

Procurarea unui card de credit pentru rau-platnici este o nazuinta a celor indatorati, cu istoric de creditare mediocru.

Un card de credit pentru rau platnici reprezinta o sursa de finantare accesibila dorita de cei raportati la BC.

In privinta cardurilor de credit si bancile sunt destul de intelegatoare, fiind mult mai permisive pe partea conditiilor de eligibilitate.

De altfel, presupunem ca mai multe banci isi vor lansa produse noi in 2023, printre care si unele carduri de credit.

Deoasemenea, tinand cont ca nivelul de eligibilitate in cazul cardurilor a fost mereu unul mai redus fata de cel al creditelor de nevoi personale, exista perspective imbucuratoare si pentru cei care nu stau bine cu scoringul din BC.

In prezent se doreste stimularea creditarii, simplificandu-se destul de mult conditiile de accesare si accesarea propriu-zisa.

Suntem la un nivel foarte scazut in privinta intermedierii, iar acest aspect este unul ingrijorator.

S-ar putea ca astfel de actiuni cu scop precis sa stimuleze sectorul bancar romanesc, insa, efectele le vom vedea cu siguranta in timp.

Posibilitati de finantare sunt in piata, chiar si pentru cei cu eligibilitate scazuta.

Bancile sunt mai restrictive pe partea de istoric de creditare, IFN-urile mai intelegatoare.

card credit rau platnici 2023

Exista persoane curioasa sa afle daca pot face descoperire de card daca sunt in Biroul de Credit.

Ei bine, aflati ca exista aceasta posibilitate, depinde mult de Scorul FICO si de bonitatea actuala.

Ce este un card de credit pentru rau platnici?

Un card de credit pentru rau platnici este un tip de card de credit special creat pentru cei care au avut probleme cu plata facturilor sau cu alte imprumuturi in trecut si au un scor de credit scazut.

Aceste carduri de credit sunt, de obicei, mai usor de obtinut decat cardurile de credit obisnuite, dar au, de obicei, taxe mai ridicate si limite de credit mai mici.

Cum functioneaza un card de credit pentru rau platnici?

Cardurile de credit pentru rau platnici functioneaza in mod similar cu cardurile de credit obisnuite. Proprietarul cardului poate face achizitii si sa plateasca ulterior cu dobanzi, in functie de suma ramasa neplatita.

Cu toate acestea, cardurile de credit pentru rau platnici au o serie de limitari si costuri suplimentare.

De obicei, aceste carduri de credit au dobanzi mai mari si taxe mai mari decat cardurile de credit obisnuite si, de asemenea, pot avea o limita de credit mai mica.

Ce trebuie sa stiti inainte de a solicita un card de credit pentru rau platnici?

Inainte de a solicita un card de credit pentru rau platnici, trebuie sa luati in considerare cateva lucruri importante:

1. Dobanzi si taxe mai mari

Deoarece cardurile de credit pentru rau platnici sunt considerate mai riscante de catre institutiile financiare, acestea au dobanzi si taxe mai mari decat cardurile de credit obisnuite. Este important sa va asigurati ca intelegeti toate costurile si sa calculati daca va permiteti sa platiti aceste taxe si dobanzi.

2. Limite de credit mai mici

Cardurile de credit pentru rau platnici pot avea limite de credit mai mici decat cardurile de credit obisnuite, deoarece institutiile financiare considera ca exista un risc mai mare de neplata a facturilor. Este important sa va asigurati ca limita de credit va este suficienta pentru nevoile voastre curente.

3. Cresterea scorului de credit

Folosirea unui card de credit pentru rau platnici poate fi o oportunitate de a va imbunatati scorul de credit, dar numai daca platiti facturile la timp. Daca nu puteti plati facturile la timp, acest instrument de plata va fi in dezavantajul vostru.

4. Riscuri suplimentare

Cardurile de credit pentru rau platnici pot veni cu riscuri suplimentare. Daca nu platiti facturile la timp sau depasiti limita de credit, puteti ajunge intr-o situatie financiara si mai dificila. Este important sa va asigurati ca intelegeti riscurile asociate cu aceste carduri de credit si sa aveti un plan de plata.

Vezi si   Oferte rapide de credite de la IFN

5. Alegerea unui furnizor de carduri de credit pentru rau platnici de incredere

Exista multe institutii financiare care ofera carduri de credit pentru rau platnici, dar nu toate sunt de incredere. Este important sa cercetati si sa alegeti un furnizor de carduri de credit pentru rau platnici de incredere, cu o istorie buna si cu recenzii pozitive de la clienti.

Care sunt avantajele unui card de credit pentru rau platnici?

Cu toate costurile si riscurile implicate, exista cateva avantaje importante in detinerea unui card de credit pentru rau platnici:

1. Posibilitatea de a obtine un card de credit, chiar daca aveti un scor de credit scazut

Unul dintre cele mai mari avantaje ale cardurilor de credit pentru rau platnici este posibilitatea de a obtine un card de credit chiar daca aveti un scor de credit scazut. Aceasta poate fi o oportunitate de a va imbunatati scorul de credit daca platiti facturile la timp si respectati limita de credit.

2. Posibilitatea de a face achizitii online sau in afara tarii

Un alt avantaj important este faptul ca puteti folosi un card de credit pentru rau platnici pentru a face achizitii online sau in afara tarii. Acest lucru poate fi util pentru calatorii sau pentru achizitii online.

3. Posibilitatea de a va imbunatati istoricul de credit

Daca platiti facturile la timp si respectati limita de credit, puteti folosi un card de credit pentru rau platnici pentru a va imbunatati istoricul de credit. Acest lucru poate fi util pentru a obtine credite cu dobanzi mai mici sau pentru a obtine alte tipuri de finantare.

Ce solutii ai in piata pentru a accesa un card de credit cu istoric negativ?

Deocamdata, carduri de credit pentru rau-platnici acorda unele IFN-uri tolerante.

Cel mai cunoscut card de credit nebancar, accesibil si persoanele inscrise in Biroul de Credit, este Axi Card.

Axi Card este un card ce-ti ofera accesul la sume de bani de pana la 3.500 de lei, fara comisioane de emitere ori de administrare, fara comision de retrage.

Plus de asta, ai venit si cu o aplicatie simpla prin care poti sa aplici la un credit.

Se poate aplica pentru Axi Card fie online de pe platforma IFN-ului ori din aplicatia descarcata pe smartphone, fie telefonic.

Cardurile de credit sunt destul de populare in Romania.

Avantajul principal al cardului de credit este acela ca nu implica costuri daca nu este folosit. Printr-un astfel de card ai mere la dispozitie o sum ade bani disponibila pe care sa o folosesti la nevoie.

Bine, daca ne gandim mai bine, asta poate fi si marele lui dezavantaj.

Multi oamenii nu se pot abtine sa nu foloseasca o suma de bani avuta la dispozitie, deci nu este un lucru tocma bun sa ai uneori niste bani la dispozitie.

Cu cardurile de credite iti vin si alte avantaje care s-ar putea sa fie pe placul tau, de exemplu posibilitatea de inchiriere a unei masini in afara.

In realitate, cardul de credit are niste trasaturi imprumutate si din creditele bancare si din cele nebancare: are rapiditatea produselor nebancare si variatiile sumelor pe termen scurt si lung sunt similare celor bancare.

Oricum, felul in care se acceseaza un card de credit este similar atat celor nebancare cat si celor bancare. Se incepe cu o mica plata aferenta emiiterii, care de regula nu depaseste cateva zeci de lei.

Unele banci solicita si o mica taxa de administrare anuala.

Unele banci ofera si o perioada de gratie ce poate varia intre o luna si cateva luni.

Cand folosesti o anumita suma de bani dupa card, trebuie sa rambursezi lunar un procent din ea.

Cum solici un astfel de instrument si care sunt conditiile?

Ca sa accesezi un card de credit online rapid poti s-o faci alegand din ofertele IFN-urilor care au in portofoliu astfel de produse.

Vezi si   Imprumut acordat facil de banci - solutii online

Carduri nebancare puteti accesa de exemplu de la: BRD Finance, UniCredit Consumer Financing IFN, TBI Credit, etc.

Pentru a accesa un card de credit ai nevoie de un contract de munca pe perioada nedeterminata, bancile solicita vechime de munim trei luni la locul actual de munca si 12 luni in total.

Dar, daca ai venituri constante din contracte de colaborare, drepturi de autor ori venituri independente, poti accesa un card de credit nebancar. Important este sa faci doavada existentei unor venituri constante substantiale.

A fost o vreme in care cardurile de credit se acordau doar cu buletinul, fara dovezi de venit.

Astazi un card de credit este tratat ca un imprumut obisnuit, inclusiv din punctul de vedere al eligibilitatii celui ce-l solicita.

Procesul de accesare al unui card de credit este unul rapid.

Daca aplici online pentru unul nebancar este aproape la fel de repede daca il soliciti de la sediul unei banci.

Exista si carduri nebancare?

Bancile examineaza mai nou veniturile prin intermediul ANAF, asa ca au redus foarte mult timpii de verificare a bonitatii clientilor si implicit de aprobare a unui credit.

Daca esti rau-platnici singura posibilitate de a te imprumuta o ai la IFN-uri.

S-ar putea ca si unele banci sa fie intelegatoare, daca restantele pe care le-ai avut in trecut nu au fost mari, daca perioadele in are ai intarziat nu au fost nici ele exagerate.

Pana una – alta, stim sigur ca in piata singurul card de credit rapid online, asumat a fi disponobil si rau-platnicilor este Axi Card.

Cele mai multe IFN-uri nu au abilitatea de a emite carduri de credit, de aceea astfel de instrumente de plata sunt rare in piata. Totusi, exista o forma de carduri intalnita indeosebi la IFN0-uri, este vorba de cele co-branded.

Cardurile nebancare sunt emise sub licenta unui proprietar ce detine marca, asa cum sunt cardurile Visa, MasterCard, Maestro, American Express.

Exemle de carduri cobrandes: cardul Carrefour, rezultat din parteneriatul dintre MasterCard si Carrefour, cardul diverta oferit de parteneriatul dintre Diverta si BRD.

Mai sunt insa si alte colaborari dintre magazine si institutii financiare care au condus la emiterea unor carduri. Ex: Altex, Dedeman, Flanco, Diverta, Maxima, etc.

(Visited 10.201 times, 1 visits today)
Monica A.https://www.creditmix.ro/formular-contact/
Sunt pasionata de domeniul finantelor. Mare parte din timp mi-l petrec culegand informatii, analizand, cercetand, coreland. Imi place sa cred ca oferind informatie pe intelesul oamenilor, ofer si o sansa la o viata mai buna. Sunt un om caruia ii place sa gandeasca, sa se mentina in forma, cu gandire libera, fara prejudecati. Am un doctorat in simulare numerica si cativa ani de drept (nu toti!). Iubesc cartile, muzica, filmele... Si internetul. De peste sapte ani scriu articole pentru publicatii financiare online.
GDRP | T&C | Privacy | Cookies