Acasă » Informative » Ce banci acorda credite romanilor cu venituri din strainatate in 2023?

Ce banci acorda credite romanilor cu venituri din strainatate in 2023?

Last update:

Romanii de peste hotare spera sa acceseze credite cu venituri din strainatate in 2023. Rezolvari sunt si la banci straine si la cele din Romania.

Acordarea unui imprumut catre romanii din afara nu mai este o noutate, multe banci luand in considerare aceste aspecte la descrierea produselor din portofoliul propriu.

Altfel spus, nu dispera, exista banci care acorda credite romanilor cu venituri din strainatate in 2022 atata timp cat esti eligibil.

Asadar, de ce ne-am hotarat sa discutam acest subiect?

Pentru ca sunt multi romani ce obtin venituri din strainatate care apeleaza la un credit in Romania.

Principalul aspect pe care trebuie sa-l stiti este ca, bancile acorda credite romanilor ce obtin venituri din strainatate, insa, procesul este ceva mai greoi decat pentru cei ce lucreaza in tara.

Fie ca apelezi la un credit ipotecar, la un credit Noua Casa ori la un simplu credit de nevoi personale acordat online, pentru banca e important sa ai venituri justificabile.

Mai bine spus, nici nu conteaza ca incasezi venituri din strainatate ori din tara, important este sa le ai si sa nu ai un grad mare de indatorare.

Prin urmare, actele sunt ceva mai numeroase, iar conditiile ceva mai complicate.

Insa, vei avea nevoie in primul si in primul rand de acte doveditoare ca lucrezi in acea tara.

Totusi, daca lucrezi cu contract de munca afara, ai toate sansele sa obtii un credit cu venituri din strainatate in Romania in 2023.

Noi iti vom explica pas cu pas ce e de facut si cum trebuie sa procesezi. Speram sa-ti fie de ajutor informatiile pe care ti le oferim.

Ce alternative ofera bancile straine romanilor?

Bancile straine care acorda imprumuturi catre români sunt o optiune populara pentru cei care doresc sa obtina finantare pentru diverse proiecte sau investitii. Acestea sunt adesea vazute ca o alternativa mai avantajoasa fata de bancile locale, deoarece ofera conditii mai bune si rate mai mici pentru imprumuturi.

Iata cateva dintre bancile straine la care romanii din strainatate pot apela: Santander UK, Deutsche Bank, Mediobanca, Eluna Finanz, CitiBank, HSBC.

De exemplu, pentru un credit in Germania orice roman care ar vrea sa acceseze un credit trebuie sa aiba domiciliul inregistrat pe teritoriul Germaniei. De asemenea, va avea nevoie de angajare permanenta ori poate sa deruleze o profesie liberala cu contract de colaborare ori sa aiba propria firma.

In Italia sunt banci care doresc sa finanteze ideile de afaceri ale romanilor. Spre exemplu Banca Italo – Romena, o sucursala a grupului Veneto Banca avea astfel de propruneri in trecut.

Ce trebuie sa stie in primul rand cineva care lucreaza in strainatate si vrea un credit in Romania?

In primul rand, sunt aproape 10 milioane de romani ce traiesc in afara Romaniei, iar dintre acestia putin peste jumatate sunt in diaspora.

Apoi, numai in Europa de Veste sunt plecati in jur de 3 – 4 milioane romani.

romani in strainatate

Avand in vedere ca sunt multi romani ce muncesc in strainatate in 2023 si carora nu le ajung banii din varii motive (in aceasta perioada este chiar de inteles) si care incearca sa faca rost de un imprumut de la institutie financiara bancara ori nebancara.

Vezi si   Cum obtin la sigur un credit de 1000 lei?

Sa nu intelegeti gresit, sunt si banci straine care acorda credite romanilor din strainatate, dar unii dintre ei nu se incadreaza. Ei bine, din acest motiv exista interes si pentru creditele oferite de bancile din tara.

Plus ca, cu un contract de munca cert, banca iti acorda suma dorita de bani, in mod asemanantor cu cel oferit persoanelor ce au rezidenta in Romania.

Procesul de obtinere de la banca a unui credit daca lucrezi in strainatate nu este unul simplu, dar cu documentele potrivite, poti reusi.

Daca apelezi la un credit online cu venituri din strainatate trebuie sa fii sigur ca iti poti dovedi veniturile intr-un fel sau altul.

Chiar daca nu vrei sa imprumuti sume mari de bani, fie ca doresti 1000 de euro ori 10000 de euro, trebuie sa dovedesti ca muncesti cu contract de munca, ca ai venituri permanente, cu alte cuvinte.

Si nu in ultimul rand, daca nu poti indeplini conditiile de la banci, te poti adresa la nevoie si unei societati nebancare. In cazul in care contractezi pe o perioada mai mare de timp, costurile nu sunt atat de ridicate.

Credit de nevoi, ipotecar sau Prima Casa?

Romanii din afara care obtin venituri din strainatate in 2022 pot accesa nu doar credite de nevoi, ci si credite ipotecare din ofertele bancilor ori cele din cadrul programului Prima Casa.

Cand exista fonduri la Prima Casa, poti sa aplici si sa vezi daca te incadrezi ca cerinte si venituri, plus celelalte conditii specifice acestui program.

Avantajul la Prima Casa este ca ti se cere un avans mai mic si este un credit garantat. Altfel diferentele de costuri nu mai sunt asa de mari intre acest tip de credite si cele ipotecare din portofoliul bancilor.

Sunt multi tineri plecati la munca in straintate tocmai pentru a strange bani in vederea achizitionarii unei locuinte in tara.

Acestia vor sa munceasca pentru a cumpara o casa in Romania.

In afara de conditiile obisnuite, vi se vor cere si actele de munca, actele trebuind sa fie traduse in romana.

Totusi, daca nu lucrati de multa vreme in strainatate, sa stiti ca sansele sa obtineti un credit in tara sunt destul de mici.

Bancile accepta venituri din strainatate in 2022, dar mai sunt si alte conditii de eligibilitate pe langa acest capitol al veniturilor pe care trebuie sa le indepliniti.

Pentru anul 2022, s-a acordat un plan de creditare de 1,5 miliarde de lei.

Exista o hotarare de guvern – HG 292 din 2.03.2022 pentru implementarea programului Noua Casa.

Cu alte cuvinte, suma va ajunge pentru un numar de aproximativ 6.000 de beneficiari, comparativ cu anl trecut cand erau luati in calcul 8.000 de beneficiari.

Ce banci acorda credite cu venituri din strainatate in 2023?

Printre bancile la care poti apela in vederea obtinerii unui credit cu venituri din strainatate amintim aici: Banca Transilvania, BRD, CEC bank, Unicredit, etc.

Solutii de la Banca Transilvania

Cei de la Banca Transilvania ne informeaza ca in cazul creditelor garantate cu ipoteca imobiliara ei accepta si venituri obtinute din contractele de munca din strainatate, cu durata minima de un an. Se solicita insa pentru obtinerea unui imprumut un codebitor care sa locuiasca in Romania si sa obtina venituri in tara.

Vezi si   Romanii au ajuns sa aiba credite neplatite in strainatate

In cazul Creditului Prima Casa, cei de la Banca Transilvania admit la creditare persoanele care au permis de sedere de munca si au lucrat de cel putin un an.

Contractul de munca trebuie sa fie incheiat pe perioada nedeterminata ori sa ai cel putin doua contracte succesive incheiate la un angajator din strainatate.

Ti se solicita drept acte si permisul de sedere emis de autorizatile tarii respective si respectiv permisul de munca emis de autoritatile tarii unde muncesti.

Variantele oferite de BRD

La BRD conditiile pentru obtinerea unui credit sunt: un an vechime la ultimul loc de munca si doi ani in total, venit minim net lunar de 500 lei, co-imprumutati sunt acceptat parinti, sot ori sotie, rude ori afini pana la gradul IV.

Codebitorul trebuie sa obtina venituri in Romania si sa acopere 130% din suma imprumutata. In total, gradul de acoperire al garantiilor trebuie sa fie de cel putin 154%.

Oferta celor de la CEC Bank

CEC Bank accepta la randul ei venituri obtinute din strainatate, fara sa solicite codebitori, dar creditul trebuie garantat cu ipoteca imobiliara. Se solicita o vechime in munca intre 3 si 6 luni. Cei de la CEC Bank acorda credite cetatenilor romani cu domiciliul intr-una din tarile UE, daca aceste persoane pot dovedi ca au resedinta in Romania.

La rotunjirea veniturilor pot fi luate in calcul si veniturile rudelor, membrilor familei, celor care locuiesc impreuna cu clientul, cu grad de rudenie de I si II.

Banca Romaneasca ipotecare pentru romanii din strainatate

Banca Romaneasca acorda un credit ipoteca cu venituri din strainatate. Poti sa-ti achizitionezi astfel o casa, daca esti ceatean roman cu rezidenta in tarile din OECD sau UE.

Cei de la Banca Romaneasca solicita si alte conditii romanilor din strainatate: sa aiba 22 ani impliniti si cel mult 70 ani la finalul contractului de credit, un venit minim de 1200 lei pentru familie si sa prezinte doi codebitori.

Poti imprumuta de la Banca Romaneasca sume intre 35.000 si 1.650.000 lei pentru o perioada de maxim 35 de ani. Avansul initial este de cel putin 15%.

Credit cu venituri din strainatate Libra Bank

Libra Bank se numara de asemenea intre bancile care acorda credite romanilor din strainatate in 2023.

Aceasta banca ofera un credit standard destinat incestitiilor imobiliare, credit ce poate fi accesat de cetateni straini ori de cetatenii romani ce obtin venituri din strainatate.

Acest imprumut cu venituri din strainatate de la Libra Bank este dedicat persoanelor fizice. Are o perioada de creditare maxima de 30 de ani pentru cetatenii romani ce obtin venituri din straintate ori de 15 ani pentru cetatenii romani.

Analiza dosar nu te costa nimic, dupa cum si administrarea creditul este tot gratuita.

Creditul imobiliar cu venituri din strainatate presupune un avans de 20% pentru romanii cu venituri din afara si 0% daca ai o alta garantie imobiliara suplimentara.

Ce documente sunt necesare celor ce lucreaza in afara?

Indiferent daca lucrezi in Spania, Italia, Anglia, Germania ori Portogalia, poti sa obtii un credit la una dintre bancile din Romania care accepta venituri obtinute in strainnatate.

Vezi si   Ce varsta trebuie sa am sa cumpar in rate din magazin?

Pe langa contractul de munca, unele banci solicita si permis de munca cu limita de minim un an.

Ratele aferente imprumutului pentru diaspora se stabilesc in functie de ofertele bancile, suma pe care o accesezi si perioada corespunzatoare.

De asemenea, costurile sunt specifice fiecarei banci in parte. Pentru siguranta unei corecte analize, fii atent sa iei in calcul dobanda anuala efectiva, cea care include toate costurile unui credit.

Inainte de a accesa unul dintre creditele disponibile pentru romanii cu venituri din strainatate 2022, vezi care sunt ofertele pentru care esti eligibil.

Poti sa aplici si online completand o cerere, insa, documentatia iti va fi solicita ulterior in format fizic. Cerintele sunt diferite de la o banca la alta.

Daca lucrezi in diapora, poti obtine un credit de banca, in functie de nevoile tale, sumele acordate depind mult de gradul de indatorare.

Cand ai un venit mic ori esti nesalariat, nu poti imprumuta sume mari de bani.

In cazul in care ai nevoie de o suma mai mare de bani, poti prezenta codebitori, persoane din familie (vezi ca fiecare banca admite rude pana la un anumit grad), ale carora venituri iti pot scadea gradul de indatorare si-ti pot inlesni accesul la imprumutul de bani dorit.

Totusi, cei care nu au identificat inca o oferta pentru un credit cu venituri din diaspora, nu e timpul pierdut. Vezi ca noi ti-am prezentat deja cateva solutii, dar mai sunt si altele in piata.

Care sunt conditiile obligatorii?

Multi romani aflati la munca in strainatate in 2023 si-ar dori sa acceseze un credit de la bancile din Romania. Solutiile exista si la banci si la IFN-uri.

Fara o vechime mare in munca, doar societatile nebancare iti pot admite cererea de creditare.

Daca ai contract de munca cu o durata de cel putin un an si un permis de munca similar, te poti imprumuta chiar la banci.

Pentru obtinerea unui imprumut rapid facil, poti apela direct la IFN-uri. Vezi ca nu toate societatile nebancare acorda credite celor din diaspora.

Cei ce vor sa ia un credit ipotecar in 2023 cu venituri obtinute in strainatate, indeosebi persoanele tinere, au la indemana cateva oferte bancare, inclusiv cele disponibile in programul Prima Casa.

Exista cerinte speciale pentru anumite tari?

Esti in diaspora? Lucrezi in Spania, Italia, Germania ori Anglia? Noi ti-am prezentat deja cateva metode de a te imprumuta pentru consum ori pentru a accesa un credit ipotecar in 2023.

Pentru a accesa un astfel de credit bancar ai nevoie de un cont la banca, astfel incat operatiunile sa se deruleze cat mai rapid.

Din informatiile pe care noi le-am cules, bancile romanesti acorda credite persoanele ce obtin venituri din strainatate daca aceste persoane au contracte de munca si permise de munca pe teritoriul Uniunii Europene.

Nu uitati sa va asigurati ca veti avea venituri pe perioada derularii creditului, astfel incat sa va asigurati o rambursare optima, fara sa ajungeti in cituatia de a nu va mai putea plati ratele – vedeti care sunt consecintele in cazul unui credit neplatit in strainatate.

(Visited 13.639 times, 9 visits today)
Monica A.https://www.creditmix.ro/formular-contact/
Sunt pasionata de domeniul finantelor. Mare parte din timp mi-l petrec culegand informatii, analizand, cercetand, coreland. Imi place sa cred ca oferind informatie pe intelesul oamenilor, ofer si o sansa la o viata mai buna. Sunt un om caruia ii place sa gandeasca, sa se mentina in forma, cu gandire libera, fara prejudecati. Am un doctorat in simulare numerica si cativa ani de drept (nu toti!). Iubesc cartile, muzica, filmele... Si internetul. De peste sapte ani scriu articole pentru publicatii financiare online.

26 COMENTARII

 1. Sunt plecata in Spania de 10 ani. Vreau sa iau un credit de la o banca din Romania, dar am inteles ca trebuie sa fiu prezenta in tara. Stiti vreo banca care acorda credite cu venituri din strainatate online ori fara sa fie nevoie de prezenta fizica?

  • Am luat un credit de la o banca straina din Anglia acum cativa ani si nu am putut rambursa la timp. M-am reintors in tara si am nevoie de un imprumut. Exista vreo banca romaneasca care sa ma imprumute?

 2. Ai luat loan sau credit card? In Anglia cel putin cardurile neplatite nu sunt protejate de nici o lege deci daca nu platesti nu se intampla nimic decat bad credit score si greu de obtinut alt credit. Eu caut o banca sa imi dea imprumut sa-mi platesc credit cardul pt ca interes rate e prea mare 😣

 3. Locuiesc in Spania de peste 10 ani. Acum 5 ani am facut un imprumut, iar cand a venit pandemia nu am mai putut plati ratele. As vrea sa ma intorc in Romania, dar nu stiu daca mai pot din cauza datoriilor neplatite in strainatate.

 4. Bună ziua! Locuiesc și lucrez în Germania de trei ani cu contract nedeterminat, salariu de 1600 ,doresc un împrumut de 10000,cum îl pot obține?

  • Ptr. preaprobarea financiara e nevoie de; ctr. de munca sau permisul de sedere, extrasele cu veniturile incasate in ultimile 12 luni. O adeverinta de venit completata de angajator in anumite cazuri, toate trebuiesc traduse sau daca sunt in limba engleza pot fi folosite ca atare.

 5. Buna! Ma numec Miruna lucrez in Olanda din 2020. As dori un credit la o banca din Romania – 40000 euro pentru achizitionarea unei case la tara multumesc.

 6. Sunt in Marea Britanie din 2014 și am lucrat și lucrez și in momentul de fata ca și angajator independent. Pot accesa un credit prima casa cu venituri din strainatate?

 7. Locuiesc in Australia si muncesc aici de 5 ani. Am luat un credit de la banca, dar as mai vrea unul ca sa-mi termin casa. Sunt interesata de un imprumut la o banca straina sau din Romania.

 8. Buna. AS DORI SA STIU DACA IAU 30000 DE EURO CAT DAU PE LUNA SI DACA SE POATE PE 20 DE ANI SA FAC CREDITUL. Noi locuim in Germania și avem un venit lunar de 3500 euro. Multumesc

 9. Buna ziua,

  Am nevoie de un imprumut urgent. Lucrez in strainatate si as dori sa stiu daca bancile care acorda credite romanilor din strainatate solicita si contractul de munca actual. Ori care sunt actele necesare in acest caz. In trecut am incercat sa iau bani de la banci din strainatate dar nu m-am incadrat.

 10. Sunt interesat de un imprumut dar si de consultanta financiara. Vreau sa ma indrumati catre bancile la care am sansa sa obtin un imprumut de 10000 euro. Lucrez in strainantate de 10 ani si pot dovedi veniturile.

  • Buna ziua dacă mai sunteți interesat va pot îndruma cu drag oferindu-va toate informațiile necesare. Serviciile sunt 100% Gratuite!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

GDRP | T&C | Privacy | Cookies