Acasă » Informative » Exista banci care acorda credite romanilor ce obtin venituri din strainantate?

Exista banci care acorda credite romanilor ce obtin venituri din strainantate?

Last update:

Credite cu venituri din strainatate poti obtine in 2021 de la unele banci ce admit astfel de castiguri.

Acordarea unui imprumut catre romanii din diaspora nu mai este o noutate, multe banci luand in considerare aceste aspecte la drescrierea produselor lor.

De ce? Pentru ca sunt multi romani ce obtin venituri din strainatate care apeleaza la un credit in Romania.

Principalul aspect pe care trebuie sa-l stiti este ca, bancile acorda credite romanilor ce obtin venituri din strainatate, insa, procesul este ceva mai greoi decat pentru cei ce lucreaza in tara.

Actele sunt ceva mai numeroase, iar conditiile ceva mai complicate.

Vei avea nevoie in primul si in primul rand de acte doveditoare ca lucrezi in acea tara.

Totusi, daca lucrezi cu contract de munca afara, ai toate sansele sa obtii un credit cu venituri din strainatate in Romania.

Noi iti vom explica pas cu pas ce e de facut si cum trebuie sa procesezi. Speram sa-ti fie de ajutor informatiile pe care ti le oferim.

Ce trebuie sa stie in primul rand cineva care lucreaza in strainatate si vrea un credit in Romania?

Avand in vedere ca sunt multi romani ce muncesc in strainatate in 2021 si carora nu le ajung banii din varii motive (in aceasta perioada este chiar de inteles) si care incearca sa faca rost de un imprumut de la institutie financiara bancara ori nebancara.

Cu un contract de munca cert, banca iti acorda suma dorita de bani, in mod destul de similar cu al persoanelor ce au rezidenta in Romania.

Chiar daca nu vrei sa imprumuti sume mari de bani, fie ca doresti 1000 de euro ori 10000 de euro, trebuie sa dovedesti ca muncesti cu contract de munca, ca ai venituri permanente, cu alte cuvinte.

Daca nu poti indeplini conditiile de la banci, te poti adresa la nevoie si unei societati nebancare. Daca contractezi pe o perioada mai mare de timp, costurile nu sunt atat de ridicate.

Vrei sa obtii rapid un credit?

Romanii din afara care obtin venituri din strainatate in 2021 pot accesa nu doar credite de nevoi, ci si credite ipotecare din ofertele bancilor ori cele din cadrul programului Prima Casa.

Vezi si   Ce vechime trebuie sa ai pe cartea de munca pentru a solicita un credit de nevoi personale?

Cand exista fonduri la Prima Casa, poti sa aplici si sa vezi daca te incadrezi ca cerinte si venituri, plus celelalte conditii specifice acestui program.

Vezi si   Bancile comerciale din Romania

Avantajul la Prima Casa este ca ti se cere un avans mai mic si este un credit garantat. Altfel diferentele de costuri nu mai sunt asa de mari intre acest tip de credite si cele ipotecare din portofoliul bancilor.

Sunt multi tineri plecati la munca in straintate tocmai pentru a strange bani in vederea achizitionarii unei locuinte in tara.

Acestia vor sa munceasca pentru a cumpara o casa in Romania.

In afara de conditiile obisnuite, vi se vor cere si actele de munca, actele trebuind sa fie traduse in romana.

Totusi, daca nu lucrati de multa vreme in strainatate, sa stiti ca sansele sa obtineti un credit in tara sunt destul de mici.

Bancile accepta venituri din strainatate in 2021, dar mai sunt si alte conditii de eligibilitate pe langa acest capitol al veniturilor pe care trebuie sa le indepliniti.

Ce banci acorda credite cu venituri din strainatate in 2021?

Printre bancile la care poti apela in vederea obtinerii unui credit cu venituri din strainatate amintim aici: Banca Transilvania, BRD, CEC bank, Unicredit, etc.

Solutii de la Banca Transilvania

Cei de la Banca Transilvania ne informeaza ca in cazul creditelor garantate cu ipoteca imobiliara ei accepta si venituri obtinute din contractele de munca din strainatate, cu durata minima de un an. Se solicita insa pentru obtinerea unui imprumut un codebitor care sa locuiasca in Romania si sa obtina venituri in tara.

In cazul Creditului Prima Casa, cei de la Banca Transilvania admit la creditare persoanele care au permis de sedere de munca si au lucrat de cel putin un an. Contractul de munca trebuie sa fie incheiat pe perioada nedeterminata ori sa ai cel putin doua contracte succesive incheiate la un angajator din strainantate. Ti se solicita drept acte si permisul de sedere emis de autorizatile tarii respective si respectiv permisul de munca emis de autoritatile tarii unde muncesti.

Vezi si   Bancile comerciale din Romania

Variantele oferite de BRD

La BRD conditiile pentru obtinerea unui credit sunt: un an vechime la ultimul loc de munca si doi ani in total, venit minim net lunar de 500 lei, co-imprumutati sunt acceptat parinti, sot ori sotie, rude ori afini pana la gradul IV. Codebitorul trebuie sa obtina venituri in Romania si sa acopere 130% din suma imprumutata. In total, gradul de acoperire al garantiilor trebuie sa fie de cel putin 154%.

Oferta celor de la CEC Bank

CEC Bank accepta la randul ei venituri obtinute din strainantate, fara sa solicite codebitori, dar creditul trebuie garantat cu ipoteca imobiliara. Se solicita o vechime in munca intre 3 si 6 luni. Cei de la CEC Bank acorda credite cetatenilor romani cu domiciliul intr-una din tarile UE, daca aceste persoane pot dovedi ca au resedinta in Romania. La rotunjirea veniturilor pot fi luate in calcul si veniturile rudelor, membrilor familei, celor care locuiesc impreuna cu clientul, cu grad de rudenie de I si II.

Vezi si   Credit pe card cu transferul rapid al banilor

Ce documente sunt necesare celor ce lucreaza in afara?

Indiferent daca lucrezi in Spania, Italia, Anglia, Germania ori Portogalia, poti sa obtii un credit la una dintre bancile din Romania care accepta venituri obtinute in strainnatate.

Pe langa contractul de munca, unele banci solicita si permis de munca cu limita de minim un an.

Ratele aferente imprumutului pentru diaspora se stabilesc in functie de ofertele bancile, suma pe care o accesezi si perioada corespunzatoare.

De asemenea, costurile sunt specifice fiecarei banci in parte. Pentru siguranta unei corecte analize, fii atent sa iei in calcul dobanda anuala efectiva, cea care include toate costurile unui credit.

Inainte de a accesa unul dintre creditele disponibile pentru romanii cu venituri din strainantate 2021, vezi care sunt ofertele pentru care esti eligibil.

Poti sa aplici si online completand o cerere, insa, documentatia iti va fi solicita ulterior in format fizic. Cerintele sunt diferite de la o banca la alta.

Daca lucrezi in diapora, poti obtine un credit de banca, in functie de nevoile tale, sumele acordate depind mult de gradul de indatorare.

Cand ai un venit mic ori esti nesalariat, nu poti imprumuta sume mari de bani.

Vezi si   Cum modific limita de tranzactionare card BT?

In cazul in care ai nevoie de o suma mai mare de bani, poti prezenta codebitori, persoane din familie (vezi ca fiecare banca admite rude pana la un anumit grad), ale carora venituri iti pot scadea gradul de indatorare si-ti pot inlesni accesul la imprumutul de bani dorit.

Totusi, cei care nu au identificat inca o oferta pentru un credit cu venituri din diaspora, nu e timpul pierdut. Vezi ca noi ti-am prezentat deja cateva solutii, dar mai sunt si altele in piata.

Care sunt conditiile obligatorii?

Multi romani aflati la munca in strainantate in 2021 si-ar dori sa acceseze un credit de la bancile din Romania. Solutiile exista si la banci si la IFN-uri.

Fara o vechime mare in munca, doar societatile nebancare iti pot admite cererea de creditare.

Daca ai contract de munca cu o durata de cel putin un an si un permis de munca similar, te poti imprumuta chiar la banci.

Pentru obtinerea unui imprumut rapid facil, poti apela direct la IFN-uri. Vezi ca nu toate societatile nebancare acorda credite celor din diaspora.

Cei ce vor sa ia un credit ipotecar in 2021 cu venituri obtinute in strainantate, indeosebi persoanele tinere, au la indemana cateva oferte bancare, inclusiv cele disponibile in programul Prima Casa.

Vezi si   Vrei sa castigi 1000 de lei lunar? Recomanda creditele de la Patria Bank!

Exista cerinte speciale pentru anumite tari?

Esti in diaspora? Lucrezi in Spania, Italia, Germania ori Anglia? Noi ti-am prezentat deja cateva metode de a te imprumuta pentru consum ori pentru a accesa un credit ipotecar in 2021.

Pentru a accesa un astfel de credit bancar ai nevoie de un cont la banca, astfel incat operatiunile sa se deruleze cat mai rapid.

Din informatiile pe care noi le-am cules, bancile romanesti acorda credite persoanele ce obtin venituri din strainatate daca aceste persoane au contracte de munca si permise de munca pe teritoriul Uniunii Europene.

Nu uitati sa va asigurati ca veti avea venituri pe perioada derularii creditului, astfel incat sa va asigurati o rambursare optima, fara sa ajungeti in cituatia de a nu va mai putea plati ratele – vedeti care sunt consecintele in cazul unui credit neplatit in strainatate.

Monica A.https://www.creditmix.ro/formular-contact/
Sunt pasionata de domeniul finantelor. Mare parte din timp mi-l petrec culegand informatii, analizand, cercetand, coreland. Imi place sa cred ca oferind informatie pe intelesul oamenilor, ofer si o sansa la o viata mai buna. Sunt un om caruia ii place sa gandeasca, sa se mentina in forma, cu gandire libera, fara prejudecati. Am un doctorat in simulare numerica si cativa ani de drept (nu toti!). Iubesc cartile, muzica, filmele... Si internetul. De peste sapte ani scriu articole pentru publicatii financiare online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

GDRP | T&C | Privacy | Cookies