Care sunt bancile ce acorda credite romanilor ce obtin venituri din strainantate?

august 20, 2019

Obtinerea unui credit cu venituri din strainantate este disponobila la mai multe banci romanesti, fiecare dintre ele specificand conditiile pentru romanii aflati in aceasta situatie.

Credite cu venituri din strainatate in 2019 sunt acordare de banci in conditii particulare fiecarei entitati financiare in parte.

Printre bancile la care poti apela in vederea obtinerii unui credit cu venituri din strainatate amintim aici: Banca Transilvania, BRD, CEC bank, Unicredit, etc.

Cei de la Banca Transilvania ne informeaza ca in cazul creditelor garantate cu ipoteca imobiliara ei accepta si venituri obtinute din contractele de munca din strainatate, cu durata minima de un an. Se solicita insa pentru obtinerea unui imprumut un codebitor care sa locuiasca in Romania si sa obtina venituri in tara.

In cazul Creditului Prima Casa, cei de la Banca Transilvania admit la creditare persoanele care au permis de sedere de munca si au lucrat de cel putin un an. Contractul de munca trebuie sa fie incheiat pe perioada nedeterminata ori sa ai cel putin doua contracte succesive incheiate la un angajator din strainantate. Ti se solicita drept acte si permisul de sedere emis de autorizatile tarii respective si respectiv permisul de munca emis de autoritatile tarii unde muncesti.

La BRD conditiile pentru obtinerea unui credit sunt: un an vechime la ultimul loc de munca si doi ani in total, venit minim net lunar de 500 lei, co-imprumutati sunt acceptat parinti, sot ori sotie, rude ori afini pana la gradul IV. Codebitorul trebuie sa obtina venituri in Romania si sa acopere 130% din suma imprumutata. In total, gradul de acoperire al garantiilor trebuie sa fie de cel putin 154%.

CEC Bank accepta la randul ei venituri obtinute din strainantate, fara sa solicite codebitori, dar creditul trebuie garantat cu ipoteca imobiliara. Se solicita o vechime in munca intre 3 si 6 luni. Cei de la CEC Bank acorda credite cetatenilor romani cu domiciliul intr-una din tarile UE, daca aceste persoane pot dovedi ca au resedinta in Romania. La rotunjirea veniturilor pot fi luate in calcul si veniturile rudelor, membrilor familei, celor care locuiesc impreuna cu clientul, cu grad de rudenie de I si II.

Vezi si   Tergiversarea platii ratelor

Asadar, multi romani care lucreaza in strainantate au posibilitatea sa se inscrie pentru Programul Prima Casa.

Indiferent daca lucrezi in Spania, Italia, Anglia, Germania ori Portogalia, poti sa obtii un credit la una dintre bancile din Romania care accepta venituri obtinute in strainnatate.

Pe langa contractul de munca, unele banci solicita si permis de munca cu limita de minim un an.

Ratele aferente imprumutului pentru diaspora se stabilesc in functie de ofertele bancile, suma pe care o accesezi si perioada corespunzatoare.

De asemenea, costurile sunt specifice fiecarei banci in parte. Pentru siguranta unei corecte analize, fii atent sa iei in calcul dobanda anuala efectiva, cea care include toate costurile unui credit.

Inainte de a accesa unul dintre creditele disponibile pentru romanii cu venituri din strainantate 2019, vezi care sunt ofertele pentru care esti eligibil.

Poti sa aplici si online completand o cerere, insa, documentatia iti va fi solicita ulterior in format fizic. Cerintele sunt diferite de la o banca la alta.

Daca lucrezi in diapora, poti obtine un credit de banca, in functie de nevoile tale, sumele acordate depind mult de gradul de indatorare. Daca ai un venit mic ori esti nesalariat, nu poti imprumuta sume mari de bani. Daca insa, ai nevoie de o suma mai mare de bani, poti prezenta codebitori, persoane din familie (vezi ca fiecare banca admite rude pana la un anumit grad), ale carora venituri iti pot scadea gradul de indatorare si-ti pot inlesni accesul la imprumutul de bani dorit.

Daca nu ai gasit o oferta pentru un credit cu venituri din diaspora, nu e timpul pierdut. Vezi ca noi ti-am prezentat deja cateva oferte, dar mai sunt si altele in piata.

Vezi si   Evolutie credite 2020

Multi romani aflati la munca in strainantate in 2019 si-ar dori sa acceseze un credit de la bancile din Romania. Solutiile exista si la banci si la IFN-uri.

Daca nu ai o vechime mare in munca, doar societatile nebancare iti pot admite cererea de creditare.

Daca ai contract de munca cu o durata de cel putin un an si un permis de munca similar, te poti imprumuta chiar la banci.

Cei ce vor sa ia un credit ipotecar in 2019 cu venituri obtinute in strainantate, indeosebi persoanele tinere, au la indemana cateva oferte bancare, inclusiv cele disponobile in programul Prima Casa.

Daca vrei un imprumut rapid facil, poti apela direct la IFN-uri. Vezi ca nu toate societatile nebancare acorda credite celor din diaspora.

Esti in diaspora? Lucrezi in Spania, Italia, Germania ori Anglia? Noi ti-am prezentat deja cateva metode de a te imprumuta pentru consum ori pentru a accesa un credit ipotecar in 2019.

Pentru a accesa un astfel de credit bancar ai nevoie de un cont la banca, astfel incat operatiunile sa se deruleze cat mai rapid.

Din informatiile pe care noi le-am cules, bancile romanesti acorda credite persoanele ce obtin venituri din strainatate daca aceste persoane au contracte de munca si permise de munca pe teritoriul Uniunii Europene.

Nu uitati sa va asigurati ca veti avea venituri pe perioada derularii creditului, astfel incat sa va asigurati o rambursare optima, fara sa ajungeti in cituatia de a nu va mai putea plati ratele.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies