Acasă » Facilitati » Rezolvari pentru debitori

Rezolvari pentru debitori

Last update:

Care sunt principalele doleante ale debitorilor din trecut ai bancilor? Ce asteptari au astazi?

Cine cauta credite de redresare, cine le ofera si in ce conditii? Veti gasi in acest context multe doleante ale solicitantilor.

Sunt multe persoane inscrise in BC datorita unor probleme din trecut care cauta cu infrigurare sa se imprumute din nou.

Va prezentam mai jos cateva dintre solicitarile lor de informatii trimise catre noi de-a lungul timpului.

Gheorghe din Brasov: „Cum pot obtine un credit fara giranti, pe termen lung, daca sunt in Biroul de Credit?”
Dobrescu din Tg Mures: „Ma poate ajuta cineva sa obtin un credit (o suma mai mare) pentru a-mi refinanta un alt credit cu intarzieri?”
Stavros din Tulcea: „As dori un credit de 8000 lei pentru a-mi plati unele datorii, dar sunt in BC; la cine ma sfatuiti sa apelez?”
Samoila din Prahova: „Am nevoie de un credit sa platesc rata lunara, dar sunt in considerat cu risc – mai am sanse la banci?”

Acesta se doreste a fi un articol dedicat debitorilor care vor un credit. Ne-am gandit sa adunam la un loc mai multre dintre cererile voastre pentru a oferi si altora posibilitatea sa gaseasca raspunsurile la propriile intrebari.

Primim zilnic pe adresa noastra solicitari de informatii pe aceste teme. Solicitarile acestor persoane sunt numeroase. Multi dintre ei au inca credite cu datorii active fiind deja raportati, deci avand un istorig slab de creditare.

Bancile sunt reticente vis-a-vis de cei ce nu si-au achitat la timp rata in trecut, dar nici IFN-urile nu ii intampina cu bratele deschise.

Totusi, sunt IFN-uri care au ingaduinta si pentru acesti cetateni. Si este vorba nu doar de informatiile afisate de unele IFN-uri, ci si de experienta avuta de-a lungul timpului. Eu cunosc personal oameni cu scoring negativ care au reusit sa se imprumute la un IFN. Au dorit o suma mare si a obtinut-o. Unele IFN-uri ii accepta pe debitorii din trecut daca au astazi un venit superior. Pe de alta parte, bancile acorda credit cu istoric negativ doar in situatii particulare (sa nu fi avut intarzieri mari, sumele datorate sa fi fost mici, venitul actual sa fie generos).

Ce conditii sunt impuse persoanelor cu scoring slab?

La IFN e simplu de aplicat, indiferent de statutul din trecut. Poti accesa online completand formularele puse la dispozitie.

Practic, completand formularele online si incarcand in aplicatie actele solicitate poti sa obtii suma dorita de bani.

Noi suntem curiosi din fire asa ca am luat la puricat conditiilor multor banci si ale multor IFN-uri. Curiozitatea ne-a impins pana intr-acolo incat am dialogat online cu consultantii de la cateva IFN-urilor, solicitandu-le informatii detaliate despre creditele oferite.

Vezi si   Imprumuturi fara vechime in munca. E posibil la banci?

Majoritatea IFN-urilor iau decizia de creditare in cateva ore de la trimiterea cererii online. Daca sunteti de acord cu conditiile de accesare puteti sa obtineti un imprumut rapid in cateva ore si sa aveti banii in cont in chiar ziua accesarii, ori a doua zi, depinde mult de transferul interbancar.

Vezi si   De ce acorda IFN-urile credite fara dobanda?

Daca vrei sa obtii o suma urgenta de bani poti aplica pentru un credit nebancar 2021 la IFN-uri. Ce stim noi cu siguranta este ca unele IFN-uri acorda credite datornicilor, aceasta afirmatie nefiind o deductie, ci o informatie gasita pe platformele online ale unor IFN-uri.

Sunt unele IFN care nici nu controleaza listele din BC. Nu este nimic ilegal. Doar ca aceste institutii nebancare sunt mai permisive, insa, riscurile pe care si le asuma se reflecta in dobanzile mari practicate.

IFN-uri ce ofera credite sunt autorizate de BNR si functioneaza legal, ele avand numar de inregistrare si fiind verificate periodic de BNR.
Contractul de credit oferit de IFN este un act recunoscut de institutiile statului. Intre IFN si clientul care apeleaza la credite 2021 se stabileste o relatie bazata pe obligatiile contractuale.

In contractul de credit sunt trecute clar toate conditiile de creditare: suma de bani imprumutata, perioada de creditare, dobanda, termenul de rambursare, penalizarile, alte conditii specifice.

Ce-ti ofera societatile nebancara daca ai avut in trecut probleme cu banca?

Poti obtine de la societatile nebancare credite mici pe perioada redusa, dar de cele mai multe ori persoanele care apeleaza la aceste impruuturi nici nu doresc sume mai mari de bani.

Si cei cu probleme din trecut pot apela la creditele nebancare cu sau fara garantii, depinde si de suma pe care doresc sa o acceseze. Garantiile solicitate de IFN-urile ce au in portofoliu astfel de produse sunt de regula de natura imobiliara (case, apartamente, terenuri) ori auto (autoturisme).

Recent in piata au inceput sa apara si oferte de credite nebancare in rate, acordate pe timp indelungat, in cuantumuri moderate, de pana la 15.000 lei.

IFN-urile nu sunt atat de drastice in privinta conditilor de eligibilitate atunci cand soliciti un credit nebancar, in comparatie cu bancile. Conditiile generale se refera la varsta, la cetatenie si la venit lunar.

Obtinerea unui credit nu este un lucru usor, insa nici greu daca stii carei institutii nebancare sa te adresezi. Bancile sunt mai reticente cand vine vorba de clienti care in trecut nu si-au respectat contractul de credit. O singura banca si-a exprimat clar pozitia fata de persoanele datornice, spunand ca nu respinge din start astfel de persoane, ci ia in calcul mai multe aspecte privind bonitatea clientului.

Vezi si   Imprumuturi rapide cu acordare online

Cum trateaza bancile aceste aspecte?

In fapt, am sesizat o mai mare deschidere a bancilor fata de datornici de cand s-a micsorat gradul de indatorare si s-a restrans plaja de potentiali clienti. Si, pe unde este normala aceasta abordare, pentru ca, nici bancile si nici IFN-urile nu-i imprumuta pe cei care au datorii active, ci doar pe cei ce si le-au achitat.

Venitul este principalul factor luat in calcul de catre societatile nebancare atunci cand acorda credite.

Desi practica dobanzi mari in comparatie cu bancile, IFN-urile sunt mai permisive in privinta conditiilor de accesare, dar ofera si credite si celor cu scoring prost, ceea ce nu se poate spune si despre banci.

Vezi si   Imprumuturi fara vechime in munca. E posibil la banci?

Acordarea unui credit IFN 2021 este una facila, rapida, si pe alocuri avantajoasa, daca stii cum sa gestionezi procesul. Daca te bazezi pe reesalonari, atunci cu siguranta te vei indatora, pentru ca dobanzile sunt mari si determina cresterea substantiala a sumelor de bani datorate, in timp.

Aplici online simplu si esti contactat in aceeasi zi. Obtinerea unui credit de nevoi personale doar cu buletinul este posibila si la IFN-uri si la banci. Bancile nu mai solicita adeverinta de venit, pentru ca veniturile sunt verificate prin ANAF.

Printre conditiile de eligibilitate solicitate se numara si venitul minim, de cel putin 500-1000 de lei, depinde de tipul imprumutului pe care doresti sa-l accesezi.

Cum soliciti un imprumut in aceste conditii?

De la IFN poti imprumuta online, prin telefon ori de la domiciliu. In cazul creditelor la domiciliu, un consultant al IFN-ului se deplaseaza la tine acasa atat pentru semnarea contractului si livrarea banilor, cat si pentru ridicarea ratelor lunare.

Poti sa mergi si tu personal la sediul unui IFN pentru a solicita credite. Nu e batuta in cuie accesarea online.

Nu sunt multe IFN-uri care mai accepta debitori din trecut, insa acele firme care ofera le acorda pe termen scurt, in cuantum limitat.

Oricum, in cazul tuturor creditelor urgente exista informatii clare si sfaturi numeroase. Fiecare IFN are o sectiune dedicata informarii catre populatie in care sunt recomandari legate de aceste imprumuturi. Suntem sfatuiti sa nu ne indatoram excesiv, sa ne imprumutam atat cat ne tine bugetul.

De asemenea, este important de retinut ca, orice credit daca nu este rambursat la timp iti va aduce nu doar penalizari ci si o alta raportare la Biroul de Credit, fapt ce-ti va deteriora si mai mult scoringul de client.

Vezi si   Accesand un credit nebancar online ai acces la bani instant?

Este bine sa avem grija cu orice credit accesat, sa rambursam la timp ratele si sa nu imprumutam sume mari de bani.

Indicatiile specialistilor sunt clare: nu accesam credite rapide nebancare decat daca suntem intr-o situatie disperata, fara iesire. Astfel de produse financiare nu sunt menite a ne satisface mofturile personale.

Iata si cateva oferte din zona nebancara potrivite si pentru debitori:

  • Viva Credit – ofera credite si celor cu istoric negativ, asa cum se exprima pe platforma online acest IFN. Sumele de bani ce pot fi accesate nu sunt mari, putand ajunge la 2.000 de lei. Imprumutul se ofera pe o perioada de cinci ani, dar daca rambursezi in primele 30 de zile, dobanda este zero. Pe cei de la Viva Credit ii gasiti in Bulevardul Iancu de Hunedoara, Sector 1, Bucuresti, telefon: 021 303 00 80 sau 0372 402 500. Programul cu publicul este: de luni pana vineri intre 8:30 si 20:00, iar sambata si duminica intre 9:00 si 17:00. Puteti sa le trimiteti si un email pe adresa suport@vivacredit.ro.
  • Fast Finance este un alt IFN ingaduitor cu datornicii. Produsul lor dedicat se numeste credit urgent fara garantii. Poti accesa sume intre 1500 si 15000 lei pe perioade de maxim 36 luni, cu rambursare in rate lunare fixe. Pentru accesare trebuie sa ai un venit minim net lunar de 2.000 lei. Pe cei de la Fast Finance ii gasiti la adresa Str. lainici, nr. 44-46, Sector 1, Bucuresti. Telefonul de contact: 021 9398. Gasiti suport dedicat acordarii creditelor si prin email la adresa suport@fastfinance.ro.Programul de lucru cu publicul este de luni pana vineri intre orele 8:30 si 20:30, iar sambata intre 10:00 si 16:00.
  • CreditFix ofera un imprumut rapid pentru fiecare cetatean cu un venit lunar de minim 500 lei si o varsta mai mare de 18 ani. De la CreditFix poti imprumuta fie o suma mai mica pe termen scurt, in cuantum de maxim 4000 lei pentru maxim 92 de zile, fie un credit nebancar in rate, in cuantum de maxim 10000 lei pentru maxim 12 luni. CreditFix ne transmite clar ca accepta si persoane cu istoric negativ. Pe ei ii gasiti la adresa Splaiul Unirii, nr 16, et. 4, Sector 4, Bucuresti. Puteti sa le scrieti pe adresa contact@credtifxi.ro, ori puteti sa-i sunati la numar de telefon 0374 475 000 ori 0374 091 000. Programul de lucru cu publicul este de luni pana vineri intre orele 9:00 si 18:00, iar sambata intre 9:00 si 17:00.
Vezi si   Imprumuturi rapide cu acordare online
Monica A.https://www.creditmix.ro/formular-contact/
Sunt pasionata de domeniul finantelor. Mare parte din timp mi-l petrec culegand informatii, analizand, cercetand, coreland. Imi place sa cred ca oferind informatie pe intelesul oamenilor, ofer si o sansa la o viata mai buna. Sunt un om caruia ii place sa gandeasca, sa se mentina in forma, cu gandire libera, fara prejudecati. Am un doctorat in simulare numerica si cativa ani de drept (nu toti!). Iubesc cartile, muzica, filmele... Si internetul. De peste sapte ani scriu articole pentru publicatii financiare online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

GDRP | T&C | Privacy | Cookies