Credite rau-platnici 2019 – Informatii utile pentru datornici

Sunt societati financiare care ii includ si pe rau platnici in plaja potentialilor clienti.

Datornicii raportati de banci la Biroul de Credit cu scoring negativ sunt nerabdatori sa acceseze credite pentru rau platnici in 2019.

Va prezentam mai jos cateva dintre solicitarile lor de informatii trimise catre noi de-a lungul timpului.

Gheorghe din Brasov: „Cum pot obtine un credit fara giranti, pe termen lung, daca sunt in Biroul de Credit?”
Dobrescu din Tg Mures: „Ma poate ajuta cineva sa obtin un credit (o suma mai mare) pentru a-mi refinanta un alt credit restant?”
Stavros din Tulcea: „As dori un credit de 8000 lei pentru a-mi plati unele datorii, dar sunt in BC; la cine ma sfatuiti sa apelez?”
Samoila din Prahova: „Am nevoie de un credit sa platesc rata lunara, am avut in trecut intarzieri si azi sunt in Biroul de Credit ca rau platnic – mai am sanse la banci?”

Acesta se doreste a fi un articol dedicat rau-platnicilor care vor un credit. Ne-am gandit sa adunam la un loc mai multre dintre cererile voastre pentru a oferi si altora posibilitatea sa gaseasca raspunsurile la propriile intrebari.

Primim zilnic pe adresa noastra solicitari de informatii pe aceste teme. Solicitarile persoanelor inscrise in Biroul de Credit ca rau-platnici sunt numeroase. Multi dintre ei au inca credite active cu restante fiind deja raportati de banci catre BC, deci avand un istoric negativ.

La nivelul lunii mai 2019, numarul debitorilor cu restante ce apar in Centrala Riscului de Credit, persoane fizice si juridice, era de 194698.

Numarul restantierilor (persoane fizice) la creditele bancare, conform raportului BNR publicat la finalul lunii aprilie 2019, raportati la Biroul de Credit, era de 548.092.

Bancile sunt reticente vis-a-vis de restantieri, dar nici IFN-urile nu sunt tocmai deschise fata de aceste persoane.

Totusi, sunt IFN-uri care accepta rau-platnici in anumite conditii. Si este vorba nu doar de informatiile afisate de unele IFN-uri, ci si de experienta avuta de-a lungul timpului. Eu cunosc personal oameni cu scoring negativ care au reusit sa se imprumute la un IFN. Au dorit o suma mare si au obtinut-o. Unele IFN-uri ii accepta pe rau-platnici daca au astazi un venit superior.

La IFN e simplu de aplicat, fie ca esti rau platnic ori nu. Poti accesa online completand formularele puse la dispozitie.

Practic, completand formularele online si incarcand in aplicatie actele solicitate poti sa obtii suma dorita de bani.

Noi suntem curiosi din fire asa ca am luat la puricat conditiilor multor banci si ale multor IFN-uri. Curiozitatea ne-a impins pana intr-acolo incat am dialogat online cu consultantii de la majoritatea IFN-urilor, solicitandu-le informatii detaliate despre creditele oferite.

Majoritatea IFN-urilor iau decizia de creditare in cateva ore de la trimiterea cererii online. Daca sunteti de acord cu conditiile de accesare puteti sa obtineti un imprumut rapid in cateva ore si sa aveti banii in cont in chiar ziua accesarii, ori a doua zi, depinde mult de transferul interbancar.

Daca vrei sa obtii o suma urgenta de bani poti aplica pentru un credit nebancar 2019 la IFN-uri. Ce stim noi cu siguranta este ca unele IFN-uri acorda credite rau platnicilor, aceasta afirmatie nefiind o deductie, ci o informatie gasita pe platformele online ale unor IFN-uri.

Sunt unele IFN care nici nu verifica listele cu restantieri din Biroul de Credit. Nu este nimic nelegal. Doar ca aceste institutii nebancare sunt mai permisive, insa, riscurile pe care si le asuma se reflecta in dobanzile mari practicate.

IFN-uri ce ofera credite sunt autorizate de BNR si functioneaza legal, ele avand numar de inregistrare si fiind verificate periodic de BNR.

Contractul de credit oferit de IFN este un act recunoscut de institutiile statului. Intre IFN si clientul care apeleaza la creditele pentru rau platnici 2019 se stabileste o relatie bazata pe obligatiile contractuale.

In contractul de credit sunt trecute clar toate conditiile de creditare: suma de bani imprumutata, perioada de creditare, dobanda, termenul de rambursare, penalizarile, alte conditii specifice.

Poti obtine de la societatile nebancare credite mici pe termen scurt, dar de cele mai multe ori persoanele care apeleaza la aceste imprumuturi nici nu doresc sume mai mari de bani.

Vezi si   Ai nevoie de un imprumut? Iata ce trebuie sa stii.

Rau-platnicii pot apela la creditele nebancare cu sau fara garantii, depinde si de suma pe care doresc sa o acceseze. Garantiile solicitate de IFN-urile ce au in portofoliu astfel de produse sunt de regula de natura imobiliara (case, apartamente, terenuri) ori auto (autoturisme).

Rau platnicii nu au un statut aparte in privinta accesarii creditelor nebancare. Restantier sau nu, orice client poate aplica de acasa doar cu buletinul si un extras de cont, online ori prin telefon.

Recent in piata au inceput sa apara si oferte de credite nebancare in rate, acordate pe perioade mai lungi, in cuantumuri moderate, de pana la 15.000 lei.

IFN-urile nu sunt atat de drastice in privinta conditilor de eligibilitate atunci cand soliciti un credit nebancar, in comparatie cu bancile. Conditiile generale se refera la varsta, la cetatenie si la venit lunar.

Obtinerea unui credit pentru rau-platnici 2019 nu este un lucru usor, insa nici greu daca stii carei institutii nebancare sa te adresezi. Bancile sunt mai retinute in privinta restantierilor. O singura banca si-a exprimat clar pozitia fata de rau-platnici, spunand ca nu respinge din start astfel de persoane, ci ia in calcul mai multe aspecte privind bonitatea clientului.

In fapt, am sesizat o mai mare deschidere a bancilor fata de rau-platnici de cand s-a micsorat gradul de indatorare si s-a restrans plaja de potentiali clienti. Si, pe unde este normala aceasta abordare, pentru ca, nici bancile si nici IFN-urile nu-i imprumuta pe cei care au datorii active, ci doar pe cei ce si-au achitat restantele din trecut.

Venitul este principalul factor luat in calcul de catre societatile nebancare atunci cand acorda credite restantierilor.

Desi practica dobanzi mari in comparatie cu bancile, IFN-urile sunt mai permisive in privinta conditiilor de accesare, dar ofera si credite rau platnicilor, ceea ce nu se poate spune si despre banci.

O vorba populara spune asa: ‘daca vrei sa scapi de un prieten, imprumuta-i bani’. Nu e aceeasi regula si cu persoanele rau-platnice, dar nici foarte departe de adevar nu ne situam.

Asadar, haideti sa plecam de la ideea ca acordarea creditelor catre rau platnici nu este un fapt tocmai intelept. Sunt si persoane care au ajuns pe listele Biroului de Credit din motive independente de vointa lor, care in prezent au o bonitate buna si isi permit astazi sa ramburseze un credit. Dar, sunt multi care au fost rau platnici si vor ramane asa, indiferent de cine ii imprumuta.

Firmele nebancare practica dobanzi mari la creditele pentru rau platnici, desi accesarea se face usor, doar cu buletinul si un extras de cont.

Acordarea unui credit IFN 2019 este una facila, rapida, si pe alocuri avantajoasa, daca stii cum sa gestionezi procesul. Daca te bazezi pe reesalonari, atunci cu siguranta te vei indatora, pentru ca dobanzile sunt mari si determina cresterea substantiala a sumelor de bani datorate, in timp.

Aplici online simplu si esti contactat in aceeasi zi. Obtinerea unui credit de nevoi personale doar cu buletinul este posibila si la IFN-uri si la banci. Bancile nu mai solicita adeverinta de venit, pentru ca veniturile sunt verificate prin ANAF.

Printre conditiile de eligibilitate solicitate se numara si venitul minim, de cel putin 500-1000 de lei, depinde de tipul imprumutului pe care doresti sa-l accesezi.

De la IFN poti imprumuta online, prin telefon ori de la domiciliu. In cazul creditelor la domiciliu, un consultant al IFN-ului se deplaseaza la tine acasa atat pentru semnarea contractului si livrarea banilor, cat si pentru ridicarea ratelor lunare.

Poti sa mergi si tu personal la sediul unui IFN pentru a solicita credite pentru rau platnici 2019. Nu e batuta in cuie accesarea online.

Nu sunt multe IFN-uri care mai accepta restantieri, insa acele firme care ofera creditele nebancare pentru rau platnici, le ofera pe termen scurt, in cuantum limitat.

In ultimul timp s-au rarit destul de mult societatile care accepta restantieri. Daca anii precedenti IFN-urile cu oferte de credite pe termen scurt se inmulteau ca ciupercile dupa ploaie, azi ele sunt din ce in ce mai putine.

Vezi si   Clientii IFN-urilor pot solicita oricand un credit instant, cu aplicare online

In calitate de rau platnic nu poti imprumuta sume mari de bani. Desi sunt si IFN-uri care au in portofoliu imprumuturi mai mari pe termen lung, cum sunt cei de la Credius, de exemplu, care spun ca accepta si persoane inscrise in Biroul de Credit. In rest insa IFN-urile care accepta astfel de persoane cu istoric negativ nu ofera sume mari de bani, limitandu-si ofertele de la 2000-3000 lei.

Oricum, in cazul tuturor creditelor urgente pentru restantieri exista informatii clare si sfaturi numeroase. Fiecare IFN are o sectiune dedicata informarii catre populatie in care sunt recomandari legate de aceste imprumuturi. Suntem sfatuiti sa nu ne indatoram excesiv, sa ne imprumutam atat cat ne tine bugetul.

De asemenea, este important de retinut ca, orice credit pentru rau platnici 2019 daca nu este rambursat la timp iti va aduce nu doar penalizari ci si o alta raportare la Biroul de Credit, fapt ce-ti va deteriora si mai mult scoringul de client.

Este bine sa avem grija cu orice credit accesat, sa rambursam la timp ratele si sa nu imprumutam sume mari de bani.

Indicatiile specialistilor sunt clare: nu accesam credite rau platnici 2019 decat daca suntem intr-o situatie disperata, fara iesire. Astfel de produse financiare nu sunt menite a ne satisface mofturile personale.

Iata si cateva oferte din zona nebancara potrivite si pentru rau platnici:

  1. Viva Credit – ofera credite si celor cu istoric negativ, asa cum se exprima pe platforma online acest IFN. Sumele de bani ce pot fi accesate nu sunt mari, putand ajunge la 2.000 de lei. Imprumutul se ofera pe o perioada de cinci ani, dar daca rambursezi in primele 30 de zile, dobanda este zero. Pe cei de la Viva Credit ii gasiti in Bulevardul Iancu de Hunedoara, Sector 1, Bucuresti, telefon: 021 303 00 80 sau 0372 402 500. Programul cu publicul este: de luni pana vineri intre 8:30 si 20:00, iar sambata si duminica intre 9:00 si 17:00. Puteti sa le trimiteti si un email pe adresa suport@vivacredit.ro.
  2. Fast Finance este un alt IFN ce accepta restantieri la finantare. Produsul lor dedicat se numeste credit urgent fara garantii. Poti accesa sume intre 1500 si 15000 lei pe perioade de maxim 36 luni, cu rambursare in rate lunare fixe. Pentru accesare trebuie sa ai un venit minim net lunar de 2.000 lei. Pe cei de la Fast Finance ii gasiti la adresa Str. lainici, nr. 44-46, Sector 1, Bucuresti. Telefonul de contact: 021 9398. Gasiti suport dedicat acordarii creditelor si prin email la adresa suport@fastfinance.ro.Programul de lucru cu publicul este de luni pana vineri intre orele 8:30 si 20:30, iar sambata intre 10:00 si 16:00.
  3. CreditFix ofera un imprumut rapid pentru fiecare cetatean cu un venit lunar de minim 500 lei si o varsta mai mare de 18 ani. De la CreditFix poti imprumuta fie o suma mai mica pe termen scurt, in cuantum de maxim 3000 lei pentru maxim 62 de zile, fie un credit nebancar in rate, in cuantum de maxim 10000 lei pentru maxim 12 luni. CreditFix ne transmite clar ca accepta si persoane cu istoric negativ. Pe ei ii gasiti la adresa Splaiul Unirii, nr 16, et. 4, Sector 4, Bucuresti. Puteti sa le scrieti pe adresa contact@credtifxi.ro, ori puteti sa-i sunati la numar de telefon 0374 475 000 ori 0374 091 000. Programul de lucru cu publicul este de luni pana vineri intre orele 9:00 si 18:00, iar sambata intre 9:00 si 17:00.
  4. IFN Extra Finance are un produs accesibil si rau-platnicilor, este vorba de ExtraSimplu. Acest credit iti poate oferi sume de bani de maxim 5000 lei pentru maxim 30 de zile. Pe cei de la IFN Extra Finance ii gasiti la adresa Pictor Barbu Iscovescu, nr 19, Sector 1, Bucuresti. Puteti sa-i sunati la numerele de telefon 021 9258 ori 078 777 444. Puteti sa le trimiteti email pe adresa salut@extrasimplu.ro. Programul de lucru cu publicul este de luni pana vineri, intre orele 9:00 si 18:00.

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies