Cum poate accesa o persoana un credit fara venit?

Nici bancile si nici IFN-urile nu admit la creditare clienti care nu detin defel venituri

Un credit fara venit inseamna ca acelui client caruia i-a fost acordat, in particular, i-ar fi fost sistata aplicarea legilor in vigoare, cele care admit un grad maxim de indatorare.

Practic nu poate, pentru ca limitarea gradului de indatorare obliga institutiile financiare sa verifice veniturile clientilor si implicit sa mentina limita de indatoare in parametrii stabiliti prin lege.

Indiferent de statutul social ori economic, fie ca esti restantieri, fie ca esti somer ori pensionar, nu te poti imprumut daca nu ai un venit stabil.

Bancile si IFN-urile accepta o plaja larga de clienti, facilitand tot felul de situatii, insa, cand vine vorba de venit ambele institutii financiare nu fac rabat.

Chiar daca aparent IFN-urile acorda credite pentru oricine, nu trebuie sa va imbatati cu apa rece si sa credeti ca puteti accesa un credit chiar daca nu aveti venitul necesar.

Si anii trecuti erau stabilite limite ale gradului de indatorare admisibil pentru clientii potentiali, de anul acesta aceste limite s-au restrans si mai mult. Asta nu inseamna ca in trecut bancile si IFN-urile nu erau obligat sa-ti verifice veniturile. Erau. Doar ca abordau mult mai relxat acest capitol.

In tagma creditelor de consum se poate orice, chiar si admiterea la finantare a celor inscrisi in Biroul de Credit. Insa, chiar si IFN-urile admit ca abroba creditele doar daca aveti o dovada certa de venit.

Cum spuneam mai sus, nu conteaza ca esti somer, pensionar, pensionar pe az de boala, in concediu de maternitate sau in alta forma restrictiva din punct de vedere al veniturilor. Important pentru instittiile de credit este sa aveti veniturile necesare, nu cum le obtineti.

Vezi si   Imprumut urgent fara acte - Am nevoie de 1000 euro

Venitul optim se refera la capacitatea de plata in functie de valoarea creditului.

Pentru persoanele vulnerabile creditele sunt mai scumpe, pentru ca si riscurile institutiilor de credite sunt mai mari in acest caz. Un imprumut bancar pentru cei cu venituri reduse are o dobanda mult mai ridicata decat creditele obisnuite oferite persoanelor cu venituri substantiale.

Nu facem comparatie intre banci si IFN-uri din punct de vedere al dobanzii, pentru ca nici conditiile de eligibilitate nu sunt acelasi. Nu esti primit la banca, n-ai decat varianta IFN. Nu exista alta definite mai buna a costurilor practicate de societatile nebancare. Este vorba de certitudinea de a face rost de o suma de bani si incertitudinea de a nu-i obtine.

Credite fara adeverinta de venit ori credite rapide nu inseamna ca bancile ori IFN-urile te vor imprumuta fara sa ai vreun venit. Nicidecum. De regula numele pompoase sub care intalnim diverse produse oferite de banci ori IFN-uri sunt au in spate o premisa pe care e bine sa o intelegi inainte de a iti da cu presupusul. Creditul fara adeverinta de venit de la banci inseamna ca efectiv banca nu-ti mai solicita adeverinta de venit pentru ca a incheiat un protocol de colaborare cu cei de la ANAF si iti poate verifica de acolo venitul, cu acordul tau.

Credite rapide inseamna doar timpi redusi de acordare, nu lipsa oricator verificari de eligibilitate si venit.

Costrile creditelor rapide sunt de regula mari, insa, persoanele care sunt acceptate la astfel de finantari nu s-ar fi calificat pentru un credit bancar: venituri prea mici, scoring slab ori negativ in BC, grad mare de indatorare, etc.

Vezi si   Imprumuturi fara verificari la BC

Un credit fara documente nu inseamna ca institutia care il acorda nu iti verifica bonitatea. Inseamna pur si simplu ca, aplicand pentru un credit, nu ti se solicita acte fizice, ci doar scanate ori fotografiate. Acest caz particular este comun accesarilor online. Cand aplici pentru creditele online nu trebuie sa te mai deplasezi la sediul institutiei pentru a duce documente si a semna altele. Este necesar sa completezi formulare online si sa incarci (upload) online actele necesare (copii dupa buletin si dupa extrasul de cont ori alt act care sa-ti indice veniturile lunare).

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies