Acasă » Informative » Bani imprumut fara loc de munca stabil

Bani imprumut fara loc de munca stabil

Last update:

Procurarea unui credit fara loc de munca poate fi posibila daca ai venituri justificabila, de exemplu venituri din activitati independente.

Exista mai multe categorii sociale care ar dori poate sa apeleze la un credit fara loc de munca. Printre acestea se numara: tinerii, somerii, persoane angajate temporar, zilieri.

Semnificatia unui credit fara lor de munca

Va intrebati de ce ar cauta cineva un astfel de produs financiar? De multe ori nu are legatura cu locul de munca, ci mai degraba cu venitul obtinut si cu gradul de indatorare.

Am observat din mesajele voastre ca principalul motiv pentru care sperati sa obtineti un credit fara loc de munca este faptul ca nu obtineti venituri salariale. Totusi, multi dintre voi incaseaza varii venituri din alte tipuri de activitati, iar ele chiar pot fi justificate.

Te intrebi daca poti lua un credit fara loc de munca? Da se poate, in trei variante:

 • credite cu garantii ipotecare
 • imprumuturi pentru care se accepta si alte tipuri de venituri in afara de cele salariale
 • obtinerea unor sume de bani in baza indemnizatiei de somer, de crestere copil, concediu maternat etc.

In logica intelegerii motivelor pentru care oamenii cauta sa faca rost de bani imprumut fara acte, fara sa aiba un loc de munca stabil, unii chiar fara venit, stau in buna masura noile tipuri de meserii aparute in ultimii ani.

Persoanele care presteaza activitati independente si sunt in cautarea unui imprumut rapid de bani, cauta astfel de oferte lejere in care specifica lipsa actelor doveditoare ale veniturilor ori a unui loc de munca stabil.

Noi primim multe intrebari pe adresa noastra leagate de aceste subiect, ramificatiile subiectului fiind destul de elaborate.

Ce trebuie sa faci inainte de a solicita un credit fara loc de munca?

Inainte de a solicita un credit fara loc de munca, este important sa iei in considerare urmatoarele aspecte:

Analizeaza-ti situatia financiara
Este important sa analizezi cu atentie situatia ta financiara si sa iti faci o idee clara despre cat poti plati lunar pentru a rambursa un credit. Nu lua in considerare un credit daca nu esti sigur ca il poti rambursa la timp.

Verifica-ti istoricul de credit
Daca ai avut datorii neachitate sau probleme cu creditele in trecut, istoricul tau de credit poate fi afectat. Este important sa verifici istoricul de credit si sa iei in considerare cum ar putea afecta acesta sansele tale de a obtine un credit fara loc de munca.

Cerceteaza-ti optiunile
Cerceteaza diferitele optiuni disponibile si compara dobanzile, taxele si conditiile pentru a gasi cel mai bun credit pentru situatia ta.

Contacteaza un specialist
In cazul in care nu esti sigur ce optiune este cea mai buna pentru tine, contacteaza un specialist in domeniu care iti poate oferi sfaturi si suport.

Haideti sa vedem care sunt cele mai frecvente intrebari ce ne survin pe aceasta tema.

credit fara loc de munca

IFN – cum poti acesa credite rapide fara loc de munca?

Societatile nebancare nu ofera credite rapide online tuturor persoanelor. Orice accesare a unui credit trebuie insotita de un minim de documente. Online, IFN-urile solicita pentru accesare cel putin un extras de cont scanat din care sa reiasa ca ai incasat venituri pe luna anterioara.

Asta nu inseamna ca astfel de credite fara acte fizice nu sunt accesibile. Este de retinut ideea ca, trebuie sa detii un venit pentru a ti se aproba imprumutul.

Gradul de indatorare trebuie respectat de orice institutie financiara, si el trebuie verificat inainte de a ti se acorda un credit. Deci, orice institutie cauta sa-ti cunoasca venitul inainte de a-ti oferi un imprumut.

Credite fara loc de munca stabil – in cat timp se aproba?

Creditele nebancare pentru orice persoana fizica, fie ea angajata cu norma intreaga ori cu contract de colaborare, fie ca obtine venituri salariale ori din activitati independente, au aceeasi structura a ofertei si a acordarii.

Vezi si   Ce vechime trebuie sa ai pentru a solicita un credit?

La banci este mai greu cu accesarea pentru persoanele fara un loc de munca stabil. Insa, daca poti dovedi ca ai venituri permanente, constante, s-ar putea ca si banca sa-ti acorde creditul in conditiile in care nu ai un serviciu stabil.

Bancile acorda credite celor cu bonitate buna ce poate fi verificata.

Majoritatea cererilor de creditare adresate bancilor si IFN-urilor sunt supuse unor aceleasi cerinte generale: venit minim, grad de indatorare maxim, scoring in BC, etc.

E adevarat ca cerintele bancilor sunt mai ridicate decat ale IFN-urilor, in special pe partea de scoring in BC si de vechime in munca.

Daca sunteti in cautarea unui credit cu istoric negativ, cel mai bine este sa va adresati direct societatilor nebancare. Bancile putin probabil sa va imprumute daca ati fost deja catalogat drept rau platnic.

Dezavantajul accesarii de la IFN este acela ca nu puteti imprumuta sume mari de bani. Pentru un imprumut rapid de 1000 de euro ori mai mare, doar bancile va pot ajuta.

Pot sa ma imprumut daca nu am venit pe cartea de munca?

Cartea de munca nu mai exista de cativa ani deja. Deci, nu este un impediment aceasta solicitare. Insa, orice imprumut necesita exista unui venit minim.

Atat bancile cat si IFN-urile se asigura ca ai capacitatea financiara de a-ti rambursa creditul accesat inainte de a ti-l aproba.

Pentru verificarea eligibilitatii financiare, bancile si multe dintre IFN-uri au trecut la investigarea veniturilor prin intermediul ANAF, cu acordul expres al clientului (acord semnat, poate fi si semnatura electronica).

Daca aplic online mai am nevoie de acte?

Cum spuneam mai sus, si pentru creditele online sunt solicitate niste acte. Minimul pe care il pretind IFN-urile in acest caz sunt scanuri ori fotografii dupa extrasul de cont si dupa actul de identitate. Mai nou, pentru accesarea online se solicita si acordul de investiagare a veniturilor la ANAF.

Indiferent de metoda pe care o alegeti pentru a aplica la un credit rapid, tot trebuie sa dovediti ca aveti venituri. Aceasta dovada este solicitata expres, neputand lipsi, atata timp cat pentru orice imprumut se impune un grad maxim de indatorare.

Daca si tu esti in cautarea unui credit pentru nesalariati si crezi ca-l poti obtine online fara acte, ia aminte la aceste informatii.

Tipuri de credite accesibile si celor fara serviciu

Credit de nevoi personale fara garantii
Un credit de nevoi personale fara garantii este un credit care nu necesita garantii sau active pentru a fi aprobate. Aceste credite sunt disponibile pentru cei care au venituri din alte surse decat un loc de munca stabil, cum ar fi venituri din chirii, dividende sau venituri din investitii.

Credite garantate
Daca ai o proprietate sau un alt activ de valoare, cum ar fi o masina, poti lua in considerare un credit garantat. Acest tip de credit necesita garantii pentru a fi aprobate, dar ofera de obicei dobanzi mai mici si sume mai mari decat creditele fara garantii.

Imprumuturi de la rude si prieteni
Daca ai o relatie apropiata cu cineva care are posibilitatea sa iti ofere un imprumut, aceasta poate fi o optiune de luat in considerare. Este important sa intelegeti conditiile imprumutului si sa aveti un plan clar de rambursare.

Carduri de credit
In functie de situatia ta financiara, poti lua in considerare aplicarea pentru un card de credit. Cardurile de credit ofera flexibilitate si acces rapid la fonduri, dar pot avea dobanzi ridicate si taxe asociate.

Credite de la institutii financiare nebancare
In cazul in care nu poti obtine un credit de la o banca traditionala, exista institutii financiare nebancare care ofera credite fara examinarea istoricului de credit sau fara sa solicite un loc de munca stabil. Este important sa cercetezi astfel de institutii si sa fii constient de costurile ridicate si riscurile asociate.

Vezi si   Vrei sa castigi 1000 de lei lunar? Recomanda Patria Bank!

Cum poti obtine un credit cu venituri reduse?

Daca ai venituri reduse, poate fi dificil sa obtii un credit. Totusi, exista cateva lucruri pe care le poti face pentru a creste sansele tale de a obtine un credit:

Obtine un cosigner
Daca ai un cosigner cu venituri mai mari sau cu un istoric de credit mai bun, sansele tale de a obtine un credit pot creste semnificativ.

Cauta credite cu dobanzi mai mici
Daca ai venituri reduse, poate fi mai dificil sa platesti dobanzi ridicate. Cauta credite cu dobanzi mai mici pentru a reduce costurile de rambursare.

Ia in considerare un credit garantat
Daca ai un activ valoros, cum ar fi o masina sau o proprietate, poti lua in considerare un credit garantat. In acest caz, activul tau poate fi folosit ca garantie pentru credit, ceea ce poate reduce riscul pentru creditor.

Intareste-ti istoricul de credit
Daca ai un istoric de credit slab sau inexistent, ia in considerare obtinerea unui card de credit si efectuarea platilor la timp pentru a-ti intari istoricul de credit.

Despre eligibilitatea solicitata de banci si IFN-uri

Clientii care vor sa acceseze un credit, fie el bancar ori nebancar, trebuie sa indeplineasca niste criterii de eligibilitate.

IFN-urile sunt mai intelegatoare cu aceste criterii de eligibilitate, bancile mai drastice. Aceasta permisivitate se regaseste in costurile practicate de cele doua tipuri de institutii. Permisivitatea unui credit se rasfrange asupra riscurilor asumate ceea ce conduce la costuri mai mari ori mai mici.

Printre puncte principale avute in vedere la verificarea unei eligibilitati a unui client, regasim:

 • scoringul din Biroul de Credit
 • venitul minim
 • gradul de indatorare maxim
 • vechimea in munca
 • tipul contractului de munca
 • varsta
 • cetatenia

Sfaturi utile pentru cei ce vor sa obtina un credit fara loc de munca

Obtinerea unui credit fara loc de munca poate fi o provocare pentru multi oameni, dar exista cateva sfaturi utile care pot ajuta sa cresteti sansele de a obtine un credit:

Gasiti un cosigner – Daca aveti un prieten sau un membru al familiei care are un venit stabil si un istoric de credit bun, poate fi mai usor sa obtineti un credit daca acel cosigner poate garanta pentru dumneavoastra.

Cautati un credit cu dobanzi mai mici – Unele institutii financiare nebancare ofera credite cu dobanzi mai mici decat alte institutii, astfel incat este important sa cercetati si sa comparati diferitele optiuni disponibile.

Analizati situatia voastra financiara – Este important sa inspectati cu atentie situatia dvs. financiara si sa aveti un plan clar de rambursare inainte de a solicita un credit. De asemenea, ar fi bine sa stiti cat de mult puteti plati lunar si cat de mult puteti sa imprumutati.

Gasiti alternative de finantare – Daca nu puteti obtine un credit, exista alternative de finantare, cum ar fi imprumuturile de la rude sau prieteni sau obtinerea de fonduri prin programe guvernamentale sau organizatii de caritate.

Luati in considerare un credit garantat – Daca aveti un activ valoros, cum ar fi o masina sau o proprietate, puteti lua in considerare un credit garantat. In acest caz, activul tau poate fi folosit ca garantie pentru credit, ceea ce poate reduce riscul pentru creditor.

Daca luati in considerare aceste sfaturi utile, puteti creste sansele de a obtine un credit fara loc de munca. Este important sa analizati cu atentie optiunile disponibile si sa aveti un plan clar de rambursare inainte de a solicita un credit.

Intrebari frecvente despre creditele fara loc de munca

Pot sa obtin un credit fara sa am un loc de munca stabil?

Care sunt riscurile asociate cu obtinerea unui credit fara loc de munca?

Riscurile pot include dobanzi ridicate, costuri ascunse si dificultati de rambursare a creditului. Este important sa intelegi conditiile si sa ai un plan clar de rambursare inainte de a solicita un credit.

Pot sa obtin un credit cu venituri reduse?

Da, exista optiuni disponibile pentru a obtine un credit cu venituri reduse, cum ar fi obtinerea unui cosigner sau cautarea unui credit cu dobanzi mai mici.

Ce trebuie sa fac daca nu pot plati rata la timp?

Este important sa comunici cu creditorul tau daca intampini dificultati in plata ratei la timp. Creditorul poate fi dispus sa ofere optiuni de amanare a platii sau sa negocieze un plan de rambursare adaptat situatiei tale financiare.

Obtinerea unui credit fara loc de munca poate fi dificil, dar nu este imposibil.

Este important sa analizezi cu atentie situatia ta financiara si sa compari diferitele optiuni pentru a gasi cea mai buna solutie pentru tine.

Trebuie, de asemenea, sa fii constient de riscurile asociate cu obtinerea unui credit fara loc de munca si sa ai un plan clar de rambursare.

(Visited 755 times, 1 visits today)
Monica A.https://www.creditmix.ro/formular-contact/
Sunt pasionata de domeniul finantelor. Mare parte din timp mi-l petrec culegand informatii, analizand, cercetand, coreland. Imi place sa cred ca oferind informatie pe intelesul oamenilor, ofer si o sansa la o viata mai buna. Sunt un om caruia ii place sa gandeasca, sa se mentina in forma, cu gandire libera, fara prejudecati. Am un doctorat in simulare numerica si cativa ani de drept (nu toti!). Iubesc cartile, muzica, filmele... Si internetul. De peste sapte ani scriu articole pentru publicatii financiare online.

6 COMENTARII

 1. Am nevoie de un credit de 5000 de lei. Sunt vanzatoare in piata – vand produse agricole. Lucrez din 2000 de cand am atestat de producator. Am datorii si vreau sa le platesc. Am solar si vand marfa mea dar si alte marfuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

GDRP | T&C | Privacy | Cookies