Acasă » Informative » Cum poti obtine bani imprumut daca nu ai acte de venit si...

Cum poti obtine bani imprumut daca nu ai acte de venit si loc de munca stabil

Last update:

Sunt institutii financiare care te imprumuta fara loc de munca stabil, atata timp cat poti prezenta acte justificative ale propriilor venituri.

Care sunt premisele obtinerii unui imprumut fara loc de munca de la banci ori IFN?

In logica intelegerii motivelor pentru care oamenii cauta sa faca rost de bani imprumut fara acte, fara sa aiba un loc de munca stabil, unii chiar fara venit, stau in buna masura noile tipuri de meserii aparute in ultimii ani.

Persoanele care presteaza activitati independente si sunt in cautarea unui imprumut rapid de bani, cauta astfel de oferte lejere in care specifica lipsa actelor doveditoare ale veniturilor ori a unui loc de munca stabil.

Noi primim multe intrebari pe adresa noastra leagate de aceste subiect, ramificatiile subiectului fiind destul de elaborate.

Haideti sa vedem care sunt cele mai frecvente intrebari ce ne survin pe aceasta tema.

IFN – cum poti acesa credite rapide fara acte?

Societatile nebancare nu ofera credite rapide online tuturor persoanelor. Orice accesare a unui credit trebuie insotita de un minim de documente. Online, IFN-urile solicita pentru accesare cel putin un extras de cont scanat din care sa reiasa ca ai incasat venituri pe luna anterioara.

Asta nu inseamna ca astfel de credite fara acte fizice nu sunt accesibile. Este de retinut ideea ca, trebuie sa detii un venit pentru a ti se aproba imprumutul.

Gradul de indatorare trebuie respectat de orice institutie financiara, si el trebuie verificat inainte de a ti se acorda un credit. Deci, orice institutie cauta sa-ti cunoasca venitul inainte de a-ti oferi un imprumut.

Vezi si   Evolutie credite 2021 | Noutati de la banci si de la IFN.
Vezi si   Credite pentru firme mici si mijlocii

Credite fara loc de munca stabil – in cat timp se aproba?

Creditele nebancare pentru orice persoana fizica, fie ea angajata cu norma intreaga ori cu contract de colaborare, fie ca obtine venituri salariale ori din activitati independente, au aceeasi structura a ofertei si a acordarii.

La banci este mai greu cu accesarea pentru persoanele fara un loc de munca stabil. Insa, daca poti dovedi ca ai venituri permanente, constante, s-ar putea ca si banca sa-ti acorde creditul in conditiile in care nu ai un serviciu stabil.

Bancile acorda credite celor cu bonitate buna ce poate fi verificata.

Majoritatea cererilor de creditare adresate bancilor si IFN-urilor sunt supuse unor aceleasi cerinte generale: venit minim, grad de indatorare maxim, scoring in BC, etc.

E adevarat ca cerintele bancilor sunt mai ridicate decat ale IFN-urilor, in special pe partea de scoring in BC si de vechime in munca.

Daca sunteti in cautarea unui credit cu istoric negativ, cel mai bine este sa va adresati direct societatilor nebancare. Bancile putin probabil sa va imprumute daca ati fost deja catalogat drept rau platnic.

Dezavantajul accesarii de la IFN este acela ca nu puteti imprumuta sume mari de bani. Pentru un imprumut rapid de 1000 de euro ori mai mare, doar bancile va pot ajuta.

Pot sa ma imprumut daca nu am venit pe cartea de munca?

Cartea de munca nu mai exista de cativa ani deja. Deci, nu este un impediment aceasta solicitare. Insa, orice imprumut necesita exista unui venit minim.

Atat bancile cat si IFN-urile se asigura ca ai capacitatea financiara de a-ti rambursa creditul accesat inainte de a ti-l aproba.

Vezi si   Am nevoie de 3000 de RON urgent. Cum pot face rost de acesti bani?

Pentru verificarea eligibilitatii financiare, bancile si multe dintre IFN-uri au trecut la investigarea veniturilor prin intermediul ANAF, cu acordul expres al clientului (acord semnat, poate fi si semnatura electronica).

Vezi si   Simularea rapida a unui credit fara garantii

Daca aplic online mai am nevoie de acte?

Cum spuneam mai sus, si pentru creditele online sunt solicitate niste acte. Minimul pe care il pretind IFN-urile in acest caz sunt scanuri ori fotografii dupa extrasul de cont si dupa actul de identitate. Mai nou, pentru accesarea online se solicita si acordul de investiagare a veniturilor la ANAF.

Indiferent de metoda pe care o alegeti pentru a aplica la un credit rapid, tot trebuie sa dovediti ca aveti venituri. Aceasta dovada este solicitata expres, neputand lipsi, atata timp cat pentru orice imprumut se impune un grad maxim de indatorare.

Daca si tu esti in cautarea unui credit pentru nesalariati si crezi ca-l poti obtine online fara acte, ia aminte la aceste informatii.

Tipuri de credite rapide ce pot fi solicitate online:

Bancile ofera:

 • credite de nevoi personale pentru clientii existenti carora li se cunosc veniturile pentru ca si le incaseaza prin respectiva banca

IFN-urile ofera:

 • credite fara adeverinta de salariu, fara adeverinta de venit
 • credite pentru rau platnici
 • pentru studenti
 • pentru pensionari
 • bani imprumut cu istoric negativ

Despre eligibilitatea solicitata de banci si IFN-uri

Clientii care vor sa acceseze un credit, fie el bancar ori nebancar, trebuie sa indeplineasca niste criterii de eligibilitate.

IFN-urile sunt mai intelegatoare cu aceste criterii de eligibilitate, bancile mai drastice. Aceasta permisivitate se regaseste in costurile practicate de cele doua tipuri de institutii. Permisivitatea unui credit se rasfrange asupra riscurilor asumate ceea ce conduce la costuri mai mari ori mai mici.

Printre puncte principale avute in vedere la verificarea unei eligibilitati a unui client, regasim:

 • scoringul din Biroul de Credit
 • venitul minim
 • gradul de indatorare maxim
 • vechimea in munca
 • tipul contractului de munca
 • varsta
 • cetatenia
Vezi si   Solutii urgente de iesire dintr-un impas financiar

Sfat. Atat bancile cat si IFN-urile iau masuri adecvate in caz de nerambursare la timp a creidtelor acordate. Penalizarile aferente unui imprumut pot fi foarte ridicate, de aceea orice client trebuie sa cunoasca foarte bine inainte de semnarea contractului de credit care sunt consecintele nerespectarii contractului.

Vezi si   Adio "Prima Casa"! Bine ai venit "O familie, o casa"!
Monica A.https://www.creditmix.ro/formular-contact/
Sunt pasionata de domeniul finantelor. Mare parte din timp mi-l petrec culegand informatii, analizand, cercetand, coreland. Imi place sa cred ca oferind informatie pe intelesul oamenilor, ofer si o sansa la o viata mai buna. Sunt un om caruia ii place sa gandeasca, sa se mentina in forma, cu gandire libera, fara prejudecati. Am un doctorat in simulare numerica si cativa ani de drept (nu toti!). Iubesc cartile, muzica, filmele... Si internetul. De peste sapte ani scriu articole pentru publicatii financiare online.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

GDRP | T&C | Privacy | Cookies