Acasă » Informative » Imprumut cu o luna vechime se poate? Dar cu trei luni?

Imprumut cu o luna vechime se poate? Dar cu trei luni?

Last update:

Sunt persoane angajate de o luna sau de cel mult trei luni care spera sa se imprumute. Ce institutii se indupleca sa le accepte?

Credit fara sa muncesti cu contract de munca pe perioada nederminata? Ori angajat de putin timp? Exista institutii care acorda credit cu o luna vechime in munca ori cu trei.

Accesarea unui imprumut cu o luna vechime e posibila doar la IFN. Cu trei luni vechime accepta si bancile.

Sub trei luni ne intoarcem tot la societatile non-bancare.

Sunt multe persoane care fiind angajate de putin timp, ar dori sa ia un credit insa nu stiu exact ce vechime in munca le solicita banca.

Cerintele bancilor au suferit modificari in ultimii ani, de aceea trebuie sa-ti actualizezi tot timpul informatiile cand te gandesti la un imprumut.

Cu ani in urma bancile erau mult mai rigide in privinta vechimii in munca. Astazi sunt mai permisive la acest capitol.

“Vreau un credit dar lucrez de putin timp. Cine ma imprumuta in aceste conditii?” – Aceasta este una din intrebarile primite din partea voastra la care incercam sa raspundem, cuprinzand insa si raspunsurile la alte intrebari venite pe adresa noastra.

De cat timp trebuie sa fii angajat pentru a lua un credit?

Daca te intrebi de cat timp trebuie sa fii angajat pentru a lua un imprumut, afla ca minimul este de trei luni la locul actual de munca si minim un an in total, asta in cazul bancilor, iar la IFN-uri se accepta cu o luna vechime in munca minim.

E adevarat ca unele IFN-uri nu solicita vechime pe cartea de munca. La IFN poti accesa daca ai venituri certe.

Daca nu esti angajat, insa obtii venituri, poti apela la imprumuturile rapide pe termen scurt – microcredite.

Acest tip de credite se acorda cu acte putine (extras de cont si carte de identitate) in conditii lejere de eligibilitate (limita de varsta, cetatenie si la unele IFN-uri se consulta si Biroul de Credit).

Nu toate microcreditele sunt disponobile celor care nu sunt salariati. Unele IFN-uri specifica clar ca accepta doar salariati ori pensionari. In acest caz sunt excluse persoane cu alte tipuri de venituri.

Credit fara sa lucrezi

Daca te-ai hotarat sa accesezi un imprumut rapid de la IFN, poti sa continui actiunea chiar daca nu lucrezi de mult timp.

La IFN se admite sa nu fii angajat cu carte de munca. In fapt, in piata nebancara sunt tot felul de oferte: unele care solicita minim o luna vechime in munca (vezi Credius), altele care solicita minim trei luni vechime (BRD Finance), altele care nu solicita deloc vechime doar sa ai venituri (vezi Viva Credit).

Poti lua bani imprumut cu 3 luni vechime in munca, cu conditia sa fii angajat in prezent.

Daca alegi IFN-urile, poti sa scapi de drumurile la banci si sa reduci timpul de accesare.

Plus ca, s-ar putea ca institutia financiara sa nici nu tina cont de istoricul din Biroul de Credit, daca apelezi la un microcredit.

Care sunt cerintele daca nu ai vechime mare in munca?

Alt aspect pe care trebuie sa-l ai in vedere este acela ca, accesand un credit nebancar, nu iti solicita nimeni adeverinta de venit si nici carte de munca in unele cazuri.

Daca esti la primul imprumut la respectivul IFN, poti sa obtii si dobanda zero, adica sa rambursezi exact cat ai imprumutat, fara alte costuri.

De cativa ani deja nici bancile nu mai solicita adeverinta de venit, ele mergand pe interogarea veniturilor prin intermediul ANAF.

Doar in cazul in care clientii nu au venituri raportate la ANAF solicite alte dovezi de venit.

Pentru un credit rapid pe termen scurt trebuie sa incasezi veniturile salariale ori de alta natura, intr-un cont bancar. Dovada de venit in acest caz fiind exatrasul de cont.

Vezi si   Ce vechime trebuie sa ai pentru a solicita un credit?

Apeland la IFN-uri poti imprumuta 1000 lei ori chiar 2000 de lei, chiar daca lucrezi de putin timp (esti angajat de numai 3 luni).

Atat bancile cat si IFN-urile imprumuta in prezent si persoane ce obtin venitul minim ori salariul minim pe economie.

In fapt, limitele minime de venit sunt mult sub salariul minim pe economie la IFN-uri.

La banci se poate si cu venituri sub salariul minim pe economie, dar depunde si de suma pe care doresti sa o imprumuti. Bancile permit sa aduci codebitor, chiar daca nu ai veniturile necesare pentru a imprumuta suma dorita de bani.

IFN-urile accepta o vechime de o luna?

Multe IFN-uri nici nu au printre conditiile de accesare aceasta cerinta legata de vechime.

Bineinteles ca acolo unde se acorda sume mai mari pe perioade mari de timp, cerintele sunt mai riguroase, aparand si specificatiile legate de vechime.

Pe partea de microcreditare insa, lucrurile sunt mai simple. Se accepta si cu vechime mica.

Spre exemplu, cei de la Credius afirma ca accepta cu o luna vechime.

La Provident se accepta un venit minim de 300 de lei, justificabil, fara sa se puna problema de vechime in munca.

Poti aplica simplu la IFN pentru un credit doar cu buletinul si in cateva ore, ori maxim pana a doua zi, societatea nebancara iti va acorda suma dorita de bani.

Prin completarea formularelor online de la IFN, poti sa vezi rapid daca te califici si care este suma maxima pe care o poti accesa cu venitul tau actual.

Completezi cererea in cateva minute, incarci actele scanate online in contul de client si astepti aprobarea imprumutului.

Daca esti intr-o situatie disperata, imprumutul urgent de la IFN este potrivit, chiar daca este mai scump. De la IFN poti imprumuta rapid si fara carte de munca.

Dupa 3 luni de vechime in munca, poti sa apelezi linistit si la banci. Daca esti angajat de curand, ar fi bine sa mergi direct la IFN-uri pentru siguranta.

Bancile acorda credite de nevoi personale cu limita de minim 3 luni vechime in munca.

Ce sume poti imprumuta daca nu muncesti de mult timp?

La IFN-uri nu obtii sume mari imprumut, valorile medii pe care le poti imprumuta variaza intre 100 si 3000 lei (la unele IFN-uri maximul este de 2000 lei).

Sunt IFN-uri in piata care nu tin cont de istoricul tau de client, adica nu verifica Biroul de Credit. Daca ai statut de restantier (adica ai un scoring negativ in BC), te poti orienta direct catre IFN-urile care acorda credite rau-platnicilor (Viva Credit, CreditFix, Fast Finance, Credius, Axi Card, etc.).

Daca ai apelat la un credit nebancar si nu ai luat inca imprumutul, sa stii ca exista un interval de timp de 14 zile timp in care poti renunta la credit, te poti razgandi.

Desi nu este o solutie pe termen lung, creditele nebancare pot fi o optiune in cazuri de urgenta.

Care sunt limitele impuse de banci?

Noi te sfatuim sa apelezi la banci, daca vrei sa imprumuti o suma mai mare de bani si ai si un minim de 3 luni vechime la locul actual de munca, iar cumulat minim un an.

Teoretic, institutiile nebancare se focuseaza pe venituri, insa, sunt unele care solicita si minim de vechime in munca, indeosebi acele IFN-uri care acorda sume mai mari de bani pe perioade mai lungi de timp.

Daca lucrezi de putin timp, adica daca ai o luna vechime in munca s-ar putea ca singura ta optiune sa fie creditele nebancare.

Bancile, din cate stim noi, nu acorda credite celor cu vechime in munca mai mica de 3 luni.

Iata si cateva exemple:

  • Banca Transilvania – 3 luni la locul actual de munca plus contract pe perioada nedeterminata
  • BCR – 3 luni la locul actual pentru clientii vechi si minim 6 pentru cei noi
  • Raiffeisen – 3 luni la prezentul loc de munca
  • ING – 6 luni la locul prezent de munca si un an in total
Vezi si   Cati bani poti imprumuta de la IFN? 10 oferte

Exista acum cativa ani si posibilitatea sa te imprumuti la banci chiar daca aveai mai putin de 3 luni vechime in munca. Astazi nu mai exista aceasta posibilitate.

De ce nu acorda bancile credite celor cu vechime mai mica de 3 luni? Pentru ca acest interval de timp este de regula perioada in care angajatii sunt testati – asa-zisa perioada de proba.

Ei bine, este normal si corect ca unui om ce nu are continuitate la locul de munca sa nu i se acorde un credit, avand in vedere nesiguranta pastrarii acestuia.

In codul muncii se specifica chiar si aceste posibilitati de concediere, deci nu este nimic anormal in aceasta abordare.

Coroborand aceste date, putem usor intelege de ce bancile acorda greu credite persoanelor care lucreza de curand.

(Visited 867 times, 1 visits today)
Monica A.https://www.creditmix.ro/formular-contact/
Sunt pasionata de domeniul finantelor. Mare parte din timp mi-l petrec culegand informatii, analizand, cercetand, coreland. Imi place sa cred ca oferind informatie pe intelesul oamenilor, ofer si o sansa la o viata mai buna. Sunt un om caruia ii place sa gandeasca, sa se mentina in forma, cu gandire libera, fara prejudecati. Am un doctorat in simulare numerica si cativa ani de drept (nu toti!). Iubesc cartile, muzica, filmele... Si internetul. De peste sapte ani scriu articole pentru publicatii financiare online.
GDRP | T&C | Privacy | Cookies