Acasă » Informative » Imprumuturi fara probarea scoringului. Ai incercat?

Imprumuturi fara probarea scoringului. Ai incercat?

Last update:

Singura sansa a unora dintre cei cu datorii de a obtine un imprumut este ca institutia careia i se adreseaza sa nu-i verifice scoringul.

Imprumuturi fara controlarea scoringului cauta acele persoane inscrise deja in BC cu debitori. Este vorba de categoria datornicilor, fosti clienti ai bancilor si ai IFN-urilor care,. in urma unor intarzieri mai mari de 30 de zile la plata ratelor, au fost raportati de institutiile financiare catre BC.

Accesarea unui imprumut de catre cei cu scoring slab nu este deloc usoara, dar mai ales, nu este deloc ieftina.

Astfel, cand soliciti un credit fara examinarea scoringuluidin postura de datornic de la IFN trebuie sa stii ca te asteapta dobanzi mari.

Multi cetateni sunt in cautare de oferte de credite fara controlarea scorului de credit.

Si cand spunem multi, chiar la asta ne referim, daca ne gandim ca numarul celor raportati la BC a depasit in Romania 480.000 de persoane.

Majoritatea bancilor si o parte insemnata dintre IFN-uri nu ofera credite celor raportati avand un scoring slab. Cu alte cuvinte, este greu ca datornic sa obtii un credit nou.

La nivelul lui 2023 sunt totusi o serie de institutii nebancare ce acorda credite fara examinarea scoringului, adica celor raportati.

Aceste societati financiare ce nu tin cont de scoring, au in oferta lor curenta credite ale caror dobanzi acopera riscul asociat acordarii.

Altfel spus, daca esti debitor cu state vechi si vrei un nou imprumut, poti sa apelezi la unele IFN-uri, insa, te va costa acest lucru.

Dobanzile practicata pentru aceste imprumuturi rapide sunt mari, de ordinul 2000 – 4000 % pe an.

Vezi si   Era creditelor bancare cu IRCC

Chiar daca aceste credite se acorda pe perioade scurte de timp, in cazul in care nu vei reusi sa rambursezi la timp, vei fi nevoit sa platesti penalizari.

De abia atunci o sa intelegi cam ce inseamna astfel de dobanzi, cand vei ajunge sa datorezi niste sume astronomice.

Institutiile financiare ce nu verifica Biroul de Credit sunt si cele ce au in portofoliu produse pentru care aplicarea reprezinta o formalitate.

Cu acte putine, cu conditii de eligibilitate precare, poti sa accesezi online fara batai de cap. Totul se reduce in fapt la costuri.

Si nici costurile nu sunt de speriat, daca nu ai de gand sa reesalonezi imprumutul si sa-l rostogolesti pentru perioade lungi de timp, fapt ce-ti va umfla suma datorata.

In 2023, scoringul din Biroul de Credit este o masura pe care aproape toate institutiile financiare o folosesc pentru a determina buna-credinta a clientilor sai.

Toate bancile solicita la acordare unui imprumut acordul tau pentru examinarea scoringului.

Unele banci iau in considerare mai multe aspecte ale situatiei tale financiare din trecut si din prezent, nu doar scoringul.

Spre exemplu, cei de la BT ne informeaza ca: “Daca in prezent figurezi in sistemul de evidenta al Biroului de Credit, acest lucru nu inseamna in mod neaparat ca nu mai poti lua un credit de la BT.

In acest caz, vom analiza situatia ta materiala si familiala, alaturi de situatia prezentata in Biroul de Credite, pentru a determina daca esti eligibil pentru un nou credit, conform normelor si politicilor de creditare practicate de Banca Transilvania.”.

Cand vine vorba de IFN-uri, si aici politicile sunt impartite.

De regula, cele care practica dobanzi rezonabile, comparabile cu cele practicate de banci pentru produse similare, solicita si controlarea scoringului.

Vezi si   Ce reprezinta CRC? Cine este raportat la CRC?

Chiar si dintre cele ce acorda credite rapide pe termen scurt exista unele societati ce rtevizuiesc scoringul.

Totusi, sunt cateva IFN-uri in piata care nu tin cont de informatiile din Biroul de Credit, nu solicita probari, ba chiar specifica in descrierile produselor lor ca respectivele imprumuturi rapide se adreseaza si acestor persoane.

Cum gasiti IFN-urile ce nu analizeaza scoringul?

In primul rand, trebuie sa va axati cautarile pe acele societati nebancare ce au in portofoliu produsele financiare de tip rapid, denumite generic <microcredite>.

Pentru a gasi un IFN ce ofera credite fara examinarea scoringului, trebuie sa cititi cu atentie descrierile produselor de la fiecare societate in parte.

De regula, gasiti toate informatiile necesare in detalierea produselor de pe platformele online, la sectiunea <intrebari si raspunsuri>, ori <intrebari frecvente>.

Acum, trebuie sa mai stiti ceva, daca aveti datorii si apareti cu un scoring negativ, insa, abaterile nu sunt atat de grave, puteti sa apelati si la alte societatilor financiare.

Din informatiile pe care le-am cules de la mai multe IFN-uri, majoritatea specifica acest lucru, anume ca, fiecare caz este analizat in parte, si in functie de felul datoriilor de motivele care le-au determinat, dar si de suma datorata, pot da veridicul.

Dintre IFN-urile cu atitutdine laxa fata de cei cu intarzieri la plata ratelor in trecut, amintim aici: Viva Credit, Ferratum, IFN Extra Finance, Telecredit, Credius, CreditFix, etc.

(Visited 1.941 times, 1 visits today)
Monica A.https://www.creditmix.ro/formular-contact/
Sunt pasionata de domeniul finantelor. Mare parte din timp mi-l petrec culegand informatii, analizand, cercetand, coreland. Imi place sa cred ca oferind informatie pe intelesul oamenilor, ofer si o sansa la o viata mai buna. Sunt un om caruia ii place sa gandeasca, sa se mentina in forma, cu gandire libera, fara prejudecati. Am un doctorat in simulare numerica si cativa ani de drept (nu toti!). Iubesc cartile, muzica, filmele... Si internetul. De peste sapte ani scriu articole pentru publicatii financiare online.
GDRP | T&C | Privacy | Cookies