Acasă » Informative » Imprumuturi usoare de la IFN

Imprumuturi usoare de la IFN

Last update:

Daca vrei sa obtii urgent o suma redusa de bani, poti sa apelezi la IFN-urile ce acorda credite rapide

A existat in trecut posibilitatea de a te imprumuta la IFN-uri, dar si la banci, doar pe baza actului de identitate. Aceste forme de imprumuturi au grabit intrarea in criza economica din 2008, motiv pentru care ele au fost restrictionate. Nu mai exista posibilitatea de a accesa o suma de bani, indiferent cat de mica, doar folosind buletinul. Oricum ar fi, tot trebuie sa prezinti o dovada ca incasezi niste venituri lunare. Aceasta dovada de venit face diferenta la acordare intre IFN-uri, dar si intre IFN-uri si banci, astfel ca, mai nou, si bancile au inceput sa acorde o atentie sporita actelor doveditoare ale veniturilor pentru ca, se pare ca aceste acte prelungeau inutil timpii de acordare.

Asadar, bancile au realizat ca timpii lor de acordare pentru creditele fara garantii sunt mult prea mari, fapt ce le determina sa piarda teren in concurenta u IFN-urile. Acesta este unul dintre motivele pentru care bancile apeleaza mai nou la inspectarea veniturilor la ANAF, cu acordul clientilor. In acest fel, timpii de acordare pentru un credit s-au diminuat semnificativ, la unele banci poti pleca acasa cu banii chiar in ziua in care te duci sa soliciti un credit, la alte banci poate dura pana a doua zi.

Ei bine, chiar daca IFN-urile nu mai acorda credite doar pe baza de CI, totusi, conditiile lor au ramas mult mai permisive decat cele oferite de banci. Inspectarea veniturilor, pentru multe dintre creditele nebancare se face prin solicitarea unui extras de cont la accesare. Practic, multe IFN-uri solicita la accesarea online doua acte scanate ori fotografiate: copie dupa buletin si copie dupa extrasul de cont. Extrasul de cont fiind acel act ce justifica veniturile doritorului de imprumuturi.

Vezi si   Ce banci acorda credite romanilor cu venituri din strainatate in 2023?

Imprumuturi usoare doar cu buletinul si un extras de cont ofera toate acele IFN-uri ce au in portofliu microcredite – adica ofera clientilor sume reduse de bani pe perioade scurte de timp.

In ultima vreme, multe IFN-uri si-au marit perioada de acordare, crescand-o de la 30 de zile, la 3 luni. Acest fapt simplifica oarecum ramursarea, pentru ca, ofera posibilitatea clientilor de a achita in rate suma imprumutata.

Astfel au aparut in piata financiar o serie de IFN-uri avand in portofoliu exclusiv imprumuturi rapide – (cunoscute sub numele de microcredite). Aceste IFN-uri acorda credite doar cu buletinul si un extras de cont si isi atrag clientii oferind gratuitate la primul imprumut. De la al doilea in sus, dobanzile sunt mari, deci atentie la conditiile de creditare; cititi cu atentie termenii si conditiile, costurile, valoarea comisioanelor, etc.

Pentru a va tine informati, cititi cu atentie sectiunile informative de pe platformele online ale IFN-urilor. Majoritatea IFN-urile au rubrici in care veti descoperi detalii importante (uneori capitale) pentru accesare. Rubricile de genul ‘intrebari frecvente’, ‘ detalii credite’, ‘informatii imprumuturi’ trebuiesc citite cu mare atentie inainte de a purcede la o accesare online. Nu neglijati informatii, chiar daca va va lua ceva timp sa le intelegeti. Utilizati motoarele de cautare pentru a cauta termenii pe care nu-i intelegeti si nu va sunt cunoscuti. Cautati sa nu treceti peste anumite pasaje care s-ar putea sa fie decisive inainte de contractarea unui credit. Cititi cu atentie contractul de credit si nu lasati sa va scape elemente pe care nu le intelegeti. Intrebati, informati-va, fiti sigur ca ati inteles toate aspectele legate de creditul pe care urmeaza sa-l solicitati.

Vezi si   Am nevoie de 3000 de RON urgent. Cum pot face rost de acesti bani?

Creditele rapide doar cu buletinul si un extras de cont au ramas in continuare destul de scumpe. Dar, s-ar putea sa avem o supriza chiar la finele acestui an, pentru ca, se pare ca BNR-ul va veni cu serie de masuri in aceasta directie, impunand IFN-urilor noi reguli de creditare, indeosebi pe partea de microcredite. Din cate am inteles noi, IFN-urile ce vor acorda imprumuturi rapide cu dobanzi ce vor depasi un anumit prag, vor trebui sa mareasca garantiile in mod proportional cu valoarea dobanzii. De asemenea, cei de la BNR anunta politici mai dure in privinta clauzelor abuzive din contractele de imprumut. Insa, vom vedea ce va fi cand va exista un act oficial, doecamdata este doar la nivel declarativ. Va vom tine la curent cu aceste noutati.

(Visited 677 times, 1 visits today)
Monica A.https://www.creditmix.ro/formular-contact/
Sunt pasionata de domeniul finantelor. Mare parte din timp mi-l petrec culegand informatii, analizand, cercetand, coreland. Imi place sa cred ca oferind informatie pe intelesul oamenilor, ofer si o sansa la o viata mai buna. Sunt un om caruia ii place sa gandeasca, sa se mentina in forma, cu gandire libera, fara prejudecati. Am un doctorat in simulare numerica si cativa ani de drept (nu toti!). Iubesc cartile, muzica, filmele... Si internetul. De peste sapte ani scriu articole pentru publicatii financiare online.
GDRP | T&C | Privacy | Cookies