Pot obtine un credit daca sunt inscris in Biroul de Credit? Rezolvari fezabile.

Last update: septembrie 30, 2020

Sa poti accesa un credit chiar daca esti inscris in Biroul de Credit nu e atat de usor pe cat iti inchipui.

Exista cerere mare in piata pentru aastfel de credite dedicate celor inscrisi in Biroul de Credit cu istoric negativ.

Nu te califici pentru un credit bancar din cauza istoricului negativ?

Poti sa te reprofilezi si sa incerci la IFN-uri. Aceste firme sunt mai receptive si au conditii mai modeste de creditare.

La IFN credite se acorda simpla, uneori scapi doar cu 10 minute petrecute pe internet, accesand online.

Nici bancile nu-i resping din start pe cei cu istoric negativ in BC.

Obtinerea unui credit chiar daca esti inscris in Biroul dee Credit 2019 poate fi rapida daca stii cui sa te adresezi.

Daca incerci la societatile nebancare cu microcredite in portofoliu, iti vei usura munca, pentru ca accesarea unui imprumut iti va parea o procedura simpla.

Poti aplica in timpul orelor de lucru ale unei astfel de firme si atunci timpul de accesare va fi mai scurt, uneori poti rezolva si in doua ore.

Daca nu esti in timpul programului, vei avea de asteptat pana cand cineva iti analizeaza cererea.

Pentru ca numarul celor raportati la Biroul de Credit este foarte mare, la fel si numarul celor raportati la Centrala Riscului de Credit (CRC – fosta Centrala Riscurilor Bancare – CRB), exista si atat de mare interes pentru acest subiect.

Cum ajunge cineva raportat la Biroul de Credit?

Daca ai contractat un credit rapid pentru aveai o problema extrem de dificila si ramasesesi in pana de bani, posibil sa nu fi rambursat la timp, penalizarile sa se fi acumulat, suma o fi crescut. Daca ai intarziat mai mult de 30 de zile cu plata ratei, institutia financiara te raporteaza la BC. Daca ai avut sume restante mai mari (peste 20.000 lei), vei fi fost raportat si catre Centrala Riscului de Credit.

Chiar daca achiti totul, vei ramane in Biroul de Credit timp de patru ani.

Si acum ai nevoie iar de bani si cauti sa obtii un imprumut chiar daca esti in Biroul de Credit in 2019.

Stim aceasta situatie, dupa cum ne sunt familiare si altele. Primim zilnic pe adresa noastra solicitari de informatii de la persoane aflate in asemenea posturi.

Bancile nu sunt volubile cu persoanele inscrise in Biroul de Credit.

Sa va spun cum sta problema in fapt cu bancile si cu persoanele cu istoric negativ.

Fiecare banca analizeaza dosarul tau atunci cand soliciti un credit. Chiar daca nu esti refuzat din start la creditare, sansele iti sunt mici daca au fost deja raportat la BC. De ce? Pentru ca fiecare banca calculeaza un scor pentru fiecare client care tine cont de mai multi factori. Printre acesti factori, scoringul din BC este determinant, el contand in proportie de pana la 50%. Depinde fireste de suma pe care ai datorata, cat a fost ea de mare, de perioada intarzierii si de felul in care ti-ai stins datoria si ai incheiat socotelile cu creditul precedent.

Dupa ce iti stingi restantele, incepe sa curga termenul de patru ani, cat vei ramane inscris in Biroul de Credit. Abia dupa trecerea celor patru ani ti se vor sterge datele din BC.

Prezenta ta pe lista neagra a Biroului de Credit iti va ingreuna orice actiune in vederea obtinerii unui credit ai intreprinde.

Cand te vei duce la banca sa contractezi un credit de nevoi personale cu sau fara garantii, te vei lovi ca de un zid de scoringul din BC.

Prima interactiune pe care o ai cu banca atunci cand te duci sa iei un credit este actul prin care iti dai acordul de verificare a bazei de date a Biroului de Credit.

Vezi si   Unde poti solicita un credit fara venit ?

Daca vei fi refuzat de banca, alternativa v-am prezentat-o mai sus, n-ai decat sa te indrepti catre creditele nebancare pentru restantieri.

Obtinerea unui credit fara verificarea bazei de date este posibila in piata la societatile nebancare care specifica ca accepta persoane cu istoric negativ la creditare.

IFN-urile care au politici de creditare mai lejere au si printre cele mai scumpe produse din piata.

Optiunea pe care o au persoanele cu istoric negativ care sunt in cautarea unui credit fara verificare in Biroul de Credit este in primul rand piata nebancara.

Nu sunt atat de multe solutii cand scoringul tau din BC este unul extrem de prost. S-ar putea sa gasesti intelegere la banci daca ai fost raportat la Biroul de Credit pentru o problema minora.

Daca nu ai mai avut de-a face cu IFN-urile pana in prezent, s-ar putea sa beneficiezi de prima accesare cu dobanda 0, pentru ca unele dintre aceste societati practica astfel de promovari. Fireste ca ramane un lucru discutabil, daca aceasta forma de imprumut este una corecta.

Ramane la latitudinea noastra, a tuturor, sa ne informam inainte de a ne imprumuta, pentru a nu avea suprize ulterioare.

Pentru un credit rapid online nebancar trebuie sa ai la indemana niste scanuri dupa buletin si dupa o dovada de venit.

Unele IFN-uri au inceput sa solicite acordul tau de verificare la ANAF pentru verificarea veniturilor.

In urma cu ani, IFN-urile erau destul de controversate, indeosebi pe partea de transparenta in online.

Astazi au printre cele mai transparente conditii de accesare pentru un credit, cu costuri la vedere, fara comisioane ascunse, fara taxe suprinzatoare.

Chiar daca dobanzile IFN-urilor sunt mari, cel putin stii de la inceput cat ai de plata, nu ai suprize cu variatiile ratelor in functie de cine stie ce comision necunoscut.

Cat de reale sunt aceste imprumuturi fara verificare in Biroul de Credit?

Cu siguranta avem cunostinte despre cateva societati nebancare care afirma neinoilnic ca accepta rau platnici.

Daca te temi sa accesezi de la IFN, trebuie sa stii ca aceste societati sunt reglementate de BNR. Ele, ca sa functioneze in piata, au nevoie de autorizatie din partea BNR. Pe platforma online a fiecarei societati nebancare gasiti numarul autorizatiei de la BNR si anul cand l-a obtinut. Dupa ce obtin autorizarea, ele intra in programe de monitorizare. Sunt obligate sa depuna la BNR periodic situatii detaliate. Cand nu respecta normele, sunt taxate de cei de la BNR. Spre exemplu, unora le retrage autorizatia de functionare.

Si astazi sunt liste de IFN-uri la BNR clasate in functie de diversi parametri. Daca veti avea curiozitatea sa va informati, puteti sa obtineti usor astfel de date, sunt publice si disponibile oricui doreste.

Cea mai semnificativa insusire a creditelor rapide fara consultare in Biroul de Credit in 2019 este data de timpul de accesare, care de multe ori este definitoriu pentru persoanele care aspira la aceste produse.

Acum, trebuie sa stiti ca aceste credite nebancare sunt accesibile unui public larg. Practic orice salariat poate avea acces la un astfel de credit cu foarte mare usurinta.

Daca te regasesti in postura de restantier si vrei sa te imprumuti rapid, poti sa te orientezi din start catre societatile nebancare.

Poti imprumuta bani si pe termen scurt, de cateva luni, dar si pe termen mai lung, de 1, 2 ori 5 ani.

Cei ce doresc sume mai mari de bani (de ordinul sutelor de mii) pot apela la creditele nebancare cu garantii.

Vezi si   De ce acorda IFN-urile credite fara dobanda?

Sunt IFN-uri care acorda credite cu si fara ipoteca. Deci, te poti orienta catre un produs sau altul in functie de nevoile tale si posibilitatile de garantare.

Chiar si in cazul creditelor cu garantie ipotecara exista intelegere in acordarea de credite celor inscrisi in Biroul de Credit.

Daca te-ai fixat pe ideea de a te imprumuta de la banca chiar din postura de rau platnic, atunci poti sa incerci mai multe variante.

In primul rand trebuie sa stii ca si bancile sunt diferite intre ele. Asadar, au conditii diferite de creditare si perceptii diferite vis-a-vis de anumiti clienti.

Fiind inscris ca rau platnici in Biroul de Credit s-ar putea sa gasesti intelegere la unele banci, in conditiile in care n-ai intarziat mai mult de 30, 60 ori 90 de zile, si daca a trecut un an ori doi de la incidentul respectiv.

Daca te gandesti sa te duci la IFN-uri din start pentru ca e mai rapid, sa stii ca nu mai e chiar asa. Sa nu intelegi ca IFN-urile acorda mai greu credite. Nu. Dimpotriva. Insa, in ultimul timp bancile au devenit mult mai prompte in acordari.

Bancile au inceput sa ofere chiar credite online pentru clientii deja existenti ce-si incaseaza veniturile la ei.

Plus de asta, deja au eliminat timpii morti pierduti cu solicitarea adeverintei de venit.

De cand bancile lucreaza cu cei de la ANAF pentru inspectarea veniturilor, clientii nu trebuie sa aiba la ei la banca decat buletinul pentru a solicita un credit.

Asadar, singurul motiv care v-ar putea indeparta de banci ar putea fi scoringul din BC.

Daca banca va respinge cererea pe motiv ca sunteti rau-platnic, atunci puteti sa apelati la un credit rapid online nebancar.

IFN-urile admit restantieri, fiind mai intelegatoare decat bancile. Nu toate.

Principalul argument pe care il poti avea si la banci si la IFN-uri din postura de restantier ar venitul actual substantial.

Daca ai un grad de indatorare mic, s-ar putea sa gasesti intelegere oriunde.

In situatia in care vrei bani in cateva ore, procesul birocratic al bancilor s-ar putea sa nu te avantajeze.

IFN-urile se asigura si ele ca poti sa-ti rambursezi imprumutul, chiar daca trec peste verificarea din Biroul de Credit.

Dovada de venit este un act obligatoriu si la banci si la IFN.

Daca societatea verifica la ANAF, scapi tu de grija dovezilor. Daca nu, trebuie sa ai la indemana un act din care sa reiasa venitul tau actual.

Cei care aleg din start accesarea online pentru un credit rapid nebancar, trebuie sa aiba la indemana scanuri ori fotografii dupa o dovada de venit (unele IFN-uri solicita copie dupa extrasul de cont).

Cei ce au venituri stabile nu au de ce a se teme ca nu vor putea sa se imprumute. Pentru ei singura intrebare este ce produse sa aleaga astfel incat sa fie in avantajul lor.

Inainte de a purcede la o accesare este bine sa-ti faci lectiile si sa cunosti bine care sunt conditiile de acordare, costurile si repercursiunile in caz de nerespectare a contractului de credit.

Pentru un credit fara verifcare in Biroul de Credit se solicita de regula penalizari usturatoare. Ar fi in dezavantajul vostru insa sa intarziati cu plata ratelor, caci in acest fel veti fi iar raportati la Biroul de Credit si va veti deteriora si mai mult scoringul de client.

Inainte de a semna orice act este bine sa cunoasteti costurile. Cand analizati luati in calcul dobanda anuala efectiva, este parametru care cumuleaza toate costurile aferente unui credit.

Daca si tu te aflii intr-o astfel de situatie, vezi cum calculeaza scoringul Biroul de Credit.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies