Acasă » Informative » Tergiversarea platii ratelor la banci

Tergiversarea platii ratelor la banci

Last update:

Clientii cu problema, cei ce au amanat plata ratelor la banci pot obtine bani apeland la un credit recent. Scopul este imbunatatirea scoringului.

Refinantarea imprumuturilor cu intarzieri daca esti deja inscris in Biroul de Credit este posibila daca poti demonostra ca situatia financiara ti s-a imbunatatit considerabil.

Cu alte cuvinte, daca in prezent obtii venituri bune, care sa conduca la un grad de indatorare mic, poti gasi clementa la banci, chiar daca ai un scoring prost in Biroul de Credit.

Indiferent de motivele pentru care ai fost raportat de banca la Biroul de Credit (ti s-a micsorat salariul, ai avut un necaz in familie, ai divortat, ai fost concediat, etc.), daca vrei sa obtii din nou bani de la banca, poti sa incerci o refinantare a creditului initial cu problema, ori o reesalonare prin prelungirea contractului de imprumut.

Datornici, clienti cu intarziere la plata ratelor, se orienteaza indeosebi catre creditele accesibile online fara adeverinta de salariu ori venit.

IFN-urile si-au crescut popularitatea in piata datorita indulgentei pe care au manifestat-o pentru clientii inscrisi in BC.

Oferind credite nebancare pentru datornici in 2020, aceste societati au devenit ‘tinta’ activa a peste 500.000 de romani. De ce acest numar? Pentru ca acesta este numarul de restantieri cu datorii la banci, mai mult de jumatate dintre ei fiind inscrisi in Biroul de Credit cu un scoring negativ.

Nu toti cei inscrisi in Biroul de Credit au ajuns acolo cu rea-credinta. Unii au ajuns intamplator ori din cauza unor probleme reale care i-au impiedicat sa-si plateasca la timp ratele.

Orice intarziere mai mare de 30 de zile la plata unei rate te propulseaza direct in baza de date a Biroului de Credit printre sutele de mii de rau-platnici.

Restantele din Biroul de Credit se sterg dupa o perioada de patru ani, timp socotit din momentul in care clientul si-a achitat integral datoria catre banca.

Vezi si   Ce reprezinta CRC? Cine este raportat la CRC?

Pentru ca bancile calculeaza cu rigiditate scoringul de credit, situatia din BC a fiecarui client cantarind greu in aceasta socoteala (unele banci merg pana la 50% ca pondere), romanii restantieri se indreapta spre IFN-uri pentru obtinerea unei sume de bani.

Chiar daca platesc dobanzi mai mari, sansele de finantare sunt mai mari pentru obtinerea unui credit rapid online de catre rau-platnici.

Uneori, cand restantele din trecut nu au fost mari, iar perioada de intarziere nu a fost nici ea mare, bancile mai acorda clementa clientilor, oferindu-le posibilitatea sa-si refinanteze creditul cu probleme ori sa si-l reesaloneze pentru o perioada mai lunga de timp.

Avantajul refinantarilor este acela ca nu se supun restrictiilor privind gradul de indatorare. Pentru ca din 2022 gradul de indatorare a fost restrictionat, multor clienti cu venituri mici le-a fost intarzis accesul la credite bancare si nebancare.

Solutii pentru cei datornici exista, daca ne gandim la firmele nebancare este extrem de usor sa obtii un imprumut rapid online. Accesarea nu dureaza mai mult de cate minute.

La banci, refinantarile nu sunt simple, dar nici mai dificile decat obtienrea unui credit de nevoi personale. Avantajul unei refinantari este ca poti sa obtii si o suma de bani in plus, daca te incadrezi sub limita gradului de indatorare.

La IFN-uri poti obtine usor o refinantare daca ai venituri constante si o reputatie buna. Unele dintre aceste societati acorda si creditele cu dobanda zero la prima accesare.

Oricum, la IFN-uri ai sanse mai mari sa obtii o refinantare pentru restantieri decat daca ai apela la banca.

Bine, in ultima vreme si la banci a devenit mai rapida accesarea unui credit. Unele banci se lauda cu acordarea creditelor pe loc, ori in ziua accesarii. Acest lucru a devenit posibil datorita conlucrarii dintre banci si ANAF. Prin intermediul celor de la ANAF bancile verifica veniturile clientilor, nemaisolicitand astfel temuta adeverinta de venit. pentru obtinerea unei adeverinte de venit de la firma unde lucrezi, trebuie sa urmezi niste proceduri de durata, care intarzia destul de mult obtinerea unui credit la banca.

Vezi si   Au aparut IFN-uri noi in piata care nu consulta BC?

IFN-urile sunt mai permisive decat bancile si cand vine vorba de refinantari. Evident, costurile sunt mai mari. Dar, este important sa stiti ca aceste societati functioneaza legal, fiind autorizate de BNR sa functioneze. Asadar, imprumutandu-va la IFN-uri nu incalcati nicio lege.

Institutiile Financiare Nebancare se intreg in oferte cu bancile indeosebi pe partea de rapiditate de acordare a creditelor. Cand vine vorba de cei inscrisi in Biroul de Credit, IFN-urile nu mai au concurenta.

Clientii noi pot obtine de la unele IFN-uri credite cu dobanda zero. Pentru asta nu trebuie sa faca nimic deosebit, doar sa fie la prima accesare. Poti obtine dobanda zero chiar daca esti inscris in Biroul de Credit ca rau-platnici, din acest punct de vedere noi nu am vazut ca aceste societati sa faca deosebiri intre clienti. Regulile de baza sunt: sa ai venituri in prezent suficienta, sa ai varsta corespunzatoare si o carte de identitate valabila.

Poti accesa de la IFN fie online fie prin telefon, chiar daca nu ai venituri prea mari. La IFN-uri sunt acceptati si cei cu venituri mici. Singura regula este sa imprumuti cat te lasa buzunarul.

Sunt IFN-uri care acorda si sume mai mari de bani, chiar daca esti inscris in BC. Spre exemplu cei de la Credius ofera pana la 40.000 de lei pe perioade de cinci ani. La ei se poate accesa daca ai minim o luna vechime in munca. Nu exista nici limita de varsta la Credius – acest IFN acordand credite si pensionarilor.

Ca sa primesti aprobarea creditului in timpul pe care ti-l doresti, cel mai rapid este sa accesezi online ori prin telefon.

Vezi si   Va semnalam un important rebranding bancar: Marfin Bank si-a schimbat numele in Vista Bank

Ai nevoie pentru accesare de o copie dupa buletin si o dovada de venit. Multe IFN-uri solicita extrasul de cont ca dovada de venit.

Sunt unele IFN-uri care acorda credite chiar in ziua accesarii, unele chiar in doua – trei ore de la accesare.

De exemplu, Viva Credit accepta si persoanele inscrise in Biroul de Credit, ofera si bani in doua ore de la accesare, si daca esti la prima accesare poti obtine si costuri zero la imprumut daca rambursezi in maxim 30 de zile.

In comparatie cu o banca, refinantarea de la o institutie nebancare nu impune alte conditii de eligibilitate, lucru care grabeste oarecum lucrurile. Astfel poti intra rapid in posesia sume de bani dorite, chiar daca ai vechime minima in munca si este inscris in Biroul de Credit cu scoring negativ.

Cei ce vor sa se imprumute la banci vor intampina dificultati daca sunt inrregistrati in Biroul de Credit. Chiar daca este vorba de o refinantare, aceste persoane ar trebuie sa aiba niste venituri actuale deosebit de mari, care sa echilibreze punctajul negativ pentru scoringul din BC.

Scoringul negativ in BC iti diminueaza sansele de a te imprumuta la banca. Dar, inca mai poti opta pentru o refinantare de la IFN.

Cum poti obtine o refinantare? Simplu! Trebuie sa indeplinesti conditiile de eligibilitate impuse si sa ai actele doveditoare ale veniturilor actuale.

Cand obtii refinantarea de la IFN iti poti achita creditul anterior de la IFN ori de la banca. Nu exista restrictii de folosire a bancilor pentru refinantarile de la IFN, din cate stim noi.

(Visited 198 times, 1 visits today)
Monica A.https://www.creditmix.ro/formular-contact/
Sunt pasionata de domeniul finantelor. Mare parte din timp mi-l petrec culegand informatii, analizand, cercetand, coreland. Imi place sa cred ca oferind informatie pe intelesul oamenilor, ofer si o sansa la o viata mai buna. Sunt un om caruia ii place sa gandeasca, sa se mentina in forma, cu gandire libera, fara prejudecati. Am un doctorat in simulare numerica si cativa ani de drept (nu toti!). Iubesc cartile, muzica, filmele... Si internetul. De peste sapte ani scriu articole pentru publicatii financiare online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

GDRP | T&C | Privacy | Cookies