Acasă » Informative » Tergiversarea platii ratelor la banci

Tergiversarea platii ratelor la banci

Last update:

Clientii cu problema, cei ce au amanat plata ratelor la banci pot obtine bani apeland la un credit recent. Scopul este imbunatatirea scoringului.

Sunt multe motive pentru care ai ramas in urma cu plata unor rate. Uneori problemele se tin lant si nu poti sa faci fata tuturor problemelor financiare.

Daca ajungi la concluzia ca doar un nou imprumut te poate salva, poti recurge si la aceasta solutie. Insa, ar f bine sa fie cam ultima. De ce? Pentru ca creditele peste credite inseamna indatorare excesiva.

Cu alte cuvinte, daca in prezent obtii venituri bune, care sa conduca la un grad de indatorare mic, poti gasi clementa la banci, chiar daca ai un scoring prost in Biroul de Credit.

Sunt mii de motive care te-ar putea determina sa apelezi la un credit, dar trebuie sa te gandesti la unul singur care sa te puna sa analizezi mai bine aceasta optiune. Ideea ar fi ca, un nou imprumut, inseamna mai multe rate de rambursat. Scapi de o problema si dai peste alta?

Datornici, clienti cu amanari ale platii ratelor, se orienteaza indeosebi catre creditele accesibile online fara adeverinta de salariu ori venit.

IFN-urile si-au crescut popularitatea in piata datorita indulgentei pe care au manifestat-o pentru clientii inscrisi in BC.

Oferind credite debitorilor in 2022, aceste societati au devenit ‘tinta’ activa a peste 450.000 de romani. De ce acest numar? Pentru ca acesta este numarul de debitori raportati la BC

Nu toti cei care nu au platit la timp o rata sunt de rea-credinta. Unii au avut pur si simplu niste necazuri foarte mari: au ramas fara loc de munca, li s-a diminuat veniturile foarte multe etc.

Orice tergiversate a platii ratei mai mare de 30 de zile te propulseaza direct catre BC.

Datoriile din BC se sterg dupa o perioada de patru ani, timp socotit din momentul in care clientul si-a achitat integral datoria catre banca.

Pentru ca bancile calculeaza cu rigiditate scoringul de credit, situatia din BC a fiecarui client cantarind greu in aceasta socoteala (unele banci merg pana la 50% ca pondere), romanii debitori se indreapta spre IFN-uri pentru obtinerea unei sume de bani.

Chiar daca platesc dobanzi mai mari, sansele de finantare sunt mai mari pentru obtinerea unui microcredit.

Uneori, cand datoria din trecut nu au fost mari, iar perioada de tergiversare nu a fost nici ea mare, bancile mai acorda clementa clientilor, oferindu-le posibilitatea sa-si refinanteze creditul cu probleme ori sa si-l reesaloneze pentru o perioada mai lunga de timp.

Avantajul refinantarilor este acela ca nu se supun restrictiilor privind gradul de indatorare. Pentru ca din 2023 gradul de indatorare a fost restrictionat, multor clienti cu venituri mici le-a fost intarzis accesul la credite bancare si nebancare.

Solutii pentru debitori exista, daca ne gandim la firmele nebancare este extrem de usor sa obtii un imprumut. Accesarea nu dureaza mai mult de cate minute.

La banci, refinantarile nu sunt simple, dar nici mai dificile decat obtienrea unui credit de nevoi personale. Avantajul unei refinantari este ca poti sa obtii si o suma de bani in plus, daca te incadrezi sub limita gradului de indatorare.

La IFN-uri poti obtine usor o refinantare daca ai venituri constante si o reputatie buna. Unele dintre aceste societati acorda si creditele cu dobanda zero la prima accesare.

Oricum, la IFN-uri ai sanse mai mari sa obtii o refinantare pentru rau platnici decat daca ai apela la banca.

Nu intotdeauna este o idee buna, dupa cum v-am zis la inceput, pentru ca exista riscul sa te indatorezi excesiv.

Poti accesa de la IFN fie online fie prin telefon, chiar daca nu ai venituri prea mari. La IFN-uri sunt acceptati si cei cu venituri mici. Singura regula este sa imprumuti cat te lasa buzunarul.

Vezi si   Ce reprezinta CRC? Cine este raportat la CRC?

Sunt IFN-uri care acorda si sume mai mari de bani, chiar daca esti in BC. Spre exemplu cei de la Credius ofera pana la 50.250 de lei pe perioade de cinci ani. La ei se poate accesa daca ai minim o luna vechime in munca. Nu exista nici limita de varsta la Credius – acest IFN acordand credite si pensionarilor.

Ca sa primesti aprobarea creditului in timpul pe care ti-l doresti, cel mai rapid este sa accesezi usor.

Ai nevoie pentru accesare de o copie dupa CI si o dovada de venit. Multe IFN-uri solicita extrasul de cont ca dovada de venit.

Sunt unele IFN-uri care acorda credite chiar in ziua accesarii, unele chiar in doua – trei ore de la accesare.

De exemplu, Viva Credit accepta si persoanele inscrise in Biroul de Credit, ofera si bani in doua ore de la accesare, si daca esti la prima accesare poti obtine si costuri zero la imprumut daca rambursezi in maxim 30 de zile.

In comparatie cu o banca, refinantarea de la o institutie nebancare nu impune alte conditii de eligibilitate, lucru care grabeste oarecum lucrurile.

(Visited 222 times, 1 visits today)
Monica A.https://www.creditmix.ro/formular-contact/
Sunt pasionata de domeniul finantelor. Mare parte din timp mi-l petrec culegand informatii, analizand, cercetand, coreland. Imi place sa cred ca oferind informatie pe intelesul oamenilor, ofer si o sansa la o viata mai buna. Sunt un om caruia ii place sa gandeasca, sa se mentina in forma, cu gandire libera, fara prejudecati. Am un doctorat in simulare numerica si cativa ani de drept (nu toti!). Iubesc cartile, muzica, filmele... Si internetul. De peste sapte ani scriu articole pentru publicatii financiare online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

GDRP | T&C | Privacy | Cookies