Acasă » Oferte nebancare » Refinantare imprumuturi IFN. Solutii rapide

Refinantare imprumuturi IFN. Solutii rapide

Last update:

Exista posibilitatea sa accesezi refinantari imprumuturi IFN chiar daca esti in Biroul de Credit.

Daca ramai in urma cu plata ratelor unui credit nebancar, poti sa optezi pentru o refinantare de la IFN. In fapt, o solutie imediata pe care o poti verifica este reesalonarea la acelasi IFN. In cazul in care nu ti se mai accepta reesalonarea, poti incerca sa te imprumuti la un alt IFN.

Refinantarea creditelor cu intarzieri pentru cei inscrisi in Biroul de Credit reprezinta o solutie care sa te ajute sa depasesti un impas financiar. Uneori refinantarea iti poate aduce si o suma de bani in plus, daca ai bonitatea necesare care sa-ti determine un grad de indatorare sub limita admisa.

Pentru cei cu datorii la banci, refinantarea creditelor este o solutie. Insa, daca sunteti inscris in Biroul de Credite cu restante si apelati la un imprumut rapid nebancar pe termen scurt doar pentru a va achita rata la banca, va spunem din start ca este o idee proasta. De ce? Pentru ca, imprumuturile pe termen scurt au dobanzi mari, uneori exorbitante, lucru care s-ar putea sa va duca la indatorari excesive.

Asadar, in loc sa va eliberati din datorii, va adanciti si mai tare in ele. Si atunci, veti intreba, care ar fi solutia? Solutia ar fi, daca aveti restante la banci, sa incercati o refinantare a creditului la aceeasi banca. Eventual sa va prelungiti perioada de credit, sa treceti la alt produs acordat pe termen mai lung, etc. In plus, retineti ca, o refinantare la banca se incheie de regula pentru o perioada de maxim 10 ani, spre deosebire de un credit de nevoi personale fara garantii, care se incheie pentru maxim 5 ani.

Vezi si   Vrei un imprumut pana la 10.000 RON? Baga-te in Hora!

Daca ai datorii la banca, incearca sa-ti rezolvi problema in primele zile, nu amana.

Orice prelungire a intervalului in care esti datornic s-ar putea sa te inscrie in Biroul de Credit. Daca trec 30 de zile de la termenul scadent al unei rate, banca te va raporta catre Biroul de Credit si apoi o sa fie greu sa mai gasesti sa te imprumuti.

Refinantarea creditelor IFN pentru un interval mai lung de timp iti va da un respiro pentru o perioada, diminunandu-ti rata.

Daca banca te refuza pentru ca esti datornic si figurezi cu restante in BC, tot la IFN vei gasi intelegere.

Si societatile nebancare ofera refinantari, uneori permit chiar si accesare online pentru aceste tipuri de produse. Poti obtine o refinantare credite IFN chiar daca nu ai contract de munca incheiat pentru o perioada nedeterminanta, important e sa ai venituri constante care sa te incadreze intr-un grad de indatorare sub cel stabilit de piata.

Pentru o refinantare de la IFN, ai nevoie, ca si pentru restul creditelor nebancare, de o copie dupa buletin si un extras de cont. Trebuie, de asemenea, sa ai varsta admisa de fiecare IFN in parte.

Sunt multi ceateni care au ajuns in Biroul de Credit in momentul in care le-a crescut rata la banca. Multi dintre ei sunt cei afectati de cresterea brusca a francului elevetian de acum cativa ani in urma. Poti accesa o refinantare chiar din postura de restantier, s-ar putea sa fie banci care sa accepte. Nu stii pana nu incerci. Explicand clar situatia si bazandu-te pe un venit actual solid si stabil, s-ar putea sa obtii o refinantare chiar din postura de restantier.

Vezi si   Ce acte sunt necesare pentru imprumuturile BT Direct

Daca esti refuzat de banca pentru o refinantare a creditelor de la IFN, singura alternativa viabila ramane creditul tot de la IFN.

Ideea in sine a unei refinantari e sa obtii in final rate mai mici, si eventual o suma de bani in plus.

S-ar putea ca, prelungind perioada contractului de credit printr-o refinantare, sa obtii niste rate mult diminuate.

Cele mai intalnite refinantari sunt cele pentru creditele de nevoi personale, unde clientii opteaza pentru o dobanda fixa, incercand sa scape de dobanda variabila care le inspira nesiguranta.

In special pentru creditele in lei, supuse variatiilor IRCC (sau ROBOR – cei ce au ramas pe vechile contracte), romanii incearca sa obtina refinantari cu dobanda fixa care sa le ia de pe cap fluctuatiile lunare ce nu depind de ei.

In general, cei care cauta refinantare la IFN ori la banca, incearca sa-si diminueze povara financiara, sa-si restranga creditele intr-unul singur ori sa obtina o suma de bani in plus.

Din 2020 s-ar putea ca refinantarile sa fie mult mai atractive, avand in vedere ca aceste produse financiare nu intra sub incidenta noilor limitari ale gradului de indatorare intrate anul trecut.

Printre IFN-urile la care puteti apela pentru o refinantare, amintim aici: CreditFix, Easy Credit, Smile Credit, UniCredit Consumer Financing, IFN Extra Finance, Cetelem, etc.

(Visited 1.054 times, 1 visits today)
Monica A.https://www.creditmix.ro/formular-contact/
Sunt pasionata de domeniul finantelor. Mare parte din timp mi-l petrec culegand informatii, analizand, cercetand, coreland. Imi place sa cred ca oferind informatie pe intelesul oamenilor, ofer si o sansa la o viata mai buna. Sunt un om caruia ii place sa gandeasca, sa se mentina in forma, cu gandire libera, fara prejudecati. Am un doctorat in simulare numerica si cativa ani de drept (nu toti!). Iubesc cartile, muzica, filmele... Si internetul. De peste sapte ani scriu articole pentru publicatii financiare online.
GDRP | T&C | Privacy | Cookies