Bani imprumut pentru pensionari

Last update: ianuarie 19, 2020

Atat bancile cat si IFN-urile ofera credite pentru pensionari, seniorii avand la dispozitie multe oferte din care pot alege.

Esti pensionar si vrei sa faci rost de bani imprumut? Poti sa apelezi fie la banci, fie la IFN.

Creditele pentru pensionari sunt destul de razlete in piata. Mai bine zis, atat bancile cat si IFN-urile acorda destul de greu credite pensionarilor.

Marea majoritate a bancilor se opresc ca varsta la limita de pensionari, specificand chiar limitele exacte ale acesteia, pentru barbati si femei.

Majoritatea IFN-urilor de asemenea impun limite de varsta care de regula nu ii incadreaza pe pensionari.

Exista totusi si societati financiare ce acorda credite pentru pensionari. Sunt banci si IFN-uri care s-au oprit si asupra acestei categorii de clienti, oferind produse financiare specifice, credite pentru pensionari in limite de varsta totusi, adica nu pentru toti pensionarii.

Pentru a face rost de bani imprumut, pensionarilor li se solicita de regula ultimul talon de pensie si decizia de pensionare in original. Unele societati financiare mai solicita si o factura de utilitati si un numar de telefon fix activ.

Dintre bancile din Romania, care acorda credite pensionarilor, amintim:

Banca Transilvania ofera creditul de nevoi personale si persoanelor cu varsta maxima de 70 de ani la finalul creditului.

Creditele pentru pensionari de la Banca Transilvania se acorda in baza actului de identitate si al dovezii de venit din pensii (acord ANAF)

Ca sa iei un credit pentru pensionari de la BT trebuie sa: ai venituri peramente, sa nu ai restante active neachitate, sa ai un scoring bun in BC.

Persoanele varstnice pot imprumuta pana la 100.000 de lei pentru maxim 5 ani.

DAE-ul creditului de nevoi personale si pentru seniori este de 9,61%.

Piraeus Bank are in portofoliu creditul pentru pensionari. Pentru cei ce-si incaseaza pensia prin banca, exista avantaje. Creditul pentru pensionari de la Piraeus se obtine destul de usor. Pe langa acest produs financiar, obtii si o asigurare de viata si invaliditate. Sumele pe care le poti imprumuta variaza intre 1.000 si 6.000 de lei, pe perioade de la 6 luni la 24 de luni. Ratele de rambursare sunt egale sau descrescatoare. Poti prezenta si coplatitori, in persoana sotului/sotiei ori partenerului. Venitul minim solicitat este de 900 de lei, iar cumulat cu al coplatitorului trebuie sa fie de minim 1.400 lei. Accesarea se face deplasandu-va la o unitate a Piraeus Bank.

Vezi si   Imprumuturi usoare de la IFN

BCR ofera un pachet promotional pentru pensionari, prin care poti apela la o descoperire de cont de 3 pensii nete. Conditia este sa incasezi pensia prin BCR. Practic, trebuie sa deschizi un cont la BCR, sa-ti incasezi pensia prin banca. Urmare a acestor actiunipoti sa apelezi la o descoperire de cont de maxim 3 pensii nete. Varsta limita a solicitantilor nu poate sa depaseasca 66 de ani, 65 de ani impliniti. La finalul contractului, in cazul in care s-a optat pentru creditul pe 24 de luni, persoana nu poate depasi 68 de ani, 67 impliniti. Deci, tragem noi concluzia – nu pot beneficia prea multi pensionari de aceste facilitati. Puteti sa solicitati un astfel de pachet pentru pensionari de la orice unitate BCR.

Dintre Institutiile Financiare Nebancare ce acorda credite pensionarilor, amintim aici:

Credius, cu al lor credit pentru pensionari, prin care poti solicita sume de pana la 40.000 de lei, pe perioade de pana la 5 ani. Creditul se acorda indiferent de varsta., fiecare clienti beneficiind de pachetul anticredit. Credius se lauda cu clienti si de 92 de ani. Acordarea se face intr-o ora, doar pe baza buletinului si a ultimului talon de pensie. Accesarea unui astfel de imprumut rapid pentru pensionari se face fie la un birou Credius, completand cererea de credit ajutat de un consultant.

Cei de la Credius au birouri in toata tara unde pensionarii pot solicita rapid un credit.

iCredit este un alt IFN ce ofera bani imprumut pentru pensionari. Produsul lor financiar poarta numele de ‘credit pentru pensionari’. Acesta se acorda celor ce au o varsta de pana in 85 de ani. Valoarea creditului este de maxim 6.000 de lei, cu rate lunare. Ratele sunt lunare si incep de la 6 in sus. Nu se solicita garantii. Sunt necesare doua documente: buletinul si talonul de pensie. Poti sa aplici online sau sa suni la numarul de telefon 031 7171 100 si sa astepti sa fi contactat telefonic. Un reprezentant al iCredit se va deplasa acasa la tine si ti se vor comunica toate detaliile imprumutului.

Vezi si   Cat de viabile sunt creditele nebancare?

Si iCredit pune la dispozitia pensionarilor sucursalele lor din tara pentru obtinerea unui imprumut.

Garanti Credite de Consum (acesta este un brand sub care functioneaza compania Ralfi IFN, parte a grupului financiar bancar Garanti, grup din care face parte Garanti Bank, Garanti Credite de Consum si Garanti leasing), ofera de asemenea credite persoanelor de pana in 66 de ani, inclusiv pensionarilor. Creditele lor sunt in valoare de pana la 250.000 de lei, iar venitul tau poate fi cumulat cu al unui coplatitor. Poti sa te imprumuti pe o perioada de la 12 la 60 de luni. Pensionarilor li se solicita sa aiba un venit minim e 600 de lei. De asemenea, un credit pentru pensionari de la Garantii Credite de Consum presupune prezentarea urmatoarelor acte: copie dupa buletin, ultima factura de utilitati, ultimul talon de pensie si decizia de pensionare.

Pensionarii trebuie sa prezinta una din facturile urmatoare: telefon mobil sau fix, energie electrică, gaz metan.

BT Direct ofera credite rapide pentru pensionari, cu rate fixe in lei pe toata durata derularii contractului. Sumele ce pot fi imprumutate variaza intre 2.000 si 40.000 lei. Perioada de finantare este intre 6 si 59.

Dobanda este fixa si are o valoare de 14,90%.

Pentru a accesa creditul pentru seniori de la BT Direct trebuie sa ai venituri de minim 640 de lei, sa ai maxim 75 de ani la finalul contractului de imprumut.

Actele solicita de BT Direct pentru creditul Senior:
– buletin
– cupon de pensie
– decizie de pensionare.

Iata deci ca exista posibilitati in piata pentru pensionari de a accesa un credit bancar ori nebancar si de a obtine banii necesari in caz de nevoi. Daca este o nevoie urgenta, cele mai rapide accesari le au IFN-urile. Daca doriti un credit pe o perioada mai lunga, cu o dobanda mai mica, atunci puteti apela cu incredere la banci.

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies