Acasă » Informative » Ce varsta trebuie sa am sa cumpar in rate din magazin?

Ce varsta trebuie sa am sa cumpar in rate din magazin?

Last update:

Vrei sa cumperi in rate din magazin dar nu stii daca te incadrezi ca varsta? Iata cateva tipuri de comanditari pe care reteilerii le ofera.

Ce te-ar putea impiedica? O varsta prea mica sau una prea inaintata. De regula intervalul garantat este situat intre limita majoratului si cea a pensionarii.

Ce trebuie sa stii daca vrei sa cumperi in rate din magazin

Am fost intrebati de mai multe ori care este varsta maxima admisa pentru persoanele ce vor sa cumpere in rate din magazin.

Sa stiti ca si in acest caz amintit mai sus, trebuie sa accesezi un credit in magazin.

Daca va amintiti, pe vremuri erau celebrele achizitiile de produse in rate doar cu buletinul.

Astazi acestea au redevenit la moda, insa conditiile de eligibilitate nu mai sunt atat de permisive ca odinioara.

Intre timp, au iesit din uz produsele de tipul creditelor acordate in rate fara adeverinta de venit, datorita limitarii gradului de indatorare care implica cunoasterea de facto a venitului.

Pentru a efectua azi o achizitie din magazin contractand un credit, ai nevoie pe langa buletin si de o dovada certa de venituri.

Mai mult de atat, astazi, veniturile, se examineaza prin ANAF, asadar greu sa mai gasesti intelegere la creditor.

Creditele in magazin sunt in fapt credite oferite de unele institutii de credit care au parteneriate cu magazinele (de mobila, de electronice si electrocasnice, etc).

Poti si astazi sa contractezi un credit direct din magazin, chiar daca vorbim de un magazin online.

Am vazut multi retaileri care ofera posibilitatea ca la casa virtuala, clientul sa poata alege intre a plati cu cardul, cash ramburs la curier, ori poate alege contractarea unui credit. Si in acest punct, intervine renumele respectivului magazin. Cu cat este mai cunoscut si mai popular, cu atat are mai multi parteneri financiari si mai multe oferte pe care i le prezinta clientului.

Din fericire, documenttia necesara pentru accesarea unui credit in rate in magazin este una simplista. Ai nevoie de buletin si sa-ti dai acordul pentru analiza bazei de date ANAF. Daca nu ai venituri inregistrate la ANAF, poti furniza o alta dovada de venit in formatul dorit de creditor (adeverinta de venit, adeverinta de salariu, cupon de pensie etc).

Unele institutii financiare mai solicita si fisa fiscala.

Un astfel de imprumut se acorda destul de rapid, mai ales daca ai venituri ce pot fi inspectate la ANAF si ti se poate calcula usor gradul de indatorare.

Care este varsta acceptata de partenerii financiari ai magazinelor?

Varsta minima pe care o pretind unele institutii financiare variaza de regula.

Spre exemplu:

  • UniCredit Consumer Financing solicita pentru creditul in magazin o varsta minima de 18 ani (varsta maxima fiind de 75 de ani, iar in cazul navigatorilor varsta minima este de 25 de ani)
  • BT Direct pretind pentru un credit in magazin (fizic ori online) sa ai cel putin 18 ani
  • ING Credit Card cu care poti sa-ti platesti cumparaturile impune clientilor o varsta intre 18 si 64 de ani barbatilor si intre 18 si 62 de ani femeilor.
  • Card Avantaj solicita clintilor sa ai o varsta de minim 18 ani pentru a contracta produsul lor.
  • Cardurile de cumparaturi de la Raiffeisen accepta o varsta intre 22 si 65 de ani, indiferent de cardul oferit: Standard, emag, Gold, World.
  • Cei de la CEC Bank impun pentru acordarea cardurilor lor de credit (Visa Affinity, Visa Platinum, Mastercard) o varsta cuprinsa intre 18 si 70 de ani.

V-am prezentat mai sus cateva exemple de creditori cunoscuti pentru prezenta lor in parteneriatele cu magazinele.

Pentru a accede la un credit in magazin poti sa alegi produsele dorite si vei gasi pe pagina respectivului magazin care sunt produsele financiare ce pot fi accesate.

Bine, mai exista si posibilitatea sa contractezi un credit de nevoi personale (pentru care nu ti se solicita dovezi despre cheltuirea banilor) si sa-ti cumperi produsele dorite.

Dar, unele oferte de credite in rate vin si cu o serie de beneficii care s-ar putea sa-ti placa.

Multe magazine online ofera impreuna cu partenerii lor financiari sisteme de rate fara dobanda, deosebit de avantajoase pentru clienti.

Iata si alte exemple de credite in magazin: ratele la Altex prin Credex, achizitii prin EFG Retail pentru cumparaturi la Altex si Media Galaxy, Creditul BTD Promo, creditul rate fixe Jumbo, Star Card, TBIPay, Cetelem BNP Paribas, Bonus Card, Cardul bun de plata de la BCR, Cardul de cumparaturi Raiffeisen, AlphaCard de cumparaturi, Optimo Card si asa mai departe.

(Visited 1.962 times, 1 visits today)
Monica A.https://www.creditmix.ro/formular-contact/
Sunt pasionata de domeniul finantelor. Mare parte din timp mi-l petrec culegand informatii, analizand, cercetand, coreland. Imi place sa cred ca oferind informatie pe intelesul oamenilor, ofer si o sansa la o viata mai buna. Sunt un om caruia ii place sa gandeasca, sa se mentina in forma, cu gandire libera, fara prejudecati. Am un doctorat in simulare numerica si cativa ani de drept (nu toti!). Iubesc cartile, muzica, filmele... Si internetul. De peste sapte ani scriu articole pentru publicatii financiare online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

GDRP | T&C | Privacy | Cookies