Pot lua un credit de nevoi personale cu salariul minim pe economie?

Care este venitul minim necesar pentru a fi eligibil pentru un credit de nevoi personale la banci?

Bancile ofera credite si persoanelor incadrate in munca cu salariul minim pe economie.

Sunt putine banci care solicita venituri minime nete mai mari decat salariul minim pe economie.

Singura restrictie legata de venitul minim care s-ar putea sa-ti dea batai de cap este cea datorata gradului de indatorare. Din acest an gradul de indatorare s-a modificat, fiind mult mai redus ca prag.

Avand in vedere ca, deocamdata, a picat la CCR masura care prevedea limitarea dobanzilor pentru creditele de nevoi personale dar si pentru cele ipotecare, s-ar putea ca atat bancile cat si IFN-urile sa fie mai permisive in privinta veniturilor acceptate.

De asemenea, avand in vedere noile modificari aduse de guvern la Ordonanta pe lacomie (OUG114), bancile sa fie dornice sa-si atinga noile tinte de creditare, si de asemenea sa relaxeze pe cat posibil conditiile de creditare.

Salariul minim pe economie este in acest an (2019) de 2080 de lei si respectiv de 2.350 pentru persoanele cu studii superioare. Astfel, netul primit de angajat ajunge la 1.263 si respectiv 1.413 lei pentru persoanele cu studii superioare.

Salariul minim se calculeaza si in functie de numarul de persoane pe care angajatul le are in intretinere, deci poate urca putin, in cazul unei familii mai mari.

Asadar, daca ai venitul minim pe economie (echivalent 1.263 ori 1.413 lei) te poti incadra la un credit de nevoi personale.

Cu siguranta te poti imprumuta la banci cu acest nou venit minim pe economie. Acum, depinde si care este suma pe care doresti sa o imprumuti. Daca e o suma mai mare, s-ar putea sa nu iti ajunga salariul tau actual. Si atunci, bancile admit co-debitori, persoane care la randul lor trebuie sa aiba veniturile necesar acoperirii creditului dorit.

Vezi si   Credit bancar fara ipoteca, numai bun pentru o vacanta de vis

La banci e mai dificil sa urci prea mult cu un venit minim. Insa, este posibil.

Daca nu indeplinesti conditiile de eligibilitate ale bancilor, poti oricand sa apelezi la IFN-uri. Si IFN-urile impun venituri minime admise. Sunt unele IFN-uri care nu coboara destul de mult stacheta venitului, cum sunt cei de la Provident, care au un prag de 300 de lei venit. Dar si sumele pe care le poti imprumuta sunt pe masura.

Nici bancile si nici IFN-urile nu risca sa te imprumute stiind ca nu poti rambursa respectivii bani.

Oricum, n-ai putea sa treci de verificare, daca n-ai avea veniturile necesare, pentru ca, nu te-ai incadra in privinta gradului de indatorare.

Iata si cateva oferte de la bancile care accepta sa te imprumute cu salariul minim pe economie:

  • UniCredit accepta pentru creditul de realizari personale un venit lunar net minim de 450 de lei,respectiv 250 euro pentru navigatori.
  • TBI Bank accepta pentru al lor credit de nevoi personale un venit minim net de 800 lei si respectiv 520 de lei pentru pensionari. Veniturile pot fi inspectate la ANAF in cazul salariatilor, ori prezenand ultimul talon de pensie, in cazul pensionarilor.
  • Patria Bank ofera un credit de nevoi personale ipotecar unde venitul minim net necesar este de 1.500 lei. Sunt acceptate mai multe tipuri de venituri: salariale, din pensii, din profesii liberale, din drepturi de autor, etc.
  • Raiffeisen nu ne ofera date exacte despre venitul minim acceptat, insa, daca utilizezi calculatorul lor de credite, ti se sugereaza ca poti accea un credit si cu un venit mai mic. In functie de cat iti permiti sa platesti lunar si de perioada aleasa, poti vedea exact valoarea creditului pe care o poti accesa.
Vezi si   Ti-ai propus sa accesezi un credit de nevoi cu rate fixe?

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies