Acasă » Oferte bancare » Imprumut pentru amenajarea locuintei

Imprumut pentru amenajarea locuintei

Last update:

Vrei bani pentru amenajarea locuintei? Sunt banci care ofera credite dedicate pentru aceasta operatiune.

Adevarul este ca la o casa greul incepe abia dupa ce te vezi proprietar.

Indiferent de provenienta banilor cu care ti-ai achizitionat locuinta, fie ca ai avut bani economisiti, fie ca ai apelat la un imprumut imobiliar / ipotecar, daca nu pastrezi bani pentru amenajare o sa te regasesti intr-o situatie destul de grea.

Cei ce si-au achizitionat deja o locuinta stiu ca acest pas al amenajarii nu este deloc unul usor.

Chiar daca este vorba de o locuinta in stare buna, cheltuielile tot apar. Nu mai vorbim de locuintele ce necesita reparatii solide, ce solicita implicare mare din partea proprietarilor, indeosebi pe partea financiara.

Va pot spune din experienta personala ca amenajarea unei locuinte este o treaba destul de costisitoare si ca bani si mai ales ca timp. Pentru un novice s-ar putea sa fie usor bulversanta amenajarea unei casa, mai ales daca a achizitionata intr-o stare nu tocmai buna.

Din fericire exista in piata multe oferte de credite pentru amenjarea si modernizarea locuintelor. De asemenea, majoritatea bancilor ofera credite de nevoi personale, produse prin care poti face rost de suma dorita de bani fara sa te intrebe cineva care vor fi scopurile in care vei cheltui banii, deci, ii poti utiliza inclusiv pentru amenajarea unei locuinte daca asta iti doresti.

Exista oferte la banci de credite de renovare, de constructie partiala ori totala, cu sau fara garantie ipotecara.

Vesta buna este ca azi poti sa accesezi un astfel de credit chiar daca nu ai venituri mari. Bancile acorda credite cu salariul minim pe economie chiar si in cuantum mai ridicat, asta pentru ca salariul minim a crescut considerabil in ultimii ani.

Iata cateva dintre aceste oferte de credite pentru amenajarea locuintei:

  • Pentru modernizarea unei locuinte cei de la CEC Bank ofera un credit imobiliar accesabil pentru o perioada de 10 ani. Puteti imprumuta pana la 2.8 mil lei. Garantia solicitata se poate constitui din: ipoteci imobiliare pe bunuri imobile. Varsta admisa este pana in 75 de ani. Dobanda este variabila pe toata perioada de contractare a creditului.
  • Creditul pentru amenajare locuinta de la Leumi Bank va ofera sume de maxim 1 mil lei pentru o perioada de maxim 30 de ani. Se solicita un avans de minim 25% din valoarea imobilului. Dobanda aferenta variabila este de IRCC+4%.
  • Credite de nevoi curente cu destinatie imobiliara de la Banca Transilvania iti pune la dispozitie sume de maxim 20.000 euro pentru maxim 10 ani. Dobanda se calculeaza ca IRCC + 6.5% pentru cei ce incaseaza veniturile prin BT, ori ca IRCC + 7,5% pentru cei care nu incaseaza veniturile prin BT. Trebuie sa ai pana in 65 de ani, sa nu ai restante la alte credite, sa ai venituri cu caracter permanent, sa fii cetatean roman cu domiciliul in Romania etc.
  • Solutie de finantare pentru investitii imobiliare cu garantie ipotecara oferita de ING Bank – este un credit complex ce poate fi accesat atat pentru achizitia unei locuinte cat si pentru amenajarea ei. Suma maxima admisa este de 900.000 lei Vestea buna este ca pentru acest credit de investitii imobiliare nu se solicita avans. Perioada de finantare este intre 3 si 30 de ani.
  • Creditul Habitat de la BRD iti ofera bani pentru achizitie, constructie, renovare, modernizare imobil. Creditul se garanteaza cu ipoteca imobiliara. Perioada de finantare este de maxim 30 de ani. Avansul minim solicitat este de 15%. Suma maxima de bani ce poate fi accesata este de 455.000 lei. Dobanda este fixa in primii cinci ani de 5,75%, iar mai apoi dobanda este variabila si se calculeaza ca IRCC + 3,4%.
  • Alpha Home Deco este un credit oferit de Alpha Bank. Cu Alpha Home Deco poti sa renovezi ori sa iti modernizezi casa, poti chiar sa iti achizitionezi aparate de climatizare, sanitare si materiale pentru constructie si amenajari. Poti sa imprumuti intre 500 si 10.000 lei echivalent in lei pentru o perioada intre 6 si 120 de luni. Varsta admisa este intre 21 si 70 de ani.

Noi v-am mai prezentat in trecut o oferta a unui astfel de credit de la FirstBank.

Acestea au fost cateva dintre cele mai vizibile oferte de credite pentru amenajararea unei locuinte, oferte aflate in portofoliul bancilor din Romania.

Daca nu te incadrezi cerintelor bancilor, poti opta si pentru un credit nebancar. La IFN este mai usor sa accesezi, conditiile nu sunt atat de riguroase ca la banci, costurile sunt insa mai mari.

IFN-urile acorda mai multe tipuri de credite, multe dintre aceste societati fiind inregistrate la BNR ca practicand activitati multiple de creditare.

La societatile nebancare veti gasi si credite pe termen lung (cu sau fara garantii) si credite pe termen scurt (unele chiar cu dobanda 0 pentru prima accesare).

(Visited 16 times, 1 visits today)
Monica A.https://www.creditmix.ro/formular-contact/
Sunt pasionata de domeniul finantelor. Mare parte din timp mi-l petrec culegand informatii, analizand, cercetand, coreland. Imi place sa cred ca oferind informatie pe intelesul oamenilor, ofer si o sansa la o viata mai buna. Sunt un om caruia ii place sa gandeasca, sa se mentina in forma, cu gandire libera, fara prejudecati. Am un doctorat in simulare numerica si cativa ani de drept (nu toti!). Iubesc cartile, muzica, filmele... Si internetul. De peste sapte ani scriu articole pentru publicatii financiare online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

GDRP | T&C | Privacy | Cookies