Acasă » Facilitati » Credit fara verificarea Biroului de Credit ori CRC

Credit fara verificarea Biroului de Credit ori CRC

Last update:

Vrei sa procuri un credit usor fara verificare in Biroul de Credit? Vezi la institutiile care nu consulta nici BC si nici CRC.

Atunci cand scorul tau nu-ti permite obtinerea facila a unui imprumut, poti apela la acele societati care nu examineaza Biroul de Credit. Sunt destule IFN-uri aflate in aceasta situatie. Poti compara registrul BNR cu cei care isi aduc contributia la statistica la BC.

Dificil sa gasesti un credit fara Biroul de Credit in 2023? Noi simplificam informatiile astfel incat sa pricepi mai usor cum stau faptele.

Iti oferim solutii clare la problemele tale, indiferent daca ai nevoie de un credit in 5 minute, asa cum ne promit cei de la Ferratum, in 10 minute la MobileCredit, Raiffeisen ne asigura ca vom avea banii in cont in 10 minute, 15 minute Mozipo, in 60 de minute Credius sau in 2 ore Viva Credit.

Cel mai probabil vei gasi un credit fara consultarea Broului de Credit 2023 daca apelezi la IFN-urile axate pe imprumuturi ipotecare ori microfinantare.

Avand in vedere ca sunt cca 44 de IFN-uri ce transmit informatii la Biroul de Credit, putem presupune ca restul nu o fac. Restul fiind in jur de 120.

Dupa statistica BNR, in 5.05.2023 erau 162 IFN cu portofoliu activitati multiple de creditare si inca 2 specializate in credite de consum. In total 164. Scazand din acest numar cele 44 IFN-uri ce isi aduc contributia la BC, obtinem numarul dat de noi mai sus – 120.

Asadar, sunt sanse mari sa obtii un credit fara verificare in Biroul de Credit de la una dintre cele 120 de IFN-uri care nu furnizeaza date catre BC.

Ca sa nu mai punem la socoteala Casele de Amanet, societatile de leasing ori C.A.R.-urile, mii de institututii.

Ce persoane sunt interesate de obtinerea unui credit fara verificare in Biroul de Credit?

Cauti sa accesezi un credit fara Biroul de Credit 2023? Este posibil sa-l obtii daca ti-ai stins datoria din trecut si ti-ai remediat venitul.

Exista o tendinta in piata de a oferi clementa celor care, desi raportati la BC, si-au stins obligatiile financiare si au azi un grad mic de indatorare.

Am observat ca sunt institutii financiare care pun conditia sa ai cel putin un an trecut bun de creditare si de plata, altele merg pe 2 ani fara penalizari.

Daca esti temerar si cauti totusi sa iei un credit rapid fara verificare BC, te sfatuim sa fii precaut cu privire la costuri.

Ca sa nu ai probleme cu dobanzile prea mari, tot la institutiile bancare gasesti solutia. Insa, exista niste cerinte pe care trebuie sa le depasesti.

Ideea e sa-ti fi achitat intre timp acele datorii si sa ai in prezent un grad mic de indatorare.

Iata cum, cei care intarzie mai mult de 30 de zile cu plata unei rate au toate sansele sa se regaseasca in Biroul de Credit pe lista cu datornici.

De aceea, majoritatea institutiilor bancare transmit informatii catre aceasta societate si la fel procedeaza si o parte dintre Institutiile Financiare Nebancare.

Ei bine, aceste persoane incearca sa faca rost de bani de la alte institutii din piata care admit un scoring inferior.

Cate persoane sunt inregistrate in Biroul de Credit?

Conform statisticilor BNR, numarul persoanelor din Biroul de Credit era in iulie 2023 de 494.240, in urcare fata de iunie 2023 cand se inregistra un numar de 492.299 de persoane raportate.

Insa, daca comparam cu ce se intampla cu un an in urma, in mai 2021 cand erau 483.707 datornici, putem spune ca suntem pe o evolutie ascendenta. Variatia nu este mare de la an la an.

Este de subliniat totusi faptul ca suntem la cel mai ridicat nivel al persoanelor din Biroul de Credit de doi ani incoace. Din februarie 2021 nu se mai inregistrate un numar de peste 490.000 de persoane.

Evolutia celor raportati la BC din ultimele luni ne arata viariatii mici de maxim cateva mii de persoane. In ultima luna variatia a fost, de exemplu, de 1941 persoane.

Evolutia celor din Biroul de Credit - 2019 - 2020 - 2021 - 2022 - 2023

Valoarea insumata a obligatiilor datorate este de 6.224,9 miliarde lei (nivelul iulie 2023). Din iulie 2022 pana in iulie 2023 avem crestere de aproximativ 74,7 milioane lei.

Iata ca in luna iulie 2023 inregistram o crestere a volumului datoriilor comparativ cu lunile anterioare cand notasem variatii nesemnificative.

Nu este totusi o crestere importanta, fiind chiar de inteles in contextul actual, conform datelor din anii anteriori.

Toate aceste persoane raportate in trecut spera sa gaseasca un credit fara verificare in Biroul de Credit ori CRC ca rezolvare imediata la problemele lor actuale.

Ce solutii au la indemana cei raportati la Biroul de Credit

Poti dobandi un credit fara consultarea Biroului de Credit 2023 de la unele institutii nebancare, IFN-uri care nu verifica scoringul in BC.

Pe de alta parte, cei cu datorii mari in trecut cauta credite fara verificare in CRB 2023 ieftine, produse oportune pe termen mare, cu rate mai mici.

Vezi si   Se mai pot cumpara produse in rate fara adeverinta de venit?

In CRC – Centrala Riscului de Credit (fosta CRB – Centrala Riscurilor Bancare) ajungi daca ai avut credite mai mari de 20.000 de lei.

Fata de anunturile de genul ‘oferim credite fara verificare in CRC’ trebuie sa fim prudenti, pentru a nu risca achitarea unor dobanzi mari.

Nu toate institutiile financiare coopereaza cu CRC, de aceea pentru unele credite nu se impune verificarea.

Un exemplu elocvent ar fi microcreditele, produsele al caror cuantum nu depaseste cateva mii de lei. Si, din acest motiv, nu este cazul de verificari la CRC.

Unele institutii si-au nuantat atitudinea fata de datornici, asadar ai putea sa gasesti intelegere pentru obtinerea unui credit bancar chiar daca esti raportat la BC. Ideea ar fi aceea ca, daca a trecut o perioada insemnata de cand ti-ai stins datoria, chit ca esti inca in BC, poti solicita un imprumut pe baza unei bonitatii excelente pe care o ai azi.

Daca stii ca apari in Biroul de Credit cu datorii, ai tot interesul sa cercetezi care institutie te mai poate imprumuta.

Optiunea unora de a obtine direct un credit fara Birou de Credit 2023 este si ea fezabila, tinand cont ca inca mai sunt oferte de acest gen in piata.

Pentru a scuti timp pretios in ceea ce priveste analiza acestor societati ingaduitoare, poti lua legatura cu un broker de credit si sa-l lasi sa se ocupe de accesare in loc tau. Fireste, acest serviciu este oferit contra cost.

Exista sansa aprobarii unui credit fara Biroul de Credit?

Obtinerea unui credit fara verificare in Biroul de Credit este realizabila, daca te adresezi unei societati financiare adecvate.

Riscurile asumate de societatile ce permit astfel de accesari se traduc indeosebi in dobanzi mari, de aceea e nevoie de precautie.

Putem deduce astfel ca acolo unde intalnim dobanzi mari, exista sansa sa primeasca datornici la creditare.

credit fara Biroul de Credit 2023

Multe din intrebarile ce vin pe adresa noastra sunt legate de Biroul de Credit.

Tot mai multe persoane vor sa afle la ce societati sa apeleze pentru a obtine un credit, ei regasindu-se in baza de date a Biroului de Credit si a CRC.

“Vreau un credit dar sunt in Biroul de Credit” – aceasta este o formulare frecvent intalnita de noi in mesajele primite.

“As dori sa ma imprumut fara Biroul de Credit pentru ca am avut in trecut intarzieri la rate si am fost raportat.”

Altii ne transmit ” doresc un credit fara verificare in Biroul de Credit pana la urmatorul salariu”.

Adevarul este ca poti cauta mult si bine pe internet pentru a gasi o societate care sa acorde credite fara consultarea Biroului de Credit. Sau poti cauta din start contributorii la Biroul de Credit si ai rezolvat din sart problema.

De ce? Pentru ca, pana si IFN-urile se feresc sa admita clienti debitori, dintr-un motiv foarte simplu: riscurile de neplata asociate unor astfel de clienti sunt deosebit de mari. Uneori nici dobanzile mari nu acopere asemenea riscuri.

Poti accesa de la IFN-uri credite fara verificare in BC?

In primul rand, e adevarat, exisata unele IFN-uri care acorda credite fara verificarea Biroului de Credit.

In al doilea rand, insa, multe dintre aceste societati nebancare vin cu specificatii precise in privinta datornicilor: sa-si fi achitat datoria, aceasta sa nu fi depasit o anumita suma, conditiile in care a ajuns in Biroul de Credit sa nu fi depins unilateral de el, etc.

Multe dintre IFN-uri care admit debitori, acorda credite online. Procedura este simpla si nu implica cine stie ce cunostinte tehnice ori economice.

In plus, fiecare IFN are pe platforma digitala proprie un calculator care iti permite sa-ti calculezi costurile asociate imprumutului dorit. Pasii sunt clar explicati, iar costurile sunt transparente.

Cum ii selecteaza IFN-urile pe datornici? Dupa ce criterii ofera aceste societati un credit fara verificare in Biroul de Credit?

Selectia se face de regula si in functie de bonitatea actuala a clientului.

Fiind inscris in BC pentru ca la un moment dai ai avut ceva probleme financiare, dar intre timp ti-ai platit datoria, daca venitul ti-a crescut simtitor, si esti in stare sa-ti rambursezi in conditii optime un viitor imprumut, atunci cu siguranta IFN-ul nu va avea nimic impotriva sa-ti acorde suma dorita de bani.

Vestea buna este ca poti obtine un credit fara verificarea Biroului de Credit in 2023 de la unele institutii nebancare.

Iata si cateva IFN-uri la care poti apela: Viva Credit, Credius, CreditFIx, Fast Finance, Mogo IFN, Axi Card etc.

Viva Credit – ofera o linie de creditare pe 5 ani, in cuantum de maxim 5000 de lei (20.000 daca alegi noul produs al celor de la Viva Credit). Daca achiti in prima luna, dobanda este 0. Nu ti se solicita adeverinta de venit, nici garantii si nici giranti. Creditul se acorda in totalitate online. Pentru accesare trebuie sa ai un venit stabil.

Credius – este un IFN ce ofera credite cu valoare mai mare, in cuantum de la 800 lei la 50.250 de lei, pe perioade de la 6 la 60 de luni. Cei de la Credius impun sa ai minim o luna vechime in munca. Sunt admise foart emulte tipuri de venituri.

Vezi si   Imprumut 5.000 lei rapid. Cine aproba in aceeasi zi?

CreditFix – are doua topuri de credite, unul rapid si unul de nevoi personale. Creditul de la CreditFix are valoarea maxima de 10.000 de lei si o perioada maxima de accesare de pana la 12 luni.

Fast Finance – ofera creditul urgent fara garantii in cuantum de la 1.500 la 15.000 de lei. Perioada de finantare este intre 3 si 36 luni. Se solicita buletin, extras de cont cu ultimul venit incasat, card de salariu sau de pensie, adeverinta de venit.

Mogo IFN – va pune la dispozitie un credit cu garantie auto. O astfel de soutie de finantare poate fi la indemana oricui detine o masina personala. Partea pozitiva este ca poti sa utilizezi in continuare masina pe perioada contractului de imprumut. In orice caz, pentru accesare trebuie sa detii venituri, sa ai o varsta intre 20 si 70 de ani si sa fii cetatean roman.

Axi Card – este un alt produs care in aparenta este disponibil si celor raportati la BC. Suma maxima disponibila la Axi Financie este de 4.000 de lei. Totusi Axi Finance nu spune clar ca acorda credite fara verificare in BC.

Ce reprezinta Biroul de Credit?

Biroul de Credit nu ar trebui privit ca un fel de sperietoare pentru clienti. El este o societate care colecteaza date referitoare la clienti in scopul determinarii posibilitatii de rambursare, a gradului de indatorare, a riscului asociat dar si pentru o crestere a calitatii produselor financiare.

Ce trebuie sa stiti despre Biroul de Credit 2023 este ca vorbim de o societate pe actiuni care activeaza cu parteneri asociati.

Catre aceasta societate sunt raportate persoanele cu intarzieri mai mari de 30 de zile la plata unei rate, ori cele care au intarzieri la stingerea unor datorii de pe carduri, ori cele care comit fraude cu carduri.

In Biroul de Credit, odata ce ai fost raportat, vei sta timp de 4 ani, perioada socotita din momentul in care ti-ai achitat datorita.

Poti sa soliciti verificarea informatiilor despre tine, efectuand o cerere simpla. Poti sa o trimiti online ori prin posta catre adresa aceste societati.

Odata intrat in vizorul celor de la Biroul de Credit iti va fi dificil sa contractezi un nou imprumut.

Depinde si de valoarea scoringului, pentru ca unii au avut intarzieri mari pe perioade lungi de timp, iar altii au intarziat cateva zile peste limita admita, iar suma datorata a fost redusa.

Ce reprezinta Centrala Riscului de Credit?

CRC-ul – Centrala Riscului de Credit (fosta Centrala Riscurilor Bancare – CRB) este o structura care centralizeaza si stocheaza informatii despre debitorii care au beneficiat de credite ori altfel de angajamente in cuantum mai mare de 20.000 de lei.

De aceste informatii din CRC beneficiaza persoanele declarante (instiutii de credite) si BNR-ul.

Institutiile bancare au conditii de eligibilitate mai aspre, inclusiv pe partea de scor in BC.

Pe de alta parte, IFN-urile sunt mult mai ingaduitoare cu cei raportati, fiind mult mai usor sa obtii un credit de la aceste firme.

Nu inseamna ca IFN-urile in totalitatea lor nu verifica informatiile din BC, ori ca nu consulta situatia din CRC.

Sunt si IFN-uri care consulta informatiile din BC, dar cum spuneam mai sus, ele trec mai usor peste anumite aspecte legate de debitori.

Care sunt conditiile accesarii unui credit fara verificare in BC?

Pentru a avea acces la un credit fara consultarea Biroului de Credit 2023, trebuie in primul rand sa indeplinesti niste conditii sumare:

 • varsa de minim 18 ani (la unele IFN-uri varsta minima este de 24 ori 25 de ani)
 • sa ai un act de identitate valabil
 • venit ce poate fi justificat printr-un act (de exemplu printr-un extras de cont, desi in ultima vreme majoritatea institutiilor recurg la examinarea veniturilor prin ANAF)

De asemenea, pentru aprobare nu trebuie sa astepti mult, mai ales daca tu oferi de la inceput informatii reale, corecte.

Chiar daca esti debitor, mai bine spui asta de la inceput, in special daca esti presat de timp sa faci rost urgent de bani.

Prin urmare, cu cat oferi mai multe informatii corecte si iti expui situatia intr-un mod cinstit, cu atat vei obtine mai rapid imprumutul, iar IFN-urile vor fi mai ingaduitoare.

Sumele de bani pe care le poti imprumuta de la IFN nu sunt mari.

De regula, credite fara garantii nu ofera sume mari de bani, pentru ca riscurile asociate sunt mari.

Imprumutul maxim pe care le poti accesa de la un IFN, sunt in jur de 1.000 – 10.000 lei.

Ia aminte cand te imprumuti, sa nu-ti depasesti capacitatea financiara.

Daca nu-ti permiti sa rambursezi ceea ce imprumuti, cu siguranta te vei afunda si mai tare in datorii in loc sa iesi la liman.

Cum trebuie sa procedeze persoanele cu scor slab pentru a obtine un nou imprumut?

Primul pas pe care trebuie sa-l faci catre un credit, in cazul in care esti rau platnic, trebuie sa alegi un IFN care nu consulta Biroul de Credit. Dupa ce ai identificat societatea nebancara, procedeaza la accesarea online a imprumutului.

Vezi si   Credit urgent dar cu venituri certe

Fii atent la costuri!

Aspecte pe care trebuie sa le cunosti

Nu te arunca inainte sa cunosti toate datele:

 • vezi ce acte ti se cer, care sunt conditiile de eligibilitate,
 • care este dobanda (compara doar dobanda anuala efectiva pentru a avea o imagine clara a costurilor totale),
 • daca sunt comisioane, asigurari, alte taxe
 • ce fel de dobanda practica respectiva societate (fixa sau variabila)
 • in ce moneda ti se ofera creditul (daca e in lei, gradul de indatorare e 40%, daca e alta valuta, 20%)
 • cat sunt penalizarile, pentru ca in unele cazuri pot fi foarte mari.

Abia dupa ce ai toate datele, poti sa continui cu accesarea.

La fel de important este si faptul ca IFN-urile ce ofera imprumuturi fara consultatea Biroului de Credit ori a Centralei Riscului de Credit, vor sa stie ce bonitate ai.

Pentru fiecare client societatile financiare efectueaza o analiza de risc, tinand cont de mai mult factori (scoringul din BC, veniturile actuale, gradul de indatorare, varsta, situatia familiei, etc).

Tu in calitate de client, trebuie sa-ti focusezi atentia mai degraba pe costurile asociate, si mai putin pe timpul de accesare.

Altminteri, nu trebuie sa te incante ca poti imprumuta 10.000 de euro in 2 ore, daca va trebuie sa rambursezi 15.000 de euro intr-o luna.

Fii atent la penalizari! De regula, penalizarile sunt cele care dau batai de cap clientilor.

Penalizarile – principala problema a celor raportati la BC

Multe persoane dintre cele care se plang de creditele nebancare sunt afectate de penalizari.

Odata reesalonat un astfel de credit, costurile asociate sunt destul de mari, greu de suportat pentru aceasta categorie de clienti – abonatii creditelor rapide.

Este bine de stiut ca interogarea Biroului de Credit (BC) si a Centralei Riscurilor de Credit (CRC) o poate face atat orice institutie financiara.

Cu alte cuvinte, nimeni nu poate obliga un IFN sa nu-ti acorde un credit chiar daca ai ai fost raportat la Biroul de Credit – daca esti catalogat drept datornic.

In lumina celor discutate, sa accesezi un credit fara consultarea Biroului de Credit nu este dificil, mai ales daca dispui in prezent de venituri suficiente – poti solicita usor un credit nebancar fara adeverinta  – chiar si IFN-urile controleaza veniturile prin ANAF.

Una peste alta, aceasta societate – Biroul de Credit – este una cu un cuvant greu de spus in accesarea creditelor.

Cel mai bine e sa nu ajungi in situatia de datornic, sa ai grija sa-ti platesti ratele la timp.

Iar daca, dintr-un motiv clar nu reusesti sa-ti achiti ratele, macar anunta creditorul pentru a gasi impreuna o solutie multumitoare pentru ambele parti.

Pentru mai multe informatii puteti consulta informarile privind activitatea desfasurata de CRC – Centrala Riscului de Credit si fisierul central al creditelor FCC.

Intrebari frecvente despre accesarea unui credit fara verificare in Biroul de Credit

Ce reprezinta un credit fara verificare in Biroul de Credit?

Acesta este un produs financiar ce se poate obtine fara verificarea trecutului de creditare in Biroul de Credit. Cu alte cuvinte, poti imprumuta fara ca institutia in cauza sa solicite raportul din BC, fara sa-ti cunoasca scorul FICO.

Cati bani poti obtine printr-un imprumut fara Biroul de Credit?

Sumele pe care IFN-urile care nu verifica Biroul de Credit le pun la dispozitie nu sunt mari, ele pot varia de la 100 la 10.000 de lei. Vorbim de credite obtinute fara garantii. In cazul in care ai nevoie de sume mari de bani, te poti orienta catre creditele garantate.

Biroul de Credit este similar cu CRC?

NU! Biroul de Credit este o societate ce a luat nastere la initiativa unor institutii financiare si care ofera informatii actualizate legate de persoanele fizice care au contractat candva un credit, un card, etc. CRC – Centrala Riscului de Credit (fosta CRB – Centrala Riscurilor Bancare) este o structura gospodarita de BNR, ce ofera informatii despre riscul de credit al unor persoane fizice ori juridice ce au contractat candva credite mai mari de 20.000 lei.

Exista credite fara verificare in Biroul de Credit oferite pe 5 ani?

Daca vorbim de creditele negrantate, perioadele de rambursare sunt mai mici, uneori nu depasesc cateva luni. Orientandu-ne insa catre credite garantate putem gasi si intervale mai mari de rambursare. Din punct de vedere al impovararii financiare este bine sa optam pentru intervale mai lungi de stingere a datoriilor pentru a obtine rate cat mai scazute.

Daca sunteti interesati de institutii financiare care nu consulta Biroul de Credit, puteti urmari periodic lista celor ce transmit informatii catre BC. Acolo veti gasi toate institutiile care solicita la accesare scorul de credit.

(Visited 25.695 times, 6 visits today)
Monica A.https://www.creditmix.ro/formular-contact/
Sunt pasionata de domeniul finantelor. Mare parte din timp mi-l petrec culegand informatii, analizand, cercetand, coreland. Imi place sa cred ca oferind informatie pe intelesul oamenilor, ofer si o sansa la o viata mai buna. Sunt un om caruia ii place sa gandeasca, sa se mentina in forma, cu gandire libera, fara prejudecati. Am un doctorat in simulare numerica si cativa ani de drept (nu toti!). Iubesc cartile, muzica, filmele... Si internetul. De peste sapte ani scriu articole pentru publicatii financiare online.

8 COMENTARII

 1. Doresc un credit dar sunt în biroul de credite.
  Am 68 ani pensionara 1499 lei. am datorii. cu o finanțare de 12000 RON, scap de datorii și pot plătii o singura rata.Toate IFN urile m-au refuzat. Oare noi nu putem avea o șansă???? Nastase Elena.va rog ajutati-ma.

 2. Buna ziua. Doresc sa ma indrumati pentru accesarea unui credit de 6000 de lei. Sunt salariat cu contract de munca in Romania dar sunt in Biroul de Credit si sunt respins de majoritatea institutiilor financiare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

GDRP | T&C | Privacy | Cookies