Credit fara verificarea Biroului de Credit ori CRC 2020

octombrie 27, 2020

Personale aflate in cautarea unui credit fara verificarea Biroului de Credit pot consulta ofertele IFN-urilor cu cerinte permisive.

E posibil sa obtii un credit fara consultarea Broului de Credit 2020 daca apelezi la institutia financiara potrivita.

Numarul de restantieri scade la nivelul lunii august 2020. Conform statisticilor BNR, numarul persoanelor cu istoric negativ este in aceasta luna de 510.568. Daca ne raportam la luna iulie a acestui an, cand se inregistrau 507.873 debitori, observam o crestere usoara.

Valoarea insumata a restantelor este de 6,11 miliarde lei (nivelul august 2020).

Cea mai semnificativa crestere din acest an, s-a inregistrat la nivelul lunilor martie-aprilie, de cca. 30.000 persoane.

Aceasta scadere brusca a numarului de persoane aflate in Biroul de Credit cu restante mai mari de 30 de zile poate fi un semnal important de revenire economica.

Una peste alta, numarul debitorilor este in continuare destul de ridicat, iar nevoile acestora in continuare crescute.

Toate aceste persoane cu istoric negativ spera sa gaseasca un credit fara verificare in Biroul de Credit ori CRC ca solutie potrivita la problemele lor actuale.

Poti procura un credit fara consultarea Biroului de Credit 2020 de la unele societati nebancare, IFN-uri care nu verifica istoricul in BC.

Cei cu datorii mari in trecut cauta credite fara verificare in CRB 2020 ieftine, produse acordate pe termen lung, cu rate mai mici.

In CRC – Centrala Riscului de Credit (fosta CRB – Centrala Riscurilor Bancare) ajungi daca ai avut credite mai mari de 20.000 de lei la banci ori IFN.

Unele banci si-au nuantat atitudinea fata de restantieri, asadar ai putea sa gasesti intelegere pentru obtinerea unui credit bancar chiar daca esti inscris in BC.

Daca stii ca esti inscris in Biroul de Credit cu restante, ai tot interesul sa cercetezi care banca ori IFN te mai poate imprumuta.

Este sansa aprobarii unui credit daca ai istoric negativ?

Accesarea unui credit fara verificare in Biroul de Credit este posibila, daca te adresezi unei institutii financiare ce agreaza o astfel de abordare.

Riscurile asumate de societatile ce permit astfel de accesari se traduc indeosebi in dobanzi mari.

Putem deduce astfel ca acolo unde intalnim dobanzi mari, e posibil sa accepta rau platnici la creditare.

Multe din intrebarile ce vin pe adresa noastra sunt legate de Biroul de Credit. Multi vor sa afle la ce societati sa apeleze pentru a obtine un credit, ei regasindu-se pe listele Biroului de Credit si ale CRC.

„Vreau un credit daca sunt inscris in Biroul de Credit cu restante” – aceasta este o formulare frecvent intalnita de noi in mesajele primite.

Adevarul este ca poti cauta mult si bine pe internet pentru a gasi o societate care sa acorde credite fara consultarea Biroului de Credit. De ce? Pentru ca, pana si IFN-urile se feresc sa accepte clienti restantieri, dintr-un motiv foarte simplu: riscurile asociate unor astfel de clienti sunt deosebit de mari.

Poti accesa de la IFN-uri credite fara verificare in BC?

Exista, e adevarat, cateva IFN-uri care acorda credite fara consultarea Biroului de Credit. Insa, multe dintre aceste societati nebancare vin cu specificatii precise in privinta restantierilor: sa-si fi achitat datoria, restanta sa nu fi depasit o anumita suma, conditiile in care a ajuns in Biroul de Credit sa nu fi depins unilateral de el, etc.

Multe dintre IFN-uri care admit restantieri, acorda credite online. Procedura este simpla si nu implica cine stie ce cunostinte tehnice ori economice. Fiecare IFN are pe platforma online proprie un calculator care iti permite sa-ti calculezi costurile asociate imprumutului dorit. Pasii sunt clar explicati, iar costurile sunt transparente.

Cum ii selecteaza IFN-urile pe datornici? Dupa ce criterii acorda aceste societati un credit fara verificare in Biroul de Credit?

Selectia se face de regula si in functie de bonitatea actuala a clientului. Daca esti inscris in BC pentru ca la un moment dai ai avut ceva probleme financiare, dar intre timp ti-ai platit datoria, venitul ti-a crescut simtitor, si esti in stare sa-ti rambursezi in conditii optime un viitor imprumut, atunci cu siguranta IFN-ul nu va avea nimic impotriva sa-ti acorde suma dorita de bani.

Vestea buna este ca poti obtine un credit fara verificarea Biroului de Credit in 2020 de la unele firme nebancare.

Iata si cateva IFN-uri la care poti apela: Viva Credit, Credius, CreditFIx, Fast Finance, Mogo IFN etc.

Viva Credit – ofera o linie de creditare pe 5 ani, in cuantum de maxim 2000 de lei. Daca achiti in prima luna, dobanda este 0. Nu ti se solicita adeverinta de venit, nici garantii si nici giranti. Creditul se acorda in totalitate online. Pentru accesare trebuie sa ai un venit stabil.

Vezi si   Card de credit pentru rau platnici. Se acorda online?

Credius – este un IFN ce ofera credite cu valoare mai mare, in cuantum de la 1.500 lei la 40.000 de lei, pe perioade de la 24 la 60 de luni. Cei de la Credius impun sa ai minim o luna vechime in munca. Sunt admise foart emulte tipuri de venituri.

CreditFix – are doua topuri de credite, unul rapid si unul de nevoi personale. Primul – creditul rapid, are valoarea maxima de 3000 de lei si perioada maxima de accesare de pana la 62 de zile (aceasta este insa o linie de credit incheiata pe 5 ani, asadar in decursul celor 5 ani poti oricand sa soliciti suma dorita de bani daca soldul este refacut prin rambursari corespunzatoare). Celalalt are valoarea maxima de 10.000 de lei, iar perioada maxima de accesare de 12 luni.

Fast Finance – ofera creditul urgent fara garantii in cuantum de la 1.500 la 15.000 de lei. Perioada de finantare este intre 3 si 36 luni. Se solicita buletin, extras de cont cu ultimul venit incasat, card de salariu sau de pensie, adeverinta de venit. Pentru imprumuturi mai mici de 5.000 de lei nu este nevoie de girant. Acest IFN spune ca verifica istoricul de creditare dar sunt flexibili in privinta lui – sunt de parere ca o eroare din trecut nu trebuie sa ingradeasca accesul la un nou imprumut.

Mogo IFN – va pune la dispozitie un credit cu garantie auto. O astfel de soutie de finantare poate fi la indemana oricui detine o masina personala. Partea pozitiva este ca poti sa utlizezi in continuare masina pe perioada contractului de imprumut. In orice caz, pentru accesare trebuie sa detii venituri, sa ai o varsta intre 20 si 70 de ani si sa fii cetatean roman.

Astfel de credite rapide nu presupun acte fizice. Documentele solicitate (actul de identitate si o dovada de venit) trebuiesc scanate ori fotografiate si trimise pe email ori incarcate in aplicatia pusa la dispozitie de IFN.

Sa accesezi un credit fara consultarea Biroului de Credit nu este dificil, mai ales daca dispui in prezent de venituri suficiente (bancile nu mai solicita adeverinta de venit – verifica veniturile prin ANAF).

Ce reprezinta Biroul de Credit?

Biroul de Credit nu trebuie sa fie neaparat o sperietoare pentru clienti. El este o societate care colecteaza date referitoare la clienti in scopul determinarii posibilitatii de rambursare, a gradului de indatorare, a riscului asociat dar si pentru o crestere a calitatii produselor financiare oferite de banci si IFN-uri.

Biroul de Credit 2020 este o societate pe actiuni in care activeaza ca parteneri actionari 21 de banci.

Ce reprezinta Centrala Riscului de Credit?

CRC-ul – Centrala Riscului de Credit (fosta Centrala Riscurilor Bancare – CRB) este o structura care centralizeaza si stocheaza informatii despre debitorii care au beneficiat de credite ori altfel de angajamente in cuantum mai mare de 20.000 de lei. De acte informatii din CRC beneficiaza persoanele declarante (instiutii de credite – bancile, instiutiile financiare nebancare – IFN) si BNR-ul.

Bancile nu se inghesuie sa acorde credite fara verificarea BC ori CRC, dar nici nu exclud de la creditare orice rau-platnic.

Pe de alta parte, IFN-urile sunt mult mai ingaduitoare cu restantierii, fiind mult mai usor sa obtii un credit de la aceste firme.

Nu inseamna ca IFN-urile in totalitatea lor nu verifica informatiile din BC, ori ca nu consulta situatia din CRC. Sunt si IFN-uri care consulta informatiile din BC, dar cum spuneam mai sus, ele trec mai usor peste anumite aspecte legate de restantieri.

Care sunt conditiile accesarii unui credit fara verificare in BC?

Pentru a avea acces la un credit fara consultarea Biroului de Credit 2020, trebuie in primul rand sa indeplinesti niste conditii minime:

– sa ai o varsa de minim 18 ani (la unele IFN-uri varsta minima este de 24 ori 25 de ani)
– sa ai un act de identitate valabil
– sa ai un venit indentificabil printr-un act (de exemplu printr-un extras de cont)

Pentru aprobare nu trebuie sa astepti mult, mai ales daca tu oferi de la inceput informatii reale, corecte. Chiar daca esti restantier, mai bine spui asta de la inceput, in special daca esti presat de timp sa faci rost urgent de bani. Asadar, cu cat oferi mai multe informatii corecte si iti expui situatia intr-un mod cinstit, cu atat vei obtine mai rapid imprumutul, iar IFN-urile vor fi mai ingaduitoare.

Vezi si   Credit urgent dar cu venituri certe

Chiar daca ai un credit restant, exista posibilitatea sa te imprumuti, daca in prezent ai veniturile necesare pentru asigurarea unui grad de indatorare decent.

Un client eligibil pentru un credit nebancar, chiar daca este inscris in Biroul de Credit, este in primul rand un client cu o bonitate reala. Este si o gluma care umbla prin luma finantelor: daca ai bani te imprumuti, daca n-ai bani nu te imprumuti.

Sumele de bani pe care le poti imprumuta de la IFN nu sunt mari. De regula credite fara garantii nu ofera sume mari de bani, pentru ca riscurile asociate sunt mari. Daca ai nevoie sa imprumuti o suma mai mare de bani, va trebui sa optezi pentru un credit garantat.

Sumele maxime pe care le poti accesa de la un IFN, sunt in jur de 1.000 – 5.000 lei.

Evident, exista riscuri pentru orice credit, fie el garantat ori nu. Asadar, ia aminte cand te imprumuti, sa nu-ti depasesti capacitatea financiar. Daca nu-ti permiti sa rambursezi ceea ce imprumuti, cu siguranta te vei afunda si mai tare in datorii. In loc sa iesi la liman, te vei indatora si mai mult.

Cum trebuie sa procedeze persoanele cu istoric negativ pentru a obtine un nou imprumut?

Primul pas pe care trebuie sa-l faci catre un credit, in cazul in care esti rau platnic, trebuie sa alegi un IFN care nu consulta Biroul de Credit. Dupa ce ai identificat societatea nebancara, procedeaza la accesarea online a imprumutului. Fii atent la costuri. Nu te arunca inainte sa cunosti toate datele: vezi ce acte ti se cer, care sunt conditiile de eligibilitate, care este dobanda (compara doar dobanda anuala efectiva pentru a avea o imagine clasa a costurilor totale), daca sunt comisioane, vezi ce fel de dobanda practica respectiva societate, vezi in ce moneda ti se acorda creditul, etc. Abia dupa ce ai toate datele, poti sa purcezi la accesare.

IFN-urile ce acorda imprumuturi fara consultatea Biroului de Credit ori a Centralei Riscului de Credit, vor sa stie daca tu iti poti permite sa platesti ratele unui viitor credit. Fiecarui client, societatile financiare, ii efectueaza o analiza de risc, tinand cont de mai mult factori (scoringul din BC, veniturile actuale, gradul de indatorare, varsta, situatia familiei, etc).

Tu in calitate de client, trebuie sa-ti focusezi atentia mai degraba pe costurile asociate, si mai putin pe timpul de acordare si pe conditiile de eligibilitate. Cu alte cuvinte, nu trebuie sa te incante ca poti imprumuta 10.000 de euro in 2 ore, daca va trebuie sa rambursezi 15.000 de euro intr-o luna. Fii atent la costuri! Fii atent la penalizari! De regula, penalizarile sunt cele care dau batai de cap clientilor. Pentru ca multe persoane nu sunt atente la costurile penalizarilor, mizand exclusiv pe rambursarea la timp a creditului, se ajunge uneori la situatii foarte dificile. Multe persoane dintre cele care se plang de creditele nebancare sunt afectate de penalizari. Odata reesalonat un astfel de credit, costurile asociate sunt destul de mari, greu de suportat pentru aceasta categorie de clienti – abonatii creditelor rapide.

Este bine de stiut ca interogarea Biroului de Credit (BC) si a Centralei Riscurilor de Credit (CRC) o poate face atat banca cat si IFN-ul. Insa, nimeni nu poate obliga un IFN sa nu-ti acorde un credit chiar daca ai un istoric negativ – esti catalogat drept rau-platnic.

Toate bancile consulta Biroul de Credit?

Bancile in totalitatea lor consulta Biroul de Credit. Acordarea creditelor se face insa tinand cont de mai multe aspecte, nu doar de scoringul din BC.

Orice deplasare la banca pentru accesarea unui credit iti aduce in fata un acord de verificare a bazei de date a Biroului de Credit – este primul act pe care il vei semnata la solicitatea unui credit bancar.

Exista un caz in care bancile sunt ingaduitoare cu cei aflati in BC. Atunci cand soliciti o refinantare ori o reesalonare la creditul pentru care ai fost raportat la BC. In acest caz banca iti poate acorda un nou credit pentru a ti-l refinanta pe cel vechi, iar daca ai bonitatea necesara, s-ar putea sa mai obtii si o suma de bani in plus.

Daca totusi banca te-a refuzat, n-ai decat sa apelezi la un IFN pentru o refinantare care sa-ti aduca si o suma de bani suplimentara, daca ai nevoie.

Refinantarea creditelor cu intarzieri este o practica obisnuita in piata.

La banci se mai practica si reesalonarea imprumutului cu marirea perioadei de creditare.

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies