Acasă » Facilitati » Credit fara adeverinta de venit. Cele mai simple opțiuni

Credit fara adeverinta de venit. Cele mai simple opțiuni

Last update:

Sunt modalitati de a lua un credit nebancar fara adeverinta de venit? Da, ai 2 optiuni: digital sau la sediu. Vezi ce conditii sunt.

De cand majoritatea institutiilor financiare se bazeaza pe ANAF pentru examinarea veniturilor, lucrurile s-au simplificat mult in lumea creditarii. Timpii in care azi bancile ofera credite s-au scurtat foarte mult, la 1-2 saptamani la cateva ore.

Multe dintre IFN-uri au inceput sa opteze pentru acest tip de analiza a veniturilor. E mai simplu, mai comod, mai rapid.

IFN-urile, si-au mai pastrat insa si alte atuuri privitoare la examinarea veniturilor, cum ar fi extrasul bancar. Multe societati nebancare procedeaza astfel: la accesare, nu solicita nici adeverinta de venit, nici acord de examinare, nici alte documente justificate, ci doar extrasul de cont bancar, de unde trebuie sa reiasa ca ai incasat venituri in luna anterioara.

Ce semnificatie are un credit IFN fara adeverinta?

Un credit nebancar fara adeverinta de venit inseamna un timp mai scurt de acordare si o modalitate de a obtine bani fara acte.

Cei ce au solicitat de la serviciul propriu o adeverinta de venit, cunosc cat de mult trebuie sa astepte pentru a o obtine. La unele firme/institutii acest proces poate dura si peste o saptamana.

Pentru ca multe IFN-uri nu mai solicita acest act ca modalitate de examinare a veniturilor, procesul de creditare este mult simplificat. In locul adeverintei de venit, societatile financiare au gasit alte feluri de a-ti controla veniturile: extrasul de cont, inspectarea bazei de date ANAF, fluturas de salariu, cupon de pensie, etc.

A fost dintotdeauna dificil sa obtii un credit intr-un timp scurt, atata timp cat ti se solicita adeverinta de venit.

credit fara adeverinta

Practic, perioadele nu mai depindeau nici de banca si nici de IFN, nici de ceea ce puteai tu face, ci depindeau pur si simplu de felul in care angajatorul tau iti elibera respectivul act.

Prin urmare, a spera la un credit nebancar fara adeverinta de venit forum nu inseamna ca ai scapat de interogarea veniturilor.

Toate societatile financiare, fie ele banci ori IFN-uri sunt obligate sa-ti cerceteze veniturile, in primul rand pentru a se asigura ca respecta gradul de indatorare permis de lege.

Pentru creditele rapide intr-un interval scurt, nu este chiar o problema gradul de indatorare, insa, pentru creditele mari pe termen lung, gradul de indatorare este absolut obligatoriu de a fi respectat cu sfintenie. Indatorarea excesiva nu aduce nimic bun, nici pentru societatea financiara si nici pentru clienti.

IFN-uri care acorda credit fara adeverinta de venit:

1. Fast Finance

Acest IFN acorda credite flexibile, intr-un timp ultra-rapid.

Anii trecuti nu ti se solicita adeverinta de salariu pentru a obtine imprumutul, in prezent ti se solicita adeverinta de venit. Nu ai nevoie de adeverinta de salariu nici pentru accesarea creditului si nici pentru transferul bancilor.

Ti se solicita in schimb un extras de cont, de pe contul bancar unde iti incasezi veniturile. La Fast Finance poti imprumuta sume intre 1.500 si 15.000 de lei, pentru perioade de la 3 la 36 de luni. Mai nou se solicita si adeverinta de venit. Trebuie sa ai un venit minim necesar de 2.000 lei lunar.

2. Credius

Iata un IFN care ofera credite fara adeverinta de venit doar acelor persoane ale caror venituri pot fi examinate prin ANAF.

La Credius gasiti mai multe oferte de credite: de nevoi personale, online, pentru pensionari, pentru bunuri, pentru IMM-uri, pentru diaspora, onlinee scurt. Un credit standard de nevoi personale poate urca pana la 50.250 de lei, pentru perioade de la 6 la 60 de luni.

3. Hora Credit

Ofera imprumuturi de bani in mod simplu si rapid, fara ipoteca si fara garantii. Trebuie sa ai o varsta de minim 19 ani si o copie scanatata dupa buletin si una dupa extrasul de cont bancar pe ultima luna.

Acest IFN acorda credite si pensionarilor, varsta maxima acceptata fiind de 75 de ani. Poti sa accesezi un imprumut pentru maxim 70 de zile. De la Hora Credit puteti accesa sume de bani cuprinse intre 100 si 10.000 lei.

4. Provident

Acesta este un alt IFN care nu solicita adeverinta de venit la accesarea unui credit.

Cei de la Provident iti cer totusi un fluturas de salariu ori alta forma de acte care sa-ti justifice veniturile, iar in cazul pensionarilor se multumesc cu ultimul cupon de pensie.

Un imprumut Provident nu necesita garantii si nici giranti. Poti sa imprumuti sume cuprinse intre 500 si 15.000 lei.

5. UCFIN

UniCredit Consumer Financing IFN, un IFN popular ce face parte din acelasi grup financiar cu banca UniCredit.

De la UCFIN poti apela la unul din multiplele produse financiare existente in portofoliu. Daca ai nevoie de masina, ai la dispozitie un credit auro, daca vrei sa-ti pui in aplicare ceva planuri ai creditul de realizari personale, pentru refinantare ai creditul de refinantare de pana la 10 ani, pentru cumparaturi rapide ai carduri de credite, daca vrei sa cumperi direct din magazin ai creditare in magazin.

Online de la UniCredit Consumer Financing poti accesa bani in maxim 24 de ore. Apobarea se poate obtine chiar pe loc pentru sume mai mici de 25.000 lei.

6. OKCredit

Cei de la OKCredit sunt relativ noi pe piata romaneasca, de curand inscrisi la BNR.

Acesta este un IFN ce acorda un imprumut simplu, online, in cuantum de maxim 3000 de lei.

O astfel de solutie de creditare se acorda fara giranti si fara garantii, cu trasfer rapid al banilor pe card.

Poti aplica daca ai peste 20 de ani varsta si un venit stabil din salarii ori pensii.

Daca indeplinesti conditiile de eligibilitate, cei de la OKCredit iti aproba imprumutul oricand si oriunde.

Banci care acorda credite fara adeverinta de venit

In zilele noastre bancile acorda credite de nevoi personale mult mai lejer, mai comod. Cu o dovada de venit, buletinul, si un drum la banca ai rezolvat accesarea, daca ai venituri din salarii ori pensii.

Dar, mai mult de atat, azi poti aplica online, fara adeverinta de venit la mai toate bancile.

Controlul veniturilor se face simplu, nu ti se mai solicita acte doveditoare de la angajatori.

Putem sa spunem, fara sa gresim prea mult, ca, in prezent, acordarea unui credit de nevoi personale nu mai este deloc o corvoada, asa cum era acum cativa ani. Actul cel mai daunator accesarilor era in trecut adeverinta de venit.

De ce? Din cauza timpului pierdut pentru obtinerea acestui document. La institutiile de stat putea sa dureze si doua saptamani obtinerea unei adeverinte de venit. Nu stiu din auzite, am avut propria experienta la un moment dat.

Era neplacut sa astepti atat de mult pentru a contracta un credit.

Iata insa ca problema s-a rezolvat si astazi in cateva ore cei de la ANAF pot furniza institutiei financiare informatii despre veniturile tale. Acest lucru se poate intampla doar cu consimtamantul tau.

Intrebari frecvente despre creditul fara adeverinta de venit

Se mai solicita adeverinta de venit la accesarea unui credit?

Unele banci merg pe mai multe variante de inspectare a veniturilor, printre care si cea a prezentarii unei adeverinte de venit. Altele o folosesc drept alternativa acolo unde nu exista posibilitatea examinarii veniturilor prin ANAF.

In cat se obtine o adeverinta de venit de la serviciu?

Depinde foarte mult de institutia unde esti angajat. In general, daca e vorba de institutii de stat birocratia este mai mare si durata de obtinere a acestui act este mai ridicata. In firmele private timpul de obtinere este mai scazut.

IFN-urile solicita adeverinta de venit la acordarea unui credit?

Cele mai multe dintre IFN-uri recurg la mijloace mai simple de analiza a veniturilor, cum ar fi extrasul de cont ori cercetarea bazei de date ANAF.

E adevarat ca institutiile financiare inca solicita adeverinta de venit pentru identificarea bonitatii clientilor, insa, de multe ori ca o alternativa la alte mijloace de examinare a veniturilor. Cele mai multe IFN-uri ce activeaza si in mediul online aleg solutii mai simple si mai rapide pentru controlul veniturilor.

(Visited 2.355 times, 1 visits today)
Monica A.https://www.creditmix.ro/formular-contact/
Sunt pasionata de domeniul finantelor. Mare parte din timp mi-l petrec culegand informatii, analizand, cercetand, coreland. Imi place sa cred ca oferind informatie pe intelesul oamenilor, ofer si o sansa la o viata mai buna. Sunt un om caruia ii place sa gandeasca, sa se mentina in forma, cu gandire libera, fara prejudecati. Am un doctorat in simulare numerica si cativa ani de drept (nu toti!). Iubesc cartile, muzica, filmele... Si internetul. De peste sapte ani scriu articole pentru publicatii financiare online.
GDRP | T&C | Privacy | Cookies