Te gandesti sa accesezi credite nebancare pe termen lung?

Daca banca te-a refuzat, dar vrei sa imprumuti o suma mai mare de bani, orienteaza-te catre creditele nebancare pe termen lung.

Creditele nebancare pe termen lung sunt optiuni pentru clientii respinsi de banci care doresc sa imprumute sume mai mari de bani, platind o rata mai mica.

Exista posibilitatea sa accesezi cu sau fara garantii. In cazul creditelor fara garantii pe termen lung, dobanzile nu sunt tocmai mici. Pentru produsele garantate, dobanzile scad vertiginos.

Pe termen lung poti accesa credite nebancare ipotecare, de exemplu. In cazul asta, trebuie sa apelezi la societati care au astfel de produse in portofoliu. Printre cele mai cunoscute din piata se numara: Verida Credit, Easy Credit, Claret Euro Credit, Happy Credit, Fast Finance, etc.

Pe termen lung, fara garantii de asta data, sunt de asemenea destule oferte in piata nebancara. Printre cele mai cunoscute IFN-uri care au in portofoliu credite fara garantii acordate pe termen lung, se numara: Credius (maxim 5 ani), Cetelem, BRD Finance (5 ani maxim), UniCredit Consumer Financing (maxim 5 ani), Simplu Credit (pentru maxim 2 ani), etc.

Avantajul unui credit pe termen lung este ca dobanda este mai mica decat la unul pe termen scurt.

Se considera credite pe termen lung, acele credite care depasesc cel putin 6 luni perioada minima de rambursare. Maximul perioadei poate urca pana la 5 ani; aceasta este reglementare in piata, cu exceptia refinantarilor care pot ajunge la 10 ani maxim.

Pentru creditele pe termen scurt, conditiile de eligibilitate sunt mult mai tolerante in comparatie cu cele acordate pe termen lung. Practic, IFN-ul trebuie sa se asigure intr-o forma sau alta ca tu ai veniturile necesare ramburarii in bune conditii a creditului si peste 5 ani de acum inainte. Una este sa acorzi credite pentru 30 de zile, in cuantum redus, alta e sa oferi spre imprumut o suma mai mare de bani pentru 5 ani. Daca discutam si de varianta fara garantii, atunci conditiile de eligibilitate sunt si mai drastice. In cazul creditelor garantate, cu o ipoteca, de regula, conditiile de eligibilitate sunt sumare, tinand cont ca tu practic iti pui imobilul drept gaj ca vei rambursa la timp imprumutul solicitat.  Avantajul unui astfel de imprumut garantat ce-ti pune la dispozitie o suma mai mari de bani este acela ca platesti rate mai mici, cu dobanzi mai mici.

Vezi si   Imprumuturi usoare de la IFN

Evident, este intelept sa te informezi temeinic inainte de a accesa un credit nebancar ipotecar pe termen lung. Nu este deloc indicat sa te arunci cu capul in fata din disperare, sperand sa obtii rapid suma dorita de bani, si abia apoi sa te gandesti cum sa rambursezi. Nu uita ca pentru a imprumuta, trebuie sa ai bani; aceasta este o vorba inteleapta de care trebuie sa tii cont cand pornesti intr-un astfel de demers.

Pentru ca sunt solicitate niste conditii de eligibilitate mult mai drastice pentru accesarea creditelor nebancare pe termen lung, de regula, ele nu se acorda online. Sumele de bani puse la dispozite fiind mai mari, IFN-urile se asigura temeinic ca-si acopera riscurile inainte de a te imprumuta.

De regula, creditele nebancare pe termen lung nu sunt accesibile restantierilor, dar aceasta afirmatie nu este batuta in cuie (cei de la Credius care acorda credite pe perioade de maxim 5 ani, sunt mai indulgenti cu cei inscrisi in BC). In general IFN-urile analizeaza fiecare dosar in parte si tine cont de mai multi factori. In ultima vreme noi am observat ca, atat bancile cat si IFN-urile, pun mai mult accent pe bonitatea clientului, si mai putin pe scoringul din BC.

De la 1 ianurie 2019 a intrat in viguare regulamentul BNR privind gradul de indatorare, ceea ce a determinat schimbarea conditiilor de acordare pentru credite, inclusiv pentru cele nebancare acordate pe termen lung.

Astfel, incand cu 1 ianurie 2019 s-a trecut la un grad maxim de indatorare de 40% pentru toate creditele acordate in lei (si bancare si nebancare) si de 20% pentru toate creditele acordate in valauta.

Vezi si   Vrei un imprumut? Informeaza-te!

Ca o ultima observatie, cei ce aspira la credite nebancare de nevoi personale pe termen lung, trebuie sa aiba un venit stabil, peste minimul pe economie, cu o vechime in munca de minim 6 luni (unele IFN-uri opteaza pentru minim 1 an, sunt insa si IFN-uri care acorda imprumuturi cu minim o luna vechime).

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies