Acasă » Informative » Credit direct pe card cu transferul rapid al banilor

Credit direct pe card cu transferul rapid al banilor

Last update:

Un astfel de credit rapid direct pe card poate fi varianta optima pentru a va pune in aplicare planurile. Doresti raspuns rapid?

Acum, mai mult ca oricand, accesarea unui credit poate fi necesara pentru a ne indeplini visurile sau pentru a face fata unor situatii neprevazute. Insa, este important sa stim ca exista mai multe optiuni disponibile pe piata, printre care si creditul accesat direct pe card.

Acesta poate fi o solutie potrivita pentru unii, dar poate fi si o capcana financiara pentru altii. In acest articol, vom explora in detaliu ce este creditul accesat direct pe card, cum functioneaza, care sunt avantajele si dezavantajele, precum si cum sa il accesezi in mod responsabil.

Ce este creditul accesat direct pe card?

Creditul accesat direct pe card este o forma de credit rapid, care se acorda in baza unei evaluari rapide a cererii de credit si a trecutului de credit al titularului de card. In general, acest tip de credit este disponibil pentru clientii care au un card de credit activ si utilizat in mod constant. Suma imprumutata este virata direct in contul asociat cardului, iar ratele lunare sunt percepute automat din limita de credit disponibila pe card.

Cum functioneaza creditul accesat direct pe card?

Pentru a accesa creditul direct pe card, trebuie sa indeplinesti anumite criterii, cum ar fi sa detii un card de credit activ, sa ai un scor de credit bun si sa ai venituri stabile. Procesul de aplicare este rapid si se poate face online sau la sediul bancii. Dupa aprobarea cererii de credit, suma imprumutata este virata direct in contul asociat cardului, iar ratele lunare sunt percepute automat din limita de credit disponibila pe card.

Avantajele creditului accesat direct pe card

Creditul accesat direct pe card poate fi o solutie potrivita pentru unii, datorita avantajelor pe care le ofera. Iata cateva dintre acestea:

 • Acces rapid la fonduri – creditul direct pe card poate fi accesat in cateva ore sau chiar minute, fara a fi nevoie sa astepti zile sau sa completezi documente complicate.
 • Flexibilitate – cardul de credit poate fi utilizat in mod obisnuit pentru cumparaturi, iar limita de credit disponibila poate fi utilizata si pentru alte nevoi financiare, cum ar fi reparatii auto, cheltuieli medicale sau vacante.
 • Posibilitatea de a imbunatati scorul de credit – utilizarea cardului de credit in mod responsabil, inclusiv plata la timp a ratei lunare, poate ajuta la imbunatatirea scorului de credit si la obtinerea unor oferte mai bune pentru alte tipuri de credite.
 • Costuri mai mici decat alte tipuri de credite – in general, costurile percepute pentru creditul direct pe card sunt mai mici decat cele percepute pentru alte tipuri de credite, cum ar fi creditele de nevoi personale sau creditele ipotecare.
 • Bonusuri si beneficii – unele carduri de credit ofera bonusuri si beneficii, cum ar fi puncte de recompensa, cashback sau asigurari de calatorie, care pot fi utilizate pentru a economisi bani sau pentru a obtine alte beneficii.

Dezavantajele creditului accesat direct pe card

Desi creditul accesat direct pe card poate fi o solutie potrivita pentru unii, exista si dezavantaje pe care trebuie sa le iei in considerare inainte de a decide sa accesezi acest tip de credit. Iata cateva dintre acestea:

 • Costuri ascunse – in unele cazuri, costurile percepute pentru creditul direct pe card pot fi mai mari decat cele afisate initial, din cauza unor taxe ascunse sau comisioane.
 • Risc de supraindatorare – utilizarea creditului direct pe card poate duce la un risc de supraindatorare, daca nu este utilizat in mod responsabil sau daca rata lunara nu poate fi platita la timp.
 • Risc de frauda – utilizarea cardului de credit poate duce la un risc de frauda sau furt de identitate, daca nu sunt luate masuri de securitate adecvate.
 • Dobanzi mari – in cazul in care nu se respecta termenii si conditiile cardului de credit, se poate ajunge la plata unor dobanzi mari sau a penalitatilor pentru intarzierea platii ratei.

Cum sa accesezi creditul direct pe card in mod responsabil

Pentru a evita situatiile financiare neplacute si pentru a beneficia la maximum de avantajele creditului accesat direct pe card, este important sa il accesezi in mod responsabil. Iata cateva sfaturi care te pot ajuta:

 • Alege un card de credit cu costuri reduse – inainte de a alege un card de credit, compara costurile si comisioanele percepute de diferite institutii financiare, pentru a gasi cea mai buna oferta.
 • Nu utiliza creditul pe card pentru cheltuieli neimportante – utilizeaza creditul direct pe card doar pentru cheltuieli necesare si urgente, cum ar fi facturi medicale sau reparatii auto.
 • Plateste ratele la timp – asigura-te ca platesti ratele lunare la timp, pentru a evita plata unor dobanzi mari sau a penalitatilor pentru intarzierea platii.
 • Nu utiliza intreaga limita de credit disponibila – nu utiliza intreaga limita de credit disponibila pe card, pentru a evita riscul de supraindatorare.
 • Monitorizeaza cheltuielile – monitorizeaza cheltuielile si controleaza regulat soldul cardului de credit, pentru a fi sigur ca nu depasesti limita admisa ori propusa. 

Credit rapid direct pe card, cu sau fara deplasare?

Cine mai vrea astazi sa se deplaseze pentru contractarea unui credit? Cardul a devenit un instrument de plata indispensabil.

Ni se recomanda sa folosim cardul pentru achitarea unor cumparaturi la magazinele fizice, evitand astfel platile cash.

In aceasta situatie, un card este binevenit, iar daca stai prost cu banii, poti apela la un card de credit ori chiar la un imprumut cu transferul banilor pe card.

Prin intermediul unui card de credit poti accesa suma de bani dorita, ea fiindu-ti transferata intr-un timp foarte scurt.

Suma de bani disponibila imprumutata prin intermediul cardului de credit poarta numele de limita de credit.

Pe masura ce suma de bani se ramburseaza, ea se reintregeste.

Din acest motiv un credit rapid direct pe card este convenabil in orice imprejurare, din foarte multe puncte de vedere.

Banii imprumutati pe card pot fi cheltuiti asa cum va doriti. Poti sa cumperi din magazine fizice ori online, sa scoti bani de la bancomat, sa efectuezi plati online, sa faci transferuri, sa schimbi in valuta.

Una peste alta, acest instrument de plata reprezinta un produs menit sa faciliteze platile privind diverse achizitii.

In prezent, poti sa folosesti cardurile de credit aproape oriunde in lume.

imprumut direct pe card

De ce este utila prezenta unui card, fie el de credit ori de debit?

Noi discutam astazi situatia accesarii unui credit cu virarea banilor in contul tau bancar care are atasat un card functional.

Cardul ar fi instrumentul de plata spre care ar trebui sa tintiti, evitand astfel plimbarea bancnotelor.

Chiar daca sunteti in situatii dificile, nu trebuie sa va panicati, trebuie sa gasiti solutii de a depasi situatia, fara sa antrenati cheltuieli inutile ori care nu au acoperire in bugetul vostru.

Conditiile accesarii unui card de credit sunt de multe ori mai laxe decat cele ale unui credit de nevoi.

Chiar si in cazul celor cu scor slab de creditare exista speranta de obtinere a unei sume de bani prin intermediul unui card.

Daca stiti ca nu indepliniti conditiile de eligibilitate de la banci, puteti apela la un credit fara verificare in Biroul de Credit de la IFN-urile permisive.

Exista si la IFN-uri posibilitatea de a accesa un card nebancar, cum este de exemplu Axi Card sau cardul de credit Carrefour MasterCard si Allinclusive BRD Finance MasterCard de la BRD Finance.

Ofertele financiare din 2022 ale bancilor si IFN-urilor sunt numeroase, si exista destule produse financiare de acest gen ce va stau la dispozitie.

De ce sa apelezi la un credit direct pe card?

aca vrei sa-ti mobilezi apartamentul pentru ca ai gasit o oferte buna la mobilierul preferat, ori daca vrei sa-ti repari masina ce sta de doua luni in garaj, aceasta poate fi sansa ta.

Ca sa obtii imprumutul, trebuie sa completezi cererea cu datele voastre, si cu detaliile legate de credit (sume, perioade etc).

Ce e bine sa stiti inainte de a lua un credit rapid direct pe card pentru o renovare sau o vacanta?

Sunt cheltuieli care se preteaza la accesarea unui imprumut pe perioada redusa de timp si altele care necesita un interval mai mare de rambursare.

Diferenta intre cele doua tine de costuri si de modul in care doresti sa rezolvi rambursarea, ulterior.

Tipuri de cheltuieli ce pot fi acoperite printr-un credit direct pe card

Exista o serie de cheltuieli ce pot fi acoperite printr-o astfel de finantare la indemana:

 • amenajarea locuintei
 • renovare
 • mobilare
 • reparatii diverse
 • nunta
 • botez
 • cununie
 • vacanta

Daca luati in calcul sa accesati un credit rapid direct pe card pentru un botez, o nunta sau o petrecere de cununie, lucrurile s-ar putea sa fie foarte avantajoase.

De ce afirmam asta? Pentru ca astfel de evenimente produs de obicei bani, iar rambursarea va fi facila pentru dvs.

Indiferent de natura evenimentului ori a situatiei care va determina sa apeleati la un credit rapid direct pe card, e bine sa va evaluti corect optiunile.

Pentru un botez, in functie de numarul invitatilor e nevoie de tot felul de cheltuieli.

Cine a fost in ultimii ani la un botez stie ca nu este deloc simplu din punct de vedere financiar sa o scoti la capat.

Iata doar cateva dintre extra cheltuielile unui botez:

 • cadou pentru nasi
 • invitatii
 • transportul si cazarea invitatilor
 • fotograf, DJ si video
 • accesoriile de petrecere: masini de baloane, cabina foto, masina de fum, lumini dinamice ori statice
 • decoratiuni sala
 • ursitoare si animatoare
 • album foto

Aceasta lista cu siguranta nu este una completa, depinde de alegerile fiecaruia.

Ca sa nu spunem ca am lasat la o parte meniul de la restaurant si inchirierea salii.

Si cu toate acestea, trebuie sa ne amintim ca venirea pe lume a unui copil este intotdeauna un motiv de bucurie si nu conteaza banii in asemenea situatii.

Totusi, inainte de a inainta intr-o astfel de actiune, e bine sa va stabiliti de la inceput un buget real.

Daca nu aveti toti banii necesari puteti lua in calcul un credit rapid direct pe card.

Cardurile de credit din zilele noastre sunt simplu de accesat si sunt destul de convenabile, unele ofe

La ce institutii financiare poti apela pentru un astfel de credit?

Contractarea unui credit pe card este posibil si de la banci si de la IFN.

In fapt, majoritatea bancilor si multe dintre IFN practica aceasta forma de transfer a banilor imprumutati.

Exista banci in 2022 care practica deja accesarea 100 % online (ex: creditul George 100% online de la BCR).

La IFN-uri aveti nenumarate optiuni, insa, va avertizam ca este importanta o informare temeinica prealabila inainte de a semna contractul de credit pentru a intelege bine toti termenii unui astfel de act.

IFN-urile acorda credite urgente in cuantum redus de regula, insa cu dobanzi mari.

Fiti atenti la costuri, luati in calcul doar doabanda anuala efectiva pentru comparatie si nu neglijati sa aflati care sunt consecintele in cazul in care nu respectati contractul de credit.

Penalizarile impuse de IFN-uri pot fi foarte mari.

Care este procedura la banca pentru obtinerea unui credit pe card?

Sunt cateva banci care permit accesarea online. Majoritatea adresandu-se doar clientilor existenti, cu cont unde isi incaseaza veniturile.

La aceste banci poti foarte bine sa completezi formularele si sa astepti aprobarea si virarea banilor direct in cont.

La bancile care nu permit accesarea 100% online, ori au o accesare partiala online, trebuie sa va deplasati la o agentie a bancii pentru semnarea contractului.

Daca nu aveti cont la banca respectiva, trebuie sa va deschidezi unul. Exista si posibilitatea transferului intr-un alt cont ales de voi la o alta banca.

Bancile permit si ridicarea banilor direct de la ghiseu, dar este bine sa evitati asemenea operatiuni in aceasta perioada.

Cum accesezi de la IFN un imprumut rapid direct pe card?

Multe IFN-uri practica aceasta forma de transfer a banilor imprumutati. Deci, este perfect posibil sa te imprumuti si sa astepti virarea banilor in contul tau bancar personal.

Sunt unele IFN-uri care nu permit o astfel de accesare, de aceea trebuie sa stiti dinainte care sunt conditiile de accesare si primire a banilor.

Practic, procesul este unul simplu: completezi formularele online, incarci documentele solicitate pe internet, astepti aprobarea si apoi virarea banilor in cont.

Unele IFN-uri promit chiar un transfer super rapid al banilor in contul bancar (Viva Credit, CreditPrime, CreditFix, Credius, MobiloCredit, Hora Credit).

Conditiile de aplicare pentru un credit pe card nu difera fata de alte metode de primire a banilor imprumutati.

Carduri si institutiile ce le acorda

Carduri de debit si de credit veti gasi la aproape toate bancile ce functioneaza pe piata din Romania.

Iata cateva oferte populare din piata:

 • La ING veti gasi ING Card complet, cardul tau de slariu cu multe beneficii (0 comisioane la incasari si plati prin Home’Bank, 0 comisioane pentru retrageri de la bancomat, un curs de schimb avantajos etc) si cardul ING Euro (cu 0 comisioane la platile in euro, cu schimburi valutare simple la ATM, poti sa faci depuneri si retrageri in euro etc). Acesta este un tip clasic de credit rapid direct pe card.
 • Raiffeisen vine cu carduri de debit (card student, cardul Raiffeisen Bank SMURD, card standard) livrate gratuit, cu zero costuri, credite si depozite preferentiale plus acces la informatii in siguranta. De asemenea, au si carduri de cumparaturi prin care poti achizitiona acum si sa platesti mai tarziu. Poti sa platesti oriunde cu telefonul ori cu ceasul. Ai disonibil serviciul smart mobile si notificari pe telefon. Variantele de carduri de cumparaturi Raiffeisen sunt: standard, eMAG, gold, world.
 • Cei de la Banca Transilvania au de asemenea o oferta bogata de carduri (una dintre cele mai diversifcate, daca stam sa analizam). Pe partea de carduri de cumparaturi gasiti la ei: BT Flying Blue, Star Card si Star Forte pentru medici. Pe partea de carduri de debit oferta este mult mai mare: Visa Classic, MasterCard Mondo, MasterCard Gold Debit, MasterCard Direct, BT – OmniPass, Cardul de masa BT, SMS Alert. Alte aplicatii si accesorii legate de carduri BT: aplicatii de plata, ceas de plata, bratara de plata, Apple Pay, Garmin Pay, Putbit Pay.
 • La BCR de asemenea suntem intampinati cu multe instrumente de plata de acest gen. Din categoria cardurilor de debit gasim la BCR: MasterCard Standard, MasterCard Sticker, Visa Clasic, Visa Platinum, MasterCard Gold, Cardul Zambet. Pe partea de carduri de credit avem: cardul de credit 100% online, MasterCard Standard, MasterCard Gold, Visa Gold, Cardul BCR IKEA si De toate in rate. Plus de asta, la BCR exista si plati digitale prin: George Pay, Apple Paty, Google Paty, Fitbit Pay, Garmin Pay.

Pentru a stii cum sa folosesti corect un card, te invitam sa urmaresti un articol interesat publicat pe platforma educatiefinanciara.info, o platforma sustinuta de Asociata Romana a Bancilor – ARB.

Intrebari frecvente despre creditul accesat direct pe card

Ai nevoie de documente pentru a primi banii direct pe card?

Da. Ai nevoie cel putin de buletin si de un alt documente care sa-ti ateste veniturile obtinute. Plus de asta, pentru a primi banii, trebuie sa oferi datele despre cardul tau bancar.

Ce conditii sunt necesare pentru a incasa banii direct pe card?

In general, institutiile financiare solicita sa ai o varsta intre 18 si varsta de pensionari si sa obtii venituri stabile.

Care sunt costurile acestor credite?

Daca apelezi la banci, dobanda este una rezonabila, in general sub 10%, dar daca te indrepti catre IFN-uri, mai ales cele axate pe microfinantare, poti plati si 2% pe zi dobanda.

Sa aplici la un credit si sa-l obtii direct pe card de unde sa dispui rapid de bani este cea mai comoda cale de a te imprumuta. Din acest motiv exista si un astfel de interes ridicat din partea oamenilor. Noi am explicat pe larg ce inseamna o astfel de accesare. In definitiv, nu este deloc complicata, important e sa intelegi care sunt conditiile, costurile si responsabilitatile ulterioare incheierii contractului.

(Visited 809 times, 1 visits today)
Monica A.https://www.creditmix.ro/formular-contact/
Sunt pasionata de domeniul finantelor. Mare parte din timp mi-l petrec culegand informatii, analizand, cercetand, coreland. Imi place sa cred ca oferind informatie pe intelesul oamenilor, ofer si o sansa la o viata mai buna. Sunt un om caruia ii place sa gandeasca, sa se mentina in forma, cu gandire libera, fara prejudecati. Am un doctorat in simulare numerica si cativa ani de drept (nu toti!). Iubesc cartile, muzica, filmele... Si internetul. De peste sapte ani scriu articole pentru publicatii financiare online.

6 COMENTARII

 1. Sunt interesata de un card de credit, dar as vrea sa pot efectua si alte operatiuni cu acest card, de exemplu sa primesc bani din afara. As vrea o metoda de transfer mai rapida decat metodele specifice existente in Romania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

GDRP | T&C | Privacy | Cookies