Ce conditii trebuie sa indeplinesti pentru un credit la BT?

Last update: septembrie 21, 2019

Creditele acordate de Banca Transilvania: conditii de accesare, acte, durata analiza dosar

Pentru a accesa un credit BT, trebuie sa indeplinesti o serie de conditii si sa detii actele necesare solicitate.

Multe persoane vor sa stie cat dureaza analiza dosarului la Banca Transilvania, fiind interesate de timpii de aprobare pentru un credit.

La aceasta intrebare se poate raspunde foarte simplu. Durata dosarului depinde foarte mult de tipul de venituri pe care le detineti si de bonitatea voastra de client. Daca aveti venituri inregistrate la ANAF, o simpla interogare a acestei baze de date rezolva problema. Daca nu aveti venituri inregistrate la ANAF, trebuie sa aduce o alta dovada de venituri, deci se poate prelungi timpul de analiza.

Mai noua cei de la BT au venit si cu credite online, asa incat este din ce in ce mai usor sa accesezi la ei. In acest caz durata analizei dosarului se rezuma la o simpla verificare online, in functie de datele furnizate de voi si in 30 de minute poti afla care este suma maxima pe care o poti imprumuta.

Daca nu iti convine online, poti sa mergi direct intr-o unitate a Bancii Transilvania impreuna cu buletinul si acolo vei afla direct cati bani poti imprumuta.

Una dintre cele mai frecvente intrebari pe care noi am primit-o pe adresa noastra de email este legata de creditele acordate de BT, daca sunt disponibile si pentru restantieri.

Pentru a raspunde la aceasta intrebare primita de la voi, si anume, daca Banca Transilvania acorda credite si celor inscrisi in Biroul de Credite, ne-am interesat pentru voi si am citit in detaliu informatiile oferite de aceasta banca pe platforma online proprie. Iata ce am descoperit noi in sectiunea de intrebari si raspunsuri (o sectiune cu informatii diverse, extrem de bogata, care va ajuta in caz ca aveti nelamuriri diverse legate de creditarea de la BT . Asadar, daca figurezi in Biroul de Credit, cei de la BT ne spun ca nu vei fi refuzat automat. Ti se va analiza situatia materiala prezenta (atat a ta cat si a familiei), si va fi corelata aceasta situatie cu informatiile din Biroul de Credit, astfel se va determina daca esti sau nu eligibil pentru un nou imprumut, in acord cu politicile de creditare ale bancii.

Vezi si   Mai poti lua un credit daca esti restantier?

Practic, ti se calculeaza un credit de client care depinde de mai multi factori (la fel cum procedeaza si celelalte banci). Fiecare dintre banci atunci cand soliciti un credit, iti determina scoringul de client care ia in calcul o serie de parametri. Diferenta intre banci apare la ponderea pe care o au acesti parametri in determinarea finala a scoringului de client. De regula, istoricul din BC are o pondere ridicata la toate bancile, de aceea oamenii sunt inclinati sa creada ca bancile nu acorda credite rau platnicilor. In realitate nu este chiar asa. Chiar daca tu nu ai un scoring tocmai bun in BC, este posibil sa stai foarte bine la ceilalti factori, care sa contrabalanseze balanta in favoarea ta.

La fel se intampla si la BT. Si aceasta banca calculeaza un scoring al clientului care tine cont de mai multi factori. Ponderea acestor factori in calcul nu se cunoaste la nicio banca, nu este o informatie publica. Angajatii bancii introduc datele intr-un program si de acolo rezulta scoringul de client, care da acceptul ori refuzul la un credit, precum si maximul sumei ce-ti poate fi imprumutata, cand raspunsul este unul pozitiv.

Printre factorii luati in calcul in stabilirea scoringului de client sunt: scoringul din BC, venitul actual (ti se solicita venituri cu caracter permanent, altfel cei de la BT accepta o gama larga de venituri), grad de indatorare, vechime in munca,

Conditiile de eligibilitate ale Bancii Transilvania pentru acordarea creditelor:

– existenta unor venituri cu caracter permanent (indiferent de provenienta acestora: salarii, pensii, chirii, dividente, alte venituri);
– sa nu ai restante active neachitate;
– sa te incadrezi din punct de vedere al scoringului BT
– sa ai maxim 65 de ani la incheierea contractului de credit (in cazul pensionarilor care depun dovada venitului din pensii, varsta maxima este de 70 de ani);

Vezi si   Cotrobai dupa un credit fara documente?

Actele necesare accesarii unui credit BT:

– actul de identitate (buletin/carte de identitate);
– acordul de consultare a bazei de date ANAF (pentru inspectarea veniturilor);

Creditele de nevoi personale fara garantii de la Banca Transilvania pot avea un cuantum maxim de 20.000 de euro echivalent in lei si un minim de 5.000 de lei. Se acorda pe o perioada de la 2 luni la 5 ani. In cauzul creditelor de refinantare, perioada urca pana la 10 ani, daca imprumutul este acordat inainte de finele lunii octombrie 2011.

Va mai dam cateva detalii utile legate de BT. Daca doriti sa deschidezi un cont curent, aveti nevoie de actul de identitate. Procedura nu dureaza mai mult de cateva minute, nu se percepe comision la deschiderea ori administrarea unui cont curent. Poti deschide cont si de acasa, utilizand serviciul BT Sign Up. Completezi datele online si mergi la banca pentru ridicarea cardului.

In cazul in care, ai intarzieri la plata ratelor, iar aceste intarzieri sunt mai mari de 30 de zile, banca te va raporta catre Biroul de Credit. In Biroul de Credit vei ramane timp de 4 ani de la data achitarii integrale a restantei. Acest lucru, dupa cum v-am mai spus, nu va impiedica sa mai accesati un credit la BT. Ei vor analiza situatia din Biroul de Credit, precum si situatia voastra materiala actuala si vor hotari daca sunteti sau nu eligibili pentru un nou credit.

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies