Acasă » Informative » Credit punte Start-Up Nation 2018

Credit punte Start-Up Nation 2018

Last update:

Programul Start-Up Nation – lansarea afacerii prin intermediul creditelor punte

S-a lansat deja proiectul de procedura pentru 2018 in programul Start-Up Nation.

Programul Start-Up Nation a inceput in 2017 cu trei banci ce au oferit astfel de credite punte. Bancile care au participat la acest program au fost in ordinea proiectelor finantate: Banca Transilvania, BCR si CEC Bank.

In urma selectarii proiectelor din programul Start-Up Nation, antreprenorii vor primi credite puncte.

La finele anului trecut au fost semnate contractele. Astfel au fost aprobate de catre institutiile financiare credite puncte:
– Banca Transilvania un numar de 1684
– BCR – un numar de 1418
– CEC Bank – un numar de 1188.

In total au fost aprobate un numar de 4290 de credite puncte.

Odata cu transmiterea de catre banci la FNGCIMM, am aflat si numarul dosarelor aprobate:

– Banca Transilvania a aprobat un numar de 927
– BCR a aprobat 542
– CEC Bank a aprobat un numar de 295.

Ce sunt aceste credite punte? Sunt niste credite acordate de bancile implicate, partenere fondului national de garantare pentru IMM, cu o girare suplimentara din partea Fondului Roman de Contragarantare. Implicarea acestui fond de contragarantare a redus comisionul de grarantare de la 3,7 la 2,4%.

Start-Up Nation 2018 se preconizeaza ca isi va deschide portile prin aprilie – mai. O veste buna este ca proiectul de procedura pentru 2018 a fost deja publicat.

Programul pentru stimularea intreprinderilor mici si mijlocii – Start-Up Nation reprezinta o gura de oxigen pentru antreprenorii romani.

Vezi si   Imprumut fara extras de cont. Nu iti incasezi salariul prin banca?

Cine poate sa aiba acces la acest program Start-Up Nation Romania 2018?
– trebuie sa ai statutul de SRL-D, SRL ori cooperatii
– sa ai firma infiintata dupa data intrarii in vigoare a OUG-ului 10 per 30.01.2017
– sa nu ai datorii la bugetul de stat
– sa ai codul CAEN autorizat la ONRC cand depui prima cerere de tragere
– sa creezi minim un loc de munca pe care sa-l sustii pe o perioada de minim doua ani
– actionarii sa nu fie asociati in alt IMM (SRL, SA sau SRLD).

Vezi si   Imprumuturi usoare de la IFN

Ce obtii prin acest program Start-Up Nation Romania 2018? Obtii finantare pentru afacerea ta. In anul precedent finantarea s-a obtinut cu un punctaj per proiect de 90 de puncte.

Poti sa soliciti o suma maxima de 200.000 de lei, suma nerambursabila. Este adevarat ca poti sa ai si 0 contributie financiara la proiect, insa, cu siguranta vei avea si cheltuieli neeligibile in proiect, deci nu te poti baza doar pe aceasta finantare, trebuie sa ai si tu ceva banuti.

Ce poti face cu acesti bani? Poti sa-i cheltui, axandu-te pe ceea ce se cheama cheltuieli eligibile din program: echipamente si utiliaje, spatii de lucru, autoutilitare, autoturisme limitate la 36.000, echipamente de climatizare si incalzire, echipamente pentru obtinerea de economie de energie, echipamente IT, mobilier, birotica, chirii pentru spatiile altele decat cele cu destinatie locativa, cheltuieli slariale in limita salariului mediu pe economie, francize, licente, cursuri antreprenoriale, software, consultanta, TVA daca firma este neplatitoare.

Trebuie sa fi atent la cheltuielile neeligibile, pentru ca le vei plati din buzunarul propriu. Orice depasire de cheltuieli pe diverse categorii, vor fi declarate neeligibile.

Poti sa te inscri online, ai pentru asta la dispozitie o perioada de o luna de cand se da startul programului. Evaluarea se face dupa o grila fixa.

Vezi si   Imprumutul de la CAR, o solutie de finantare cu dobanda mica

Conform oficialilor, in 2018 Start-Up Nation Romania va incepe in luna aprilie. Deocamdata s-a lansat programul in consultare publica.

Monica A.https://www.creditmix.ro/formular-contact/
Sunt pasionata de domeniul finantelor. Mare parte din timp mi-l petrec culegand informatii, analizand, cercetand, coreland. Imi place sa cred ca oferind informatie pe intelesul oamenilor, ofer si o sansa la o viata mai buna. Sunt un om caruia ii place sa gandeasca, sa se mentina in forma, cu gandire libera, fara prejudecati. Am un doctorat in simulare numerica si cativa ani de drept (nu toti!). Iubesc cartile, muzica, filmele... Si internetul. De peste sapte ani scriu articole pentru publicatii financiare online.
GDRP | T&C | Privacy | Cookies