Acasă » Informative » EximBank - banca anului pe segmentul corporate

EximBank – banca anului pe segmentul corporate

Last update:

O noutate ce ne vine in 2023 de la Eximbank este ca Banca Romaneasca o sa dispara, iar clientii acesteia vor trece la EximBank.

Banca Romaneasca fusese cumparata de EximBank inca din 2019.

EximBank a fost desemnata banca anului 2018 pe segmentul corporate, in cadrul unei gale festive organizate de Business Arena Magazine – “Financial Leaders’ Hall of Fame 2018”.

EximBank este o banca ce promoveaza mediul de afaceri romanesc, o banca dedicata segmentului corporate, fiind un partener de nadejde pentru intreprinzatorii ce doresc dezvoltarea unei afaceri.

Astfel, intreprinzatorii mari si mici (pentru ca cei de la EximBank au si oferte dedicate IMM-urilor), pot gasi la aceasta banca sprijin financiar dedicat.

Astfel, iata si oferta de credite identificata de noi la EximBank:

– credite pentru investitii IMM
– linie de credit pentru activitate curenta
– pentru finantare domenii prioritare
– de prefinantare a subventiilor APIA
– exporturi
– activitatea curenta
– credite pentru investitii

Pentru ca, noi, de-a lungul vremii, ne-am ocupat indeosebi creditele dedicate persoanelor fizice ori micilor intreprinzatori, nu ne vom abate nici astazi de la aceasta regula, si vom incerca sa indeitifcam la EximBank posibilitatile de finantare pentru acesti mici intreprinzatori.

Astfel, creditele pentru investitii IMM de la EximBank sunt finantare destinate dezvoltarii, modernizarii ri extinderii activitatii unei astfel de societati comerciale. Deja experienta din piata a celor de la EximBank ii recomanda pentru un astfel de parteneriat.

Pe segmentul de IMM-uri, EximBank ofera credite cu platfon minim de 50.000 de lei si cu plafon maxim de 2 milioane de lei. Perioada de accesare este de maxim 7 ani, dar cu posibilitatea de acordare a unui perioade de gratie.

Cand vine vorba de finantarea denumita sugestiv – linie de credit activitate curenta, aceasta banca ofera finantari competitive pentru derularea corespunzatoare a activitatii unei societati comerciale. In aceasta linie de credit exista finantari cu valori intre 50.000 si 2 milioane de lei, iar perioada de creditare este de maxim 12 luni.

O alta forma de finantare pentru intreprinderiile mici si mijlocii o reprezinta creditele pentru actiivtatea curenta. Acestea pot fi accesate si de catre companii ori autoritatile din administratia publica locala.

Astfel de imprumuturi au o perioada de finantare de 12 luni, ori maxim 24 pentru obiective clar justificate, se acorda in lei, dolari ori euro, cu garantii flexibile.

Costurile unui astfel de credit sunt avantajoase, existant posibilitatea completarii garantiilor proprii pana la 80% cu garantii de stat de la EximBank. Altminteri, rambursarea nu tine cont de date fixe prestabilitate ci de necesitatile si disponibilitatile utilizatorului. Dobanzile si comisioanele pot fi achitate din creditul contractat.

De asemenea, o alta forma de finantare destinata exclusiv IMM-urilor de data aceasta, o reprezinta creditele pentru investitii de la EximBank.

Aceste finantari pot fi utilizate pentru cheltuieli aferente proiectelor de extindere a activitatii, pentru achizitia de echipamente, construirea de spatii, etc. Astfel de credite se acorda pe termen scurt, mediu ori lunga.

Exista o perioada de gratie de pana la 12 luni. Imprumuturile se acorda in lei, dolari ori euro. Contributia societatii la proiectul de investitii trebuie sa fie de minim 15% din costul proiectului.

Tot IMM-urile pot apela la EximBank pentru produsele de tip factoring, intern ori extern, pentru scrisori de garantie bancara, produse de trezorerie, cash management, asigurare ori garantare.

(Visited 418 times, 1 visits today)
Monica A.https://www.creditmix.ro/formular-contact/
Sunt pasionata de domeniul finantelor. Mare parte din timp mi-l petrec culegand informatii, analizand, cercetand, coreland. Imi place sa cred ca oferind informatie pe intelesul oamenilor, ofer si o sansa la o viata mai buna. Sunt un om caruia ii place sa gandeasca, sa se mentina in forma, cu gandire libera, fara prejudecati. Am un doctorat in simulare numerica si cativa ani de drept (nu toti!). Iubesc cartile, muzica, filmele... Si internetul. De peste sapte ani scriu articole pentru publicatii financiare online.
GDRP | T&C | Privacy | Cookies