Acasă » Informative » Marfin Bank si-a schimbat numele in Vista Bank

Marfin Bank si-a schimbat numele in Vista Bank

Last update:

Marfin Bank si-a schimbat denumirea in Vista Bank. Aceasta schimbare vine dupa ce banca a fost achizitionata in anul 2018 de catre trustul grecesc Vardinogiannis.

Ultimele date care se cunosc din piata atribuia Marfin o cota de piata de 0,5%, iar active in valoare de 2 miliarde lei.

Aceasta actiune de rebranding aduce in prim-plan si dorintele ambitioase ale banci de a creste pe segmentele dedicate persoanelor fizice si juridice.

Vista Bank isi propune servicii personalizate dedicate fiecarui client in parte. Daca asa vor sta lucrurile, fiecarui clienti ii va fi dedicat un manager care se va ocupa personal sa i se rezolve problemele.

Dorinta noului jucator bancar este sa-ti dubleze cota de piata, prin atragerea in special a unor clienti persoane fizice, dar isi bazeaza urcarea si pe atragerea de clienti persoane fizice ori mici intreprinderi.

Vechea banca Marfin avea o retea frumusica de 30 de sucursale, dintre care multe in Bucuresti (9 dintre ele) dar si in alte orase din tara.

In trecut, Marfin a iesit in fata prin neacordarea de credite in franci elvetieni.

Deocamdata nu ni s-au dezvaluit secretele urcarii cotei de piata si a modului in care vor fi atrasi clientii, persoane fizice si juridice.

Dupa active, Vista Bank ocupa locul 22 dincele 35 de banci cate functioneaza pe teritoriul Romaniei.

Marfin Bank a fost o ‘fetiscana’ petita de mai multi investitori. Cei mai infocati doritori au fost cei de la Bank of Beirut. Interes pentru aceasta banca au manifestat in timp si cei de la Banca Transilvania, precum si unul din actionarii Eurobank.

Pana la urma, in 2018 Marfin a fost achiztionata de grupul Vardinogiannis.

Din 21 mai, Marfin Bank se va numi Vista Bank. Aceasta schimbare de nume fiind un fel de finalizare a procesului de preluare.

Preluarea bancii a insemnat majorarea de capital de 30 milioane de euro si extinderea echipei mangeriale.

Se pare ca noua banca se va adresa indeosebi persoanelor fizice cu venituri peste medie de peste 5.000 lei net lunar, dar si companiilor cu vazanri intre 3 si 50 milioane de euro pe an.

Finalul anului trecut a gasit Marfin Bank cu un profit net de 10,7 milioane lei, precum si cu o valoare a capitalului de 295 milioane de lei. Inceputului lui 2019 a gasit banca intr-o pozitie favorabila. Astfel banca a reusit sa obtina un aport dintre valoarea creditelor si cea a depozitelor de 55%, indicator ce ne releva lichiditati in crestere ale bancii.

(Visited 301 times, 1 visits today)
Monica A.https://www.creditmix.ro/formular-contact/
Sunt pasionata de domeniul finantelor. Mare parte din timp mi-l petrec culegand informatii, analizand, cercetand, coreland. Imi place sa cred ca oferind informatie pe intelesul oamenilor, ofer si o sansa la o viata mai buna. Sunt un om caruia ii place sa gandeasca, sa se mentina in forma, cu gandire libera, fara prejudecati. Am un doctorat in simulare numerica si cativa ani de drept (nu toti!). Iubesc cartile, muzica, filmele... Si internetul. De peste sapte ani scriu articole pentru publicatii financiare online.
GDRP | T&C | Privacy | Cookies