Acasă » Informative » Vrei un imprumut? Informeaza-te!

Vrei un imprumut? Informeaza-te!

Last update:

Acceseaza un credit bancar ori nebancar in cunostinta de cauza

Exista nevoie de bani si exista nevoie de imprumut. Sunt oameni ce au cunostinte temeinice financiare si sunt oameni cu minime cunostinte financiare. Atunci cand intervine o nevoie urgenta de bani si cand n-ai incotro si te indrepti catre un imprumut, de cele mai multe ori nu mai te intereseaza prea multe aspecte; vrei doar sa ai banii in mana cat mai curand posibil. E bine? E rau? Cu siguranta aici doar intamplarea poate sa raspunda! Pentru a nu te lasa la voia intamplari, trebuie sa te informezi!

Vrei sa accesezi un credit bancar? Analizeaza ofertele din piata, veti pentru care dintre ele esti eligibil, vezi care sunt conditiile de creditare, termeni de rambursare, costuri, penalizari. Abia apoi alege-o pe cea care ti se potriveste. Esti grabit si vrei sa aplici pentru un credit rapid online nebancar? Nu te arunca la prima oferta pe care o gasesti. Informeaza-te, citeste parerile altor oameni aflati in situatia ta, citeste parerile specialistilor din domeniu. Analizeaza oferta mai multor IFN-uri, vezi care sunt conditiile de aplicare, care sunt costurile, ce sume poti accesa, ce penalizari sunt.

Indiferent de forma de imprumut catre care te indrepti, noi te sfatuim prietenos sa analizezi un pic piata si domeniul pentru care ai optat, bancar ori nebancar. Vezi parerile altor clienti despre respectivele imprumuturi. Gasesti foarte multe pareri despre creditele bancare si nebancare in mediile de socializare: bloguri, facebook, forumuri.

Vezi si   Este CAR-ul o solutie pentru pensionarii aflati intr-un impas financiar?

Trebuie sa va spunem ca ne-am informat si noi la randu-l nostru care sunt cele mai des intalnite doleante din lumea clientilor bancari si nebancari. Parerile exprimate pe forumuri in special scot in evidenta doua aspecte: neinformarea suficienta in special in cazul creditelor garantat si indeosebi in privinta persoanelor ce se constituie drept codebitori, pe de o parte, si pe de alta parte, dobanzile anuale efective mari ale creditelor rapide (microcreditelor), caz in care, pentru un client ce alege reesalonarea unui imprumut pe o perioada mai lunga de timp, inseamna un efect de bulgare de zapada ce creste inimaginabil. Si intr-un caz si in altul, este greu sa dai vina pe institutia financiara, pentru ca, aceste informatii sunt de regula la indemana oricui pe platformele online ale respectivelor societati. Atat bancile cat si IFN-urile au sectiuni speciale pe site-urile proprii, unde gasiti informatii detaliate legate de acordarea creditelor. Mai mult de atat, pe site-ul acestor institutii financiare veti gasi si simulatoare de credite, unde va puteti calcula lejer costurile. Este adevarat ca acele calculatoare de credite nu va spun la ce suma veti ajunge sa datorati, daca, spre exemplu, rostogoliti un credit rapid nebancar cu dobanda anuala efectiva de ordinul a cateva mii %. Insa, in cazul multora dintre IFN-urile specializate in acordarea de credite rapide, vi se spune clar ca dobanda pe zi este in majoritatea cazurilor de 1,2% pe zi, iar in cazul penalizarilor poate varia. Deci, daca datorati 1000 de lei, dobanda pe zi este de 12 lei. Penalizarile pot fi si mai mari. Ganditi-va ca doar cu 1,2% pe zi, pentru 1000 de lei imprumut, calculat pentru 365 de zile, veti avea de platit doar dobanda in valoare de 4380 lei. Dar de regula dobanda penalizatoare este mai mare.

Vezi si   Cum ajung oamenii sa se indatoreze exesiv?
Monica A.https://www.creditmix.ro/formular-contact/
Sunt pasionata de domeniul finantelor. Mare parte din timp mi-l petrec culegand informatii, analizand, cercetand, coreland. Imi place sa cred ca oferind informatie pe intelesul oamenilor, ofer si o sansa la o viata mai buna. Sunt un om caruia ii place sa gandeasca, sa se mentina in forma, cu gandire libera, fara prejudecati. Am un doctorat in simulare numerica si cativa ani de drept (nu toti!). Iubesc cartile, muzica, filmele... Si internetul. De peste sapte ani scriu articole pentru publicatii financiare online.
GDRP | T&C | Privacy | Cookies