Acasă » Informative » Vrei un imprumut? Informeaza-te! Studiaza ofertele!

Vrei un imprumut? Informeaza-te! Studiaza ofertele!

Last update:

Acceseaza un credit bancar ori nebancar informandu-te in prealabil.

Exista nevoie de bani si exista nevoie de imprumut. Sunt oameni ce au cunostinte temeinice financiare si sunt oameni cu minime cunostinte financiare.

Atunci cand intervine o nevoie urgenta de bani si cand n-ai incotro si te indrepti catre un imprumut, de cele mai multe ori nu mai te intereseaza prea multe aspecte; vrei doar sa ai banii in mana cat mai curand posibil.

E bine? E rau? Cu siguranta aici doar intamplarea poate sa raspunda! Pentru a nu te lasa la voia intamplari, trebuie sa te informezi!

Vrei sa accesezi un credit bancar? Analizeaza ofertele din piata, veti pentru care dintre ele esti eligibil, vezi care sunt conditiile de creditare, termeni de rambursare, costuri, penalizari. Abia apoi alege-o pe cea care ti se potriveste.

Noi, la CreditMix, incercam sa va determinam sa va imprumutati in cunostinta de cauza, oferindu-va la randul nostru informatii utile. Ne dorim pe cat posibil ca informatia sa ajunga la voi intr-o forma cat mai simpla, usor de inteles.

Abordam subiecte populare, majoritatea extrase din ceea ce ne scrieti voi.

Esti grabit si vrei sa aplici pentru un credit?

Nu te arunca la prima oferta pe care o gasesti. Informeaza-te, citeste parerile altor oameni aflati in situatia ta, citeste parerile specialistilor din domeniu.

Analizeaza oferta mai multor IFN-uri, vezi care sunt conditiile de aplicare, care sunt costurile, ce sume poti accesa, ce penalizari sunt.

Indiferent de forma de imprumut catre care te indrepti, noi te sfatuim prietenos sa analizezi un pic piata si domeniul pentru care ai optat, bancar ori nebancar. Vezi parerile altor clienti despre respectivele imprumuturi.

Vezi si   Ce conditii trebuie sa indeplinesti pentru un credit la BT?

Gasesti foarte multe pareri despre creditele bancare si nebancare in mediile de socializare: bloguri, facebook, forumuri.

Trebuie sa va spunem ca ne-am informat si noi la randu-l nostru care sunt cele mai des intalnite doleante din lumea clientilor bancari si nebancari.

Parerile exprimate pe forumuri in special scot in evidenta doua aspecte: neinformarea suficienta in special in cazul creditelor garantat si indeosebi in privinta persoanelor ce se constituie drept codebitori, pe de o parte, si pe de alta parte, dobanzile anuale efective mari ale creditelor rapide (microcreditelor), caz in care, pentru un client ce alege reesalonarea unui imprumut pe o perioada mai lunga de timp, inseamna un efect de bulgare de zapada ce creste inimaginabil.

Si intr-un caz si in altul, este greu sa dai vina pe institutia financiara, pentru ca, aceste informatii sunt de regula la indemana oricui pe platformele online ale respectivelor societati.

Citeste atent informatiile oferite de institutiile financiare

Atat bancile cat si IFN-urile au sectiuni speciale pe site-urile proprii, unde gasiti informatii detaliate legate de acordarea creditelor.

Mai mult de atat, pe site-ul acestor institutii financiare veti gasi si simulatoare de credite, unde va puteti calcula lejer costurile.

Este adevarat ca acele calculatoare de credite nu va spun la ce suma veti ajunge sa datorati, daca, spre exemplu, rostogoliti un credit rapid nebancar cu dobanda anuala efectiva de ordinul a cateva mii %. Insa, in cazul multora dintre IFN-urile specializate in acordarea de credite rapide, vi se spune clar ca dobanda pe zi este in majoritatea cazurilor de 1,2% pe zi, iar in cazul penalizarilor poate varia. Deci, daca datorati 1000 de lei, dobanda pe zi este de 12 lei.

Vezi si   Esti interesat de noul Raiffeisen Online? Banking inovativ

Penalizarile pot fi si mai mari. Ganditi-va ca doar cu 1,2% pe zi, pentru 1000 de lei imprumut, calculat pentru 365 de zile, veti avea de platit doar dobanda in valoare de 4380 lei. Dar de regula dobanda penalizatoare este mai mare.

Lipsa de informatii poate duce la o indatorare excesiva pe termen mediu si lung.

Orice credit poate sa fie functional si avantajos tie daca este rambursat la timp. Chiar si creditele rapide de la IFN-uri, acordate cu dobanzi mari, daca sunt rambursate la vremea lor, pot sa fie benefice pentru situatia ta financiara.

Cand insa nu detii informatii suficiente, ori cand ai la indemana doar ‘barfele’ cunostintelor, este dificil sa intelegi ce se intampla cu adevarat.

Informatii utile pe care le gasiti la banci

Bancile ne propun pe platformele online proprii sectiuni detaliate cu descrierile produselor pe care le au in portofoliu.

Unele banci, precum Banca Transilvania, au sectiuni elaborate cu intrebari si raspunsuri (foarte populare in randul vostru), unde poti da cautari pe subiectele care te intereseaza si unde poti pune la randul tau intrebari, daca nu ai gasit raspunsul dorit.

Altele banci ofera pdf-uri detaliate cu caracterisiticile creditelor, cu informatii detaliate de costuri, precum si cu o ‘traducere’ a contractului de creditare pe intelesul tuturor.

Am vazut la unele banci, ca in cazul celor de la BCR ca au tutoriale video cu subiecte arzatoare pentru voi: cum sa-ti deschizi un cont bancar, cum sa accesezi un credit etc.

Alte banci, precum BRD, ING, Raiffeisen, si-au detaliat ofertele chiar in prezentarea acestora, fiind destul de usor de inteles pasii pe care trebuie sa-i urmezi, precum si celalalte aspecte legate de creditare (costuri, penalizari, sume ce pot fi accesate, conditii de eligibilitate s.a.m.d.).

Vezi si   Cum se analizeaza o cerere de credit? Puncte tari / slabe.

Informatiile oferite de catre IFN-uri

Institutiile Financiare Nebancare sunt destul de tacticoase cand vine vorba de produsele pe care le au in portofoliu.

Ele trebuie sa respecte un anumit regulament privitor la felul cum isi prezinta ofertele, deci, vezi gasi aici informatii detaliate privind costurile, penalizarile, contractul de imprumut, conditiile de accesare.

Majoritatea IFN-urile au sectiuni de Intrebari si Raspunsuri pe platformele lor online, unde sunt dezbatute subiectele populare, de interes pentru voi.

Nu neglijati aceste sectiuni de intrebari (CreditFix) pentru ca ele ofera clarificari importante pentru orice om care doreste sa contreze un credit.

La alte IFN-uri exista sectiuni de Informatii utile (Credius), Intrebari frecvente (Provident, Hora Credit, Mobilo Credit etc), Detalii creditare (Smile Credit)

Pentru o intelegere buna a ofertei de creditare, nu pregatati sa analizati toate aceste informatii, astfel incat sa stiti exact la ce sa va asteptati imediat dupa accesare.

(Visited 460 times, 1 visits today)
Monica A.https://www.creditmix.ro/formular-contact/
Sunt pasionata de domeniul finantelor. Mare parte din timp mi-l petrec culegand informatii, analizand, cercetand, coreland. Imi place sa cred ca oferind informatie pe intelesul oamenilor, ofer si o sansa la o viata mai buna. Sunt un om caruia ii place sa gandeasca, sa se mentina in forma, cu gandire libera, fara prejudecati. Am un doctorat in simulare numerica si cativa ani de drept (nu toti!). Iubesc cartile, muzica, filmele... Si internetul. De peste sapte ani scriu articole pentru publicatii financiare online.
GDRP | T&C | Privacy | Cookies