Te poti bucura in voie de imprumutul de 5000 de euro obtinut rapid. Solutii sunt multiple, nu ramane decat sa le analizezi.
Multe institutii ne pot pune la dispozitie o astfel de sume, important este sa indeplinesti conditiile de eligibilitate si sa-ti convina costurile.
Persoanele fizice pot sa faca rost rapid de 5000 de euro imprumut intr-un timp chiar foarte scurt.
Daca aplici la IFN-uri, s-ar putea ca in 1-2 ore sa ai banii in cont. Posibilitati sunt destule, cum spuneam, insa n-ar strica sa cercetezi un pic piata pentru a obtine o oferta convenabila.
Daca vrei sa te coste mai putin poti sa te indrepti catre banci. Dar tine cont ca ai conditiile de eligibilitate sunt mai dure.
In schimb, daca ai nevoie de bani rapid, fara batai de cap, poti sa alegi IFN-urile. Insa, costurile nu vor fi mici, garantat.
Si tocmai aceasta este dilema multora dintre voi, situatie pe care o intelegem si incercam pe cat posibil sa o clarificam.
Pe de alta parte, trebuie sa te asiguri ca ai si salariul suficient pentru a imprumuta o astfel de suma.
Noi am mai discutat in trecut despre acest subiect – poti vedea usor cum determini ce salariu iti trebuie pentru a lua un credit anume.
Imprumut de 5.000 de lei – caracteristici
Orice credit, indiferent de valoarea lui si de institutia la care apelezi, presupune o analiza de eligibilitate. E adevarat ca la unele institutii, cerintele sunt mai restranse in comparatie cu altele. Dar, obligatoriu, venitul se verifica pentru a se determina gradul de indatorare.
Din fericire, nu trebuie sa mai faci astazi zeci de drumuri pentru a cerceta oferta, totul se rezolva simplu de acasa, cu un gadget legat la internet.
Poti sa folosesti un telefon, o tableta sau un laptop si in cateva minute vei putea afla care sunt cerintele de accesare ale unui credit la o anume institutie.
Poti sa si compari varii oferte, astfel incat sa o alegi pe care iti convine cel mai mult si pentru care esti eligibil.
Completarea formularelor si contractarea propriu-zisa este cu atat mai simpla cu cat analiza ta anterioara a fost mai temeinica.
Un credit de 5.000 de lei te poate ajuta cu adevarat sa-ti rezolvi problemele financiare urgente, fie ca este vorba de repararea centralei termice ori a masinii, fie ca este vorba despre o intarziere la chirie, rata la masina sau achizitionarea unui frigider nou.
La majoritatea institutiilor financiare, completarea cererii de credit dureaza cateva minute. Nu uita sa faci si o simulare inainte pentru a vedea estimativ cam ce rata ai de plata ulterior.
Dupa cat timp de la angajare pot sa iau un credit de 5.000 de euro?
Majoritatea institutiilor financiare pretind sa ai o experienta in munca de cel putin 6 luni de zile. Mai exista unele IFN-uri care merg pe varianta de 3 luni minim. Dar exista si exceptii, cum sunt cei de la Credius care cer doar 30 de zile experienta la serviciul actual.
Cu 3 luni te pot credita cei de la EasyCredit, de exemplu.
Acest gen de cerinta este unul cat se poate de vezabil, avand in vedere faptul ca iti trebuie oarecare stabilitate financiara inainte de a accesa un imprumut.
De principiu, bancile au conditii mai drastice, iar cele legate de experienta in munca se invart pe la 6 luni la ultimul angajator si 12 luni in total. Iar IFN-urile, cu conditii mai laxe, pretind in general 3 luni.
Cum poti cheltui acesti bani?
Cand discutam de o astfel de suma, de 5.000 de euro, suma care nu este una mare, vorbim clar despre credite de nevoi personale nenominalizate.
Astfel de imprumuturi sunt menite a acoperi cheltuieli generale.
Partea frumoasa este ca nimeni nu te intreaba ce faci cu banii si cum alegi sa ii cheltui.
Din punctul de vedere al institutiilor financiare, daca ai contractat un credit nenominalizat, efectiv faci ce doresti cu banii.
Daca, insa, creditul a fost accesat pentru un anumit scop, va trebui sa dai socoteala despre cheltuieli. Spre exemplu, daca iei un credit pentru renovare casa, exact asta trebuie sa faci cu banii.
De unde poti obtine un credit de 5000 euro?
Cum va spuneam la inceput, sunt multe posibilitati de a imprumut 5000 de euro, atat de la institutiile bancare cat si de la cele nebancare.
Va prezentam mai jos cateva exemple de creditori care iti permit accesarea unei astfel de sume:
Banca Transilvania – pentru un credit de 5000 de euro contractat pe 5 ani, rata lunara este de 107 euro (rate egale, fara venituri incasate la BT si fara asigurare de somaj).
Revolut – poti accesa pana la 200.000 de lei, asadar suma pretinsa de noi de 5.000 de euro este posibila a fi contractata de la aceste creditor. Pentru accesare retine, trebuie sa ai peste 18 ani, sa fii cetatean roman cu domiciliul in Romania, sa detii un telefon mobil, sa ai venituri sustenabile inregistrate la ANAF, sa nu ai o balanta negativa in contul Revolut. Un imprumut rapid de la Revolut poate fi o solutie mult mai fiabila daca detii deja un card la aceasta institutie.
BRD – este o alta banca care acorda credite de nevoi cu limite ridicate. Asadar si de la ei poti sa accesezi un credit de 5.000 de euro. Prima rata a unui astfel de credit este in jur de 442 de lei, DAE-ul fiind de 12,14%.
ING Bank – ofera credite de pana la 125.000 de lei. Pentru accesare trebuie sa ai un venit cel putin egal cu venitul minim pe economie, sa ai 6 luni experienta la ultimul angajator si 1 ani in total. DAE-ul depinde de suma accesata. In cazul creditului de 5.000 de euro acesta este de 12,99% cu dobanda fixa si de 14,93% cu dobanda variabila.
Credius – o institutie nebancara, acorda credite celor peste 18 ani, cetateni romani care au cel putin 1 luna de zile experienta la serviciu. DAE-ul imprumuturilor Credius variaza intre 48,63% si 552,05%. Suma maxima care poate fi solicitata de la acest IFN este de 50.250 de lei.
UCFIN – UniCredit Consumer Financing, divizia nebancara a grupului financiar din care face parte si UniCredit Bank. Acorda credite de pana la 200.000 de lei pentru perioade de cel mult 5 ani. Daca alegi dobanda fixa, aceasta poate varia intre 17,49% si 19,49%. Iar daca alegi dobanda variabila, aceasta poate varia intre 16,89% si 18,89%. Bineinteles, ne referim la suma luata de noi in calcul, anume 5000 de euro.
In final va spunem ca trebuie sa fiti atenti la conditiile de eligibilitate dar si la costurile implicate.
Valorile pe care noi vi le-am oferit mai sus sunt orientative. Luati in calcul faptul ca se pot schimba de la zi la zi. Pentru a fi siguri, trebuie sa urmariti platformele respectivelor institutii.