Acasă » Informative » Credite pentru nesalariati. Ai venit mic?

Credite pentru nesalariati. Ai venit mic?

Last update:

Iti doresti sa obtii un credit pentru nesalariati, fara sa fii angajat, dar nu stii cui sa te adresezi? Exista solutii si la banci si la IFN daca ai venituri sustenabile.

Creditorii sunt mai deschisi in privinta surselor de venituri, cu conditia sa te incadrezi din punctul de vedere al gradului de indatorare.

Daca obtii venituri din alte surse decat cele salariale nu trebuie sa fii ingrijorat ca nu esti eligibil – exista si credite pentru nesalariati.

Atat bancile cat si IFN-urile accepta mai multe tipuri de venituri, pe langa cele salariale si din pensii.

Exista diferente intre banci in privinta eligibilitatilor admise, dupa cum si in privinta tipurilor de venituri acceptate.

Atata doar ca cei ce obtin venituri salariale obtin mai usor un imprumut pentru ca veniturile lor se verifica prin ANAF, deci nu trebuie sa si le dovedeasca cu alte acte.

Procedura de identificare a veniturilor prin ANAF este una mult mai rapida, din aceasta cauza creditele de nevoi au inceput sa aiba timpi de acordare foarte buni.

Bancile au devenit concurenti seriosi pentru creditele rapide de la IFN care excelau prin timpii redusi de accesare.

La IFN gasesti finantare si pentru persoane cu venituri mai mici si pentru cele ce nu incaseaza veniturile prin banca, chiar si pentru cei ce nu sunt salariati, ci obtin venituri din activitati independente, din profesii liberale.

Cine crediteaza persoanele neangajate cu contract de munca?

Cand vine vorba de nesalariati, acesti clienti sunt acceptati si de banci si de IFN-uri cu conditia sa aiba totusi un venit stabil justificabil cu acte.

Pentru ca in ultima vreme atat majoritatea bancilor cat si o buna partea dintre IFN-uri inspecteaza veniturile clientilor prin intermediul ANAF, nu se mai pune problema de salariat ori de nesalariat, ci doar de bonitate.

E adevarat ca sunt si banci care cer expres sa fii angajat pe perioada nedeterminata pentru a ti se acorda un credit, insa, de regula, acest lucru este valabil la creditele de nevoi pe perioade lungi de timp, ori la cele ipotecare.

Cu siguranta de la IFN-uri pot imprumuta bani si persoanele nesalariate si cele cu venituri mici.

Vezi si   Credite pentru firme mici si mijlocii

Conditia principala este sa nu depaseasca gradul de indatorare admis.

Va reamintim ca de cativa ani a intrat in vigoare noua legislatie care prevede un alt prag pentru gradul de indatorare pentru toate tipurile de credite, si de nevoi si ipotecare, si bancare si nebancare.

Asadar, cei cu venituri mici se pot imprumuta in continuare, cu conditia ca sumele dorita sa se incadreze in gradul de indatorare admis.

Cu alte cuvinte, chiar daca ai un venit mic poti fi beneficiarul unui imprumut, dar nu vei primi sume prea mari de bani, ci atat cat iti permite venitul ta raportat la gradul de indatoare aferent categoriei de imprumuturi alese.

Astfel de produse pentru nesalariati si pentru cei cu venituri mici acordate de IFN-uri se acceseaza de regula online, fara garantii si fara giranti.

Unele IFN-uri nu verifica Biroul de Credit, altele iau in considerare mai multe aspecte atunci cand iti verifica bonitatea.

Cerintele in privinta imprumuturilor pentru nesalariati 2022:

  • varsta
  • venit minim
  • grad de indatorare
  • vechime
  • cetatenie
  • restante la alte credite.

In piata financiara exista multe IFN-uri care acorda credite nebancare fara garantii si persoanelor cu venituri mai mici, indiferent de sursele de venit, salariale ori de alta natura.

Astfel de credite pot fi de mare ajutor pe termen scurt, cu conditia sa fie rambursate la timp, fara reesalonari.

Daca ai de efectuat o plata urgenta ori ai nevoie de o suma de bani pentru a-ti cumpara ori repara ceva prin casa, poti sa aplici fara probleme la un credit rapid 2022, obtinand suma dorita de bani pentru a-ti satisface nevoile curente.

Orice cetatean roman poate fi beneficiarul unui astfel de imprumut nebancar cu conditia sa aiba totusi o sursa stabila de venit pe care sa o poata justifica cu acte: venituri din chirii, venituri din activitati independente, bani din concediu de crestere a copilului, bani din indemnizatia de somaj, venituri din delegatii, etc.

Venitul minim acceptat pentru un imprumut rapid nebancar variaza de regula de la institutie la institutie.

Pentru cei interesati, obtinerea unui credit fara sa fii angajat nu mai este o utopie, cu conditia sa aiba niste venituri ce pot fi justificate.

Vezi si   Cat inseamna 500 de euro in lei? Dar 1000? 5000 de euro?
credite fara sa fii angajat

Tipuri de venituri acceptate de banci

Sunt banci care accepta si venituri care nu sunt de natura salariala.

Cazul salariatilor

Totusi, exista unele reticente din partea creditorilor pentru persoanele care nu sunt incadrate ca salariati.

Totusi, bancile nu mai sunt atat de stricte cum erau cu cativa ani in urma cand singurele venituri acceptate erau cele din salarii si din pensii.

Am vazut cazuri in care bancile admit la creditare si persoane incadrate cu pensie de invaliditate, si cele care sunt in concediu fara plata, si persoane aflate in somaj, persoane angajate cu contract de munca pe perioada determinata.

De regula, insa, bancile ii crediteaza pe acesti oameni pe perioada in care incaseaza veniturile, adica atat cat dureaza contractul.

Unele banci chiar specifica acest lucru, anume ca accepta persoane angajate pe perioade determinate, dar creditul il acorda pe o perioada nu mai mare decat termenul limita al respectivului contract de munca.

Reguli pentru pensionari

Persoanele cu pensie revizuibila de asemenea spera la un credit. Sunt oameni care sunt pensionati pe caz de boala si cand ajung la varsta normala de pensionare veniturile lor se schimba.

Aceste pensii revizuibile, rente viagere, drepturi de autor nu sunt tocmai preferatele bancilor cand vine vorba de venituri.

Venituri din concediu de maternitate / indemnizatie crestere copil

De exemplu, cei de la BT ne informeaza ca daca esti in concediu de maternitate nu poti lua un credit de la ei, dar poti avea calitatea de codebitor.

CEC Bank specifica faptul ca ei iau in considerate atat veniturile celui care solicita creditul cat si cele ale familiei.

Cei de la OTP Bank spun ca accepta multe tipuri de venituri, impartindu-le in doua categorii mari: principale (salariale, din contracte de management, solda lunara, indemnizatie de crestere copil, drepturi de autor, indemnizatii de conducere, prestari serviciiu, rente viagere, venituri ale navigatorilor, inchiriere imobil, profesii liberale) si sedundare (contracte de administrare, tichete de masa, salariul realizat de cetateni romani in strainatate, contracte ori conventii civile, venituri din strainantate, comisioane suplimentare fata de salariu, dividende).

Cei de la Raiffeisen ne informeaza ca accepta un venit net minim de 1.250 de lei, cu conditia sa fie castigat din salariu ori din pensie.

Vezi si   Restantierii se pot imprumuta din nou la banci

Cateva solutii de finantare care accepta mai multe tipuri de venituri:

  • Provident solicita pentru imprumutul standard cu rate saptamanale ori lunare sa ai un venit minim net lunar de 300 de lei. Poti imprumuta astfel sume de bani cuprinse intre 500 si 20.000 de lei.
  • BRD Finance are printre conditiile generale de accesare si venitul minim necesar; acesta este de 704 de lei. De asemenea ti se cere si o vechime in munca de minim 3 luni la actualul loc de munca. Nu se specifica nicaieri ca sunt acceptate si persoanele ce obtin venituri din activitati independente.
  • TBI Credit – accepta la creditare persoane ce obtin venituri de minim 800 de lei. Si ei specifica ca se solicita vechime la actualul loc de munca de 3 luni. Varsta admisa este intre 24 si 75 de ani. Printre documentele necesare accesarii, la TBI Credit gasim acordul ANAF pentru inspectarea veniturilor.
  • Mobilo Credit – solicita pentru accesarea unui imprumut la ei sa ai un venit minim net lunar de cel putin 900 de lei, acceptand mai multe tipuri de venituri (contracte, PFA, venituri din chirii, etc.). Varsta admisa de cei de la Mobilo Credit este intre 18 si 75 de ani. De la Mobilo Credit poti imprumuta intre 800 si 9.000 de lei, in functie de cat de bun client esti. Acest IFN premiaza fidelitatea si responsabilitatea clientilor in rambursare.

De acum va fi mai usor sa accesezi credite nebancare si chiar bancare cu salariul minim pe economie, avand in vedere ca acesta a crescut destul de mult in ultimii ani. Important este sa poti justifica veniturile obtinute, fie ele salariale ori nesalariale.

De cativa ani bancile au renuntat la solicitarea adeverintei de venit, ele inspectand bonitatea clientului prin intermediul ANAF. Si obtinerea unui credit nebancar fara adeverinta de venit s-a transformat intr-o formalitate pe care noi am semnalat-o la timpul ei.

Acest demers al bancilor a condus la diminuarea substantiala a perioadei de verificare a dosarului clientului si implicit la acordarea rapida a creditului.

(Visited 2.715 times, 7 visits today)
Monica A.https://www.creditmix.ro/formular-contact/
Sunt pasionata de domeniul finantelor. Mare parte din timp mi-l petrec culegand informatii, analizand, cercetand, coreland. Imi place sa cred ca oferind informatie pe intelesul oamenilor, ofer si o sansa la o viata mai buna. Sunt un om caruia ii place sa gandeasca, sa se mentina in forma, cu gandire libera, fara prejudecati. Am un doctorat in simulare numerica si cativa ani de drept (nu toti!). Iubesc cartile, muzica, filmele... Si internetul. De peste sapte ani scriu articole pentru publicatii financiare online.
GDRP | T&C | Privacy | Cookies