Credite pentru nesalariati (solutii pentru cei cu venituri mici)

Atat bancile cat si IFN-urile acorda credite persoanelor care nu au statut de salariati, institutiile financiare admitand o plaja mai larga de venituri in ultimii ani.

Fii receptiv la creditele pentru nesalariati daca obtii venituri din alte surse decat cele salariale.

Exista oferte de credite pentru nesalariati si pentru cei cu venituri mici, in special in dreptul unor IFN-uri.

La IFN gasesti finantare si pentru persoane cu venituri mai mici si pentru cele ce nu incaseaza veniturile prin banca, chiar si pentru cei ce nu sunt salariati, ci obtin venituri din activitati independente, din profesii liberale.

Cand vine vorba de nesalariati, acesti clienti sunt acceptati si de banci si de IFN-uri cu conditia sa aiba totusi un venit stabil justificabil cu acte.

Pentru ca in ultima vreme atat majoritatea bancilor cat si o buna partea dintre IFN-uri inspecteaza veniturile clientilor prin intermediul ANAF, nu se mai pune problema de salariat ori de nesalariat, ci doar de bonitate. E adevarat ca sunt si banci care cer expres sa fii angajat pe perioada nedeterminata pentru a ti se acorda un credit, insa, de regula, acest lucru este valabil la creditele de nevoi pe perioade lungi de timp, ori la cele ipotecare.

Cu siguranta de la IFN-uri pot imprumuta bani si persoanele nesalariate si cele cu venituri mici. Conditia principala este sa nu depaseasca gradul de indatorare admis. Va reamintim ca de la 1 ianuarie 2019 a intrat in vigoare noua legislatie care prevede un alt prag pentru gradul de indatorare pentru toate tipurile de credite, si de nevoi si ipotecare, si bancare si nebancare. Asadar, cei cu venituri mici se pot imprumuta in continuare, cu conditia ca sumele dorita sa se incadreze in gradul de indatorare admis.

Vezi si   Solutii financiare Oney: credit ori card

Cu alte cuvinte, chiar daca ai un venit mic poti fi beneficiarul unui imprumut, dar nu vei primi sume prea mari de bani, ci atat cat iti permite venitul ta raportat la gradul de indatoare aferent categoriei de imprumuturi alese.

Astfel de produse pentru nesalariati si pentru cei cu venituri mici acordate de IFN-uri se acceseaza de regula online, fara garantii si fara giranti. Unele IFN-uri nu verifica Biroul de Credit, altele iau in considerare mai multe aspecte atunci cand iti verifica bonitatea.

Cerintele in privinta imprumuturilor pentru nesalariati 2019 sunt de regula:

  • de varsta
  • de venit
  • de cetatenie
  • restante la alte credite.

In piata financiara exista multe IFN-uri care acorda credite nebancare fara garantii si persoanelor cu venituri mai mici, indiferent de sursele de venit, salariale ori de alta natura.

Astfel de credite pot fi de mare ajutor pe termen scurt, cu conditia sa fie rambursate la timp, fara reesalonari.

Daca ai de efectuat o plata urgenta ori ai nevoie de o suma de bani pentru a-ti cumpara ori repara ceva prin casa, poti sa aplici fara probleme la un credit rapid 2019, obtinand suma dorita de bani pentru a-ti satisface nevoile curente.

Orice cetatean roman poate fi beneficiarul unui astfel de imprumut nebancar cu conditia sa aiba totusi o sursa stabila de venit pe care sa o poata justifica cu acte: venituri din chirii, venituri din activitati independente, bani din concediu de crestere a copilului, bani din indemnizatia de somaj, venituri din delegatii, etc.

Venitul minim acceptat pentru un imprumut rapid nebancar variaza de regula de la institutie la institutie, astfel:

  • Provident solicita pentru imprumutul standard cu rate saptamanale ori lunare sa ai un venit minim net lunar de 300 de lei. Poti imprumuta astfel sume de bani cuprinse intre 500 si 15.000 de lei.
  • BRD Finance are printre conditiile generale de accesare si venitul minim necesar; acesta este de 500 de lei. De asemenea ti se cere si o vechime in munca de minim 3 luni la actualul loc de munca. Nu se specifica nicaieri ca sunt acceptate si persoanele ce obtin venituri din activitati independente.
  • TBI Credit – accepta la creditare persoane ce obtin venituri de minim 520 de lei. Si ei specifica ca se solicita vechime la actualul loc de munca de 6 luni. Printre documentele necesare accesarii, la TBI Credit gasim acordul ANAF pentru inspectarea veniturilor.
  • Mobilo Credit – solicita pentru accesarea unui imprumut la ei sa ai un venit minim net lunar de cel putin 700 de lei, acceptand mai multe tipuri de venituri (contracte, PFA, venituri din chirii, etc.).
Vezi si   Te gandesti sa accesezi credite nebancare pe termen lung?

De acum va fi mai usor sa accesezi credite nebancare si chiar bancare cu salariul minim pe economie, avand in vedere ca acesta a crescut destul de mult in ultimii ani. Important este sa poti justifica veniturile obtinute, fie ele salariale ori nesalariale.

De cativa ani bancile au renuntat la solicitarea adeverintei de venit, ele inspectand bonitatea clientului prin intermediul ANAF. Si obtinerea unui credit nebancar fara adeverinta de venit s-a transformat intr-o formalitate pe care noi am semnalat-o la timpul ei.

Acest demers al bancilor a condus la diminuarea substantiala a perioadei de verificare a dosarului clientului si implicit la acordarea rapida a creditului.

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies