Credite pentru nesalariati. Ai venit mic?

Last update: martie 23, 2021

Cauti sa accesezi credite pentru nesalariati? Posibil sa fi acceptat la IFN-urile si bancile care accepta si alte venituri in afara celor salariale.

Creditorii sunt mai deschisi in privinta surselor de venituri, cu conditia sa te incadrezi din punctul de vedere al gradului de indatorare.

Daca obtii venituri din alte surse decat cele salariale nu trebuie sa fii ingrijorat ca nu esti eligibil – exista si credite pentru nesalariati.

Atat bancile cat si IFN-urile accepta mai multe tipuri de venituri, pe langa cele salariale si din pensii.

Exista diferente intre banci in privinta eligibilitatilor admise, dupa cum si in privinta tipurilor de venituri acceptate.

Atata doar ca cei ce obtin venituri salariale obtin mai usor un imprumut pentru ca veniturile lor se verifica prin ANAF, deci nu trebuie sa si le dovedeasca cu alte acte.

Procedura de identificare a veniturilor prin ANAF este una mult mai rapida, din aceasta cauza creditele de nevoi au inceput sa aiba timpi de acordare foarte buni.

Bancile au devenit concurenti seriosi pentru creditele rapide de la IFN care excelau prin timpii redusi de accesare.

La IFN gasesti finantare si pentru persoane cu venituri mai mici si pentru cele ce nu incaseaza veniturile prin banca, chiar si pentru cei ce nu sunt salariati, ci obtin venituri din activitati independente, din profesii liberale.

Cine crediteaza persoanele neangajate cu contract de munca?

Cand vine vorba de nesalariati, acesti clienti sunt acceptati si de banci si de IFN-uri cu conditia sa aiba totusi un venit stabil justificabil cu acte.

Pentru ca in ultima vreme atat majoritatea bancilor cat si o buna partea dintre IFN-uri inspecteaza veniturile clientilor prin intermediul ANAF, nu se mai pune problema de salariat ori de nesalariat, ci doar de bonitate.

E adevarat ca sunt si banci care cer expres sa fii angajat pe perioada nedeterminata pentru a ti se acorda un credit, insa, de regula, acest lucru este valabil la creditele de nevoi pe perioade lungi de timp, ori la cele ipotecare.

Vezi si   Cat de importanta este munca online de acasa?

Cu siguranta de la IFN-uri pot imprumuta bani si persoanele nesalariate si cele cu venituri mici.

Conditia principala este sa nu depaseasca gradul de indatorare admis.

Va reamintim ca de cativa ani a intrat in vigoare noua legislatie care prevede un alt prag pentru gradul de indatorare pentru toate tipurile de credite, si de nevoi si ipotecare, si bancare si nebancare.

Asadar, cei cu venituri mici se pot imprumuta in continuare, cu conditia ca sumele dorita sa se incadreze in gradul de indatorare admis.

Cu alte cuvinte, chiar daca ai un venit mic poti fi beneficiarul unui imprumut, dar nu vei primi sume prea mari de bani, ci atat cat iti permite venitul ta raportat la gradul de indatoare aferent categoriei de imprumuturi alese.

Astfel de produse pentru nesalariati si pentru cei cu venituri mici acordate de IFN-uri se acceseaza de regula online, fara garantii si fara giranti.

Unele IFN-uri nu verifica Biroul de Credit, altele iau in considerare mai multe aspecte atunci cand iti verifica bonitatea.

Cerintele in privinta imprumuturilor pentru nesalariati 2021:

  • de varsta
  • de venit minim
  • de grad de indatorare
  • de vechime
  • de cetatenie
  • restante la alte credite.

In piata financiara exista multe IFN-uri care acorda credite nebancare fara garantii si persoanelor cu venituri mai mici, indiferent de sursele de venit, salariale ori de alta natura.

Astfel de credite pot fi de mare ajutor pe termen scurt, cu conditia sa fie rambursate la timp, fara reesalonari.

Daca ai de efectuat o plata urgenta ori ai nevoie de o suma de bani pentru a-ti cumpara ori repara ceva prin casa, poti sa aplici fara probleme la un credit rapid 2021, obtinand suma dorita de bani pentru a-ti satisface nevoile curente.

Orice cetatean roman poate fi beneficiarul unui astfel de imprumut nebancar cu conditia sa aiba totusi o sursa stabila de venit pe care sa o poata justifica cu acte: venituri din chirii, venituri din activitati independente, bani din concediu de crestere a copilului, bani din indemnizatia de somaj, venituri din delegatii, etc.

Vezi si   Adio "Prima Casa"! Bine ai venit "O familie, o casa"!

Venitul minim acceptat pentru un imprumut rapid nebancar variaza de regula de la institutie la institutie.

Cateva solutii de finantare care accepta mai multe tipuri de venituri:

  • Provident solicita pentru imprumutul standard cu rate saptamanale ori lunare sa ai un venit minim net lunar de 300 de lei. Poti imprumuta astfel sume de bani cuprinse intre 500 si 20.000 de lei.
  • BRD Finance are printre conditiile generale de accesare si venitul minim necesar; acesta este de 704 de lei. De asemenea ti se cere si o vechime in munca de minim 3 luni la actualul loc de munca. Nu se specifica nicaieri ca sunt acceptate si persoanele ce obtin venituri din activitati independente.
  • TBI Credit – accepta la creditare persoane ce obtin venituri de minim 800 de lei. Si ei specifica ca se solicita vechime la actualul loc de munca de 3 luni. Varsta admisa este intre 24 si 75 de ani. Printre documentele necesare accesarii, la TBI Credit gasim acordul ANAF pentru inspectarea veniturilor.
  • Mobilo Credit – solicita pentru accesarea unui imprumut la ei sa ai un venit minim net lunar de cel putin 900 de lei, acceptand mai multe tipuri de venituri (contracte, PFA, venituri din chirii, etc.). Varsta admisa de cei de la Mobilo Credit este intre 18 si 75 de ani.

De acum va fi mai usor sa accesezi credite nebancare si chiar bancare cu salariul minim pe economie, avand in vedere ca acesta a crescut destul de mult in ultimii ani. Important este sa poti justifica veniturile obtinute, fie ele salariale ori nesalariale.

De cativa ani bancile au renuntat la solicitarea adeverintei de venit, ele inspectand bonitatea clientului prin intermediul ANAF. Si obtinerea unui credit nebancar fara adeverinta de venit s-a transformat intr-o formalitate pe care noi am semnalat-o la timpul ei.

Acest demers al bancilor a condus la diminuarea substantiala a perioadei de verificare a dosarului clientului si implicit la acordarea rapida a creditului.

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies