Acasă » Informative » Cum iti sporesti sansele de aprobare pentru un credit?

Cum iti sporesti sansele de aprobare pentru un credit?

Last update:

Ai planuri mari pentru 2024? S-ar putea sa te intereseze cum vei face fata conditiilor de eligibilitate la un credit.

Fiecare inceput de an este unul care ne prinde cu un entuziasm crescut. Suntem hotarati sa schimbam tot ce se poate schimba, sa ne imbunatatim viata, afacerea, confortul locuintei etc.

Daca si tu planuiesti sa accesezi un credit in 2024, probabil ca esti dornic sa intelegi daca indeplinesti conditiile de eligibilitate. Ne-am gandit ca nu ar strica sa trecem in revista pasii accesarii unui credit in acest caz.

In cazul in care te confrunti deja cu probleme financiare, poate ca ar fi bine sa-ti inchizi vechile imprumuturi, inainte de a mai accesa inca unul.

Este clar ca supraindatorarea nu aduce nimic bun.

In schimb, daca dorinta ta este aceea de a-ti duce la bun sfarsit planurile, te incurajam sa iei initiativa. Inceputul de an este de bun augur.

Conditiile de eligibilitate pentru accesarea unui credit

Ei bine, este clar ca trebuie sa incepi cu inceputul, cum se spune. Trebuie sa te asiguri in prima faza ca dispui de banii necesari pentru rambursarea oricarui imprumut accesat.

Aceasta etapa denota responsabilitate si intelepciune din partea ta si ar fi bine sa nu o tratezi cu superficialitate.

Este clar o regula clara, atat la banci cat si la IFN-uri, aceea de a acorda credite celor care au o sursa constanta de venit.

Pe langa asta, mai trebuie sa ineplinesti si conditiile de vechime, de varsta, de trecut de creditare, de grad de indatorare etc.

Un aspect important de asemenea este forma de angajare pe care o ai si perioada pe care se deruleaza. Majoritatea institutiilor financiare impun ca perioada de creditare sa nu fie mai mare decat perioada contractului de serviciu, daca esta este unul incheiat pe perioada determinata.

Cetatenia este un alt aspect importat, desi unele institutii accepta si persoane rezidente. Totusi, in multe cazuri, se impune din start cerinta de a avea cetatenia romana.

Evaluarea eligibilitatii tale se va face ca un ansamblu al acestor cerinte, iar in final va rezulta un scor de credit. In functie de acest prag esti admis sau respins la creditare.

Pasii necesari accesarii

Este de la sine inteles ca accesarea unui imprumut vine cu ogligatii. De aceea este bine sa-ti analizezi singur situatia, inainte de a porni pe drumul accesarii.

Vezi cum stai cu venitul, vezi cum stati cu celelalte conditii de eligibilitate si abia apoi incepi.

De ce acest lucru? Pentru ca, in functie de eligibilitatea ta te si orientezi catre o institutie sau alta.

Poti alege o banca care ofera conditii mai bune de dobanda sau poti alege din lista IFN care acorda credite online daca nu ai o eligibilitatea buna. Te poti orienta catre un credit de nevoi fara garantii daca nu vrei sa risti bunurile pe care le ai ori poti opta pentru unul cu garantii, daca ai vrea un cost mai mic si o perioada mai mare de accesare.

In momentul cand ti-ai stabilit tu eligibilitatea poti sa te indrepti catre o anume categorie de institutii.

De exemplu, daca nu ai un trecut prea bun de creditare, daca ai avut probleme in trecut cu rambursarea unor credite poti sa incerci la acele banci care nu lucreaza cu biroul de credit.

Cei care stau bine cu scorul de credit nu trebuie sa-si faca griji cu astfel de situatii, ei pot sa se orienteze catre orice institutie doresc, in functie de nevoile lor specifice. Insa, in final, hotararea ramane la instiutia financiara.

Mai apoi, totul tine de tipul de institutie pe care ai ales-o.

Daca ai ales o banca, poti sa mergi intr-o sucursala, ori poti accesa online. Conteaza si interactiunea pe care ai avut-o in trecut cu respectiva banca. Daca iti incasezi salariul prin acea banca, lucrurile sunt mai simple si chiar mai avantajoase din punct de vedere al costurilor.

In cazul in care te orientezi catre IFN, calea de accesare este una mult mai simpla. De unde rezulta si un timp foarte scurt in care poti primi banii. Ei bine, din acest motiv, unii si aleg IFN-urile pentru a obtine o suma de bani imprumut.

E drept, la banca poti avea acces la sume mai mari de bani, iar costurile sunt mult mai mici. Dar, pe de alta parte, daca eligibilitatea nu-ti permite, optiunile iti sunt limitate.

Cum sporesti sansele de a obtine un credit?

Există unele asa-numite trucuri prin care tu sa-ti poti imbunătatii eligibilitatea.

Spre exemplu, poti începe prin a-ti imbunatatii scorul de client. Acest fapt iti va spori cu siguranta sansele de a obține un imprumut. Este important in acest caz sa-ti stingi creditul vechi si sa nu aplici la alte imprumuturi de multe ori.

In situatia in care nu ai deloc istoric, ar fi bine sa incepi sa-ti construiesti unul. Poti incepe cu un card de cumparaturi. Fireste e cazul sa-l utilizezi responsabil pentru a-ti consturi trecutul de creditare.

Cum spuneam anterior, este mai simplu sa aplici pentru un credit la o institutie cu care deja lucrezi. In primul rand, daca incasezi veniturile printr-o anume banca, costurile aferente imprumutului sunt mai mici. Aproape toate bancile ofera discount-uri la dobanda pentru cei care isi incaseaza veniturilile prin respectivele banci.

Apoi, si procesul de aplicare este mult mai simplu, daca banca iti cunoaste veniturile, iti stie fluxul de intrari si iesiri lunare.

Apoi, v-am spus ca veniturile sunt baza la o astfel de evaluare, deci trebuie sa faci tot posibilul pentru a arata ca ai venituri sigure, constante, ca esti capabil intr-un cuvant sa-ti rambursezi creditul.

Nu te avanta spre sume pe care nu le vei putea returna la timp. Vei ajunge sa platesti penalitati care iti vor deteriora si mai tare starea financiara.

Asigura-te ca oferi toate documentele solicitate si ca sunt completate corect.

In cazul in care venitul nu iti este suficient, ori scorul de credit este slab, poti avea in vedere prezentarea unui co-garant ori co-semnatar cu un scor de credit superior. Aceasta solutie poate oferi institutiei financiare mai multa incredere in capacitatea ta de a-ti rasmbursa imprumutul.

Iata, asadar, ca poti incepe anul 2024 mai informat in privinta accesarii unui imprumut.

(Visited 40 times, 1 visits today)
Monica A.https://www.creditmix.ro/formular-contact/
Sunt pasionata de domeniul finantelor. Mare parte din timp mi-l petrec culegand informatii, analizand, cercetand, coreland. Imi place sa cred ca oferind informatie pe intelesul oamenilor, ofer si o sansa la o viata mai buna. Sunt un om caruia ii place sa gandeasca, sa se mentina in forma, cu gandire libera, fara prejudecati. Am un doctorat in simulare numerica si cativa ani de drept (nu toti!). Iubesc cartile, muzica, filmele... Si internetul. De peste sapte ani scriu articole pentru publicatii financiare online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

GDRP | T&C | Privacy | Cookies