Acasă » Informative » Daca am proprire pe salariu mai pot accesa un credit?

Daca am proprire pe salariu mai pot accesa un credit?

Last update:

Obtinerea unui credit cu proprire pe salariu este o doleanta a celor care au avut in trecut probleme cu bancile ori cu neplata unor impozite.

Ce inseamna proprire pe salariu si cum scapi de ea?

Ce este proprirea?

In fapt, proprirea pe salariu este de cele mai multe legata de consemnarea la Biroul de Credit de catre banca pentru amanarea platii unei rate.

Insa nu intotdeauna proprirea se datoreaza unei raportari la BC. Poate fi si un impozit pe care nu l-ai platit.

Daca intarzii cu plata unor rate, banca anunta Biroul de Credit pentru ca ulterior sa porneasca si executarea silita, in cazul in care nu se achita sumele datorate.

Pentru cei nefamiliarizati cu termenul, le spunem ca o proprire este o cale de executare silitia pe care un organ de executare o institutie pentru sume datorate.

Cu alte cuvinte, este o executare silita ce se adreseaza clientului datornic pentru ca in final institutia financiara sa-ti poata recupera daunele.

Ce genereaza propririle?

Propririle sunt generate de datorii. Ele pot fi emise de catre ANAF, de instante de judecata ori parchete judecatoresti, ori de directia de taxe si impozite.

In cazul executarii unei propriri, banca iti blocheaza contul/conturile dupa ce primesti instiintarea oficiala de la institutiile amintite anterior.

Nu se poate instituti proprie pe: alocatii, ajutoare de maternitate, bruse, diurne, ajutoare de deces etc.

In cazul instituirii unei singure propriri, banca trebuie sa-ti retina o treime din salariu net lunar. Daca ai mai multe propriri, banca trebuie sa retina jumatate din salariul net lunar.

Pe de alta parte, daca angajatorul iti blocheaza deja o treime ori jumatate din salariu, poti sa soliciti deblocarea salariului de la banca. Acest lucru este posibil daca prezinti la banca un act din care sa reiasa ca angajatorul a facut deja retinerea.

Altfel spus, nu exista proprire angajator si banca. Ori unam ori cealalta.

Cu deblochezi sumele pe care s-a instituit proprirea?

Pentru a debloca sume pe care s-a instituit proprire, banca are nevoie de un act legal, ori un acord emis de institutia care a emis proprirea.

Vezi si   Ce este inflatia si cum ne poate afecta?

Daca sumele sunt deblocate, banca nu are decat sa vireze banii catre institutia care a emis proprire.

Chiar daca ai proprire pe cont, poti sa faci diferite operatiuni bancare. De exemplu poti sa depui bani in contul bancar, dar nu poti retrafe. De asemenea, poti sa iei credit pentru companii, chiar daca firma are proprie pe cont. Acest lucru este posibil doar daca din imprumutul contractat iti achiti datoriile care au condus la proprie.

Obtinerea unui credit cu proprire pe contul bancar

Sunt multi oameni care ar dori sa apeleze la un credit pentru a-si stinge aceste datorii, dar nu pot sa o faca din cauza ca au conturile bancare blocate.

Cei care se intreaba care sunt sansele de a lua un credit cu proprire pe conturi, ei bine, acest lucru este posibil in anumite conditii.

Teoretic se poate. Practic este mult de cautat si de analizat. Dar, nu trebuie sa te descurajezei, pentru ca niciun caz nu seamana cu altul.

In multe cazuri, chiar bancile sunt cele care iti acorda credite cu proprire pe salariu pentru a-ti putea stinge datoria curenta.

Daca te angajezi sa-ti platesti debitele, ori macar o parte dintre ele cu banii accesati, s-ar putea sa gasesti intelegere la multe dintre banci.

In cazul in care reusesti sa scapi de platile din urma, practic se desfiinteaza si proprirea.

Cum va spuneam, am vazut la cateva banci care aloca un spatiu generos acestui subiect, ca pun problema si a creditului cu proprire.

Spre exemplu, cei de la ING spun ca pentru ca lua un credit cu proprire pe salariu, condititia principala este sa-ti achiti proprirea.

La BT se aminteste doar despre credit pe companii cu proprire, iar in acest caz se spune ca poti solicita un imprumut, daca vei plati cu banii incasati mai intai datoria care a generat respectiva proprire.

Cu siguranta si celelalte banci, BRD, BCR, Raiffeisen, OTP etc. ofera solutii in cazul propririlor. Fiecare trateaza problema in acord cu politicile proprii.

Alternativa la banci sunt acele credite rapide daca ai propriri oferite de insttiutiile nebancare. IFN-urile sunt mai intelegatoare, au conditii de eligibilitate mai simple, dar costuri mai ridicate.

Vezi si   Imprumuturi persoane fizice nebancare cu aprobare rapida

Sunt, de exemplu, IFN-uri care acorda credite restantierilor, institutii care pun accent mai degraba pe costurile implicate decat pe conditiile de accesare.

Mai poti lua un creidt cu proprie pe salariu in 2023?

Cu siguranta va mai fi posibil, daca nu de la banci, cel putin de la IFN.

IFN-urile sunt institutii cu conditii mai laxe care ofera posibilitatea unei plaje mai largi de clienti sa acceseze un credit. Poti aplica online, in mod simplu, fara sa te deplasezi. Si, pana la urma, poti incerca la orice institutie. Nu e un efort asa de mare sa afli daca poti accesa un creidt cu proprire pe cont.

Vei trece prin verificarile standard, de la ANAF la Biroul de Credit, insa, exista sansa sa obtii imprumutul dorit chiar daca ai contul partial blocat.

Retine, insa, multe dintre institutii pun conditia ca din creditul cu proprire accesat sa-ti achiti intai datoria care a generat proprirea.

Fie ca locuiesti intr-un oras mare sau unul mic, poti apela la creditele cu acordare online. Acum nu mai suntem legati de sedii pentru a accesa un credit.

Poti contracta simplu, ba mai mult de atat, poti lua un credit non stop de la unele societati nebancare. Prin urmare, cand ai nevoie urgenta de bani, poti sa-i obtii daca cunosti aceste informatii.

Uneori procedura nu dureaza mai mult de 10 minute. Unele IFN-uri promit ca vei obtine banii chiar foarte repede, pentru ca lucreaza cu mai multe banci si pot sa-ti vireze banii prin banca la care ai tu cont, iar un transfer intrabancar nu dureaza mult.

Nu neglija insa sa cunosti care sunt conditiile de acordare pentru un credit cu proprire pe cont. Poti sa dai de dobanzi foarte mari si sa te indatorezi excesiv ulterior din acest motiv.

Unele persoane incearca sa apeleze la refinantari atunci cand au proprire pe salariu. Se poate daca banca agreaza, de regula este vorba de banca care te-a raportat pentru intarzieri.

Vezi si   Restantierii se pot imprumuta din nou la banci

Solutii alternative de imprumut pentru cei cu propriri

O alta solutie de a face rost de bani atunci cand ai proprire pe salariu este aceea de a apela la Casele de Amanet.

Casa de Amanet nu este interesata de propririle pe contul. Esential este sa ai un bun de valoare pe care sa-l lasi drept gaj, iar in schimbul lui vei obtine un procent din valoarea.

Ar mai fi si varianta CAR-urilor, dar aici trebuie sa ajungi membru pentru a putea sa te imprumuti. Iar ca sa ajungi membru trebuie sa cotizezi, caz in care se ajunge la virarea unei sume de bani din contul tau in contul CAR-ului. Si… daca tu nu poti face operatiuni din contul bancar, s-ar putea sa nu poti sa-ti platesti acea cotizatie initiala.

Proprirea sau executarea silita sunt doua dintre problemele cele mai complicate cu care se confrunta romanii. Fireste ca astfel de probleme necesita uneori sfaturile unor specialisti, eventual avocati specializati in astfel de spete.

Noi am dorit sa va punem la dispozitie cateva informatii utile despre propriri si sa va sugeram cateva solutii binevenite in acestfel de cazuri.

Nimeni nu isi doreste o proprire pe cont, pentru ca practic esti legat de maini si de picioare, nemaiputand face nicio operatie de plata din cont.

Cei care cauta sa obtina un credit cu proprie pe conturi sunt de regula si responsabili, cautand astfel sa scape de proprire, achitandu-si datoria veche care i-a adus in aceasta situatie.

Un credit cu proprire pe salariu nu este insa cel mai benefic produs financiar, pentru ca institutia financiara incearca sa se asigure ca ai posibilitatea sa-ti rambursezi imprumutul, iar riscurile sunt acoperite de multe ori prin dobanzi usturatoare.

Cei mai populari creditori pentru persoanele cu proprire pe salariu sunt cei nebancari. Mai ales cei care acorda credite si fara cont bancar. Exista cateva IFN-uri care ofera credite la domiciliu, dar si altele care acorda bani fara cont bancar, tu putand sa-ti primesti banii acasa, ori sa-i ridici de la un ghiseul al unei banci agreate.

(Visited 28 times, 1 visits today)
Monica A.https://www.creditmix.ro/formular-contact/
Sunt pasionata de domeniul finantelor. Mare parte din timp mi-l petrec culegand informatii, analizand, cercetand, coreland. Imi place sa cred ca oferind informatie pe intelesul oamenilor, ofer si o sansa la o viata mai buna. Sunt un om caruia ii place sa gandeasca, sa se mentina in forma, cu gandire libera, fara prejudecati. Am un doctorat in simulare numerica si cativa ani de drept (nu toti!). Iubesc cartile, muzica, filmele... Si internetul. De peste sapte ani scriu articole pentru publicatii financiare online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

GDRP | T&C | Privacy | Cookies