Acasă » Informative » Daca am poprire pe salariu mai pot accesa un credit?

Daca am poprire pe salariu mai pot accesa un credit?

Last update:

Sunt persoane care se plang ca nu pot accesa un imprumut din cauza unor popriri pe salarii. Ce solutii au, cum pot depasi situatia?

Stii dupa cat timp ti se poate acorda un credit daca ai poprire in prezent? Daca poprire a fost ridicata, poti apela la un credit in orice moment.

Daca v-ati aflat in aceasta situatie, este posibil ca institutia de credit sa va fi raportat la BC, caz in care s-ar putea sa va fie ingreunat accesul la un nou imprumut.

Ce inseamna poprire pe salariu si cum scapi de ea?

Ce este poprirea?

Proprirea este un act de executare silita emis de un organ de executare sau de catre o instanta, cum ar fi judecatorii, ANAF ori BEJ.

In fapt, poprirea pe salariu este de cele mai multe legata de consemnarea la Biroul de Credit de catre banca pentru amanarea platii unei rate.

Insa nu intotdeauna poprirea se datoreaza unei raportari la BC. Poate fi si un impozit pe care nu l-ai platit.

Daca intarzii cu plata unor rate, banca anunta Biroul de Credit pentru ca ulterior sa porneasca si executarea silita, in cazul in care nu se achita sumele datorate.

Pentru cei nefamiliarizati cu termenul, le spunem ca o poprire este o cale de executare silitia pe care un organ de executare o institutie pentru sume datorate.

Cu alte cuvinte, este o executare silita ce se adreseaza clientului datornic pentru ca in final institutia financiara sa-ti poata recupera daunele.

Ce genereaza popririle?

Popririle sunt generate de datorii. Ele pot fi emise de catre ANAF, de instante de judecata ori parchete judecatoresti, ori de directia de taxe si impozite.

In cazul executarii unei popriri, banca iti blocheaza contul/conturile dupa ce primesti instiintarea oficiala de la institutiile amintite anterior.

Nu se poate instituti poprie pe: alocatii, ajutoare de maternitate, bruse, diurne, ajutoare de deces etc.

In cazul instituirii unei singure popriri, banca trebuie sa-ti retina o treime din salariu net lunar. Daca ai mai multe popriri, banca trebuie sa retina jumatate din salariul net lunar.

Pe de alta parte, daca angajatorul iti blocheaza deja o treime ori jumatate din salariu, poti sa soliciti deblocarea salariului de la banca. Acest lucru este posibil daca prezinti la banca un act din care sa reiasa ca angajatorul a facut deja retinerea.

Altfel spus, nu exista poprire angajator si banca. Ori unam ori cealalta.

Cum deblochezi sumele pe care s-a instituit poprirea?

Pentru a debloca sume pe care s-a instituit poprire, banca are nevoie de un act legal, ori un acord emis de institutia care a emis poprirea.

Daca sumele sunt deblocate, banca nu are decat sa vireze banii catre institutia care a emis poprire.

Chiar daca ai poprire pe cont, poti sa faci diferite operatiuni bancare. De exemplu poti sa depui bani in contul bancar, dar nu poti retrafe. De asemenea, poti sa iei credit pentru companii, chiar daca firma are poprie pe cont. Acest lucru este posibil doar daca din imprumutul contractat iti achiti datoriile care au condus la proprire.

Este important sa intelegi ca, in general, o poprire pe salariu poate afecta capacitatea ta de a accesa credite, deoarece creditorul poate considera ca ai deja un nivel prea mare de datorii.

Cu toate acestea, acest lucru nu inseamna neaparat ca nu vei putea accesa un credit, ci doar ca este posibil sa intampini unele obstacole.

Ce trebuie sa stii inainte de a aplica pentru un credit?

Inainte de a aplica pentru un credit, este important sa iei in considerare urmatoarele aspecte:

 1. Analizeaza politica fiecarui creditor in parte
  Daca ai poprire pe salariu, este important sa analizezi politica fiecarui creditor in parte inainte de a aplica pentru un credit. Acest lucru te poate ajuta sa afli daca vei fi eligibil sau nu pentru un credit si daca vei intampina sau nu obstacole in acest sens.
 2. Calculeaza-ti veniturile si cheltuielile
  Inainte de a aplica pentru un credit, este important sa iti calculezi veniturile si cheltuielile. Acest lucru te poate ajuta sa afli daca vei putea sa iti achiti datoria catre creditor.
 3. Vezi care este rata dobanzii si costurile asociate
  Inainte de a aplica pentru un credit, este important sa controlezi rata dobanzii si costurile asociate. Acest lucru te poate ajuta sa afli cat va fi suma totala pe care o vei plati catre creditor.
 4. Compara ofertele de credit
  Inainte de a aplica pentru un credit, este important sa compari ofertele de credit de la mai multi creditori. Acest lucru te poate ajuta sa gasesti cea mai buna oferta pentru tine.

Obtinerea unui credit cu poprire pe contul bancar

Sunt multi oameni care ar dori sa apeleze la un credit pentru a-si stinge aceste datorii, dar nu pot sa o faca din cauza ca au conturile bancare blocate.

Cei care se intreaba care sunt sansele de a lua un credit cu poprire pe conturi, ei bine, acest lucru este posibil in anumite conditii.

In cazul in care reusesti sa scapi de platile din urma, practic se desfiinteaza si poprirea.

Astfel poti apela oricand la un credit de nevoi personale pe 10 ani, ca obtii niste rate diminuate.

Cum va spuneam, am observat la cateva banci care aloca un spatiu generos acestui subiect, ca pun problema si a creditului cu poprire.

Spre exemplu, cei de la ING spun ca, pentru ca lua un credit cu poprire pe salariu, conditia principala este sa-ti achiti poprirea.

La BT se aminteste doar despre credit pe companii cu poprire, iar in acest caz se spune ca poti solicita un imprumut, daca vei plati cu banii incasati mai intai datoria care a generat-o.

Cu siguranta si celelalte banci, BRD, BCR, Raiffeisen, OTP etc. ofera solutii. Fiecare trateaza problema in acord cu politicile proprii.

Alternativa la banci sunt acele credite rapide daca ai popriri oferite de institutiile nebancare. IFN-urile sunt mai intelegatoare, au conditii de eligibilitate mai simple, dar costuri mai ridicate.

Sunt, de exemplu, IFN-uri care acorda credite restantierilor, institutii care pun accent mai degraba pe costurile implicate decat pe conditiile de accesare.

Mai poti lua un credit cu poprie pe salariu in 2023?

Cu siguranta va mai fi posibil, daca nu de la banci, cel putin de la IFN.

IFN-urile sunt institutii cu conditii mai laxe care ofera posibilitatea unei plaje mai largi de clienti sa acceseze un credit. Poti aplica online, in mod simplu, fara sa te deplasezi. Si, pana la urma, poti incerca la orice institutie. Nu e un efort asa de mare sa afli daca poti accesa un creidt cu poprire pe cont.

Vei trece prin examinari standard, de la ANAF la Biroul de Credit, insa, exista sansa sa obtii imprumutul dorit chiar daca ai contul partial blocat.

Retine, insa, multe dintre institutii pun conditia ca din creditul cu poprire accesat sa-ti achiti intai datoria care a generat poprirea.

Fie ca locuiesti intr-un oras mare sau unul mic, poti apela la creditele cu acordare online. Acum nu mai suntem legati de sedii pentru a accesa un credit.

Poti contracta simplu, ba mai mult de atat, poti lua un credit non stop de la unele societati nebancare. Prin urmare, cand ai nevoie urgenta de bani, poti sa-i obtii daca cunosti aceste informatii.

Uneori procedura nu dureaza mai mult de 10 minute. Unele IFN-uri promit ca vei obtine banii chiar foarte repede, pentru ca lucreaza cu mai multe banci si pot sa-ti vireze banii prin banca la care ai tu cont, iar un transfer intrabancar nu dureaza mult.

Nu neglija insa sa cunosti care sunt conditiile de acordare pentru un credit cu poprire pe cont. Poti sa dai de dobanzi foarte mari si sa te indatorezi excesiv ulterior din acest motiv.

Solutii alternative de imprumut pentru cei cu popriri

O alta solutie de a face rost de bani atunci cand ai poprire pe salariu este aceea de a apela la Casele de Amanet.

Casa de Amanet nu este interesata de popririle pe contul. Esential este sa ai un bun de valoare pe care sa-l lasi drept gaj, iar in schimbul lui vei obtine un procent din valoarea.

Ar mai fi si varianta CAR-urilor, dar aici trebuie sa ajungi membru pentru a putea sa te imprumuti. Iar ca sa ajungi membru trebuie sa cotizezi, caz in care se ajunge la virarea unei sume de bani din contul tau in contul CAR-ului. Si… daca tu nu poti face operatiuni din contul bancar, s-ar putea sa nu poti sa-ti platesti acea cotizatie initiala.

Poprirea sau executarea silita sunt doua dintre problemele cele mai complicate cu care se confrunta romanii. Fireste ca astfel de probleme necesita uneori sfaturile unor specialisti, eventual avocati specializati in astfel de spete.

Noi am dorit sa va punem la dispozitie cateva informatii utile despre popriri si sa va sugeram cateva solutii binevenite in acestfel de cazuri.

Nimeni nu isi doreste o poprire pe cont, pentru ca practic esti legat de maini si de picioare, nemaiputand face nicio operatie de plata din cont.

Cei care cauta sa obtina un credit cu poprie pe conturi sunt de regula si responsabili, cautand astfel sa scape de poprire, achitandu-si datoria veche care i-a adus in aceasta situatie.

Un credit cu poprire pe salariu nu este insa cel mai benefic produs financiar, pentru ca institutia financiara incearca sa se asigure ca ai posibilitatea sa-ti rambursezi imprumutul, iar riscurile sunt acoperite de multe ori prin dobanzi usturatoare.

Intrebari frecvente despre poprirea pe salariu

Ce este poprire pe salariu si cum functioneaza?

Poprire pe salariu, cunoscuta si sub denumirea de cedare a salariului sau a unei parti din ele, reprezinta o situatie in care un angajat isi cedeaza aceste venituri catre o institutie financiara sau un creditor. Aceasta cedare se face in schimbul unei datorii mai vechi, nestinse.

Pot accesa un credit daca am poprire pe salariu?

Daca ai poprire pe salariu, vei putea accesa cu dificultate un credit, dar acest lucru depinde de politica fiecarui creditor in parte.

Ce trebuie sa iau in considerare inainte de a aplica pentru un credit daca am poprire pe salariu?

Inainte de a aplica pentru un credit, este important sa cercetezi politica fiecarui creditor in parte, sa iti calculezi veniturile si cheltuielile, sa aflii rata dobanzii si costurile asociate si sa compari ofertele de credit de la mai multi creditori.

Pot sa accesez un credit daca am datorii sau credite anterioare?

Este posibil sa accesezi un credit chiar daca ai datorii sau credite anterioare, dar acest lucru depinde de politica fiecarui creditor in parte si de situatia ta financiara actuala.

Daca ai poprire pe salariu, este posibil sa intampini unele obstacole in obtinerea unui credit, dar acest lucru nu inseamna ca este imposibil sa iti indeplinesti visurile si sa iti atingi obiectivele financiare. Este important sa fii informat si sa fii pregatit pentru a face fata oricarei situatii.

(Visited 1.201 times, 1 visits today)
Monica A.https://www.creditmix.ro/formular-contact/
Sunt pasionata de domeniul finantelor. Mare parte din timp mi-l petrec culegand informatii, analizand, cercetand, coreland. Imi place sa cred ca oferind informatie pe intelesul oamenilor, ofer si o sansa la o viata mai buna. Sunt un om caruia ii place sa gandeasca, sa se mentina in forma, cu gandire libera, fara prejudecati. Am un doctorat in simulare numerica si cativa ani de drept (nu toti!). Iubesc cartile, muzica, filmele... Si internetul. De peste sapte ani scriu articole pentru publicatii financiare online.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

GDRP | T&C | Privacy | Cookies