IFN-uri ce acorda imprumuturi restantierilor in 2020

martie 15, 2020

Daca va intrebati ce IFN-uri mai acorda credite restantierilor in 2020, iata cateva variante sigure.

Chiar daca creditele rapide pentru restantieri sunt produse discrete, IFN-urile nu sunt misterioase in privinta lor.

Exista mai multe societati nebancare care afirma faptul ca ii accepta pe cei cu scoring negativ in Biroul de Credit. Unele specifica si ca sunt acceptati restantierii, daca si-au achitat datoria din trecut.

IFN-urile ce acorda imprumuturi restantierilor in 2020 nu sunt deloc numeroase. De asemenea, aceste societati nu au o atitudine exuberanta fata de toti datornicii. Unii sunt respinsi la creditare, datorita scoringului deosebit de nemultumitor din BC, altii sunt respinsi datorita venitului actual care le duce gradul de indatorare sub limita admisa in piata.

Chiar daca produsele financiare nebancare sunt accesibile si persoanelor inscrise in Biroul de Credit, totusi, IFN-urile se asigura ca la finalul contractului de imprumut, clientii isi vor rambursa banii.

Acest an s-ar putea sa fie de bun augur pentru creditele pentru restantieri. S-ar putea ca nu doar IFN-urile sa fie avide dupa clienti cu un scoring mai mic in BC, ci si bancile. Solicitarile de imprumuturi din partea rau-platnicilor vor fi in continuare destule, tinand cont ca numarul restantierilor nu este deloc mic.

Chiar daca dupa ultimele statistici numarul celor cu istoric negativ a mai scazut, tot vorbim de peste 500.000 de persoane aflate in aceasta situatie.

Pentru cei ce cauta informatii despre IFN-urile la care poti apela sa obtii o suma de bani, chiar daca esti rau platnic, va spunem ca nu toate IFN-urile sunt deschise catre aceste persoane, insa, cu siguranta, fiecare dintre aceste societi vor tine cont si de alte aspecte, nu doar de prezenta ori absenta din BC.

Unele IFN-uri, cum e cazul celor de la Provident, de exemplu, ne informeaza ca ei acorda atentie detaliilor legate de eligibilitatea persoanelor ce solicita un credit. Iar celor inscrisi in BC li se transmite ca pot solicita un imprumut, pentru ca, fiecare caz in parte va fi analizat si se va tine cont de mai multe aspecte, detaliile referitoare la inscrierea in BC fiind edificatoare. Pana la urma, dupa parerea noastra, este normal sa fie asa. Se poate intampla ca la un moment dat un om sa aiba o problema serioasa care sa-l determine sa intarzie cu plata unei rate. Orice intarziere mai mare de 30 de zile te poate plasa cu un scoring negativ pe listele Biroului de Credit. Bine, dar daca omul si-a platit imediat restanta, si de atunci nu a mai avut astfel de incidente, nu este anormal sa fie ‘pedepsit’ timp de patru ani pentru un accident datorat intamplarii? De aceea, parerea noastra este ca, acele IFN-uri ce se apleaca asupra acestor detalii ale felului in care omul a ajuns pe listele Biroului de Credit, fac un lucru normal si moral.

IFN-urile ce acorda credite restantierilor in 2020 sunt de regula acele societati ce au in portofliu imprumuturile acordate pe termen scurt, preponderent online.

Astfel de produse se acorda in cuantum redus, de ordinul catorva mii de lei.

Cu siguranta si anul 2020 va fi un an in care societatile financiare, banci si IFN-uri vor consulta Biroul de Credit al viitorilor clienti. Cu alte cuvinte, daca vrei sa iei un imprumut de bani, vei avea ceva emotii daca te simti cu musca pe caciula, stiindu-te inscris in BC.

Mai sunt IFN-uri care nu consulta Biroul de Credit, dar acestea vor fi din ce in ce mai rare.

Vezi si   Considerente despre Viva Credit: oferta 2020

In Romania exista doua institutii catre care multe din societatile financiare, banci IFN-uri trimit informatii despre clientii, este vorba de Biroul de Credit (BC) si de Centrala Riscului de Credit (CRC). Centrala Riscului de Credit este fosta Centrala Riscurilor Bancare (CRB).

Chiar daca la noi nu s-a impamantenit tendinta de a apela la creditele rapide pentru orice flecustet, totusi, o oarecare crestere a numarului de produse de tip facil acordate de IFN, cu siguranta exista. Dovada o gasim in numarul mare de societati nebancare aparute in ultimii doi ani, societati ce acorda microcredite (sume mici de bani, pe perioade reduse de timp).

Specialistii ne recomanda sa fim prudenti in accesarea acestor credite rapide pe termen scurt, pentru ca au dobanzi mari, si pe termen mediu te pot indatora excesiv.

Din analiza noastra reiese ca, probleme pot aparea doar la rostogoliri succesive ale acestor imprumuturi rapide. Practic, daca tu iei un imprumut si-l rambursezi la timp, lucrurile sunt in regula, cu conditia sa nu abuzezi frecvent de aceasta solutie de finantare. Insa, daca iei un imprumut rapid nebancar, si in loc sa-l rambursezi la timp, il rostogolesti, pe perioade mai mari de timp, vei ajunge sa platesti sume astronomice, chiar daca suma initiala pe care ai imprumutat-o n-a fost chiar asa de mare. Dobanzile mari si mai ales penalizarile prevazute pentru aceste imprumuturi facile pot determina niste indatorari mari in timp.

Cum va spuneam mai sus, sunt IFN-uri ce acorda credite rapide pentru rau-platnici in 2020, daca neregulile pentru care au fost inscrisi in BC nu sunt atat de grave (au intarziat o singura data, sumele datorate n-au fost mari, sumele au fost restituite in timp rezonabil, etc).

Exista si IFN-uri ce nu verifica din start prezenta ta in Biroul de Credit (BC) ori in Centrala Riscului de Credit (CRC).

Iata si cateva dintre aceste IFN-uri ce acorda imprumuturi restantierilor in 2020:

1. Credius – acorda credite si persoanelor restantiere, lucru mentionat clar de acest IFN. La Credius poti solicita credite fara adeverinta de venit. Au in portofoliu mai multe produse financiare, insa, cel facil acordat rapid persoanelor fizice, poate fi accesat si de catre cei inscrisi in BC. De exemplu, produsul numit ‘credite online’ iti permite sa accesezi sume de bani cuprinse intre 1.500 si 40.000 de lei, pe perioade de la 12 la 60 de luni. Aprobarea se face in 60 de minute si pentru ea ai nevoie de buletin. Se solicita totusi sa ai minim o luna vechime in munca.

2. Ferratum acorda credite rapide in cuantum mai redus, de pana la 1400 de lei pentru primul imprumut (gratuit – adica cu dobanda 0), urmand ca de la al doilea in sus sa se ajunga la maxim 10.000 de lei (credit in rate lunare). Creditul in rate de pana la 10.000 de lei este un produs nou al celor de la Ferratum si se acorda pe o perioada de pana la 12 luni. Daca esti deja client Ferratum (si ti-ai rambursat la timp imprumutul/imprumuturile anterioare) atunci poti opta pentru un astfel de credit in rate.

3.Ralfi IFN – Garanti BBVA Credite de Consum. Ralfi IFN acorda credite in mod rapid si flexibil, in baza buletinului si a acordului de verificare ANAF. Cei de la Ralfi IFN ofera (sub brandul Garanti BBVA Credite de Consum) sume de pana la 250.000 de lei (perioada de finantare intre 12 si 60 de luni) pentru nevoi personale si de maxim 10.000 lei pentru achizitie de bunuri (perioada de finantare intre 18 si 60 de luni). Creditul de la Ralfi IFN presupune sa ai venituri. In cazul pensionarilor se solicita talonul de pensie si decizia de pensionare. In cazul PFA, se solicita decizia de impunere pe ultimul an, autorizatia de libera practica, certificat de inregistrare fiscala si copie dupa registrele de incasari si plati din ultimele trei luni. Pentru sume mai mari de mari, cei de la Ralfi IFN accepta un co-platitor (veniturile cumulandu-se). Accesand un credit la Ralfi IFN obtii rate fixe pe perioada creditului si nu vei fi afectat de cursul de schimb valutar. Varsta solicitate este intre 21 si 69 de ani. Pentru accesarea unui credit de nevoi personale Ralfi IFN solicita o vechime minima in munca la ultimul angajator de 6 luni.

Vezi si   Credite rapide pentru seniori - BT Direct

Cei de la Ralfi IFN au mai multe optiuni pentru creditul lor de nevoi personale:

– varianta mini
– varianta standard
– varianta excelent
– varianta mega
– varianta maxi

Aceste variante de creditare sunt diferite in functie de sumele acordate. Spre exemplu, creditul de nevoi personale Mini iti da accesul la sume de bani intre 1.000 lei si 15.000 de lei pe perioade de la 18 la 60 de luni.

Garanti BBVA Credite de Consum este o firma cu experienta in piata, o marca sub care functioneaza societatea Ralfi IFN SA.

Acest IFN este printre primele din piata creditelor de consum, avand o activitate sustinuta si oferind gama larga de produse: credite in magazine, de nevoi si asigurari anexate creditelor de consum.

Ralfi IFN functioneaza inca din anul 1997, reusind ca in timp sa ofere multor romani solutii de finantare rapide si accesibile.

4. Viva Credit – acorda imprumuturi usoare, chiar si pentru restantieri. Poti solicita sume de la 100 la 2.000 de lei pe perioade 5 ani (linie de credit pe 5 ani). Cei de la Viva si-au transformat creditul pana la salariu (produsul cu care s-au facut cunoscuti in Romania) intr-o linie de creditare pe cinci ani. Daca rambursezi in primele 30 de zile, dobanda este zero. Incepand din a 31-a zi dobanda este de 1,2% pe zi.

5. Fast Finance. Imprumuturile pentru restantieri de la Fast Finance sunt menite sa asigure finantarea celor aflati in situatii delicate. Cei de la Fast Finance ne asigura ca vom primi imprumutul chiar daca am fost luati in evidentele Biroului de Credit ca restantieri. Ei ne transmit ca acorda sumele de bani in functie de veniturile noastre actuale.Produsul dedicat restantierilor de la Fast Finance poarta numele de Credit Urgent. Acest imprumut da accesul la sume de bani intre 1.500 si 15.000 de lei pe perioade de la pana la 36 luni. Pentru imprumuturi mai mari de 5.000 de lei, ai nevoie de girant. De asemenea varsta limita admisa trebuie sa fie intre 25 si 65 de ani.

Creditul urgent cu garantii de la Fast Finance se acorda pe perioade intre 6 luni si 60 de luni. Pentru acest produs se accepta si persoane cu istoric negativ la Biroul de Credit (conform celor enuntate de creditor pe platforma online proprie).

O mentiune si o solutie in acelasi timp pentru restantieri: cardul de credit Axi Card este disponibil in piata si persoanelor inscrise in BC.

Cardul Axi ofera sume de maxim 3.000 de lei. Cardul se poate accesa online ori prin telefon, fara comisioane de emitere, administrare ori retragere. Se livreaza in mod gratuit la domiciliu.

No Comments
Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies