IFN-uri ce acorda imprumuturi restantierilor in 2019

Daca va intrebati ce IFN-uri mai acorda credite restantierilor in 2019, iata solutii explicite.

Chiar daca creditele rapide pentru restantieri sunt produse discrete, IFN-urile nu sunt misterioase in privinta lor.

Exista mai multe societati nebancare care afirma faptul ca ii accepta pe cei cu scoring negativ in Biroul de Credit. Unele specifica si ca sunt acceptati restantierii, daca si-au achitat datoria din trecut.

IFN-urile ce acorda imprumuturi restantierilor in 2019 nu sunt deloc numeroase. De asemenea, aceste societati nu au o atitudine exuberanta fata de toti datornicii. Unii sunt respinsi la creditare, datorita scoringului deosebit de nemultumitor din BC, altii sunt respinsi datorita venitului actual care le duce gradul de indatorare sub limita admisa in piata.

Chiar daca produsele financiare nebancare sunt accesibile si persoanelor inscrise in Biroul de Credit, totusi, IFN-urile se asigura ca la finalul contractului de imprumut, clientii isi vor rambursa banii.

Acest an s-ar putea sa fie de bun augur pentru creditele pentru restantieri. S-ar putea ca nu doar IFN-urile sa fie avide dupa clienti cu un scoring mai mic in BC, ci si bancile. Solicitarile de imprumuturi din partea rau-platnicilor vor fi tot mai numeroase, pentru ca numarul lor a crescut. De la 600.000 la finele lui 2017 s-a ajuns la a depasi 700.000 la final de 2018, pentru ca la inceputul acestui an sa discutam deja de peste 800.000 de restantieri.

Pentru cei ce cauta informatii despre IFN-urile la care poti apela sa obtii o suma de bani, chiar daca esti rau platnic, va spunem ca nu toate IFN-urile sunt deschise catre aceste persoane, insa, cu siguranta, fiecare dintre aceste societi vor tine cont si de alte aspecte, nu doar de prezenta ori absenta din BC.

Unele IFN-uri, cum e cazul celor de la Provident, de exemplu, ne informeaza ca ei acorda atentie detaliilor legate de eligibilitatea persoanelor ce solicita un credit. Iar celor inscrisi in BC li se transmite ca pot solicita un imprumut, pentru ca, fiecare caz in parte va fi analizat si se va tine cont de mai multe aspecte, detaliile referitoare la inscrierea in BC fiind edificatoare. Pana la urma, dupa parerea noastra, este normal sa fie asa. Se poate intampla ca la un moment dat un om sa aiba o problema serioasa care sa-l determine sa intarzie cu plata unei rate. Orice intarziere mai mare de 30 de zile te poate plasa cu un scoring negativ pe listele Biroului de Credit. Bine, dar daca omul si-a platit imediat restanta, si de atunci nu a mai avut astfel de incidente, nu este anormal sa fie ‘pedepsit’ timp de patru ani pentru un accident datorat intamplarii? De aceea, parerea noastra este ca, acele IFN-uri ce se apleaca asupra acestor detalii ale felului in care omul a ajuns pe listele Biroului de Credit, fac un lucru normal si moral.

IFN-urile ce acorda credite restantierilor in 2019 sunt de regula acele societati ce au in portofliu imprumuturile acordate pe termen scurt, preponderent online.

Astfel de produse se acorda in cuantum redus, de ordinul catorva mii de lei.

Vezi si   Card de credit AXI nebancar

Cu siguranta si anul 2019 va fi un an in care societatile financiare, banci si IFN-uri vor consulta Biroul de Credit al viitorilor clienti. Cu alte cuvinte, daca vrei sa iei un imprumut de bani, vei avea ceva emotii daca te simti cu musca pe caciula, stiindu-te inscris in BC.

Mai sunt IFN-uri care nu consulta Biroul de Credit, dar acestea vor fi din ce in ce mai rare.

In Romania exista doua institutii catre care multe din societatile financiare, banci IFN-uri trimit informatii despre clientii, este vorba de Biroul de Credit (BC) si de Centrala Riscului de Credit (CRC). Centrala Riscului de Credit este fosta Centrala Riscurilor Bancare (CRB).

Chiar daca la noi nu s-a impamantenit tendinta de a apela la creditele rapide pentru orice flecustet, totusi, o oarecare crestere a numarului de produse de tip facil acordate de IFN, cu siguranta exista. Dovada o gasim in numarul mare de societati nebancare aparute in ultimii doi ani, societati ce acorda microcredite (sume mici de bani, pe perioade reduse de timp).

Specialistii ne recomanda sa fim prudenti in accesarea acestor credite rapide pe termen scurt, pentru ca au dobanzi mari, si pe termen mediu te pot indatora excesiv.

Din analiza noastra reiese ca, probleme pot aparea doar la rostogoliri succesive ale acestor imprumuturi rapide. Practic, daca tu iei un imprumut si-l rambursezi la timp, lucrurile sunt in regula, cu conditia sa nu abuzezi frecvent de aceasta solutie de finantare. Insa, daca iei un imprumut rapid nebancar, si in loc sa-l rambursezi la timp, il rostogolesti, pe perioade mai mari de timp, vei ajunge sa platesti sume astronomice, chiar daca suma initiala pe care ai imprumutat-o n-a fost chiar asa de mare. Dobanzile mari si mai ales penalizarile prevazute pentru aceste imprumuturi facile pot determina niste indatorari mari in timp.

Cum va spuneam mai sus, sunt IFN-uri ce acorda credite rapide pentru rau-platnici in 2019, daca neregulile pentru care au fost inscrisi in BC nu sunt atat de grave (au intarziat o singura data, sumele datorate n-au fost mari, sumele au fost restituite in timp rezonabil, etc).

Exista si IFN-uri ce nu verifica din start prezenta ta in Biroul de Credit (BC) ori in Centrala Riscului de Credit (CRC).

Iata si cateva dintre aceste IFN-uri ce acorda imprumuturi restantierilor in 2019:

1. Credius – acorda credite si persoanelor restantiere, lucru mentionat clar de acest IFN. La Credius poti solicita credite fara adeverinta de venit. Au in portofoliu mai multe produse financiare, insa, cel facil acordat rapid persoanelor fizice, poate fi accesat si de catre cei inscrisi in BC. De exemplu, produsul numit ‘credite online’ iti permite sa accesezi sume de bani cuprinse intre 1.000 si 40.000 de lei, pe perioade de la o luna la 60 de luni. Aprobarea se face in 60 de minute si pentru ea ai nevoie de buletin. Se solicita totusi sa ai minim o luna vechime in munca.

Vezi si   Imprumut de nevoi CreditFix pe termen lung

2. Ferratum acorda credite rapide in cuantum mai redus, de pana la 1400 de lei pentru primul imprumut (gratuit – adica cu dobanda 0), urmand ca de la al doilea in sus sa se ajunga la maxim 10.000 de lei (credit in rate lunare). Creditul in rate de pana la 10.000 de lei este un produs nou al celor de la Ferratum si se acorda pe o perioada de pana la 12 luni. Daca esti deja client Ferratum (si ti-ai rambursat la timp imprumutul/imprumuturile anterioare) atunci poti opta pentru un astfel de credit in rate.

3.Ralfi IFN – Garanti Credite de Consum. Ralfi IFN acorda credite in mod rapid si flexibil, in baza buletinului si a acordului de verificare ANAF. Cei de la Ralfi IFN ofera (sub brandul Garanti Credite de Consum) sume de pana la 250.000 de lei, pentru nevoi personale ori pentru achizitie de bunuri, pe perioade de timp variind intre 12 luni si 60 de luni. Creditul de la Ralfi IFN presupune sa ai venituri. In cazul pensionarilor se solicita talonul de pensie si decizia de pensionare. In cazul PFA, se solicita decizia de impunere pe ultimul an, autorizatia de libera practica, certificat de inregistrare fiscala si copie dupa registrele de incasari si plati din ultimele trei luni. Pentru sume mai mari de mari, cei de la Ralfi IFN accepta un co-platitor (veniturile cumulandu-se). Accesand un credit la Ralfi IFN obtii rate fixe pe perioada creditului si nu vei fi afectat de cursul de schimb valutar. Varsta solicitate este intre 21 si 69 de ani. Pentru accesarea unui credit de nevoi personale Ralfi IFN solicita o vechime minima in munca la ultimul angajator de 6 luni.

4. Viva Credit – acorda imprumuturi usoare, chiar si pentru restantieri. Poti solicita sume de la 100 la 2.000 de lei pe perioade 5 ani (linie de credit pe 5 ani). Cei de la Viva si-au transformat creditul pana la salariu (produsul cu care s-au facut cunoscuti in Romania) intr-o linie de creditare pe cinci ani. Daca rambursezi in primele 30 de zile, dobanda este zero. Incepand din a 31-a zi dobanda este de 1,2% pe zi.

5. Fast Finance. Imprumuturile pentru restantieri de la Fast Finance sunt menite sa asigure finantarea celor aflati in situatii delicate. Cei de la Fast Finance ne asigura ca vom primi imprumutul chiar daca am fost luati in evidentele Biroului de Credit ca restantieri. Ei ne transmit ca acorda sumele de bani in functie de veniturile noastre actuale.Produsul dedicat restantierilor de la Fast Finance poarta numele de Credit Urgent. Acest imprumut da accesul la sume de bani intre 1.500 si 15.000 de lei pe perioade de la pana la 36 luni. Pentru imprumuturi mai mari de 5.000 de lei, ai nevoie de girant. De asemenea varsta limita admisa trebuie sa fie intre 25 si 65 de ani.

O mentiune si o solutie in acelasi timp pentru restantieri: cardul de credit Axi Card este disponibil in piata si persoanelor inscrise in BC.

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies