Acasă » Oferte nebancare » IFN-uri ce acorda imprumuturi restantierilor

IFN-uri ce acorda imprumuturi restantierilor

Last update:

Mai gasim IFN-urile ce acorda credite restantierilor in 2023? Surprinzator sau nu, ele exista. Sunt acele societati nebancare tolerante ce nu pretind garantii.

Chiar daca creditele rapide pentru restantieri sunt produse discrete, IFN-urile nu sunt misterioase in privinta lor.

Numarul persoanelor cu restante a crescut in luna martie 2023 (475.815 persoane fizice cu restante mai mari de 30 de zile) – avem un numar relativ constant de restantieri la nivelul lui 2023.

Doar 43 de IFN-uri participa la Biroul de Credit din cele aproximativ 166 cate sunt inscrise la BNR in Registrul societatilor nebancare active.

Daca am trage o concluzie dupa cifre, am putea spune ca in jur de 123 de IFN-uri acorda credite restantierilor fara sa inspecteze in vreun fel scoringul.

Ce trebuie sa stim despre acele IFN-uri care acorda credite restantierilor

Exista IFN-uri care acorda credite mari si care sunt interesate mai putin de istoricul de creditare si mai mult de veniturile actuale.

Teoretic, credite nebancare pentru restantieri gasim in portofoliul IFN-urilor ce acorda sume de bani ori foarte mari, ori foarte mici.

Aceste doua tipuri de IFN-uri, cele care acorda credite ipotecare garantate, ce acorda sume de ordinul zecilor de mii de lei si cele care acorda credite pe cateva luni, in cuantum de cateva sute de lei, sunt ceea ce cauta indeobste restantierii.

Unele specifica si ca sunt admisi restantierii, daca si-au achitat datoria din trecut. Altele solicita sa fi trecut macar un an de la stingerea debitelor.

IFN-urile ce acorda imprumuturi restantierilor in 2023 sunt insa din in ce in ce mai putine.

De asemenea, aceste societati nu au o atitudine exuberanta fata de toti datornicii.

Unii sunt respinsi la creditare, datorita scoringului deosebit de nemultumitor din BC, altii sunt respinsi datorita venitului actual care le duce gradul de indatorare sub limita admisa in piata.

Chiar daca produsele financiare nebancare sunt accesibile si persoanelor inscrise in Biroul de Credit, totusi, IFN-urile se asigura ca la finalul contractului de imprumut, clientii isi vor rambursa banii.

Acest an s-ar putea sa fie de bun augur pentru creditele destinate persoanele restantiere, avand in vedere ca numarul acestora este in usoara scadere.

S-ar putea ca nu doar IFN-urile sa fie avide dupa clienti cu un scoring mai mic in BC, ci si alte institutii financiare.

Solicitarile de imprumuturi din partea rau-platnicilor vor fi in continuare destule, tinand cont ca numarul restantierilor nu este deloc mic.

Cand te gandesti ca trebuie sa-ti contabilizezi fiecare banut, nu e tocmai o idee placuta. Poate fi intimidant pentru oricine. Nu mai vorbim de cei care nu dispun de un buget generos.

Am analizat astazi situatia in care te gasesti in postura de restantieri care are consecinte serioase.

Daca vrei sa obtii un imprumut, vei intampina cu siguranta unele opozitii din partea creditorilor.

Sunt multe persoane in aceasta situatie?

Chiar daca dupa ultimele statistici numarul celor cu istoric negativ a mai scazut fata de anii anteriori, tot vorbim de 475.815 de persoane aflate in aceasta situatie.

evolutie restantieri 2019 - 2023

 

Dupa cum se observa in graficul de mai sus, desi nu exista o crestere majora in ultima luna raportata, totusi remarcam o urcare usoara atat pe palierul restantierilor si pe cel al sumelor datorate.

Daca pana acum doi ani, numarul restantierilor se corela destul de bine cu sumele restante, in ultima perioada este o discordanta intre acesti doi parametri analizati.

Se observa cum volumul sumelor restante inregistreaza o urcare destul de insemnata, in timp ce numarul restantierilor ramane oarecum stabil.

IFN-urile abordeaza in mod diferit problema restantierilor.

Vezi si   CreditPrime - solutie usoara de imprumut!

Unele IFN-uri, cum e cazul celor de la Provident, de exemplu, ne informeaza ca ei acorda atentie detaliilor legate de eligibilitatea persoanelor ce solicita un credit.

Iar celor inscrisi in BC li se transmite ca pot solicita un imprumut, pentru ca, fiecare caz in parte va fi analizat si se va tine cont de mai multe aspecte, detaliile referitoare la inscrierea in BC fiind edificatoare.

Altele sunt mai ingaduitoare si nu pun mare pret pe restantele din trecut, fiind interesate in mod categoric de veniturile actuale.

Se poate intampla ca la un moment dat un om sa aiba o problema serioasa care sa-l determine sa intarzie cu plata unei rate.

Orice intarziere mai mare de 30 de zile te poate plasa pe listele Biroului de Credit.

Bine, dar daca omul si-a platit imediat restanta, si de atunci nu a mai avut astfel de incidente, este normal sa fie ‘pedepsit’ timp de patru ani pentru un accident datorat intamplarii?

De aceea, parerea noastra este ca, acele IFN-uri ce se apleaca asupra acestor detalii ale felului in care omul a ajuns pe listele Biroului de Credit, fac un lucru normal si moral.

Cum recunosti societatile ce accepta astfel de persoane?

IFN-urile ce acorda credite restantierilor in 2023 sunt de regula acele societati ce au in portofliu imprumuturile acordate pe termen scurt, preponderent online.

Astfel de produse se acorda in cuantum redus, de ordinul catorva mii de lei cel mult.

Exista si IFN-uri care ofera sume mai mari de bani, sume garantate.

ifn-uri care acorda credite restantierilor 2023

Cu siguranta si anul 2023 va fi un an in care societatile financiare vor inspecta Biroul de Credit al viitorilor clienti.

Altfel spus, daca vrei sa iei un imprumut de bani, vei avea ceva emotii daca te simti cu musca pe caciula, stiindu-te inscris in BC.

Mai sunt IFN-uri care nu verifica Biroul de Credit, dar acestea vor fi din ce in ce mai rare.

In Romania exista doua institutii catre care multe din societatile financiare trimit informatii despre clientii, este vorba de Biroul de Credit (BC) si de Centrala Riscului de Credit (CRC).

Centrala Riscului de Credit este fosta Centrala Riscurilor Bancare (CRB).

Chiar daca la noi nu s-a impamantenit tendinta de a apela la creditele rapide pentru orice flecustet, totusi, o oarecare crestere a numarului de produse de tip facil acordate de IFN, cu siguranta exista.

Dovada o gasim in numarul mare de societati nebancare aparute in ultimii doi ani, societati ce acorda microcredite (sume mici de bani, pe perioade reduse de timp).

La ce trebuie sa fim atenti?

Specialistii ne recomanda sa fim prudenti in accesarea acestor credite rapide pe termen scurt, pentru ca au dobanzi mari, si pe termen mediu te pot indatora excesiv.

Din analiza noastra reiese ca, probleme pot aparea doar la rostogoliri succesive ale acestor imprumuturi rapide.

Practic, daca tu iei un imprumut si-l rambursezi la timp, lucrurile sunt in regula, cu conditia sa nu abuzezi frecvent de aceasta solutie de finantare.

Fireste, daca iei un imprumut rapid nebancar, si in loc sa-l rambursezi la timp, il rostogolesti, pe perioade mai mari de timp, vei ajunge sa platesti sume astronomice, chiar daca suma initiala pe care ai imprumutat-o n-a fost chiar asa de mare.

Dobanzile mari si mai ales penalizarile prevazute pentru aceste imprumuturi facile pot determina niste indatorari mari in timp.

Cum va spuneam mai sus, sunt IFN-uri ce acorda credite rapide restantierilor in 2022, daca neregulile pentru care au fost inscrisi in BC nu sunt atat de grave (au intarziat o singura data, sumele datorate n-au fost mari, sumele au fost restituite in timp rezonabil, etc).

Vezi si   Tu ai facut cunostinta cu OKCredit? Sulutii de imprumut convenabil.

Sunt si IFN-uri ce nu verifica din start prezenta ta in Biroul de Credit (BC) ori in Centrala Riscului de Credit (CRC).

Iata si cateva dintre aceste IFN-uri ce acorda imprumuturi restantierilor in 2023:

1. Credius – acorda credite si persoanelor restantiere, lucru mentionat clar de acest IFN. La Credius poti solicita credite fara adeverinta de venit.

Au in portofoliu mai multe produse financiare, insa, cel facil acordat rapid persoanelor fizice, poate fi accesat si de catre cei inscrisi in BC.

De exemplu, produsul numit ‘credite online’ iti permite sa accesezi sume de bani cuprinse intre 800 si 50.250 de lei, pe perioade de la 6 la 60 de luni.

Aprobarea se face in 60 de minute si pentru ea ai nevoie de buletin. Se solicita totusi sa ai minim o luna vechime in munca.

2.Ralfi IFN – Garanti BBVA Credite de Consum. Ralfi IFN acorda credite in mod rapid si flexibil, in baza buletinului si a acordului de verificare ANAF.

Cei de la Ralfi IFN ofera (sub brandul Garanti BBVA Credite de Consum) sume de pana la 250.000 de lei (perioada de finantare intre 12 si 60 de luni) pentru nevoi personale si de maxim 10.000 lei pentru achizitie de bunuri (perioada de finantare intre 18 si 60 de luni).

3. Supercredit IFN – o institutie financiara nebancara ce activeaza in Galati. Oferta credite persoanelor fizice si juridice. Puteti beneficia si de consultanta gratuita, tot va analizeaza si profilul de creditare.

De la Supercredit IFN poti obtine bani imprumut oricand doresti, indiferent de momentul zilei, chiar si in weekend. Despre Supercredit IFN se povesteste in piata ca acorda credite in mod simplu, iar pasii de accesare sunt usor de inteles.

In Registrul General al BNR, Supercredit IFN SA apare cu adresa in Str. Albatros, nr. 2, Bl. N1, Loc. Galati, jud. Galati, telefon: 0236-465118, 0722/228825. De asemenea, tot de la BNR mai aflam ca este o societate specializata in acordarea de credite de consum, credite imobiliare, microcreditare partial, factoring, scontare si emitere de garantii.

4. Viva Credit – acorda imprumuturi usoare, chiar si pentru restantieri. Poti solicita sume de la 100 la 3.000 de lei pe perioade 5 ani (linie de credit pe 5 ani).

Cei de la Viva si-au transformat creditul pana la salariu (produsul cu care s-au facut cunoscuti in Romania) intr-o linie de creditare pe cinci ani.

Daca rambursezi in primele 30 de zile, dobanda este zero. Incepand din a 31-a zi dobanda este de 1,2% pe zi.

De la Viva poti opta si pentru linia de credit pe termen lung in cuantum de 20.000 de lei. Aceasta optiune este fara giranti si fara adeverinta de venit.

5. Fast Finance. Imprumuturile pentru restantieri de la Fast Finance sunt menite sa asigure finantarea celor aflati in situatii delicate.

Cei de la Fast Finance ne asigura ca vom primi imprumutul chiar daca am fost luati in evidentele Biroului de Credit ca restantieri.

Ei ne transmit ca acorda sumele de bani in functie de veniturile noastre actuale. Produsul dedicat restantierilor de la Fast Finance poarta numele de Credit Urgent.

Acest imprumut da accesul la sume de bani intre 1.500 si 15.000 de lei pe perioade de la 6 pana la 36 luni. Pentru imprumuturi mai mari de 5.000 de lei, ai nevoie de girant.

De asemenea varsta limita admisa trebuie sa fie intre 25 si 65 de ani.

6. Humanik Credit este o alta societate nebancara de la care oamenii spera sa obtina un credit pentru restanteri.

Vezi si   Imprumut BSG Credit: rate fixe, 0 comisioane

Cei de la Humanik Credit IFN prin intermediul creditului de nevoi personale pun la dispozitie sume de bani cuprinse intre 1000 si 15.000 de lei pentru perioade cuprinse intre 1 si 23 de luni.

Aceasta societate mai are in portofoliu si un credit online prin intermediul caruia poti accesa sume intre 200 si 2000 de lei pentru perioade intre 3 si 30 de zile.

Alte oferte disponibile si pentru cei aflati in BC

O mentiune si o solutie in acelasi timp pentru restantieri: cardul de credit Axi Card este disponibil in piata si persoanelor inscrise in BC.

Cardul Axi ofera sume de maxim 3.000 de lei. Cardul se poate accesa online ori prin telefon, fara comisioane de emitere, administrare ori retragere. Se livreaza in mod gratuit la domiciliu.

O alta solutie pe care o puteti lua in calcul este creditul de la CAR.

Spre exemplu cei de la Trakia Credit IFN ofera aceasta alternativa de finantare si nu numai, poti apela la ei chiar si pentru operatiuni de leasing.

Trakia Credit IFN acorda credite persoanelor fizice, in mod transparent si flexibil.

Portofoliul lor este unul diversificat, iar clientii ii apreciaza. Pareri despre Trakia Credit IFN am citit si noi si ele par a fi avantajoase pentru IFN.

O alta optiune pe care o puteti lua in calcul este cea oferita de Vimaro Credit IFN o Casa de Ajutor Reciproc aproape de clienti. Poti apela la ei pentru a-ti ajuta bugetul sa treaca prin perioade dificile.

e la Vimaro Credit IFN poti spera la un imprumut rapid fara garantii, pentru ca ain acest caz vorbim de o institutie cu cerinte laxe de creditare.

Am vazut oameni disperati apeland la Vimaro Credit IFN, multi dintre ei apreciind timpul scurt in care au obtinut banii si faptul ca nu s-au indatorat excesiv cu costuri mari.

Vimaro Credit IFN ofera o gama larga de produse financiare: imprumut clasic, imprumut urgent, clasic garantat, special, si creditul pana la salariu pentru salariati si pensionari.

Pro Vital Credit IFN este o alta societate de la care poti imprumuta simplu, fara batai de cap. Daca ai o problema financiara, poti apela la acest furnizor de credite.

Pro Vital Credit IFN poate fi o solutie pentru persoanele fizice, dar si pentru micii intreprinzatori.

Noi v-am mai vorbit despre Institutiile Financiare Nebancare si cu siguranta va vom tine la curent si in continuare cu tot ce apare nou in acest sector.

Intrebari frecvente despre IFN-urile care acorda credite restantierilor

Care dintre IFN-uri acorda credite restantierilor?

Ca sa descoperim aceste IFN-uri nu avem decat sa verificam participantii la Biroul de Credit concomitent cu registrul IFN-urilor active de la BNR.

Ce sume poti imprumuta de la aceste IFN-uri?

Sumele de bani pot varia mult de la o societate la alta. Exista IFN-uri care acorda si sume mai mari, acestea de regula solicita in schimb garantii.

Care IFN-uri au conditii mai putin drastice?

Exista firme nebancare cu conditii mai permisive. De la astfel de societati poti obtine sume de bani mici, dar sigure: Supercredit IFN, Vimaro Credit, Trakia Credit IFN, etc.

Sunt multe intrebari legate de societatile cu toleranta pentru persoanele cu probleme in trecut vis-a-vis de creditare. La unele dintre ele noi am si raspuns aici. Totusi, nu e obligatoriu sa apelati la IFN-uri daca aveti un istoric slab. Puteti lua in calcul si alte solutii precum amanetul sau C.A.R-urile. Aceste doua tipuri de firme au in definitiv tot statut de IFN.

(Visited 10.429 times, 1 visits today)
Monica A.https://www.creditmix.ro/formular-contact/
Sunt pasionata de domeniul finantelor. Mare parte din timp mi-l petrec culegand informatii, analizand, cercetand, coreland. Imi place sa cred ca oferind informatie pe intelesul oamenilor, ofer si o sansa la o viata mai buna. Sunt un om caruia ii place sa gandeasca, sa se mentina in forma, cu gandire libera, fara prejudecati. Am un doctorat in simulare numerica si cativa ani de drept (nu toti!). Iubesc cartile, muzica, filmele... Si internetul. De peste sapte ani scriu articole pentru publicatii financiare online.
GDRP | T&C | Privacy | Cookies