Acasă » Facilitati » Imprumut rapid de bani fara carte de munca

Imprumut rapid de bani fara carte de munca

Last update:

Cauti banci care acorda credite convenabile, fara carte de munca? In prezent se poate accesa un imprumut bancar in aceste conditii.

Persoanele care se tem de examinarea cartii de munca de catre banci, ori nu au un serviciu stabil, ori au intreruperi in ultimul an.

Vestea buna este ca salariatii romani vor putea accesa online baza de date Revisal, de asemenea si institutiile financiare. In acest context, s-a adoptat deja un proiect ce prevede posibilitatea ca salariatii ori fostii salariati sa-si poata accesa online informatiile din Registrul General de Evidenta a Salariatilor – Revisal.

Astfel, in actul legislativ se prevede ca anii lucrati pot fi dovediti cu extrasul din Revisal.

Cartea de munca nu mai exista fizic, doar raportarile electronice ale angajatilor catre Revisal.

De altfel, acest lucru reiese si din analiza veniturile prin intermediul ANAF.

Incepand din 2011 angajatorii au obligatia sa completeze Revisalul – registrul de evidenta a salariatilor, cartea de munca fizica iesind practic din uz.

Conditiile de obtinere a unui imprumut bancar sunt destul de apropiate de la banca la banca. Procedura este usor de inteles, conditiile de acordare fiind mult mai putin numeroase ca in trecut, la fel si documentele solicitate. ✔️

Care sunt conditiile pentru a obtine un credit de la banca fara carte de munca?

Pentru a obtine un imprumut bancar fara carte de munca in 2023, trebuie sa detii venituri stabile, nu neaparat din salarii.

Chiar daca cartea de munca a devenit cumva neimportanta in procesul de creditare, totusi oamenilor li se solicita sa aiba stabilitate la serviciu.

Am observat ca unele banci pun mare pret si pe jobul pe care il ai si pe societatea la care esti angajat. Spre exemplu cei de la CEC Bank spun ca iau in calcul la accesare si domeniul in care activezi.

Si, nu doar bancile pretind un numar de ani lucrati cand soliciti un imprumut, ci si o buna parte dintre IFN-uri.

E adevarat ca baza aprobarii unui credit consta in istoricul de creditare si de veniturile actuale, insa, experienta in munca este element eliminatoriu inca de la accesare.

Cerintele se invart pe la 3 luni experienta la ultimul loc de munca si 6 – 12 luni in general. Exista si exceptii – banci care solicita 6 luni la ultimul loc de munca si 12 luni in total fara intreruperi.

Este important de retinut ca nu doar bancile sunt stricte in privinta veniturilor, ci si IFN-urile.

Apoi, limitarile gradului de indatorare sunt unanim valabile in piata, indiferent de tipul societatii financiare careia i te adresezi.

Verificare online carte de munca 2023

Din acest an poti sa-ti verifici online cartea de munca. Cum? Mai intai trebuie sa-ti deschizi un cont pe site-ul CNPP, acolo vei cedea practic tot ce s-a scris in timp pe cartea ta de munca, de la fiecare angajator pe la care ai trecut. Dupa aceea poti completa un formular online pe care trebuie sa-l tiparesti si sa-l prezinti, daca ai nevoie, impreuna cu buletinul la orice casa de pensie.

Exista o aplicatie prin care poti efectua o verificare carte de munca dupa CNP. Aceasta verificare on-line carte de munca ITM este una simpla care nu implica cine stie ce efort.

In special cei care au neclaritati in privinta calculului pensiei apeleaza la ITM verificare carte de munca.

Pentru a verifica online cartea munca, trebuie sa-ti deschizi un cont pe platforma Casei Nationale de Pensii Publice. Dupa ce creezi contul, trebuie sa completezi un formular online pe care trebuie sa-l tiparesti si sa-l prezinti alaturi de cartea de identitate in copie si in original la orice casa locala de pensii. Urmeaza sa primesti un email pentru a-ti seta contul si apoi vei avea acces la contul tau de pe platforma CNPP. Asa poti afla usor care iti este experienta acumulata, atat ca reprezentare lunara cat si anuala.

Pe aceeasi platforma online vei putea afla si daca angajatorul si-a platit contributia la pensie.

Iata cateva informatii disponibile:

 • date pirivitoare la carnetele de munca
 • stagiile lunare si anuala de cotizare incepand din aprilie 2001
 • desclariile D112 depuse de angajatori
 • situatia viramentelor la PILON II de pensii private
 • date despre pensia comunitara
 • informatii referitoare la eventuale debite executate silit
 • situatia fisei fiscale
Vezi si   Credit urgent dar cu venituri certe

Ce este adeverinta in munca si de unde se obtine?

Obtinerea unui credit rapid fara carte de munca este agreata de banci in virtutea unei bonitati justificabile.

Insa, veniturile acceptate sunt de regula de doua tipuri, venituri principale care pot fi decisive pentru aprobarea unui credit si venituri secundare, cele care intregesc venitul principal dar nu contribuie direct la aprobare.

Veniturile secundare nu se pot constitui in venituri singulare pentru accesare. Fara un venit principal, unele banci nu-ti accepta cererea de credit.

Exista totusi posibilitatea, acolo unde se cere, de a obtine o adeverinta la serviciu (exista si un model actualizat 2023).

Aceasta adeverinta se poate elibera pe o perioada anterioara anului 2011 in acord cu conditiile din Codul muncii, dar si ale HG 905/2017.

Eliberarea adeverintei se face de catre angajator, la incetarea activitatii salariatului. Prin aceasta adeverinta se atesta in fapt ca acesta a derulat activitatii si ca a primit salariu.

In acest act sunt informatii legate de salariul de baza brut asa cum apare el in contractul individual de munca.

Insa, o adeverinta poate sa-ti ofere si angajatorul, atunci cand ai nevoie. Totusi, ca sa fi sigur ca datele sunt corecte, este mai bine sa examinezi situatia ta la REVISAL. Unii angajatori, de exemplu, s-ar putea sa aiba intarzieri mari la plata unor dari salariale catre stat, si atunci, e bine sa stii astfel de amanunte informandu-te personal.

Model adeverinta experienta in munca 2023

model adeverinta experienta in munca 2023

Ce banci acorda imprumuturi fara adeverinta de venit?

Cand doresti sa accesezi un credit rapid fara carte de munca pentru nevoi personale, trebuie sa ai in vedere indeplinirea unor conditii de eligibilitate.

Aceste conditii sunt valabile la toate bancile, in limitele impuse de fiecare in parte: varsta de cel putin 18 ani, (la unele banci poate fi de minim 19, 20 ori 21), experienta minima in munca (minim 6 luni – minim 12 luni – un an fara intreruperi in munca), respectiv la locul actual de munca (minim 3 luni – minim 6 luni), trecut de creditare bun, fara datorii active, tipul creditelor accesate pana in prezent etc.

As spune ca toate bancile, insa, in esenta, sunt cateva care au fost cumva promotoarele acestui concept.

Iata-le:

 • Banca Romaneasca
 • ING Bank
 • Raiffeisen Bank
 • Banca Transilvania
 • BRD
 • BCR
 • Libra Bank
 • Alpha Bank
 • OTP Bank
 • CEC Bank

etc

Bancile acorda imprumuturi persoanelor fara carte de munca daca acestea pot dovedi existenta unor venituri permanente constante. Conditia esentiala este sa aiba venituri justificabile cu acte.

In aceasta categorie intra in special persoanele cu venituri din activitati independente, de exemplu. Numarul acestor persoane ce obtin venituri din activitati independente trecuse de un milion, deci exista interes pentru acest subiect.

Sunt persoane ce obtin venituri din diverse activitati independente, dar care nu au carte de munca.

Prin urmare, neavand venituri inregistrate la ANAF, aceste persoane trebuie sa aduca dovezi suplimentare de venituri, in cazul lor nu mai functioneaza inspectarea veniturilor la ANAF.

Din fericire, din 2023 s-a schimbat si formularul de raportare a veniturilor la ANAF, acesta devenind mai cuprinzator si mai clar.

De fapt, din postura de persoana care plateste darile regulat la ANAF, poti solicita de la aceasta institutie o dovada de venit.

Ce acte sunt necesare pentru accesarea unui credit de nevoi?

Exista societati nebancare in piata care acorda credite doar in baza buletinului si al unui extras de cont.

Daca din extrasul de cont reiese ca ai niste venituri constante lunare, atunci, IFN-ul nu-ti solicita carte de munca, ori alte dovezi ca esti angajat.

Avand in vedere ca din 2011 cartea de munca fizica a disparut, evidenta muncii realizandu-se doar electronic, pentru dovedirea vechimii in munca, angajatorul elibereaza un act numit adeverinta.

 •  identitatea salariatului
 • date despre contractul de munca in baza caruia se completeaza experienta si anul in care s-a emis
 • durata in munca
 • functiile ocupate pe perioada angajarii
 • schimburi efectuate pe perioada contractului de munca
 • valoarea salariului net, inclusiv sporuri
 • experienta in munca in functie de meserie si specialitate
 • perioade de concediu fara plata
 • absente nemotivate unde e cazul.

Ce pozitie au bancile fata de cei neangajati cu carte de munca?

Bancile acorda credite fara carte de munca, in schimb solicita acordul tau de analiza a bazei de date ANAF.

Vezi si   Clientii IFN-urilor pot solicita oricand un credit instant, cu aplicare online

Ce insemnatate are? Prin acest acord, tu delegi banca sa examineze ce venituri ai obtinut in ultima perioada.

Daca ai venituri taxabile, ele sunt inregistrate in baza de date ANAF.

Practic, banca nu-ti solicita copie dupa cartea de munca, insa, din evidenta veniturilor tale taxabile este simplu de dedus.

Apoi, nici nu este neaparat nevoie de o inspectare a veniturilor de la ANAF.

Un simpla copie dupa contul bancar pe ultimele luni este indeajuns pentru a vedea ce venituri ai obtinut si cine ti-a virat banii in cont.

De aceea IFN-urilor ce-ti solicita o astfel de dovada, le este foarte usor sa-ti analizeze bonitatea.

Dintre bancile care care aproba credite fara carte de munca ori fara adeverinte suplimentare, amintim aici: ING, Raiffeisen, Banca Transilvania, BCR, Libra Bank, BRD, OTP Bank, UniCredit, etc.

Majoritatea bancilor determina bonitatea clientilor prin intermediul ANAF.

Acolo unde nu se poate acest lucru, se solicita o adeverinta de venit standard ce poate fi descarcata de pe platformele online ale acestor institutii financiare.

IFN-urile acorda credite daca nu ai un serviciu stabil?

Sunt unele IFN-uri axate pe microcreditare la care poti apela pentru un credit fara serviciu.

Cand vorbim de angajare ne referim strict la cartea de munca.

Practic, nu trebuie sa ai neaparat carte de munca pentru a obtine un venit.

In zilele noastre sunt foarte multi oameni care castiga bani fara sa fie salariati.

Daca esti decis sa accesezi un imprumut fara sa fii angajat, poti apela la o societate nebancara, cu conditia sa castigi bani din alte activitati.

IFN-urile si chiar bancile s-au mai relexat in privinta angajatilor si a cartilor de munca, admitand si persoane care obtin venituri din alte surse: contract de inchirieri, rente viagere, diurne, venituri din strainatate, dividende, etc.

Daca apelezi la IFN-urile cu microcredite in portofoliu poti obtine un imprumut destul de repede, fara sa ai o eligibilitate deosebita.

Ce reprezinta in fapt obtinerea unui credit fara carte de munca?

Un imprumut fara carte de munca presupune ca ai un venit care nu este inregistrat la Fisc (pe care tu esti obligat sa-l declari).

In aceasta situatie, daca lucrezi fara sa ai un venit, incalci tu si angajatorul tau legile acestei tari.

Bancile te imprumuta doar daca poti dovedi ca ai venituri fiscalizate, fie prin acordul de examinare la ANAF, fie prin furnizarea unei adeverinte

Sunt banci si IFN-uri care accepta si alte forme de venit, in afara celor salariale ori din pensii, cum ar fi veniturile din drepturile de autor, veniturile obtinute de PFA, rentele viagere, venituri din chirii, etc.

Unele dintre aceste venituri nu sunt trecute pe cartea de munca, deci, putem sa asociem aceste forme de imprumut cu cele obtinute fara contractul de munca.

Cum poti obtine bani imprumut fara un venit stabil?

In fapt, nu prea exista societati care sa te imprumute fara un venit stabil. Chiar si pentru accesarea de la IFN trebuie sa ai un venit stabil.

In cazul in care apelezi la imprumuturi ipotecare, bancile si IFN-urile nu mai sunt atat de stricte cu veniturile.

Acest fapt se datoreaza asumarii de catre clienti a riscurilor, prin garantiile pe care le depun.

Conditiile in care unele IFN-uri acorda bani imprumut in conditii laxe nu sunt chiar avantajoase, prin prisma costurilor destul de mari.

Dobanzile practicate pentru creditele riscante sunt mari.

Un astfel de imprumut poate avea un cuantum destul de redus.

De regula pentru o prima accesare nu poti imprumuta mai mult de 1000 de lei in astfel de conditii ultra lejere.

Conteaza venitul mai mult decat experienta in munca?

Daca acum cativa ani in urma era dificil sa accesezi un imprumut cu salariul minim pe economie, astazi acesta este mai mult decat suficient.

Venitul minim pe economie a crescut considerabil in ultimii ani, asa incat nu mai este demult o limita minima impusa de banci la accesarea unui credit de nevoi.

Creditele pentru persoane neangajate sunt si ele acceptate de institutiile financiare cu conditia ca acestea sa aiba alte venituri ce pot fi dovedite cu acte ori prin ANAF.

credite fara carte de munca 2023

Un astfel de credit iti ofera sansa de a imprumuta bani fara sa fii nevoit sa prezinti o adeverinta de venit. Practic aceasta posibilitate elimina din start ideea ca angajatorul sa afle ca te-ai imprumutat. Din acest motiv este pe placul unor clienti care cauta discretie.

Vezi si   Nu faci fata cheltuielilor de la un salariu la altul?

Primul lucru pe care ti-l imaginezi atunci cand auzi despre un astfel de credit fara adeverinta de venit este acela ca oamenii vor sa se stie ce fel de venituri incaseaza.

Daca nu doresti sa-ti dovedesti deloc veniturile, ai la indemana Casele de Amanet. Aceste societati nu te intreaba nici de carte de munca, nici de adeverinta de venit. Ai nevoie insa de un bun de valoare cu care sa-ti garantezi suma imprumutata.

Ce alte institutiile financiare te pot ajuta?

In categoria de credite rapide fara carte munca, putem vorbi in 2023 si despre Casele de Amanet.

Casele de Amanet au si ele statut de IFN si ofera la randul lor imprumuturi nebancare.

Cum la Casa de Amanet te imprumuti in baza unui bun pe care-l lasi drept gaj, nu-ti cere nimeni carte de munca, nici venituri inscrise pe ea.

Practic, acest imprumut de la Casele de Amanet este unul fara carte de munca. Daca nu-l rambursezi poti sa pierzi bunul amanetat.

Ofertele disponibile in 2023 de credite rapide fara carte de munca sunt destul de limitate si sunt in majoritatea lor in curtea Institutiilor Financiare Nebancare.

Asadar, daca sunteti in cautarea de bani cu imprumut fara carte de munca, puteti sa va orientati catre IFN-urile ce acorda credite ipotecare ori catre Casele de Amanet.

Daca aveti totusi un venit, puteti sa va orientati si catre alte produse facile de la IFN.

IFN-urile solicita carte de munca pentru accesare?

Sunt societati nebancare ce acorda credite in conditii lejere. Ex: Credius, Viva Credit, Viaconto, Provident, CreditFix, Ferratum, Fast Finance, Easy Credit etc.

Ideea e ca poti accesa un imprumut IFN fara carte de munca daca poti sa justifici ca ai un venit stabil in limita ceruta de creditor. Acest lucru este valabil si la Provident si la Viva Credit si la Credit FIX. La fel se intampla si cu celelalte IFN-uri. Exceptie fac cei de la Credius care impun sa fi lucrat cel putin o luna.

Cei care ne-au intrebat de unde pot lua un imprumut bancar fara carte de munca sau alt venit, trebuie sa stie ca IFN-urile sunt mai permisive in privinta cerintelor, deci, la ele pot gasi in primul rand intelegere.

De exemplu, poti solicita foarte bine un imprumut Provident fara carte de munca pentru ca acest IFN nu solicita astfel de acte. Insa, trebuie sa ai un minim de venit – 300 de lei net lunar per persoana.

Oamenii vor sa obtina diverse sume imprumut de la banca. Unii au nevoie de 3000 de euro fara carte de munca, altii si-ar dori 5000 euro.

Chiar daca ai acces la o suma mai mare datorita eligibilitatii tale, s-ar putea ca veniturile obtinute pe carte de munca sa nu-ti permita sa te obtii efectiv acesti bani.

Informatii folositoare despre cartea de munca, despre eliberarea de adeverinte gasiti pe https://www.portalcodulmuncii.ro/carnet-de-munca-150/.

Întrebari frecvente despre creditele acordare fara carte de munca

Mai solicita bancile cartea de munca la accesarea unui credit?

Nu! Bancile nu mai solicita cartea de munca pentru ca aceasta nu mai exista fizic. Din acest an se poate verifica online.

Cati bani poti imprumuta printr-un credit fara carte de munca?

Cele mai permisive oferte vin din partea IFN-urilor. Spre exemplu, cu o luna experienta in munca poti imprumuta de la Credius sume de pana la 50.200 lei.

Cum se verifica cartea de munca online?

Pentru aceasta operatiune, trebuie sa-ti deschizi un cont pe platforma cnpp.ro. Dupa aceea trebuie sa te autentifici si sa verifici stagiile de cotizare lunara. Poti genera un raport cu informatii complete privitoare la cartea ta de munca.

Bancile acorda credite fara carte de munca in masura in care obtii venituri catalogate drept principale sau primare. Bineinteles ca este important si intervalul in care ai incasat venituri constante, dar conteaza in primul rand daca vei fi capabil pe viitor sa-ti rambursezi ratele in conditii bune.

(Visited 7.495 times, 1 visits today)
Monica A.https://www.creditmix.ro/formular-contact/
Sunt pasionata de domeniul finantelor. Mare parte din timp mi-l petrec culegand informatii, analizand, cercetand, coreland. Imi place sa cred ca oferind informatie pe intelesul oamenilor, ofer si o sansa la o viata mai buna. Sunt un om caruia ii place sa gandeasca, sa se mentina in forma, cu gandire libera, fara prejudecati. Am un doctorat in simulare numerica si cativa ani de drept (nu toti!). Iubesc cartile, muzica, filmele... Si internetul. De peste sapte ani scriu articole pentru publicatii financiare online.
GDRP | T&C | Privacy | Cookies