Acasă » Facilitati » Imprumut rapid de bani fara carte de munca

Imprumut rapid de bani fara carte de munca

Last update:

Sunt banci care acorda credite fara carte de munca, in prezent pot examina online acest act. In 15 – 30 de minute poti obtine banii.

Persoanele care se feresc de verificarea cartii de munca de catre banci ori nu au un serviciu stabil ori au intreruperi in ultimul an.

Vestea buna este ca salariatii romani vor putea accesa online baza de date Revisal. In acest context, s-a adoptat deja un proiect ce prevede posibilitatea ca salariatii ori fostii salariati sa-si poata accesa online informatiile din Registrul General de Evidenta a Salariatilor – Revisal.

Astfel, in actul legislativ se prevede ca vechimea in munca sa poata fi dovedita cu extrasul din Revisal.

Cartea de munca nu mai exista fizic, doar raportarile electronice ale angajatilor catre Revisal.

De altfel, vechimea in munca poate fi usor aflata de banci atunci cand verifica veniturile prin intermediul ANAF.

Incepand din 2011 angajatorii au obligatia sa completeze Revisalul – registrul de evidenta a salariatilor, cartea de munca fizica iesind practic din uz.

Conditiile de obtinere a unui imprumut bancar sunt destul de apropiate de la banca la banca. Procedura este usor de inteles, conditiile de acordare fiind mult mai putin numeroase ca in trecut, la fel si documentele solicitate. ✔️

Care sunt conditiile pentru a obtine un credit de la banca fara carte de munca?

Pentru a accesa un imprumut bancar fara carte de munca in 2023, trebuie sa dispui de venituri stabile.

Chiar daca cartea de munca a devenit cumva neimportanta in procesul de creditare, totusi oamenilor li se calculeaza in continuare vechimea in munca.

Am observat ca unele banci pun mare pret si pe jobul pe care il ai si pe societatea la care esti angajat. Spre exemplu cei de la CEC Bank spun ca iau in calcul la accesare si domeniul in care activezi.

Si, nu doar bancile pretind o anumita vechime in munca cand soliciti un imprumut, ci si o buna parte dintre IFN-uri.

E adevarat ca baza aprobarii unui credit consta in istoricul de creditare si de veniturile actuale, insa, vechimea in munca este element eliminatoriu inca de la accesare.

Cerintele se invart pe la 3 luni vechime la ultimul loc de munca si 6 – 12 luni in general. Exista si exceptii – banci care solicita 6 luni vechime la ultimul loc de munca si 12 luni in total fara intreruperi.

Este important de retinut ca nu doar bancile sunt stricte in privinta veniturilor, ci si IFN-urile.

Apoi, limitarile gradului de indatorare sunt unanim valabile in piata, indiferent de tipul societatii financiare careia i te adresezi.

Verificare online carte de munca 2023!

Din acest an poti sa-ti verifici online cartea de munca. Cum? Mai intai trebuie sa-ti deschizi un cont pe site-ul CNPP, acolo vei cedea practic tot ce s-a scris in timp pe cartea ta de munca, de la fiecare angajator pe la care ai trecut. Dupa aceea poti completa un formular online pe care trebuie sa-l tiparesti si sa-l prezinti, daca ai nevoie, impreuna cu buletinul la orice casa de pensie.

Exista o aplicatie prin care poti efectua o verificare carte de munca dupa CNP. Aceasta verificare on-line carte de munca ITM este una simpla care nu implica cine stie ce efort.

In special cei care au neclaritati in privinta calculului pensiei apeleaza la ITM verificare carte de munca.

Pentru a verifica online vechimea in munca, trebuie sa-ti deschizi un cont pe platforma Casei Nationale de Pensii Publice. Dupa ce creezi contul, trebuie sa completezi un formular online pe care trebuie sa-l tiparesti si sa-l prezinti alaturi de cartea de identitate in copie si in original la orice casa locala de pensii. Urmeaza sa primesti un email pentru a-ti seta contul si apoi vei avea acces la contul tau de pe platforma CNPP. Asa poti afla usor care iti este vechimea acumulata, atat ca reprezentare lunara cat si anuala.

Pe aceeasi platforma online vei putea afla si daca angajatorul si-a platit contributia la pensie.

Iata cateva informatii disponibile:

– date pirivitoare la carnetele de munca
– stagiile lunare si anuala de cotizare incepand din aprilie 2001
– desclariile D112 depuse de angajatori
– situatia viramentelor la PILON II de pensii private
– date despre pensia comunitara
– informatii referitoare la eventuale debite executate silit
– situatia fisei fiscale

Ce este adeverinta de vechime in munca si de unde se obtine?

Obtinerea unui credit rapid fara carte de munca este agreata de banci in virtutea unei bonitatii justificabile.

Insa, veniturile acceptate de banca sunt de regula de doua feluri, venituri principale care pot fi decisive pentru aprobarea unui credit si venituri secundare, cele care intregesc venitul principal dar nu contribuie direct la aprobare.

Veniturile secundare nu se pot constitui in venituri singulare pentru accesare. Fara un venit principal, unele banci nu-ti accepta cererea de credit.

Exista totusi posibilitatea, acolo unde se cere, de a obtine o adeverinta de vechime in munca (exista si un model actualizat 2023).

Aceasta adeverinta de vechime in munca ce se poate elibera pe o perioada anterioara anului 2011 se poate elibera in acord cu conditiile din Codul muncii, dar si ale HG 905/2017.

Vezi si   De ce acorda IFN-urile credite fara dobanda?

Eliberarea adeverintei de vechime in munca se face de catre angajat, la incetarea activitatii salariatului. Prin aceasta adeverinta se atesta in fapt ca acesta a derulat activitatii, ca a primit salariu si are vechime in munca.

In acest act sunt informatii legate de salariul de baza brut asa cum apare el in contractul individual de munca.

Model adeverinta vechime 2023

model adeverinta vechime in munca 2023

Ce banci acorda imprumuturi fara adeverinta de venit?

Cand doresti sa accesezi un credit rapid fara carte de munca pentru nevoi personale, trebuie sa ai in vedere indeplinirea unor conditii de eligibilitate.

Aceste conditii sunt valabile la toate bancile, in limitele impuse de fiecare in parte: varsta de cel putin 18 ani, (la unele banci poate fi de minim 19, 20 ori 21), vechimea minima in munca (minim 6 luni – minim 12 luni – un an fara intreruperi in munca), vechimea la locul actual de munca (minim 3 luni – minim 6 luni), isatoric de creditare bun, fara datorii active, tipul creditelor accesate pana in prezent etc.

As spune ca toate bancile, insa, in esenta, sunt cateva care au fost cumva promotoarele acestui concept.

Iata-le:

  • Banca Romaneasca
  • ING Bank
  • Raiffeisen Bank
  • Banca Transilvania
  • BRD
  • BCR
  • Libra Bank
  • Alpha Bank
  • OTP Bank
  • CEC Bank

etc

Bancile acorda imprumuturi persoanelor fara carte de munca (adica celor care nu sunt angajati cu contract de munca inregistrat de catre angajatori la REVISAL). Conditia esentiala este sa aiba venituri justificabile cu acte. In aceasta categorie intra in special persoanele cu venituri din activitati independente, de exemplu. Numarul acestor persoane ce obtin venituri din activitati independente trecuse de un milion, deci exista interes pentru acest subiect.

Sunt persoane ce obtin venituri din diverse activitati independente, dar care nu au carte de munca.

Prin urmare, neavand venituri inregistrate la ANAF, aceste persoane trebuie sa aduca dovezi suplimentare de venituri, in cazul lor nu mai functioneaza inspectarea veniturilor la ANAF.

Din fericire, din 2023 s-a schimbat si formularul de raportare a veniturilor la ANAF, acesta devenind mai cuprinzator si mai clar.

Ce acte sunt necesare pentru accesarea unui credit de nevoi?

Exista societati nebancare in piata care acorda credite doar in baza buletinului si al unui extras de cont.

Daca din extrasul de cont reiese ca ai niste venituri constante lunare, atunci, IFN-ul nu-ti solicita carte de munca, ori alte dovezi ca esti angajat.

Avand in vedere ca din 2011 cartea de munca fizica a disparut, evidenta muncii realizandu-se doar electronic, pentru dovedirea vechimii in munca, angajatorul elibereaza un act numit adeverinta de vechime.

Adeverinta de vechime in munca nu este un formular standard, fiecare angajator poate alege forma dorita. Insa, ea trebuie sa contina in mod clar informatii despre:

-identitatea salariatului
– date despre contractul de munca in baza caruia se completeaza vechimea si anul in care s-a emis
– durata in munca
– functiile ocupate pe perioada angajarii
– schimburi efectuate pe perioada contractului de munca
– valoarea salariului net, inclusiv sporuri
– vechimea in munca in functie de meserie si specialitate
– perioade de concediu fara plata
– absente nemotivate unde e cazul.

Ce pozitie au bancile fata de cei neangajati cu carte de munca?

Bancile acorda credite carte de munca, in schimb solicita acordul tau de verificare a bazei de date ANAF.

Ce insemnatate are? Prin acest acord, tu delegi banca sa verifice ce venituri ai obtinut.

Daca ai venituri taxabile, ele sunt inregistrate in baza de date ANAF.

Practic, banca nu-ti solicita copie dupa cartea de munca, insa, din evidenta veniturilor tale taxabile este simplu de dedus.

Apoi, nici nu este nevoie neaparat de o inspectare a veniturilor de la ANAF.

Un simplu extras de cont bancar pe ultimele luni este indeajuns pentru a vedea ce venituri ai obtinut si cine ti-a virat banii in cont.

De aceea IFN-urilor ce-ti solicita doar extrasul de cont la accesare, le este foarte usor sa-ti analizeze bonitatea.

Dintre bancile care care aproba credite fara carte de munca ori fara adeverinte suplimentare, amintim aici: ING, Raiffeisen, Banca Transilvania, BCR, Libra Bank, BRD, OTP Bank, UniCredit, etc.

Majoritatea bancilor determina bonitatea clientilor in baza verificarilor veniturilor la ANAF.

Acolo unde nu se poate acest lucru, se solicita o adeverinta de venit standard ce poate fi descarcata de pe platformele online ale acestor institutii financiare.

IFN-urile acorda credite daca nu ai un serviciu stabil?

Sunt unele IFN-uri axate pe microcreditare la care poti apela pentru un credit fara serviciu.

Cand vorbim de angajare ne referim strict la cartea de munca.

Practic, nu trebuie sa ai neaparat carte de munca pentru a obtine un venit.

In zilele noastre sunt foarte multi oameni care castiga bani fara sa fie salariati.

Daca esti decis sa accesezi un imprumut fara sa fii angajat, poti apela la o societate nebancara, cu conditia sa castigi bani din alte activitati.

IFN-urile si chiar bancile s-au mai relexat in privinta angajatilor si a cartilor de munca, admitand si persoane care obtin venituri din alte surse: contract de inchirieri, rente viagere, diurne, venituri din strainatate, dividende, etc.

Vezi si   Imprumuturi rapide online. Afla micile secrete

Daca apelezi la IFN-urile cu microcredite in portofoliu poti obtine un imprumut fara sa fii angajat extrem de rapid.

Poti sa dispui de bani si in doua ore de la accesare. Unele IFN-uri promit virarea banilor in 2 ore de la aprobarea creditului.

Cine cauta sa se imprumute fara sa aiba vechime ori un loc de munca stabil?

Din perspectiva clientilor, atunci cand cauta de fapt un imprumut rapid fara carte de munca, ei doresc sa obtina bani cu venituri mici, inconstante ori chiar inexistente.

Ei bine, nu este posibil sa obtina un imprumut in aceste conditii. Chiar si IFN-urile verifica veniturile prin solicitarea acelui extras de cont.

Exista pareri pro si contra acestor imprumuturi facile, de regula parerile pro apartin clientilor si partial societatilor ce le acorda, iar cele contra specialistilor. Evident ca este greu de gasit un echilibru si de identificat o parere care sa multumeasca pe toata lumea.

Ar trebui sa existe o constientizare mult mai mare in randul clientilor, dar si al societatilor financiare. Si in plus, ar trebui ca oamenii sa aiba mai usor acces la informatie si sa detina o cultura financiara de baza.

Ce reprezinta in fapt obtinerea unui credit fara carte de munca?

Un imprumut fara carte de munca presupune ca ai un venit care nu este inregistrat la Fisc (pe care tu esti obligat sa-l declari).

In aceasta situatie, daca lucrezi fara sa ai un venit, incalci tu si angajatorul tau legile acestei tari.

Bancile te imprumuta doar daca poti dovedi ca ai venituri fiscalizate, fie prin acordul de verificare la ANAF, fie prin furnizarea unei adeverinte

Sunt banci si IFN-uri care accepta si alte forme de venit, in afara celor salariale ori din pensii, cum ar fi veniturile din drepturile de autor, veniturile obtinute de PFA, rentele viagere, venituri din chirii, etc.

Unele dintre aceste venituri nu sunt trecute pe cartea de munca, deci, putem sa asociem aceste forme de imprumut cu cele obtinute fara contractul de munca.

Cum poti obtine bani imprumut fara sa ai un loc de munca stabil?

Pentru a obtine bani imprumut fara loc de munca (cu toate ca trebuie sa ai un venit stabil, cum am stabilit mai sus) trebuie sa ai cel putin varsta de 18 ani, sa ai carte de identitate si domiciliu stabil, plus de cele mai mullte ori se solicita cetatenia sa fie romana.

In cazul in care apelezi la imprumuturi ipotecare, bancile si IFN-urile nu mai sunt atat de stricte cu veniturile.

Acest fapt se datoreaza asumarii de catre clienti a riscurilor, prin garantiile pe care le depun.

Conditiile in care unele IFN-uri acorda bani imprumut fara loc de munca sunt de cele mai multe ori unele destul de complicate, in special prin prisma costurilor destul de mari.

Dobanzile practicate pentru creditele riscante sunt mari.

Un imprumut fara loc de munca poate avea un cuantum destul de redus.

De regula pentru o prima accesare nu poti imprumuta mai mult de 1000 de lei in astfel de conditii ultra lejere.

Conteaza venitul mai mult decat vechimea in munca?

Daca acum cativa ani in urma era dificil sa accesezi un imprumut cu salariul minim pe economie, astazi acesta este mai mult decat suficient.

Venitul minim pe economie a crescut considerabil in ultimii ani, asa incat nu mai este demult o limita minima impusa de banci la accesarea unui credit de nevoi.

Creditele pentru persoane fara loc de munca sunt si ele acceptate de institutiile financiare cu conditia ca acestea sa aiba alte venituri ce pot fi dovedite cu acte ori prin ANAF.

credite fara carte de munca 2023

Un imprumut rapid de bani fara carte de munca 2023 poate fi obtinut fie in baza unor venituri extrasalariale, fie un produs garantat cu o ipoteca.

Obtinerea unui credit doar cu buletinul fara adeverinta de venit este posibila la unele societati nebancare ce-si bazeaza verificarea eligibilitatii pe ultima luna de incasari.

Un credit fara adeverinta de venit iti ofera sansa de a imprumuta bani fara sa fii nevoit sa prezinti o adeverinta de venit sau de salariu. Practic aceasta posibilitate elimina din start ideea ca angajatorul sa afle ca te-ai imprumutat.

Primul lucru pe care ti-l imaginezi atunci cand auzi despre un astfel de credit fara adeverinta de venit este acela ca oamenii vor sa se stie ce fel de venituri incaseaza.

Daca nu doresti sa-ti dovedesti deloc veniturile, ai la indemana Casele de Amanet. Aceste societati nu te intreaba nici de carte de munca, nici de adeverinta de venit. Ai nevoie insa de un bun de valoare cu care sa-ti garantezi suma imprumutata.

Care sunt institutiile financiare la care poti apela pentru un imprumut din postura de nesalariat?

De asemenea, in categoria de credite rapide fara carte munca, putem vorbi in 2023 si despre Casele de Amanet.

Casele de Amanet au si ele statut de IFN si ofera si ele imprumuturi nebancare.

Cum la Casa de Amanet te imprumuti in baza unui bun pe care-l lasi drept gaj, nu-ti cere nimeni carte de munca, nici venituri inscrise pe ea.

Vezi si   Si afacerea ta poate sa ajunga mare cu BT Mic!

Practic, acest imprumut de la Casele de Amanet este unul fara carte de munca. Daca nu-l rambursezi poti sa pierzi bunul amanetat.

Ofertele disponibile in 2023 de credite rapide fara carte de munca sunt destul de limitate si sunt in majoritatea lor in curtea Institutiilor Financiare Nebancare.

Asadar, daca sunteti in cautarea de bani cu imprumut fara carte de munca, puteti sa va orientati catre IFN-urile ce acorda credite ipotecare ori catre Casele de Amanet.

Daca aveti totusi un venit, puteti sa va orientati si catre alte produse facile de la IFN.

IFN-urile solicita carte de munca pentru accesare?

Sunt societati nebancare ce acorda credite in conditii lejere, fara adeverinta de venit. Ex: Credius, Viva Credit, Viaconto, Provident, CreditFix, Ferratum, Fast Finance, Easy Credit etc.

Cei care ne-au intrebat de unde pot lua un imprumut bancar fara carte de munca sau alt venit, trebuie sa stie ca IFN-urile sunt mai permisive in privinta cerintelor, deci, la ele pot gasi in primul rand intelegere.

De exemplu, poti solicita foarte bine un imprumut Provident fara carte de munca pentru ca acest IFN nu solicita astfel de acte. Insa, trebuie sa ai un minim de venit – 300 de lei net lunar per persoana.

Alte societati nebancare solicita vechime, unele mai mica (Credius merge pe varianta de o luna vechime in munca), altele mai mare (BRD Finance solicita minim trei luni).

Oamenii vor sa obtina diverse sume imprumut de la banca. Unii au nevoie de 3000 de euro fara carte de munca, altii si-ar dori 5000 euro.

Chiar daca ai acces la 10.000 de euro datorita eligibilitatii tale, s-ar putea ca veniturile obtinute pe carte de munca sa nu-ti permita sa te obtii efectiv acesti bani.

Informatii folositoare despre cartea de munca, despre eliberarea de adeverinte de vechime gasiti pe https://www.portalcodulmuncii.ro/carnet-de-munca-150/.

Alte tipuri de credite fara carte de munca

Credite de nevoi personale fara carte de munca

Creditele de nevoi personale pot fi o optiune viabila pentru persoanele care nu detin o carte de munca. Acest tip de credit nu necesita o garantie si poate fi utilizat pentru orice necesitate, cum ar fi plata chiriei sau a facturilor.

Majoritatea bancilor si institutiilor financiare care acorda credite de nevoi personale solicita doar dovezi ale veniturilor, precum extrasele bancare sau documente care dovedesc alte surse de venit, cum ar fi chiria sau venitul din investitii.

Este important de retinut ca dobanda la aceste credite poate fi mai mare decat la alte tipuri de credite, deoarece sunt neacoperite de o garantie. Asigurati-va ca intelegeti toate costurile implicate inainte de a aplica pentru un astfel de credit.

Credite cu garantie

O alta optiune pentru a obtine un credit fara carte de munca este prin acordarea unei garantii. Acest lucru poate fi facut prin amanetarea unui bun de valoare, cum ar fi un autovehicul sau un obiect de arta, sau prin prezentarea unui co-semnatar care sa garanteze plata creditului in cazul in care nu o puteti face dumneavoastra.

Bancile si institutiile financiare sunt mai dispuse sa acorde credite cu garantie deoarece exista o mai mare siguranta ca vor fi platite. Totusi, este important de retinut ca in cazul in care nu puteti plati creditul, bunul pus ca garantie poate fi confiscat.

Creditul de la un prieten sau un membru al familiei

O optiune de ultima instanta pentru a obtine un credit fara carte de munca este de a solicita un imprumut de la un prieten sau un membru al familiei. Acesta poate fi o solutie temporara, dar este important sa aveti un plan bine stabilit pentru a putea restitui banii in timp util si a mentine relatia cu persoana respectiva.

In concluzie, exista mai multe optiuni pentru a obtine un credit fara carte de munca. Este important sa analizati toate optiunile disponibile si sa intelegeti costurile si riscurile implicate inainte de a aplica pentru un astfel de credit.

Întrebari frecvente despre creditele acordare fara carte de munca

Mai solicita bancile cartea de munca la accesarea unui credit?

Nu! Bancile nu mai solicita cartea de munca pentru ca aceasta nu mai exista fizic. Din acest an se poate verifica online.

Cati bani poti imprumuta printr-un credit fara carte de munca?

Cele mai permisive oferte vin din partea IFN-urilor. Spre exemplu, cu o luna experienta in munca poti imprumuta de la Credius sume de pana la 50.200 lei.

Cum se verifica cartea de munca online?

Pentru aceasta operatiune, trebuie sa-ti deschizi un cont pe platforma cnpp.ro. Dupa aceea trebuie sa te autentifici si sa verifici stagiile de cotizare lunara. Poti genera un raport cu informatii complete privitoare la cartea ta de munca.

Bancile acorda credite fara carte de munca in masura in care obtii venituri catalogate drept principale sau primare. Bineinteles ca este important si intervalul in care ai incasat venituri constante, dar conteaza in primul rand daca vei fi capabil pe viitor sa-ti rambursezi ratele in conditii bune.

(Visited 7.072 times, 1 visits today)
Monica A.https://www.creditmix.ro/formular-contact/
Sunt pasionata de domeniul finantelor. Mare parte din timp mi-l petrec culegand informatii, analizand, cercetand, coreland. Imi place sa cred ca oferind informatie pe intelesul oamenilor, ofer si o sansa la o viata mai buna. Sunt un om caruia ii place sa gandeasca, sa se mentina in forma, cu gandire libera, fara prejudecati. Am un doctorat in simulare numerica si cativa ani de drept (nu toti!). Iubesc cartile, muzica, filmele... Si internetul. De peste sapte ani scriu articole pentru publicatii financiare online.
GDRP | T&C | Privacy | Cookies