Imprumut rapid de bani fara carte de munca

septembrie 7, 2020

Esti curios sa afli daca sunt banci care acorda credite fara carte de munca? Nu te ingrijora! Exista!

Cartea de munca nu mai exista fizic, doar raportarile electronice ale angajatilor catre Revisal. Iar vechimea in munca poate fi usor aflata de banci atunci cand verifica ventiurile celor angajati la ANAF.

Incepand din 2011 angajatorii au obligatia sa completeze Revisalul – registrul de evidenta a salariatilor, cartea de munca fizica iesind practic din uz.

Pentru a accesa un imprumut bancar fara carte de munca in 2020, trebuie sa dispui de venituri stabile.

Insa, este important de retinut ca nu doar bancile sunt stricte in privinta veniturilor, ci si IFN-urile. Limitarile gradului de indatorare sunt unanim valabile in piata, indiferent de tipul societatii financiare.

Sunt persoane ce obtin venituri din diverse activitati independente, dar care nu au carte de munca. Neavand venituri inregistrate la ANAF, aceste persoane trebuie sa aduca dovezi suplimentare de venituri, in cazul lor nu mai functioneaza inspectarea veniturilor la ANAF.

Exista societati nebancare in piata care acorda credite doar in baza buletinului si al unui extras de cont. Daca din extrasul de cont reiese ca ai niste venituri constante lunare, atunci, IFN-ul nu-ti solicita carte de munca, ori alte dovezi ca esti angajat.

Avand in vedere ca din 2011 cartea de munca fizica a disparut, evidenta muncii realizandu-se doar electronic, pentru dovedirea vechimii in munca, angajatorul elibereaza un act numit adeverinta de vechime.

Adeverinta de vechime in munca nu este un formular standard, fiecare angajator poate alege forma dorita. Insa, ea trebuie sa contina in mod clar informatii despre:

-identitatea salariatului
– date despre contractul de munca in baza caruia se completeaza vechimea si anul in care s-a emis
– durata in munca
– functiile ocupate pe perioada angajarii
– schimburi efectuate pe perioada contractului de munca
– valoarea salariului net, inclusiv sporuri
– vechimea in munca in functie de meserie si specialitate
– perioade de concediu fara plata
– absente nemotivate unde e cazul.

Ce pozitie au bancile fata de cei neangajati cu carte de munca?

Bancile acorda credite carte de munca, in schimb solicita acordul tau de verificare a bazei de date ANAF. Ce insemnatate are? Prin acest acord, tu delegi banca sa verifice ce venituri ai obtinut.

Daca ai venituri taxabile, ele sunt inregistrate in baza de date ANAF. Practic, banca nu-ti solicita copie dupa cartea de munca, insa, din evidenta veniturilor tale taxabile este simplu de dedus. Apoi, nici nu este nevoie neaparat de o inspectare a veniturilor de la ANAF.

Un simplu extras de cont pe ultimele luni este indeajuns pentru a vedea ce venituri ai obtinut si cine ti-a virat banii in cont. De aceea IFN-urilor ce-ti solicita doar extrasul de cont la accesare, le este foarte usor sa-ti analizeze bonitatea.

IFN-urile acorda credite nesalariatilor?

Sunt unele IFN-uri axate pe microcreditare la care poti apela pentru un imprumut fara sa fii angajat.

Cand vorbim de angajare ne referim strict la cartea de munca. Practic, nu trebuie sa ai neaparat carte de munca pentru a obtine un venit.

In zilele noastre sunt foarte multi oameni care castiga bani fara sa fie salariati.

Vezi si   Ai intarzieri?

Daca esti decis sa accesezi un imprumut fara sa fii angajat, poti apela la o societate nebancara, cu conditia sa castigi bani din alte activitati.

IFN-urile si chiar bancile s-au mai relexat in privinta angajatilor si a cartilor de munca, admitand si persoane care obtin venituri din alte surse: contract de inchirieri, rente viagere, diurne, venituri din strainatate, dividende, etc.

Daca apelezi la IFN-urile cu microcredite in portofoliu poti obtine un imprumut fara sa fii angajat extrem de rapid. Poti sa dispui de bani si in doua ore de la accesare. Unele IFN-uri promit virarea banilor in 2 ore de la aprobarea creditului.

Cine cauta sa se imprumute fara sa aiba vechime ori un loc de munca stabil?

Din perspectiva clientilor, atunci cand cauta de fapt un imprumut rapid fara carte de munca, ei de fapt doresc sa obtina bani cu venituri mici, inconstante ori chiar inexistente. Ei bine, nu este posibil sa obtina un imprumut in aceste conditii. Chiar si IFN-urile verifica veniturile prin solicitarea acelui extras de cont.

Exista pareri pro si contra acestor imprumuturi facile, de regula parerile pro apartin clientilor si partial societatilor ce le acorda, iar cele contra specialistilor. Evident ca este greu de gasit un echilibru si de identificat o parere care sa multumeasca pe toata lumea. Ar trebui sa existe o constientizare mult mai mare in randul clientilor, dar si al societatilor financiare. Si in plus, ar trebui ca oamenii sa aiba mai usor acces la informatie si sa detina o cultura financiara de baza.

Ce reprezinta in fapt obtinerea unui credit fara carte de munca?

Un imprumut fara carte de munca presupune ca ai un venit care nu este inregistrat la Fisc (pe care tu esti obligat sa-l declari). In aceasta situatie, daca lucrezi fara sa ai un venit, incalci tu si angajatorul tau legile acestei tari. Bancile te imprumuta doar daca poti dovedi ca ai venituri fiscalizate, fie prin acordul de verificare la ANAF, fie prin furnizarea unei adeverinte

Sunt banci si IFN-uri care accepta si alte forme de venit, in afara celor salariale ori din pensii, cum ar fi veniturile din drepturile de autor, veniturile obtinute de PFA, rentele viagere, venituri din chirii, etc. Unele dintre aceste venituri nu sunt trecute pe cartea de munca, deci, putem sa asociem aceste forme de imprumut cu cele obtinute fara contractul de munca.

Cum poti obtine bani imprumut fara sa ai un loc de munca stabil?

Pentru a obtine bani imprumut fara loc de munca (cu toate ca trebuie sa ai un venit stabil, cum am stabilit mai sus) trebuie sa ai cel putin varsta de 18 ani, sa ai carte de identitate si domiciliu stabil, plus de cele mai mullte ori se solicita cetatenia sa fie romana.

In cazul in care apelezi la imprumuturi ipotecare, bancile si IFN-urile nu mai sunt atat de stricte cu veniturile. Acest fapt se datoreaza asumarii de catre clienti a riscurilor, prin garantiile pe care le depun.

Conditiile in care unele IFN-uri acorda bani imprumut fara loc de munca sunt de cele mai multe ori unele destul de complicate, in special prin prisma costurilor destul de mari. Dobanzile practicate pentru creditele riscante sunt mari. Un imprumut fara loc de munca poate avea un cuantum destul de redus. De regula pentru o prima accesare nu poti imprumuta mai mult de 1000 de lei in astfel de conditii ultra lejere.

Vezi si   Solutii pentru datornici la banci si la IFN

Conteaza venitul mai mult decat vechimea in munca?

Daca acum cativa ani in urma era dificil sa accesezi un imprumut cu salariul minim pe economie, astazi acesta este mai mult decat suficient.

Venitul minim pe economie a crescut considerabil in ultimii ani, asa incat nu mai este demult o limita minima impusa de banci la accesarea unui credit de nevoi.

Creditele pentru persoane fara loc de munca sunt si ele acceptate de institutiile financiare cu conditia ca acestea sa aiba alte venituri ce pot fi dovedite cu acte ori prin ANAF.

Un imprumut rapid de bani fara carte de munca 2020 poate fi acel produs financiar obtinut fie in baza unor venituri neincluse intr-un contract de munca, fie un produs garantat cu o ipoteca.

Care sunt institutiile financiare la care poti apela pentru un imprumut din postura de nesalariat?

De asemenea, in categoria de credite rapide fara carte munca, putem vorbi in 2020 si despre Casele de Amanet. Casele de Amanet au si ele statut de IFN si ofera si ele imprumuturi nebancare. Cum la Casa de Amanet te imprumuti in baza unui bun pe care-l lasi drept gaj, nu-ti cere nimeni carte de munca, nici venituri inscrise pe ea. Practic, acest imprumut de la Casele de Amanet este unul fara carte de munca. Daca nu-l rambursezi poti sa pierzi bunul amanetat.

Ofertele disponibile in 2020 de credite rapide fara carte de munca sunt destul de limitate si sunt in majoritatea lor in curtea Institutiilor Financiare Nebancare.

Asadar, daca sunteti in cautarea de bani cu imprumut fara carte de munca, puteti sa va orientati catre IFN-urile ce acorda credite ipotecare ori catre Casele de Amanet.

Daca aveti totusi un venit, puteti sa va orientati si catre alte produse facile de la IFN. Sunt societati nebancare ce acorda credite in conditii lejere, fara adeverinta de venit. Ex: Credius, Viva Credit, Telecredit, Viaconto, Provident, CreditFix, Ferratum, Fast Finance, etc.

Cei care ne-au intrebat de unde pot lua un imprumut bancar fara carte de munca sau alt venit, trebuie sa stie ca IFN-urile sunt mai permisive in privinta cerintelor, deci, la ele pot gasi in primul rand intelegere.

De exemplu, poti solicita foarte bine un imprumut Provident fara carte de munca pentru ca acest IFN nu solicita astfel de acte. Insa, trebuie sa ai un minim de venit – 300 de lei net lunar per persoana.

Alte societati nebancare solicita vechime, unele mai mica (Credius merge pe varianta de o luna vechime in munca), altele mai mare (BRD Finance solicita minim trei luni).

Oamenii vor sa obtina diverse sume imprumut de la banca. Unii au nevoie de 3000 de euro fara carte de munca, altii si-ar dori 5000 euro.

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies