Acasă » Informative » Am nevoie de un imprumut pentru nunta. Cati bani iti trebuie?

Am nevoie de un imprumut pentru nunta. Cati bani iti trebuie?

Last update:

Procurarea unui credit pentru nunta este un subiect de interes pentru tinerii insuratei carora nu le ajung banii pentru acest eveniment.

Organizarea unei nunti costa, mai ales daca nu te limitezi la cativa invitati – rude apropiate.

O nunta cu 100-200 de persoane este o investitie serioasa, una cu riscuri daca stam sa judecam la rece.

Multi mizeaza pe veniturile obtinute la nunta pentru a-si acoperi cheltuielile initiale, putini reusesc sa scoata profit dintr-o nunta.

Nu mai sunt vremurile de altadata cand mersul la o nunta era o placere, un eveniment asteptat destul de mult, in lipsa altor distractii, asa cum era pana in 1989.

Asadar, o nunta costa. Dar stim cat? Costurile unei nunti poate sa varieze foarte mult in functie de locatie. Nu mai vorbim de orase. Fireste ca Bucurestiul ramane cel mai scump oras din din punct de vedere al nuntilor.

Altfel, sa nu va ganditi ca locatiile de la marginea orasului sunt mai ieftine. Nicidecum!

Cum se descurca romanii cu organizarea unei nunti?

Organizeaza nunta cu banii mesenilor, platind la final consumatia si celelalte acareturi, ori apeleaza la un imprumut de la banca?

Un credit de nevoi personale pentru organizarea unei nunti reprezinta o solutie luata in calcul de tot mai multi tineri.

Tinerii insuratei ajung cu picioarele pe pamant cand incep sa planifice organizarea unei nunti. De la romantismul post mariaj, pana la realismul ante nunta nu e decat un pic pas.

Cine s-ar fi gandit in plin romantism, in plimbarile prin Herastrau ori prin Copou, ca trebuie sa organzieze o nunta ca in povesti si ca iti va fi imposibil sa o faci cu banii pe care ii ai, ori mai bine zis, nu-i ai!?

A spus da? D-abia acum urmeaza partea dificila! Trebuie sa faci nunta! Organizarea costa, iar daca n-ai bani, trebuie sa gasesti solutii.

Ceea ce parea diafan, usor, fara griji, se transforma intr-o alergatura interminabila, in cautarea de restaurante, invitatii, flori, biserica, fotograf s.a.m.d.

Care este costul unei nunti?

Cum va spuneam anterior, depinde foarte mult de locatie, de numarul de invitati si de meniul ales.

Partea de organizarea costa si ea ca atare, daca optezi pentru o firma specializata, la acest cost adaugandu-se costul restaurantului cu meniu cu tot.

Restaurantul – mancarea

Daca ai ales restaurantul, ai stabilit deja data cand va avea loc fericitul eveniment, ti-ai facut rezervarea cu mult timp inainte, lucrurile sunt mai simple.

Fireste ca rezervarea presupune un avans, caci niciun organizator nu ar merge pe risc la un asmenea eveniment.

Vezi si   Cum alegi cel mai bun broker de credite? - Ghid complet

Exista oricand riscul ca tinerii sa se razgandeasca, iar ei sa ramana fara eveniment, tinand sala ocupata degeaba.

De regula, invitatiile la nunta nu inseamna si neaparat numarul de persoane obligatoriu prezente, deci, trebuie sa mizezi pe niste minime si maxime.

In caz ca oferi 200 de invitatii, ar trebui sa iei in calcul intre 150 si 250 de invitati. Niciodata nu stii ce surprize iti rezerva viitorul. Pana la nunta e posibil sa-ti mai amintesti ca nu ti-ai invitat matusile, ori se mai imbolnavesc niste colegi de serviciu etc.

Pretul restaurantelor difera foarte mult, dar chiar si la un sngur restaurant pretul difera mult in functie de meniul ales.

Ca un pret minim la un local ieftin, preturile pot varia intre 150 si 300 lei per invitat, iar la unul mediu ca pret, preturile pot varia intre 300 si 500 de lei per invitat.

Iata ca, trebuie sa scoti din buzunar, pentru o nunta cu 200 de invitati intre 30.000 si 100.000 lei.

Si acesta este doar costul restaurantului, nu mai punem la socoteala si celelalte costuri. Bani pentru biserica, fotograf la primarie, flori, rochie de mireasa, costum de ginerica, etc.

Bautura

Bautura de regula la aceste evenimente se plateste separat. La unele restaurante exista inclusa si o anumita cantitate limitata de bautura per invitat, ramanand ca restul consumat ce nu este inclus in meniu sa se plateasca separat.

Bautura poate fi adusa si de acasa la unele restaurante, caz in care s-ar putea sa iesi in castig. Insa, daca mizezi exclusiv pe bautura oferita de restaurant, pentru o nunta de 200 de invitati, cu siguranta vei mai scoate din buzunar intre 5.000 si 30.000 de lei.

Muzica

Muzica de la nunta poate fi asigurata de restaurant, daca intra in pretul meniului per persoana, ori poate fi o formatie independenta cu costuri separate de meniu.

Daca vrei o muzica interesanta, mai ales, alegi, fireste, o formatie cunoscuta. Costul formatiei poate fi mare.

Oricum ar fi, trebuie sa ai muzica buna la nunta, altfel invitatii se plictisesc iar nunta nu va fi deloc placuta. Deci, cauta o formatie care se pricepe la astfel de evenimente, cu muzica pe gustul vostru dar si al invitatilor.

Un cost minim pentru o formatie poate fi de 10.000 de lei, dar preturile pot urca si pana la 50.000 de euro.

Fotografii – video

Fotografiile si videourile de la nunta costa si ele. Daca angajezi o firma specializata care sa inregistreze de la inceput pana la sfarsit nunta, vei plati din buzunar intre 1.000 si 10.000 lei. Fireste ca preturile pot fi si mai mari. Noi nu intram aici in discutii despre nunti de lux, ne rezumam la niste evenimente cu buget mic spre mediu.

Vezi si   Credit cu virare rapida - Repere actuale.

Biserica

Costurile de la biserica sunt si ele mari. Acestea pot varia intre 5.000 si 12.000 lei, in functie de biserica. legat de biserica, vei mai avea nevoie si de lumanari, deci alti bani. Lumanarile costa in jur de 200 – 500 lei.

Invitatiile

Invitatiile la nunta costa si ele. Odata cu invitatiile se mai cumpara de regula si brosele acelea speciale ce se pun la pieptul invitatiilor (buchetele de flori artificiale albe). Plus ca, unii nuntati mai adauga ceva simbolic si la masa invitatiilor, un mic cadouas care se cumpara de obicei odata cu invitatiile. Cati bani scoatem pentru aceste mici flecustete? Sa zicem, intre 500 si 3.000 lei.

Tortul

Tortul este un alt cost care merita, e adevarat, dupa gusturile noastre, dar tot trebuie cumulat cu restul costurilor. Cat costa tortul? Intre 8.000 si 10.000 de lei, pentru o nunta cu 200 de invitati.

Ce costuri ar mai intra in afara de cele mentionate de noi?

Poti sa platesti pe niste cursuri de dans inainte de nunta, pentru a nu da prilej de amuzament nuntasilor cand va calcati pe picioare in cele mai fascinante moduri.

Alte costuri ar fi cele cu cocktail-urile, daca mergi pe o astfel de petrecere inainte.

Mai pot costa de asemenea si marturiile, cosuri cu fructe, aranjamentele de la mese daca vrei ceva extra – deosebit.

Bun, si acum vine intrebarea, poti sa faci rost de acesti bani?

Am stabilit ca vei avea nevoie de sume intre 30.000 si 100.000 de lei pentru restaurant. Ai acesti bani, ori trebuie sa te imprumuti?

Credit de nevoi pentru nunta

Si iata ca am ajuns si la un credit pentru organizare nunta.

Daca te-ai decis sa organizezi o nunta cu multi invitati, stii in principiu care sunt costurile in mare, in speta ai ales restaurantul si stii cat te costa de cu aproximatie o nunta cu numarul dorit de invitati, poti purcede la a face rost de bani.

Ajutorul suplimentar al parintilor te poate indeparta de accesarea unui imprumut.

O alta varianta demna de luat in considerare, dar riscanta, este sa platesti dupa nunta. Unele restaurante accepta o plata initiala, un avans mai mare, iar restul banilor dupa incheierea evenimentului.

Trebuie sa iei in calcul daca totusi nu reusesti sa obtii asemenea faciltati si nici nu ai pe cineva sa te ajute, ai la indemana posibilitatea accesarii unui credit de nevoi personale pentru organizarea nunta.

Vezi si   Tergiversarea platii ratelor la banci

Cand suma este in limita de jos, s-ar putea sa te descurci cu un imprumut fara garantii. Daca insa vrei o nunta de calitate, cu costuri medii spre mari, va fi dificil sa obtii o astfel de suma mare de bani fara garantii.

Limita maxima

Suma mari de bani poti accesa in primul rand de la banci. Dar sunt si IFN-uri care acorda credite nebancare pe termen lung in cuantum ridicat.

Avantajul societatilor nebancare este ca au conditii de eligiblitate reduse, deci nu ai atat de mare bataie de cap ca la banci.

Dezavantajul este ca au costuri foarte mari in raport cu bancile.

Deci, depinde de tine ce alegi pana la urma, pentru ca tu stii cum stai cu bonitatea si eligibilitatea (ai venit bun, ai grad de indatorare mic, ai scoring pozitiv in BC, ai vechime buna in munca etc).

Cei ce se regasesc pe lista neagra a Biroului de Credit s-ar putea sa aiba niste probleme in a gasi un credit cu valoare mare.

Singura solutie in acest caz este sa cauti intelegere la IFN-urile care acorda imprumuturi cu garantie (e singura cale sa obtii o suma mare de bani in acest conditii de eligibilitate precara).

Cati bani poti imprumuta pentru nunta?

Creditele de nevoi personale iti ofera sume de bani imprumut intre 2.000 de lei si 130.000 de lei, sub forma de finantare fara garantii.

Acordarea se face pentru maxim 5 ani, fara garantii, insa, s-ar putea sa ai nevoie de giranti.

Daca apelezi la IFN-uri, sume mari poti obtine indeosebi cub forma de credite cu garantie imobiliara (Fast Finance, Easy Credit, Happy Credit).

In rest, sunt cateva IFN-uri care acorda sume atat de mari de bani (una dintre IFN-urile din piata care ofera astfel de sume este Credius)

De la banci poti obtine lejer astfel de sume mari de bani, daca ai bonitatea necesara si indeplinesti criteriile solicitate, diferite de regula de la banca la banca.

Ca sa nu ajungi indatorat dupa nunta, noi te sfatuim sa incerci sa strangi inainte o suma de bani care sa te ajute sa treci mai usor peste acest eveniment.

Economiserea unei sume important de bani inainte de nunta te va scuti de eforturile accesarii unui credit care poate veni cu riscurile lui. Tu poate ca mizezi pe veniturile incasate de la nunta ca sa-ti achiti creditul, insa, nu intotdeauna socoteala de acasa de potriveste cu cea din targ.

(Visited 1.146 times, 1 visits today)
Monica A.https://www.creditmix.ro/formular-contact/
Sunt pasionata de domeniul finantelor. Mare parte din timp mi-l petrec culegand informatii, analizand, cercetand, coreland. Imi place sa cred ca oferind informatie pe intelesul oamenilor, ofer si o sansa la o viata mai buna. Sunt un om caruia ii place sa gandeasca, sa se mentina in forma, cu gandire libera, fara prejudecati. Am un doctorat in simulare numerica si cativa ani de drept (nu toti!). Iubesc cartile, muzica, filmele... Si internetul. De peste sapte ani scriu articole pentru publicatii financiare online.

6 COMENTARII

  1. Peste trei luni as vrea sa-i fac nunta fetei. Am serviciu si castig binisor, dar o suma atat de mare nu pot da dintr-o data. M-ar ajuta un imprumut de 20.000 de lei pentru 2 – 3 ani.

  2. Stimate Domn

    Ma intereseaza sa iau un imprumut de el putin 30.000 de lei pentru nunta fiicei mele. As vrea sa ma sfatuiti care sunt creditorii cu dobanda cea mai scazuta din piata. Stiu ca sunt multe firme care acorda imprumuturi, dar as vrea sa nu depasesc un DAE de 15%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

GDRP | T&C | Privacy | Cookies