Acasă » Informative » Banci care acorda credite de nevoi fara adeverinta de venit

Banci care acorda credite de nevoi fara adeverinta de venit

Last update:

Dovada de venit nu mai este indispensabila. Acum sunt multe IFN-uri banci care acorda credite fara adeverinta de venit.

Credite de nevoi fara adeverinta de venit acorda toate bancile din Romania, cu conditia sa ai venituri ce pot fi controlate la ANAF.

In zilele noastre bancile acorda credite de nevoi personale mult mai lejer, mai comod. Cu o dovada de venit, buletinul, si un drum la banca ai rezolvat accesarea, daca ai venituri din salarii ori pensii.

Dar, mai mult de atat, azi poti aplica online, fara adeverinta de venit la mai toate bancile.

Controlul veniturilor se face simplu, nu ti se mai cer acte doveditoare de la angajatori.

Putem sa spunem, fara sa gresim prea mult, ca, in prezent, acordarea unui credit de nevoi personale nu mai este deloc o corvoada, asa cum era acum cativa ani. Actul cel mai daunator accesarilor era in trecut adeverinta de venit.

De ce? Din cauza timpului pierdut pentru obtinerea acestui document. La institutiile de stat putea sa dureze si doua saptamani obtinerea unei adeverinte de venit. Nu stiu din auzite, am avut propria experienta la un moment dat.

Era neplacut sa astepti atat de mult pentru a contracta un credit.

Iata insa ca problema s-a rezolvat si astazi in cateva ore cei de la ANAF pot furniza informatii despre veniturile tale.

In ce mod se analizeaza bonitatea clientilor?

In prezent, salariatilor si pensionarilor, nu li se mai cer dovezi de venituri, ci acordul de examinare a bazei de date ANAF pentru inspectarea veniturilor. Aceasta prcedura a simplificat incredibil de mult acordarea creditelor bancare.

De la banci poti sa accesezi sume mai mari de bani, insa, pentru a stii exact cati bani poti imprumuta si in ce conditii trebuie sa iei fiecare oferta in parte si s-o analizezi, si de asemenea sa folosesti calculatoarele de credite de pe platformele online ale bancilor.

Bancile au cu adevarat in portofoliu credite doar cu buletinul. Astfel de produse pot fi accesate cu dobanda fixa ori variabila. Oamenii se indreapta destul de mult catre creditele cu dobanda fixa, pentru ca sunt mai putin ‘suprinzatoare’ pe termen lung.

Cum va spuneam, clientii care au veniturile inregistrate la ANAF (si din 2023 chiar si cei ce obtin venituri din activitati independente se inscriu pe aceasta linie), pot sa se imprumute la banci fara sa li se mai ceara documente justificative ale veniturilor. In trecut se practica inspectarea veniturilor prin adeverinta de salariu ori de venit si prin fisa fiscala a anului anterior.

Am observat ca si IFN-urile au inceput sa renunte la inspectarea veniturilor prin fluturasi de salarii ori cupon de pensie, aliniindu-se bancilor cu inspectarea veniturilor la ANAF.

Cazuri specifice de venituri

Din 2023 chiar si persoanele ce obtin venituri din activitati independente pot solicita un credit bancar doar cu buletinul.

Ideea e ca din 2023, persoanele ce obtin venituri din activitati independente sunt obligate sa-si declare veniturile apriori, urmand ca reglajul sa se realizeze dupa incheierea anului fiscal.

Asadar, si aceste persoane au inregistrate la ANAF veniturile pentru anul in curs, deci, pot servi drep chezasie pentru bonitatea clientilor.

Lista datornicilor este una bogata. Ea cuprinde un numar de peste 470.000 de persoane, dupa ultimele statistici oferite de BNR. Tendinta este in scadere fata de anul anterior, numarul datornicilor scazand din 2018 pana in 2023 cu cca. 100.000.

In piata, debitorii sunt mai putin agreati, atat de banci cat si de IFN-uri. IFN-urile totusi sunt mai intelegatoare, unele dintre ele neconsultand scoringul din BC.

Sunt insa banci care acorda credite rau platnicilor, cu conditia ca datoriile din trecut ale acestora sa nu fi fost mari, perioadele de intarziere sa fi fost mici, si intre timp sa-si fi achitat respectivele datorii.

Vezi si   Imprumut urgent fara acte - Am nevoie de 1000 euro

Creditele pentru debitori sunt printre cele mai cautate produse din piata, avand in vedere numarul deosebit de mare al acestor persoane.

Ce banci ofera clientilor credite fara adeverinta de venit?

Insa, lasand la o parte datornicii, bancile acorda cu certitudine credite doar cu buletinul in 2023.

Dintre bancile comerciale, Banca Transilvania este singura banca care si-a exprimat clar punctul de vedere vis-a-vis de datornici, fiind in acord cu cele expuse de noi mai sus cu privire la acceptarea debitorilor la finantare.

Totate bancile, nu doar cateva. BCR, Banca Transilvania, BRD, ING, Raiffeisen, Banca Romaneasca, CEC, OTP, Idea::Bank, etc., toate acestea acorda credite fara adeverinta de salariu ori de venit. Acest lucru este posibil pentru ca au incheiat colaborari cu cei de la ANAF pentru examinarea digitala a veniturilor.

Mai nou bancile au inceput sa acorda chiar credite online, pe platformele proprii ori prin intermediul aplicatiilor online. Din contul de client se permite accesarea unui credit bancar online. Deocamdata am vazut aceasta practica la ING, Raiffeisen. Si Banca Transilvania are o forma de acordare online a creditelor.

(Visited 1.023 times, 1 visits today)
Monica A.https://www.creditmix.ro/formular-contact/
Sunt pasionata de domeniul finantelor. Mare parte din timp mi-l petrec culegand informatii, analizand, cercetand, coreland. Imi place sa cred ca oferind informatie pe intelesul oamenilor, ofer si o sansa la o viata mai buna. Sunt un om caruia ii place sa gandeasca, sa se mentina in forma, cu gandire libera, fara prejudecati. Am un doctorat in simulare numerica si cativa ani de drept (nu toti!). Iubesc cartile, muzica, filmele... Si internetul. De peste sapte ani scriu articole pentru publicatii financiare online.
GDRP | T&C | Privacy | Cookies