Acasă » Informative » Banci care acorda credite de nevoi fara adeverinta de venit

Banci care acorda credite de nevoi fara adeverinta de venit

Last update:

Adeverinta de venit nu mai este demult obligatorie la banci. Verificarea veniturilor se face prin intermediul ANAF.

Credite de nevoi fara adeverinta de venit acorda toate bancile din Romania, cu conditia sa ai venituri ce pot fi verificate la ANAF.

In prezent bancile acorda credite de nevoi personale mult mai lejer, mai comod. Cu un act indezirabil, buletinul, si un drum la banca ai rezolvat accesarea, daca ai venituri din salarii ori pensii.

Putem sa spunem, fara sa gresim prea mult, ca, in prezent, acordarea unui credit de nevoi personale nu mai este deloc o corvoada, asa cum era acum cativa ani. Actul cel mai daunator accesarilor era adeverinta de venit.

In ce mod se verifica bonitatea clientilor?

In prezent, salariatilor si pensionarilor, nu li se mai cer dovezi de venituri, ci acordul de verificare a bazei de date ANAF pentru inspectarea veniturilor. Aceasta prcedura a simplificat incredibil de mult acordarea creditelor bancare.

De la banci poti sa accesezi sume mai mari de bani, insa, pentru a stii exact cati bani poti imprumuta si in ce conditii trebuie sa iei fiecare oferta in parte si s-o analizezi, si de asemenea sa folosesti calculatoarele de credite de pe platformele online ale bancilor.

Bancile au cu adevarat in portofoliu credite doar cu buletinul. Astfel de produse pot fi accesate cu dobanda fixa ori variabila. Oamenii se indreapta destul de mult catre creditele cu dobanda fixa, pentru ca sunt mai putin ‘suprinzatoare’ pe termen lung.

Cum va spuneam, clientii care au veniturile inregistrate la ANAF (si din 2022 chiar si cei ce obtin venituri din activitati independente se inscriu pe aceasta linie), pot sa se imprumute la banci fara sa li se mai ceara documente justificative ale veniturilor. In trecut se practica inspectarea veniturilor prin adeverinta de salariu ori de venit si prin fisa fiscala a anului anterior.

Vezi si   Carduri pentru studenti si credite pentru studii oferite de bancile din Romania

Am observat ca si IFN-urile au inceput sa renunte la inspectarea veniturilor prin fluturasi de salarii ori cupon de pensie, aliniindu-se bancilor cu inspectarea veniturilor la ANAF.

Din 2022 chiar si persoanele ce obtin venituri din activitati independente pot solicita un credit bancar doar cu buletinul. Ideea e ca din 2022, persoanele ce obtin venituri din activitati independente sunt obligate sa-si declare veniturile apriori, urmand ca reglajul sa se realizeze dupa incheierea anului fiscal. Asadar, si aceste persoane au inregistrate la ANAF veniturile pentru anul in curs, deci, pot servi drep chezasie pentru bonitatea clientilor.

Lista restantierilor este una bogata. Ea cuprinde un numar de peste 550.000 de persoane, dupa ultimele statistici oferite de BNR. Tendinta este in scadee fata de anul anterior, numarul datornicilor scazand din 2018 pana in 2022 cu cca. 100.000.

Multe dintre aceste persoane sunt trecute pe lista neagra a Biroului de Credit. Acestor persoane le este ingreunat accesul la un nou imprumut.

In piata, rau platnici sunt mai putin agreati, atat de banci cat si de IFN-uri. IFN-urile totusi sunt mai intelegatoare, unele dintre ele neconsultand scoringul din BC.

Exista insa banci care acorda credite rau platnicilor, cu conditia ca restantele din trecut ale acestora sa nu fi fost mari, perioadele de intarziere sa fi fost mici, si intre timp sa-si fi achitat respectivele datorii.

Creditele pentru datornici sunt printre cele mai cautate produse din piata, avand in vedere numarul deosebit de mare al acestor persoane.

Ce banci ofera clientilor credite fara adeverinta de venit?

Dintre bancile comerciale, Banca Transilvania este singura banca care si-a exprimat clar punctul de vedere vis-a-vis de restantieri, fiind in acord cu cele expuse de noi mai sus cu privire la acceptarea rau-platnicilor la finantare.

Vezi si   Imprumut fara extras de cont. Nu iti incasezi salariul prin banca?

Insa, lasand la o parte datornicii, bancile acorda cu certitudine credite doar cu buletinul in 2019.

Totate bancile, nu doar cateva. BCR, Banca Transilvania, BRD, ING, Raiffeisen, Banca Romaneasca, CEC, OTP, Idea::Bank, etc., toate acestea acorda credite doar cu buletinul si verificarea veniturilor la ANAF.

Mai nou bancile au inceput sa acorda chiar credite online, prin intermediul aplicatiilor online. Din contul de client se permite accesarea unui credit bancar online. Deocamdata am vazut aceasta practica la ING si la Raiffeisen. Si Banca Transilvania are o forma de acordare online a creditelor, dar e cumva o forma hibrida deocamdata.

(Visited 749 times, 1 visits today)
Monica A.https://www.creditmix.ro/formular-contact/
Sunt pasionata de domeniul finantelor. Mare parte din timp mi-l petrec culegand informatii, analizand, cercetand, coreland. Imi place sa cred ca oferind informatie pe intelesul oamenilor, ofer si o sansa la o viata mai buna. Sunt un om caruia ii place sa gandeasca, sa se mentina in forma, cu gandire libera, fara prejudecati. Am un doctorat in simulare numerica si cativa ani de drept (nu toti!). Iubesc cartile, muzica, filmele... Si internetul. De peste sapte ani scriu articole pentru publicatii financiare online.
GDRP | T&C | Privacy | Cookies