Acasă » Informative » Bani online sau la ghiseu? Tu ce alegi?

Bani online sau la ghiseu? Tu ce alegi?

Last update:

De multe ori suntem pusi in situatia de a alege intre diverse optiuni fapt ce ne incurca uneori.

Si in cazul accesarii unui credit s-ar putea sa ne lovim de astfel de alegeri, pentru ca exista multe variante in piata.

Spre exemplu, daca ar fi sa te imprumuti, tu ce ai alege, accesarea online ori deplasarea la sediul institutiei si completarea actelor la ghiseu?

Unii prefera de exemplu ca lucrurile sa fie mai simple si aleg accesarea online pentru ca inseamna timp mai putin si mai putine batai de cap.

Exista persoane care merg pe varianta online si din alte motive, cum ar fi teama de a discuta cu reprezentatii instituiei financiare.

Imprumuturi online sau la ghiseu?

IFN-urile s-au inmultit in ultimii ani, aceasta piata a creditelor nebancare fiind in continua crestere.

Popularitatea produselor oferite de aceste societati a crescut si ea si odata cu ea si usurinta accesarii produselor financiare aflate in portofoliul acestor firme non-bancare.

Fie ca vorbim de banci, fie ca vorbim de IFN, exista diferente intre imprumuturile online si cele acordate la ghiseu.

In special la banci sunt diferente in privinta sumelor acordate, spre exemplu. Creditele online acordate de banci vin de regula in cuantum mai scazut fata de cele acordate direct in banca, la ghiseu.

Si celelalte organizatii de credit, precum Institutiile Financiare Nebancare au uneori produse diversificate pe acest palier al acordarilor.

Pe langa acest fapt, al diferentelor intre produse, mai intervin si alte aspecte pe care unii s-ar putea sa le gaseasca esentiale.

Spre exemplu, in cazul creditelor acordate la ghiseu, omul poate sa intrebe reprezentantul bancii, sa solicite informatii, explicatii, sa ceara chiar oferta cu desfasuratorul ratelor.

Si online se pot solicita informatii, mai ales de cand evolutia tehnologiei si-a pus amprenta si pe acest domeniu.

Uneori intervin anumite piedici cand vine vorba de obtinerea unor informatii online, mai ales cand clientul nu este familiarizat cu internetul, cu tehnologia.

Una este sa mergi la ghiseu si sa soliciti informatii suplimentare si sa le obtii pe loc si alta este sa incerci sa comunici virtual cand contractezi un imprumut online.

Care sunt alternativele online de comunicare

  • exista chat-uri online in care reprezentanti ai institutiilor financiare raspund in timp real la intrebarile clientilor,
  • sunt formulare unde poti solicita informatii
  • ai la dispozitie linii telefonice pe care le poti apela pentru a gasi explicatii la problemele care te framanta
  • email-urile destinate clientilor sunt si ele nelipsite de pe platformele online ale tuturor institutiilor financiare
avantaje imprumuturi online

Cu alte cuvinte, a devenit usor azi sa comunicam, chiar daca optam pentru un imprumut online.

Elemente comune intre imprumuturile online si cele la ghiseu

Sunt destul de multe elemente comune pe care le intalnim in cazul acestor doua tipuri majore de accesari.

De altfel sunt multe societati care proclama “oferim imprumuturi rapide”, fara sa faca deosebire intre cerintele online ori la sediu.

Pentru cine nu are timpul necesar deplasarii la o institutie sau alta, alternativa online este, fireste, cea mai avantajoasa.

Imprumuturile online au avantajul de a putea fi accesate de oriunde, daca detii o legatura buna de internet si ai un gadget care sa-ti permita o astfel de operatiune.

De asemenea, ele sunt mai permisive daca e vorba despre cele oferite de IFN-uri. Sunt cazuri in care poti solicita un astfel de produs chiar fara verificare in Biroul de Credit, tinand cont ca e vorba de sume mici.

Iata insa care sunt elemente comune ale creditelor accesate online si a celor la ghiseu:

  • contractul de credit este acelasi
  • costurile sunt in mare parte aceleasi (s-ar putea ca uneori sa existe mici diferente determinate de anumiti factori de risc)
  • verificarile care se fac sunt aceleasi: inspectarea istorului in BC si CRC si inspectarea veniturilor la ANAF
  • gradul de indatorare este acelasi
  • vechimea in munca solicitata este la fel

Avantajele creditului accesat online

Creditul online este luat in calcul in primul rand de persoanele care sunt foarte ocupate, care nu au timpul necesar sa se deplaseze la sediul unei institutii.

Rapiditatea de verificare a eleigibilitatii este de asemenea beneficia pentru urgentarea obtinerii banilor.

Virarea rapida a banilor pe card este de asmenea un element care-i incanta pe multi.

Aceste tipuri de produse financiare se incadreaza in ceea ce cunoastem in piata drept credite rapide usor de accesat.

Pe de alta parte, asta cum spuneam anterior, exista uneori o reticenta a oamenilor de a discuta cu reprezentantii instiutiilor financiare, fapt ce face si mai populara accesarea online. Online nu trebuie sa conversezi cu o persoana care iti vrbeste tehnic si pe care s-ar putea sa nu o intelegi prea bine.

Te poti informa apeland la sectiunile detaliate de pe platformele online ale bancilor si IFN-urilor, iar daca nu intelegi, poti solicita explicatii.

Multe dintre imprumuturile rapide online sunt de tipul credite de nevoi personale nenominalizate acordate fara garantii materiale. Pentru aceste produse nu este nevoie justifificarea cheltuirii banilor.

Avantajele creditelor acordate la ghiseu

Daca timpul iti permite, si nici nu este o persoana cu o educatie financiara solida, e mai bine sa alegi varianta de a contracta un credit de la ghiseu.

In acest caz, ai posibilitatea de a clarifica toate problemele care te framanta si de a te imprumuta informat, in cunostinta de cauza.

Chiar daca creditarea online si transferurile bancare sunt sigure, cei sceptici ar fi mai bine sa opteze pentru varianta ghiseu.

Sunt multe persoane care se tem cand vine borba de securitatea datelor, de transferurile online de bani, s.a.m.d.

Pentru astfel de cazuri, exista banci care inteleg situatia si ofera consiliere gratuita si au disponibilitatea de a oferi toate informatiile necesare clientilor.

(Visited 167 times, 1 visits today)
Monica A.https://www.creditmix.ro/formular-contact/
Sunt pasionata de domeniul finantelor. Mare parte din timp mi-l petrec culegand informatii, analizand, cercetand, coreland. Imi place sa cred ca oferind informatie pe intelesul oamenilor, ofer si o sansa la o viata mai buna. Sunt un om caruia ii place sa gandeasca, sa se mentina in forma, cu gandire libera, fara prejudecati. Am un doctorat in simulare numerica si cativa ani de drept (nu toti!). Iubesc cartile, muzica, filmele... Si internetul. De peste sapte ani scriu articole pentru publicatii financiare online.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

GDRP | T&C | Privacy | Cookies