Acasă » Oferte bancare » Ce este creditul verde?

Ce este creditul verde?

Last update:

Creditul verde este un produs financiar marca UniCredit Bank prin care poti achizitiona o casa eficienta energetic.

Lansat in 2018, creditul verde de la UniCredit Bank ofera o solutie optima de finantare pentru casele cu eficienta energetica ridicata.

Dobanda este avantajoasa, similara cu cea a creditului Prima Casa, iar locuinta cu care te alegi este una ce-ti va scoate mai putin bani din buzunar pentru consumul de energie.

Prima conditie pentru accesarea unui credit verde este ca locuinta sa fie fost construita dupa 1 ianuarie 2018, si de asemenea, sa aiba certificat de eficienta energetica de tipul A ori B+.

In pas cu vremurile, aceasta oferta de la UniCredit intruneste toate premisele sa devina una extrem de atractiva pe piata din Romania. Era si timpul ca sectorul bancar sa intervina un pic in aceasta zona si sa stimuleze intr-un fel consumul redus de energie.

Creditul verde este binevenit pentru clienti indeosebi in privinta costurilor imediate dar si pe termen mediu si lung. Pe termen scurt, obtii o dobanda redusa comparativ cu a altor credite ipotecare. Pe termen lung, consumul energetic al locuintei iti va aduce economii subtantiale.

Care ar fi economia pe care o faci la dobanda? Comparativ cu un credit de achizitie, un credit ipotecar a carui dobanda anuala efectiv este de 5,63%, creditul verde vine cu o dobanda anuala efectiva de doar 4,43%.

Din exemplul furnizat de UniCredit, pentru o suma imprumutata de 200.000 de lei pentru o perioada de 30 de ani, accesand acest credit verde, rata lunara este de aproximativ 987 lei, iar pentru creditul Prima Casa, rata lunara ajunge la 1.002, pe cand pentru un credit ipotecar de achizitie obisnuit, platesti lunar o rate de 1.127 lei.

Vezi si   Creditul locativ Bauspar de la Banca pentru Locuinte

Conditii de eligibilitate pentru creditul verde:
– varsta intre 20 si 70 de ani;
– venit lunar net eligibil per familie de minim 1.000 de lei.

Acte necesare:
– buletin
– documente doveditoare ale venitului
– cerere de credit
– documente pentru imobil (raport evaluare, contract vanzare-cumparare, extras Carte Funciara, intaulare, inscriere OCPI, etc
– asigurare imobil si asigurare de viata.

Garantia se constitutie din ipoteca de rang 1 asupra imobilului pe care doresti sa-l achizitionezi, garantie pe conturile deschise la banca, pe veniturile imprumutatilor indiferent de titlu, cesiune in favoarea bancii asupra creantelor provenite din asigurarea imobilului precum si desemenarea bancii ca unic beneficiar al creantelor din asigurarea de viata.

Suma maxima pe care o poti accesa contractand un credit verde este de maxim 250.000 de euro, echivalent in lei. Perioada de creditare poate varia intre 5 si 30 de ani. Avansul minim solicitat este de 15%. Poti prezenta pana la 2 coedibitori.

(Visited 178 times, 1 visits today)
Monica A.https://www.creditmix.ro/formular-contact/
Sunt pasionata de domeniul finantelor. Mare parte din timp mi-l petrec culegand informatii, analizand, cercetand, coreland. Imi place sa cred ca oferind informatie pe intelesul oamenilor, ofer si o sansa la o viata mai buna. Sunt un om caruia ii place sa gandeasca, sa se mentina in forma, cu gandire libera, fara prejudecati. Am un doctorat in simulare numerica si cativa ani de drept (nu toti!). Iubesc cartile, muzica, filmele... Si internetul. De peste sapte ani scriu articole pentru publicatii financiare online.
GDRP | T&C | Privacy | Cookies