Last update:
Creditul verde este un produs financiar ipotecar cu DAE redus oferit de UniCredit Bank, prin care poti achizitiona o casa eficienta energetic.
Dobanda este fixa de 6,9% in primii 5 ani, iar mai apoi variabila, formata din IRCC + 3%, DAE-ul ajungand la 8,63% in acord cu valorile actuale ale IRCC.
Ce este creditul verde de la UniCredit?
Lansat in 2018, creditul verde de la UniCredit Bank ofera o solutie optima de finantare pentru casele cu eficienta energetica ridicata.
Si tu poti avea casa ta apeland la un credit verde pentru casa de la UniCredit Bank!
Dobanda este avantajoasa, similara cu cea a creditului Prima Casa, iar locuinta cu care te alegi este una ce-ti va scoate mai putin bani din buzunar pentru consumul de energie.
Prima conditie pentru accesarea unui credit verde este ca locuinta sa fie fost construita dupa 1 ianuarie 2018, si de asemenea, sa aiba certificat de eficienta energetica de tipul A ori B+.
In pas cu vremurile, aceasta oferta de la UniCredit intruneste toate premisele sa devina una extrem de atractiva pe piata din Romania. Era si timpul ca sectorul bancar sa intervina un pic in aceasta zona si sa stimuleze intr-un fel consumul redus de energie.
Creditul verde este binevenit pentru clienti indeosebi in privinta costurilor imediate dar si pe termen mediu si lung. Pe termen scurt, obtii o dobanda redusa comparativ cu a altor credite ipotecare. Pe termen lung, consumul energetic al locuintei iti va aduce economii subtantiale.
Avantaje credit verde:
– obtii pana la 350.000 euro echivalent in lei
– perioada de creditare intre 5 si 30 de ani
– avans de 15%.
Care ar fi economia pe care o faci la dobanda? Comparativ cu un credit de achizitie, un credit ipotecar a carui dobanda anuala efectiv este de 9,73%, creditul verde vine cu o dobanda anuala efectiva de doar 8,63% (IRCC + 3%).
Pentru un credit verde ipotecar de achizitie locuinta de la UniCredit Bank, in valoare de 300.000 de lei, contractat pentru 25 de ani – 300 de rate, DAE-ul va fi de 8,50% , rata lunara este de 2.566,37 lei, iar suma totala de la plata la finele contractului va ajunge la 763.688,62 lei.
Caracteristici credit verde ipotecar UniCredit
Conditii de eligibilitate pentru creditul verde:
– varsta intre 20 si 70 de ani;
– venit lunar net: echivalentul salariului minim pe economie.
Acte necesare:
– buletin
– documente doveditoare ale venitului
– cerere de credit
– documente pentru imobil (raport evaluare, contract vanzare-cumparare, extras Carte Funciara, intaulare, inscriere OCPI, etc
– asigurare imobil si asigurare de viata.
Garantia se constitutie din ipoteca de rang 1 asupra imobilului pe care doresti sa-l achizitionezi, garantie pe conturile deschise la banca, pe veniturile imprumutatilor indiferent de titlu, cesiune in favoarea bancii asupra creantelor provenite din asigurarea imobilului precum si desemenarea bancii ca unic beneficiar al creantelor din asigurarea de viata.
Suma maxima pe care o poti accesa contractand un credit verde este de maxim 350.000 de euro, echivalent in lei. Perioada de creditare poate varia intre 5 si 30 de ani. Avansul minim solicitat este de 15%. Poti prezenta pana la 2 codebitori.
Ce mai trebuie sa stim despre creditul verde?
Cei de la UniCredit Bank ne atrag atentia ca totusi, contractand acest credit avem si unele riscuri carora poate ca va trebui sa le face fata in timp (bineinteles, valabile pentru oricare credit ipotecar): fluctuatia veniutuerilor, variatia IRCC ce poate conduce la dobanzi mari in timp si la rate crescute.
In cazul in care nu veti rambursa la timp, vi se va impune o dobanda penalizatoare, formata dintr-un procent de 3% din dobanda curenta la care se adauga un procent fix de 2 punct eprocentuale.
Sunt acceptati pana la 2 codebutori, pot fi sot-sotie.
Imobilul treubie sa fie construit dupa 2000, si sa se incadreze in clasele A sau B+ de eficienta energetica, in acord cu certificatul de eficienta energetica.
Exista un comision fix si anume e vorba de comisionul de analiza dosar in cuantum de 900 de lei.
Pe langa acest comsion mai intervin si alte costuri: costul notarial, costul raportului de evaluare al imobilului adus in garantie, taxa de inscriere in RNPM, costul asigurarii.