Acasă » Informative » Credite pentru firme mici si mijlocii

Credite pentru firme mici si mijlocii

Last update:

Care sunt posibilitatile de obtinere a unor credite pentru persoanele juridice?

Solutiile de creditare pentru persoanele juridice, in speta pentru firme mici si mijlocii reprezinta o cale de redresare la un moment dat in activitatea acestora.

Ai o firma care se regaseste intr-o dficultate financiara? Poti sa cauti o rezolvare apeland la un credit dedicat persoanelor juridice. Chiar daca aparent finantarea pentru firme in Romania nu este tocmai frecventa, posibilitati sunt, ele trebuiesc identificate intr-un fel sau altul.

Exista mult interes in prezent pentru aceste credite persoane juridice, tinand cont de conjunctura socio-economica actuala. Multe firme si-au suspendat activitatea, multe si-au redus-o, alte au inchis-o pur si simplu, cateva se mentin pe linia de plutire, iar altele mai norocoase continua sa functioneze. Sunt si firme care si-au marit capacitatea de productie si au crescut astfel activitatea.

Ce oferte gasim la instututiile financiare pentru firmele mici si mijlocii?

Cei care au o firma stiu ca sunt situatii in care este nevoie sa apeleze la finantari. Unii nu sunt incantati de aceasta idee. Este bine insa sa ne adaptam situatiilor si sa incercam pe cat posibil sa ne revigoram din punct de vedere financiar.

Exista optiunea sa apelezi la un credit persoane juridice, insa aceasta optiune nu este intotdeauna functionala, plus ca, o firma aflata in dificultate este posibil sa nu se califice pentru pentru un produs financiar.

Utilizand astfel de instrumente financiare poti sa-ti aduci firma pe linia de plutire, platindu-ti restante ori achizitionandu-ti diverse echipamente indispensabile care sa-ti imbunatateasca activitatea si totodata crescandu-i productivitatea.

Apeland la un credit persoane juridice iti poti ajuta afacerea sa prospere, sa evolueze, ori poti sa o mentii pe linia de plutire pana ce situatia economica se redreseaza.

Cele mai dificil de accesat produse pe linia firmelor sunt creditele pentru firme noi. De regula, bancile sunt reticente in a acorda imprumuturi firmelor noi.

Conditiile impuse de banci pentru creditarea firmelor impun in primul rand un interval in care acestea sa fi fost active.

Pe langa asta, firmele noi nu detin nici cine stie ce bunuri cu care sa garanteze imprumutul, ele putand apela doar la credite persoane fizice fara garantii.

Cum accesezi un imprumut firma?

Procesul de accesare nu este complicat, fiind destul de similar celui de accesare a unui credit de nevoi personale pentru persoanele fizice.

Creditul pentru persoane juridice au de regula rate fixe si perioade de rambursare limitate in timp.

Pe de alta parte, aceste produse dedicate afacerilor sunt avatanjoase din punct de vedere al dobanzilor practicate.

Cum pot fi utilizati banii imprumutati?

Multe societati dintre cele care apeleaza la un imprumut sunt la inceput de drum si vor bani pentru capital ori ca sa-ti porneasca afacerea.

Exista produse speifice, credite pentru firme noi putand fi accesate de la banci, in conditiile in care indeplinesti conditiile specifice.

Sunt tot felul de situatii in care o situatie poate apela la un imprumut, de regula insa, produsele specifice oferite de banci vin si cu directionari in privinta utilizarii banilor.

Exista varianta in care unele firme chiar daca au bani in conturi, prefera sa apeleze la unele credite pentru a-si dezvolta afacerea, pentru achizitia unor aparate noi.

Unele firme noi isi pastreaza lichiditatile pentru plata salariilor, a chiriilor la unor facturi urgente.

Cu banii imprumutati, o firma poate sa:

 • achite nevoile salariale
 • sa obtina un flux monetar atunci cand acesta este inexistent ori slab
 • sa aiba rapid acces la o sursa de bani
 • dezvoltare (exista posibilitatea accesarii de fonduri speciale pentru cercetare-dezoltare)
 • achite unele cheltuieli neprevazute.

Indeplinesti conditiile de accesare?

Creditele pentru persoanele juridice pot fi accesate daca indeplinesti conditiile de eligibilitate aferente fiecarui produs in parte.

Fiecare banca are un set de conditii pe care il solicita unei firme la accesare.

Insitutiile financiare se asigura ca firma indeplineste acele conditii, altfel i se refuza creditul.

Printre cele mai frecvente cerinte:

 • firma sa fie inregistrata la Registrul Comertului
 • sa aiba CUI
 • anumita vechime in piata
 • fara restante active
 • flux monetar constant

Fiecare firma are specificul ei si fiecare afacere este speciala. Nevoile si necesitatile afacerilor variaza de regula mult. Daca o administrezi eficient, se vede destul de bine in situatia financiara inregistrata in timp.

Daca ai luat hotararea sa accesezi un credit pentru firma ta, este bine sa ai in vedere si niste solutii de redresare, sa ai un plan bine pus la punct.

Inainte de a aplica pentru un astfel de produs este bine sa analizezi mai multe oferte si in final sa o alegi pe cea mai avantajoasa din punct de vedere al dobanzilor si al perioadei de accesare.

Conteaza foarte mult si ce se intampla la scadenta si dupa aceea. Unele banci ofera posibilitatea de prelungire a perioadei contractuale, astfel incat daca ajungi la scadenta si nu pot rambursa, sa nu ajungi intr-o situatie financiara si mai dificila.

De cine depinde dobanda unui credit pentru firme?

Exista uneori posibilitatea ca anumite produse sa aiba dobanzi variabile, personalizate pentru respectiva afacere.

Aceasta dobanda preferentiala depinde de mai multi factori:

 • vechimea firmei
 • tipul firmei
 • planul de afaceri
 • fluxul de capital
 • nivelul de restante si vechimea lor
 • numarul de contracte aflate in derulare
 • numarul facturilor de incasat si vechimea acestora
  etc.
(Visited 277 times, 1 visits today)
Monica A.https://www.creditmix.ro/formular-contact/
Sunt pasionata de domeniul finantelor. Mare parte din timp mi-l petrec culegand informatii, analizand, cercetand, coreland. Imi place sa cred ca oferind informatie pe intelesul oamenilor, ofer si o sansa la o viata mai buna. Sunt un om caruia ii place sa gandeasca, sa se mentina in forma, cu gandire libera, fara prejudecati. Am un doctorat in simulare numerica si cativa ani de drept (nu toti!). Iubesc cartile, muzica, filmele... Si internetul. De peste sapte ani scriu articole pentru publicatii financiare online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

GDRP | T&C | Privacy | Cookies