Acasă » Informative » Credite pentru firme noi. Solutii firme nou infiintate

Credite pentru firme noi. Solutii firme nou infiintate

Analizezi posibilitatea obtinerii unor credite firme noi infiintate in 2023, chiar fara activitate?

Daca va doriti o finantare benefica pentru afacerea voastra pentru a depasi unele probleme, va anuntam ca e posibil sa o obtineti!

In situatia in care sunteti antreprenor si aveti o firma nou infiintata, noi avem solutia. Acum puteti obtine imprumuturi online cu aprobare intr-un timp scurt si puteti sa va indepliniti obiectivele.

Stim cat de important este sa poti incepe afacerea ta cu instrumentele potrivite si ne dorim sa te ajutam sa-ti indeplinesti acest vis.

Intelegem ca nu toate firmele pot obtine un imprumut imediat. De aceea, oferim o solutie care este usoara si directa, fara un proces lung de solicitare sau verificari de credit. Trebuie doar sa furnizati cateva informatii de baza despre afacerea voastra, precum numele, locatia, scopul, iar apoi creditorul va analiza si va va anunta daca exista probleme care sa va impiedice accesul la un imprumut.

Imprumuturile pentru firme noi infiintate ofera oportunitati in special intreprinderilor mici si mijlocii ca a ta de a incepe o dezvoltare fara a se ingrijora de problemele inerente de lichiditati.

Intelegem foarte bine ce inseamna pentru antreprenori munca grea de ani de zile pentru a pune pe picioare o afacere. Pricepem ca este dificil la inceput sa porneasca pe cont propriu; pentru toate este nevoie de timp si de multa rabdare.

Ontinerea unui imprumut pe firma noua presupune pe langa un domeniu de activitate de interes, de un plan de afaceri bine conturat, si o prestanta buna a administratorului.

Dar, haideti impreuna sa trecem in revista problemele cu care se confrunta firmele nou infiintate din perspectiva antreprenorilor.

Ce trebuie sa faci daca esti la inceput de drum cu afacerea ta?

E momentul sa incepeti propria afacere si sa faceti o schimbare in viata dumneavoastra. Dar de unde sa obtineti finantarea initiala pentru a incepe activitatea? Aceasta este o problema comuna cu care se confrunta multe firme noi infiintate, care nu au inca o istorie de creditare. Insa, nu trebuie sa va faceti griji, exista solutii care pot ajuta la obtinerea finantarii necesare.

La inceput, este important sa mentionam ca majoritatea institutiilor financiare au cerinte stricte pentru aprobarea creditelor. De obicei, aceste cerinte sunt mai relaxate pentru firmele care au deja o istorie de creditare si un venit stabil. Dar asta nu inseamna ca o firma nou infiintata fara activitate nu poate obtine un credit.

In primul rand, este important sa stabiliti o relatie cu o institutie financiara de incredere si sa va indepliniti toate obligatiile de plata la timp. Acest lucru poate ajuta la construirea unei istorii de creditare si poate duce la obtinerea unui credit mai usor in viitor.

In al doilea rand, este important sa aveti un plan de afaceri solid si bine structurat. Acesta trebuie sa contina informatii detaliate despre afacerea dumneavoastra, inclusiv strategia de vanzari, planul de marketing, resursele necesare si sursele de venit.

Un plan bine conceput poate demonstra institutiei financiare ca sunteti serios si ca aveti o strategie bine definita pentru dezvoltarea afacerii.

In plus, este important sa aveti o suma de bani disponibila pentru a investi in afacerea dumneavoastra. Institutiile financiare pot fi mai dispuse sa acorde credite firmelor care investesc si isi asuma riscuri financiare proprii.

Exista credite firme noi infiintate fara activitate?

De multe ori oamenii au idei si incearca sa porneasca o afacere de la 0, insa d.p.d.v. financiar nu au niciun sprijin.

Companiile noi se confrunta de regula cu astfel de probleme financiare la inceput. Din acest motiv este binevenit un sprijin inca de la inceputul operatiunii.

Drept pentru care, solicitarea unor credite bancare poate fi complicata, in deosebi in cazul in care firma e noua si nu are activitate.

Exista teama ca o afacere aflata la inceput, fara activitate substantiala nu va fi finantata. Ei bine, nu in toate cazurile este adevarat. Bancile si celelalte institutii financiare incearca sa puna bazele unui portofoliu de clienti noi, persoane fizice si juridice, chiar daca acestea nu au o expunere vizibila in piata.

Desi este dificil pentru o firma nou sa contracteze un credit din cauza lipsei de activitate, unele imprumuturi bancare sunt oferite si firmelor care au fost infiintate de cel putin 6 luni. Conditia esentiala este sa justifice capacitatea de rambursare a imprumutului.

Cand vine vorba de o afacere noua ce aspira la un credit, solutia ar fi aceea ca antreprenorul sa dovedeasca potentialul acelei afaceri. La o adica se poate garanta cu proprietati ori alte bunuri de valoare creditul pentru firme nou infiintate.

Aceasta ultima solutie ne duce la o alta cerinta din partea antreprenorilor.

Exista credite negarantate, fara garantii pentru firmele noi?

In cazul in care aveti o intreprindere nou infiintata, stim cat de greu e sa convingi o banca sa va imprumute. Intelegem ca nu toate firmele sunt la fel. De aceea unele banci ofera conditii flexibile, astfel incat fiecare antreprenor sa poata apela la unul sau altul din produsele oferite in functie de planul de afacere si de planul de rambursare adaptat nevoilor sale.

In economia actuala poate fi dificil pentru o afacere sa porneasca la drum. Chiar daca aveti un plan de afaceri bine pus la punct, chiar daca aveti o echipa performantam obtinerea unei finantari poate fi o provocare.

Ca sa accesezi un credit firme noi infiintate fara garantii ar trebui ca afacerea ta sa emane ”succes”. Cu alte cuvinte, ar trebui sa ai o idee de afaceri foarte buna, care sa le atraga atentia creditorilor si sa-ti ofere in consecinta finantarea adecvata.

credit firma fara activitate

Altminteri, lipsa experientei este taxata de obicei prin solicitarea unor garantii necesare contracararii riscului.

Exista mai multe elemente care determina obtinerea unei finantari, printre care:

  • marimea intreprinderii si vechimea afacerii
  • daca exista potentialul din partea firmei tale de a obtine un imprumut SBA de la banca
  • valoarea fluxului numerar.

Cati bani pot obtine ca firme aflata la inceput de drum?

Maximul unei finantari ar fi in jurul valorii de 1,5 – 2 milioane de euro. Acest maxim se poate atinge in cazuri deosebit de prielnice care presupun de multe ori exista unei afaceri de succes, prospera in acord cu datele financiare.

Costurile unui credit poate varia destul de mult. Conteaza foarte mult si ce fel de finantare alegi: linie de credit, credit de investitii, factoring rapid, leasing, credite pentru start-up ori firme mici.

Creditele Banca Transilvania pentru firmele mici sunt: IMM Invest PLus, creditele de investitii, factoring rapid, credit pentru start-up, scrisori de garantie, leasing etc.

O linie de credit de la Banca Transilvania, de exemplu poate atinge 1 mil lei accesabil pentru o perioada de 24 de luni. Aceasta in cazul existenti unor garantii materiale. Pentru finantarea fara garantii, maximul la care ai accesul este de 400.000 lei.

Cei de la BT conditioneaza accesarea de unele elemente:

  • sa nu ai interdictie de a emite cecuri bancare
  • nu figurezi cu intarzieri la credite in CRC
  • firma sa nu aiba inregistrari active in Buletinul Procedurilor de Insolventa.

Daca apelezi la BT Mic pentru afaceri mici poti imprumuta pana la 200.000 de lei. Acest credit este disponibil si firmelor nou infiintate cu activitate economica de cel putin 3 luni. Iata ca se poate sa obtina finantare si firmele nou infiintate – ne demonstreaza aceasta oferta BT Mic pentru firmele mici.

Cei de la TBI Bank ofera un credit de maxim 124.000 lei pentur 24 de luni. Optiunile de creditare pentru firme de la TBI Credit sunt mai multe: credit online pentru afaceri IMM, credit fara garantii, de investii, pentru dezvoltatori imobiliari, linie de credit.

Libra Bank ofera credite pentru companii, pana la 1 milion de euro dar si peste 1 milion euro. Banii pot fi utilizati pentru finantarea activitatii curente, pentru capitalul de lucru ori pentru investii in dezvoltarea businessului.

ING ofera pentru afaceri Creditul Util. Acesta este dimensionat intre 15.000 si 500.000 lei, in functie de tipul afacerii. Vestea buna este ca pentru creditul Util ING nu sunt necesare garantii. Este nevoie doar de o ipoteca mobiliara pentru conturile deschise la aceasta ganca si de garantie personala din partea asociatilor majoritari.

Mikrokapital este un IFN care se adreseaza firmelor. Ei pun la dispozitia antreprenorilor sume de bani de pana la 700.000 de lei pentru perioade de pana la 60 de luni.

Cu garantie personala poti accesa de la Mikrokapital sume de pana la 45.000 de lei.

Obtinerea unui credit firme noi infiintate fara activitate este o provocare, insa cu siguranta poate avea succes.

Noi ne-am gandit sa venim in ajutorul acestor firme noi infiintate pentru a le oferi mai usor acces la informatii.

Imprumutul pentru firme nou infiintate ori mai vechi poate fi contractat pe perioade de maxim 24 – 60 de luni.

Tipuri de credite pentru persoanele juridice

Linie de credit pentru persoane juridice

In primul rand ar fi bine sa incepem cu solutii pentru start-up-uri.

Astfel de linii de credite pentru persoane juridice va permit sa obtineti finantarea dorita pentru afacerea voastra. Aveti astfel acces la un imprumut cu rambursare flexibila si o rata a dobanzii convenabila.

In lumea de azi a afacerilor nu este deloc usor sa te strecori. Sa obtii o finantare pentru firme nou infiintate aflate la inceput de drum poate fi o provocare pentru unii, ori un element demoralizator pentru altii.

Sunt banci care ofera conditii flexibile si rate competitive la imprumuturile pentru firme indeosebi la cele pentru startup-uri.

Ce faceri cand sunteti la inceput de drum? Nu vreti sa fiti impovarat de rate ridicate ale dobanzii ori de acorduri complicate. Vrei ceva simplu care sa functioneze pentru nevoile tale.

Din acest moriv o linie de credit negarantat pentru firme poate fi utilizata in scopul dorit. Poti obtine un imprumut de cel mult 25% din capitalul propriu al companiei, cu conditia sa nu depasesti maximul admis de creditor.

Linia de credit pentru persoane juridice este conceputa pentru a acoperi fluxuri largi de numerar, fiind vazuta ca o alternativa la imprumuturile clasice.

O linie de credit poate fi accesata de la banca ori de la IFN. Daca apelati la IFN s-ar putea sa nu vi se ceara garantie pe activele e afacerii, dar si costurile vor fi pe masura.

Factoring

Avantajele unui factoring sunt de netagaduit:

  • banii vin rapid
  • poti plati furnizorii fara probleme
  • ai posibilitatea de a rula acesti bani pentru alte comenzi ori pentru alte achizitii planificate
  • dispui de o mai buna colectare si administrare a datoriilor prin intermediul bancii
  • nu ti se cer garantii reale, cum ar fi cele imobiliare ori auto.

In cazul factoringului trebuie sa stiti ca facturile trebuie sa fie in termen, ele putand acoperi pana la 100% din valoarea facturilor prezentate, daca se achita cu bilet la ordin si pana la 90% daca se plateste cu ordin de plata.

Factoringul se acorda in aproape aceleasi conditii ca si linia de creditare. Bancile vor sa se asigure ca nu iti este luat dreptul de e emite cecuri bancare, ca nu figurezi in CRC si ca nu ai inregistrari active in BPI.

Creditele de investiii

Aceste forme de finantare pot sustine achizitia unor cladiri, echipamente, utilaje, mijloace de transport.

De regula, majoritatea creditelor de investiii vin cu o perioada de gratie care poate varia de la banca la banca.

Ele pot fi folosite nu doar la finantarea unor proiecte de investitii ci si pentru refinantarea unor credite comerciale de la alte banci.

Aprobarea unui credit de investii trebuie justificata prin bilanturile contabile anuale, prin balanta de plati trimestriala, prin certifcat de atestare fiscala si alte documente care sa justifice garantiile admise.

Din punctul de vedere al acordarii creditelor pentru firme nou-infiintate, avem:

Microcredite

Acesta este un tip de finantare care ajuta firmele mici si antreprenorii sa proneasca la drum prin furnizarea de capital ori alte servicii financiare. In acest caz, creditorul nu castiga bani din imprumutul propriu-zis, dar obtine profituri din dobanzile la investiile facute cu fondurile imprumutate.

Microcreditele sunt o optiune populara pentru firmele noi care nu au inca activitatea necesara pentru a obtine un credit bancar traditional. Aceste credite sunt oferite de institutii financiare non-bancare si sunt menite a finanta afaceri mici si noi.

De obicei, sumele sunt mici, iar perioadele de acordare scurte.

Totusi, chiar si pentru microcredite trebuie sa prezentati un plan de afaceri si sa demonostrati ca afacerea voastra are potential, este in crestere.

Pentru persoanele fizice exista de asemenea programe guvernamentale destul de bune, unele chiar lansate de curant.

Credite garantate de stat

In multe tari, exista programe guvernamentale care ofera garantii pentru creditele acordate firmelor nou infiintate. Aceste credite sunt acordate de banci si institutii financiare traditionale, dar sunt garantate de guvernul local sau central.

Aceste credite pot fi mai accesibile decat cele traditionale, deoarece garantia guvernului reduce riscul pentru banci. Cu toate acestea, procesul de aplicare poate fi mai riguros si poate dura mai mult timp decat in cazul altor tipuri de credite.

Creditele pentru tineri garantate de stat, cum ar fi cele din programul Investeste in tine sau imprumutul start family se inscriu in aceasta linie.

Credite de la investitori privati

Daca nu reusiti sa obtineti un credit de la o institutie financiara traditionala sau de la un program guvernamental, puteti lua in considerare obtinerea unui credit de la un investitor privat.

Acestea pot fi persoane fizice sau companii care sunt dispuse sa investeasca in afacerea dvs. in schimbul unei parti din actiunile sau profiturile companiei.

Imprumuturi pentru afaceri mari

Acestea sunt oferite de bani sau IFN-uri, iar firmele in acest caz trebuie sa aiba o reputatie bine definita in piata. Ele pot beneficia de rate convenabile si servicii personalizate. Unii creditori ofera programe speciale de finantare pentru intreprinderi noi, cum ar fi de exemplu rate mai scazute ale dobanzii ori conditii mai laxe de rambursare. Astfel de credite pentru firme mari pot fi garantate cu imobile, ehipamente.

Capital de risc

Capitalistii de risc investesc in companii aflate la inceput de drum in schimbul unor participatii in aceste firme. Ei se asteapta la randamente ridicate ale investiilor in timp, pe masura ce aceste firme se transforma in intreprinderi mature ce pot genera profituri constante an de an.

Conditii de eligibilitate pentru un credit firme noi

Pentru obtinerea unui imprumut firme noi trebuie sa se indeplineasca urmatoarele conditii:

  • solicitantul trebuie sa fie persoana juridica. Trebuie sa fi fost inregistrat in acord cu legislatia, sa aiba toate drepturile si obbligatiile de a dispune de o sursa proprie de finantare.
  • trebuie sa aiba capacitatea de a rambursa creditul la timp si integral. Acest fapt poate fi facut prin furnizarea de garantii ori printr-un istoric de creditare pozitiv.
  • oferirea de informatii corecte despre antreprenor si firma la solicitarea imprumutului. Aici se iau in calcul informatii despre proprietari: adrese legale, date de contact, date financiare etc.
  • antreprenorul sa fie ceatean al UE
  • sa exista adresa de corespondenta
  • lipsa unui trecut privitor la o eventuala procedura de faliment este indicata
  • firma poate fi nou infiintata dar sa aiba un minim de activitate de 3, 6, 12 luni (variaza de la banca la banca cerinta)
  • sa nu exista imprumuturi restante la alte institutii financiare

Avantajul unor credite firme nou infiintate 2023

In cazul in care v-ati planificat extinderea afacerii ori aveti nevoie pentru sustinere la inceput de drum puteti incerca sa faceti rost de bani apeland la un credit bancar ori nebancar.

Beneficiile imprumuturilor pentru firme noi:

  • va permit sa faceti achizitii mari fara sa fiti nevoit sa asteptati sfarsitul anului
  • puteti sa prelungiti perioada de rambursare daca aveti nevoie
  • exista potential pentru a va dezvolta mai rapid compania, permitandu-va sa achizitionati echipamente ori alte elemente care vor imbunatatii eficienta si productivitatea
  • aveti sansa sa va extindeti pe noi piete sau teritorii fara a fi nevoiti sa asteptati
  • va pot rezolva problemele de flux numerar.

Creditele pentru firme noi infiintate pot fi o optiune excelenta in cazul intreprinderilor tinere care au nevoie de capital pentru a porni la drum. In calitate de firma noua aveti multe provocari dar si mai multe oportunitati.

Este posibil sa obtineti un imprumut de la banca ori de la alte institutii de credit, cu conditia sa poti demonstra ca ce construiesti tu este o afacere de succes.

Un ajutor de nadejde pentru firmele noi infiintate raman programele de tip Start Up cu finantare nerambursabila.

Printre acestea se numara: programul de digitalizare a IMM non-IT, schema de ajutor de stat in contextul digitalizarii pentru IMM-uri IT, ajutoarele de minimis pentru IMM, Programele regionare cu sprijin pentru microintreprinderi, granturi IMM pentru tranzitie justa, Micoindrustralizare, Comert-Servicii, fondurile IMM pentru statiunile balneare, imprumuturile pentur afacerile mici de la banci private, fondurile de investitii din PNRR.

(Visited 2.656 times, 1 visits today)
Monica A.https://www.creditmix.ro/formular-contact/
Sunt pasionata de domeniul finantelor. Mare parte din timp mi-l petrec culegand informatii, analizand, cercetand, coreland. Imi place sa cred ca oferind informatie pe intelesul oamenilor, ofer si o sansa la o viata mai buna. Sunt un om caruia ii place sa gandeasca, sa se mentina in forma, cu gandire libera, fara prejudecati. Am un doctorat in simulare numerica si cativa ani de drept (nu toti!). Iubesc cartile, muzica, filmele... Si internetul. De peste sapte ani scriu articole pentru publicatii financiare online.

4 COMENTARII

  1. Bună ziua,
    am o firmă nou înființată și vreau să cumpăr un teren pentru investiții în căsuțe de vacanță.
    Ce sumă pot accesa de la d-voastră?
    Mulțumesc!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

GDRP | T&C | Privacy | Cookies