Acasă » Informative » Este CAR-ul o solutie pentru pensionarii aflati intr-un impas financiar?

Este CAR-ul o solutie pentru pensionarii aflati intr-un impas financiar?

Last update:

CAR-ul poate fi o rezolvare pentru pensionari de a depasi un impas financiar. Iata cateva CARP-uri reprezentantive din piata romaneasca.

CARP = Casa de Ajutor Reciproc pentru Pensionari

Dupa unii specialisti, CAR-ul este considerat a avea costurile cele mai mici, in comparatie cu alte institutii financiare din piata.

Descriere CAR pensionari

Daca ne aduce aminte, pe vremuri, acestia apelau la CEC – luan imprumuturi mici pe care le rambursau din pensiile proprii in decurs de ani.

Din fericire, pe teritoriul Romaniei exista foarte multe CAR-uri, asa incat aceste institutii sunt la indeamna oricui este interesat, cu conditia sa respecte conditiile impuse.

CAR-ul functionarea dupa legea 93 (cunoscuta si ca legea IFN-urilor), avand in vedere ca aceste institutii au mai nou statut de IFN (puteti lesne observa asta in denumirile Caselor de Ajutor Reciproc).

In realitate aceste societati functioneaza ca un fel de asociatii, iar deosebirea fata de vechile CAR-uri este aceea ca nu mai trebuie sa pui deoparte bani pentru a te putea imprumuta.

Avantajele creditelor C.A.R.P

Creditele de la C.A.R. pentru pensionari sunt o initiativa importanta ce se ofera acestor persoane pentru accesul la resurse financiare necesare in varii scopuri.

Ele pot fi un instrument util pentru cei au de facut fata unor cheltuieli neasteptate, ori au in vedere niste proiecte personale.

Optarea pentru un credit la C.A.R.P. poate veni cu unele beneficii, printre care amintim aici:

  • rate de dobanda atractice. C.A.R.P ofera rate de dobanda competitite, adaptate la nevoile si posibilitatile financiare ale pensionarilor
  • flexibilitate in rambursare. Pensionarii pot beneficia de un sistem de rambursare flexibil, ceea ce inseamna ca pot alege variantele care li se potrivesc cel mai bine.
  • suma de finantare personalizata. Pot sa solicite o suma in acord cu nevoile specifice ale fiecaruia, indiferent ca vorbim de o suma d ebani pentur renovare, pentur calatorii ori alte planuri importante.

Caracteristicile noilor CAR-uri ce functioneaza cu statut de IFN

Astazi, cine vrea sa se imprumute la CAR o poate si daca a economisit si daca nu.

Cu alte cuvinte, poti sa iei un imprumut si daca n-ai contribuit la fondul CAR-ului.

Desi exista si institutii la care se poate apela pentru un imprumut car fara giranti, totusi, majoritatea acestor societati pretind garanti la accesare.

Acestor giranti le este verificat eligibilitate ca la orice imprumutat.

Tu, ca nou client, vei plati o taxa de membru al CAR-ului.

Depunerile clientilor poarta numele de fonduri sociale, nu depozite.

CAR-urile nu au voie sa atraga depozite.

In cazul in care, un membru doreste sa-si inchida colaborarea cu CAR-ul poate sa o faca si isi va primi inapoi toate fondurile depuse, fara sa fie taxate. Acest lucru este posibil doar in cazul acea persoana nu are un imprumut in derulare.

Daca devii membru al unei astfel de asociatii, te poti imprumuta in baza veniturile pe care le incasezi, fie ele salariale ori din pensii.

In Romania sunt CAR-uri cu zeci de mii si chiar sute de mii de membri.

Tinand cont ca multe banci acorda greu credite pensionarilor, acestia nu prea au alta alternativa decat sa apeleze la CAR ori la Casa de Amanet.

Indiferent de cat de mica e suma, bancile sunt destul de reticente in privinta persoanelor varstnice.

imprumut car pensionari

Solutii exista insa la Casele de Ajutor Reciproc, unde nu doar ca pensionarii sunt acceptati, dar si dobanzile sunt destul de mici.

Exemple de CAR pensionari

  • Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor OMENIA – o institutie care acorda imprumuturi in mod transparent, fleibil si simplu. Pentru a obtine suma dorita de bani, trebuie sa devii membru al acestui CAR. Pentru a solicita un imprumut CAR pensionari, ai nevoie de carnetul de membru cu darile la zi, buletin si talon de pensie recent. Sumele acordate variaza intre 50 si 5.000 ori chiar mai mari daca ai venituri mai consistente. CARP Omenia (Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor – CARP) are o oferta in derulare pentru cazuri sociale pentru care au dobanda de 1 – 2 % pe an
  • CAR Moldova IFN. Si aceste CAR are oferte pentru pensionari. Astfel, pentru a contracta un credit pentru pensionari, ai nevoie de buletin, cupon de pensie si decizie de pensionare in original, factura utilitati. In cazul in care prezinti giranti, acestora li se va solicita adeverinta de venit si extras REVISAL (echivalentul cartii de munca). CAR Pensionari de la CAR Moldova pune la dispozitie varstnicilor sume cuprinse intre 1500 si 10.000 de lei. Pentru 1000 de lei ai nevoie de 1 girant, pentru 3000 2 giranti, iar pentru 10.000 de lei vei avea nevoie de 3 giranti.
  • Casa de Ajutor Reciproc a pensionarilor Suceava – este o institutie care are conditii transparente de imprumut. Iata ce regasim pe platforma lor online. Pentru un car pensionari, aceste persoane trebuie sa plateasca o taxa de inscriere de 30 de lei, sa aiba o contributie minima lunara de 4 lei si o cotizatie de minim 100 lei. Ca sa te inscri ai nevoie de carte de identitate si cupon de pensie. Pot accesa toti pensionarii, indiferent de sistemul de asigurari sociale pentru care au contribuit. Imprumutul acestui CAR poate urca pana la maxim 35.000 de lei. Pana la 15.000 de lei, imprumutul se acorda in maxim 24 de rate consecutive, in acord cu veniturile din pensii ori de alta natura. Pentru sume mai mari de 15.000 de lei, rambursarea se face in maxim 30 de rate. Dobanda variaza in functie de numarul de cotizatii si de suma maxima depusa.
  • CARP Umanitatea – o institutie cu numele complet Asociatia Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor “Umanitatea” Bucuresti. Desi in denumire apare ca fiind in Bucuresti, acest CAR ne informeaza ca primeste membri din toate localitatile Romaniei. CARP Umanitatea Bucuresti acorda credite pana in 2.500 de lei cu dobanda de 6% si, de la 2501 la 5.000 de lei cu dobanda de 8% pe an, intre 5001 si 10.000 de lei cu dobanda de 9% pe an, si respectiv intre 10.001 si 20.000 cu dobanda de 10% pe an. Pana in 10.000 perioada de creditare este de maxim 12 lni, iar intre 10.001 si 20.000 de lei, perioada de rambursare este intre 18 si 24 de luni. Actele necesare solicitate de CARP Umanitatea pentru acordarea unui imprumut: angajament de plata girant, angajament de plata imprumut, adeverinta de venit care se regaseste pe platforma lor online si poate fi printata direct si ulterior completata. Exista si sume acordate pentru deces in functie de vechimea cotizarii.
(Visited 1.071 times, 1 visits today)
Monica A.https://www.creditmix.ro/formular-contact/
Sunt pasionata de domeniul finantelor. Mare parte din timp mi-l petrec culegand informatii, analizand, cercetand, coreland. Imi place sa cred ca oferind informatie pe intelesul oamenilor, ofer si o sansa la o viata mai buna. Sunt un om caruia ii place sa gandeasca, sa se mentina in forma, cu gandire libera, fara prejudecati. Am un doctorat in simulare numerica si cativa ani de drept (nu toti!). Iubesc cartile, muzica, filmele... Si internetul. De peste sapte ani scriu articole pentru publicatii financiare online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

GDRP | T&C | Privacy | Cookies