Acasă » Informative » Esti in cautarea unui credit ipotecar fara avans?

Esti in cautarea unui credit ipotecar fara avans?

Last update:

Ti-e greu sa economisesti dar vrei sa cumperi o casa in rate fara avans? Sunt societati financiare care ofera o astfel de facilitate.

Beneficiile pe care un credit ipotecar fara avans ti le poate oferi s-ar putea dovedi mai costisitoare decat daca ai contracta un imprumut pentru care sa platesti avansul.

Pe de-o parte, neplatind avansul costurile aferente vor fi mai ridicate.

Pe de alta parte, imprumutul trebuie garantat, iar in acest caz apar riscuri. Spre exemplu, daca vei garanta cu un alt imobil, exista sanse in caz de neplata, sa pierzi acel bun in favoarea bancii.

Pentru acele persoane care nu dispun de economiile necesare pentru a achita un avans, exista aceasta solutie.

Achizitia unei case in rate fara avans se poate face de la banci, de la IFN-uri ori direct de la dezvoltatorii imobiliari.

Bine, ordinea de la care ar fi bine sa incepi ar fi dezvoltatori, banci si apoi IFN-uri.

Cum poti sa iei o casa in rate fara avans?

Daca alegi varianta dezvoltatorilor imobiliari lucrurile sunt simple.

Aceste societati ofera sisteme de finantare directe cu dobanda avantajos, insa pe perioade mai scurte decat cele aferente creditelor ipotecare de la banci.

case in rate faras avans

De regula, achizitia unei casa in rate fara avans de la dezvoltator nu implica nicio institutie financiara, fie ea bancara ori nebancara.

Avantajele achizitiei unei case in rate fara avans:

  • poti sa iti cumperi locuinta fara sa mai astepti sa economisti suma de bani necesara avansului
  • obtii un pachet flexibil de finantare
  • pe dezvoltatori nu-i intereseaza daca ai istoric negativ la banci
  • raspunsul acestora este unul deosebit de rapid
  • nu te lovesti de birocratia impusa de institutiile financiare si de documentatia stufoasa
  • ti se ofera creditul fara verificare in Biroul de Credit

Ce spune legislatia actuala referitor la avansul creditelor ipotecare?

Majoritatea bancilor din Romania ofera credite ipotecare. Si, tot majoritatea le acorda cu avans.

Vezi si   Esti pe lista neagra a Biroului de Credit?

Noi reglementari BNR ce intra in vigoare la 1 ianuarie 2022

Recent, BNR-ul a inasprit chiar conditile de creditare pentru credite ipotecare, crescand avansul pentru o serie de produse de acest gen.
Noul regulament al BNR a fost publicat in 20 octombrie 2021 si va intra in vigoare de la 1 ianuarie 2022.

Acest regulament BNR face referire la locuintele cumparate drept imobile care nu sunt destinate spatiului locativ propriu. Acestia vor urma sa plateasca un avans cu 10% mai mare fata de cel din prezent.

Cu alte cuvinte, valoarea unui credit imobiliar nu mai poate depasi 75% din valoarea garantiei pentru creditele in lei, spre deosebire de pragul actual de 85%.

Avansul va urca la minim 25% pentru creditele de investitii imobiliare acordate in lei si respectiv 35% pentru cele in euro, iar pentru alte valute acesta va ajunge la 50%.

Aceste schimbari vin la pachet cu cresterea valorilor de dobanda cheie. Stim ca specialistii de la BNR doresc sa contrabalanseze astfel inflatia.

Un lucru in plus care se stimuleaza prin acest regulament este si faptul ca gradul de indatorare va fi stabilit de banci dupa norme proprii, luand in considerare si riscul valutar si riscul ratei dobanzii dar si pe cel al diminuarii veniturilor pentru perioada creditului.

Iata si o noutate absoluta pentru aceasta initiativa BNR. Gradul de indatorare se modifica de la 1 ianuarie 2022. Acest fapt este bine de subliniat pentru ca restrictia aceasta a fost primita destul de retinut de institutiile financiare la vremea ei.

Asadar, proprunerile BNR sunt acestea:

imprumutatorii pot depasi nivelul maxim al gradului de indatorare in cazul:

a) creditelor de consum acordate in fiecare trimestru in limita a maximum 15% din media aritmetica a volumelor trimestriale ale creditelor de consum acordate de imprumutator in fiecare din ultimele patru trimestre anterioare;

b) creditele pentru investitii imobiliare acordate in fiecare trimestru, in limita a maxim 15% din media aritmetica a volumelor trimestriale ale creditelor pentru investitii imobiliare acordate de imprumutator in fiecare din ultimele patru trimeste anterioare (modificare in baza de calcul pentru plafonul de 15%).”

Oferte de credite ipotecare fara avans

Noi am mai discutat de-a lungul timpului despre creditele imobiliare pe care romanii le pot accesa.

Vezi si   Si tu vrei un imprumut de bani urgent?

Mai toate bancile ce activeaza in Romania, institutii de sine statatoare ori sucursale ale unor banci straine, au in portofoliu mai multe tipuri de credite ipotecare.

Credit ipotecar fara avans Patria Bank?

Printre putinile banci pe care noi le-am identificat ca acordand credite ipotecare fara avans se numara Patria Bank.

Patria Bank acorda credite pentru locuinta si fara avans.

Mai exiact este vorba de credite ipotecare fara avans in lei.

Asta inseamna ca cei care vor sa acceseze un credit ipotecar fara avans, pot sa prezinte o garantie, un alt imobil care sa compenseze lipsa avansului.

Imobilul trebuie sa fie proprietate persoanala ori care sa apartina familiei restranse.

Noul credit Patria Acasa fara avans este la dispozitia tutoror acela care vor sa cumpere o casa, un apartament si care pot aduce drept garantie o alta proprietate a lor ori a unor rude apropiate.

Acest credit ipotecar fara avans este acordat de Patria Bank in orasele mari din Romania: ucurești, Cluj, Timisoara, Iasi, Constanta, Craiova, Brasov, Galati, Ploiesti, Oradea, Braila, Arad, Pitesti, Sibiu, Bacau, Targu Mures, Baia Mare, Buzau, Botosani, Satu Mare, Alba Iulia, Sighisoara, Slatina, Ramnicu Valcea.

Credit ipotecar fara avans ING?

Da! Se poate! ING ofera creditul cu ipoteca cu 0% avans ca sa poti sa te bucuri de oportunitati imobiliare. Poti sa imprumuturi sume de pana la 900.000 de lei, bani ce-o poti folosi pentru renovari, achizitii imobiliare, constructii.

Aceasta banca la randul ei ofera mai multe tipuri de produse ipotecare: creditul ipotecar ING are un avans de 15%, pentru Noua Casa avansul variaza intre 5% si 15% depinde de suma pe care o accesezi, dar mai aveti la dispozitie si creditul ipotecar pentru investitii imobiliare cu avans 0.

Vezi si   Credite bancare fara dobanda pentru tineri, garantate de stat

Ce alte oferte de creditare ipotecare gasim in piata?

Desi interesul pentru acest subiect este mare, bancile nu se inghesuie sa ofere credite ipotecare fara avans.

Fie ca este un credit in lei sau in euro, solutiile bancare presupun existenta unui avans.

Credit ipotecar fara avans BCR?

Un astfel de produs va fi dificil de obtinut, avans in vedere ca aceasta banca solicita un avans minim de 5% pentru acordare unui credit noua Casa, 15% pentru creditul Casa Mea Natura si tot un avans de 15% pentru Casa Mea BCR.
Prin urmare, asteptam pentru viitor un credit ipotecar fara avans BCR.

Credit ipotecar fara avans Banca Transilvania?

Banca Transilvania solicita pentru acordarea unui credit imobiliar-ipotecar un avans de minim15% daca imprumutul este in lei si respectiv un avans de 35% daca creditul este in euro.
Creditele imobiliare de la Banca Transilvania iti ofera mai multe posibilitati de actiune. Astfel exista creditul imobiliar ipotecar, Noua Casa precum si creditul pentru proiecte rezidentiale.

Credit ipotecar fara avans BRD?

Cei de la BRD ne informeaza ca pentru programul Noua Casa avansul practicate este intre 5% si 15%, depinde de suma de bani imprumutata.

Pentru creditul de locuinta Habitat de la BRD aceasta banca ne spune ca putem sa platim avansul folosind contul de garantii pentru avansul precontractual. Astfel tu iti recuperi avansul atunci cand ai nevoie, daca doresti. Pentru creditul Habitat BRD avansul este de 15%. Pentru creditul Casa Mea BRD, avansul minim este de 15%.

(Visited 1.510 times, 6 visits today)
Monica A.https://www.creditmix.ro/formular-contact/
Sunt pasionata de domeniul finantelor. Mare parte din timp mi-l petrec culegand informatii, analizand, cercetand, coreland. Imi place sa cred ca oferind informatie pe intelesul oamenilor, ofer si o sansa la o viata mai buna. Sunt un om caruia ii place sa gandeasca, sa se mentina in forma, cu gandire libera, fara prejudecati. Am un doctorat in simulare numerica si cativa ani de drept (nu toti!). Iubesc cartile, muzica, filmele... Si internetul. De peste sapte ani scriu articole pentru publicatii financiare online.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

GDRP | T&C | Privacy | Cookies