Indrumar util persoanelor aflate in cautare de credite facile

Last update: iunie 2, 2020

Imprumuturi de bani pentru persoane aflate in dificultati financiare: someri, pensionari, persoane cu venituri mici etc.

Persoanele cu venituri mici ori fara venituri permanente se descurca greu in aceasta perioada ☁.

Nu e deloc greu sa ne imaginam cum ar putea cineva sa supravietuiasca unei astfel de perioade, fara loc de munca care sa-i aduca un venit cert. Practic, daca n-ai niste rezerve de bani puse de-o parte, este imposibil sa te descurci.

Sunt multe domenii care sunt blocate, sunt multe persoane ramase fara loc de munca, altele carora li s-au diminuat substantial veniturile.

O alta caracteristica a vremurilor este somajul tehnic, solutie abordata de multe firme.

In atare situatii, oamenii sunt disperati sa faca rost de bani pentru acoperirea nevoilor zilnice pentru ei si pentru familie.

Daca ai avut nenorocul sa apartii unui domeniu de activitate afectat in aceasta perioada, lucrurile sunt dificile.

Aflat intr-o situatie materiala dificila, poate te-ai gandit sa apelezi la un imprumut, sperand astfel sa depasesti acest declin si sa-ti revii in curand. Din pacate nu sunt multe institutii financiare care sa ofere bani imprumut persoanelor fara venituri ori cu venituri reduse.

Cu o asemenea situatie financiara, bancile cu siguranta nu vor fi incantate sa te imprumute. Nici IFN-urile nu sunt prea darnice cu cei pasibili a nu-si rambursa creditul.

Daca ai insa venituri echivalente salariului minim pe economie, poti obtine sume destul de bune de la banci. Astazi nu mai este o problema nivelul venitului minim, pentru ca acesta a urcat semnificativ in ultimii ani.

Noi am facut si o analiza asupra a cat poti imprumuta de la banca cu salariu minim pe economie, astfel ca puteti usor afla care este nivelul finantarii pe care o poti obtine in prezent.

Insa, pentru cei cu venituri inconstante, ori cu venituri mici, exista optiunea Institutiilor Financiare Nebancare.

Diferenta dintre cele doua tipuri de institutii se limiteaza la faptul ca IFN-ul nu tine depozite de la populatie. Altfel, ambele institutii sunt autorizate de BNR si monitorizate de banca nationala.

In portofoliul IFN-urilor se regasesc atat credite rapide acordate pe termen scurt, cat si produse de nevoi personale cu dobanzi reduse, comparative cu cele practicate de banci (usor mai ridicate pe alocuri, in acord cu riscurile asumate de aceste institutii).

Vezi si   Cel mai avantajos credit de nevoi personale de la banca

Avantajul imprumutului de la IFN este dat de nivelul mai redus de eligibilitate.

Dintre IFN-uri, dupa stirea noastra, cei de la Provident accepta unul dintre cele mai reduse venituri (300 lei lunar).

Aceasta situatie este una dintre cele fericite, insa, sa nu uitam ca multi romani nu mai au nici acest venit minim indicat in exemplul amintit de noi.

Pe de alta parte, exista si persoane care si-au pierdut locul de munca, astfel incat, chiar daca intre timp si-au gasit un loc de munca, vechimea minima de la locul actual de munca nu mai corespunde cerintelor bancilor. Plus de asta, unele banci solicita si sa nu ai intreruperi in munca mai mari de 30 de zile in ultimul an. Pe aceasta idee vedem tot mai des persoane aflate in cautare de credite fara vechime in munca fixa.

Fericitii care au inca salariul asigurat si pentru luna viitoare pot sa obtina un credit daca indeplinesc si celelalte criterii de eligibilitate pretinse de institutiile financiare.

Care sunt limitele de venituri acceptate de institutiile financiare?

Daca te aflii in situatia disperata de a cauta un imprumut urgent de bani, ar trebui sa stii care sunt cerintele practicate de institutia careia i te adresezi.

Insa, trebuie sa stii ca nu doar veniturile sunt importante pentru definirea eligibilitatii, ci si gradul de indatorare. Daca suma dorita de tine este una mai mare, s-ar putea sa te lovesti de problema gradului de indatorare.

Unele societati dau posibilitatea clientilor, pentru intregirea veniturilor sa aduca un co-debitor. In unele cazuri sunt acceptate pana la trei astfel de persoane, caz in care, fiecare dintre ele trebuie sa indeplineasca conditiile de eligibilitate cerute si imprumutatului.

Daca ai incercat la banci si nu ai avut succes, poti lua in calcul si varianta firmelor nebancare. Chiar daca acestea practica costuri mai ridicate, cerintele sunt minime, iar accesarea mult mai usoara si mai rapida.

Trebuie sa fii insa constient ca odata contractat imprumutul, trebuie sa-l si rambursezi, asadar ar fi bine sa iti cunosti macar in mare evolutia financiara, cel putin pe perioada derularii contractului de credit.

Nu miza pe formele de reclama ale creditelor rapide (de genul ‘imprumut doar cu buletinul’, ‘credit fara acte’, ‘bani pe loc’ si asa mai departe. Unele dintre aceste formulari sunt menite sa atraga atentia asupra unei facilitati pe identificate in oferta unei institutii financiare. Oricum, trebuie sa analizati cu atentie oferta aleasa si sa va informati inainte de semnarea contractului.

Vezi si   Vrei sa castigi 1000 de lei lunar? Recomanda creditele de la Patria Bank!

Cele mai greu de indeplinit conditii de eligibilitate se refera la grad de indatorare, la venituri minime si la vechime.

Din perspectiva celor care aspira la contractarea unui imprumut facil, cele mai frecvente cereri se refera la facilitati privitoare la istoricul de creditare (multi dintre ei fiind raportati catre Biroul de Credit pentru restante din trecut).

Cei ce se califica pentru un imprumut inseamna ca au trecut cu brio de toate aceste conditii eliminatorii.

Insa, nu este indeajuns sa indeplinesti conditiile de eligibilitate stabilite de institutiile financiare, pentru ca dupa ce ai fost acceptat la creditare se pune in discutie si aspectul gradului de indatorare. Daca n-ai venituri suficiente raportate la veniturile tale actuale, nu poti obtine suma dorita de bani.

Aspecte importante pe care trebuie sa le ai in vedere la accesarea unui credit:

  1. Inspecteaza in primul rand eligibilitatea si vezi catre care institutii te poti indrepta in functie de rezultatul obtinut.
  2. Ia in calcul mai multe oferte si analizeaza din mai multe puncte de vedere: costuri, sume disponibile, perioade maxime de imprumut, disponibilitate, flexibilitate, transprenta, comisioane, penalizari, posibilitati de reesalonare etc.
  3. Analizeaza-ti situatia financiara actuala si limiteaza pe cat posibil suma pe care doresti sa o imprumuti. Nu scapa din vedere si un aspect important, anume acela ca peste un timp s-ar putea sa nu mai dispui de aceleasi venituri ca in prezent. In aceste situatii se iau in calcul si cele mai proaste scenarii, pentru a putea face fata provocarilor de orice fel.
  4. Vezi daca nu poti sa-ti rezolvi problemele si fara sa apelezi la un imprumut. Gandeste-te ca un credit poate sa-ti ingreuneze si mai tare situatia financiara actuala dificila in care te gasesti.
  5. Tine cont si de sfaturile specialistilor si nu uita sa ai in vedere si previziunile economice pe termen mediu si lung a situatiei economice de ansamblu.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies