Acasă » Informative » Solutii urgente de iesire dintr-un impas financiar

Solutii urgente de iesire dintr-un impas financiar

Last update:

Cum faci fata unei situatii financiare dificile? Cum poti face rost urgent de o suma de bani, lesne, fara bataie de cap? Iata optiunile!

Cand fortuna nu ne surade si inevitabilul ne da tarcoale, moira ne ofera tot felul de neplaceri, dintre care cele financiare direct ori indirecte sunt de departe printre cele mai neplacute.

Ai nevoie de bani urgent! Cu siguranta un imprumut rapid te poate ajuta neindoilnic!

Suntem pusi de multe ori in varii situatii, in care totul se reduce la banci. Pe de-o parte sunt situatiile in care avem nevoie urgent de bani pentru niste plati directe: sa platim o amenda, sa ne reparam masina, sa inlocuim centrala termica etc. Pe de alta parte, sunt situatii in care apar altfel de probleme, cum sunt cele de sanatate, pe care pentru a le rezolva avem nevoie iminenta de bani.

Banul, ochiul dracului, ne scoate de multe ori din belele, insa, tot el ne poate adanci cat ai clipi.

Se intampla ca, chiar atunci cand ai nevoie mai mare de bani sa ti se diminueze veniturile, sa fii concediat, sa apara niste cheltuieli neprevazute etc.

Degeaba clamezi tu un ‘vreau bani urgent’, cand cei apropiati nu au de unde, ori pur si simplu nu vor. Daca n-ai economisit, nu ai prea multe variante.

Solutia care iti ramane este sa apelezi la un credit rapid, daca nevoia este si ea urgenta si nu sufera amanare.

Poti apela la un imprumut rapid pentru depasirea unui impas financiar?

Termenul de imprumut rapid este unul utilizat indeosebi de catre Instittiile Financiare Nebancare, dar in ultima vreme si bancile il pot folosi, avand in vedere ca si-au scurtat mult timpii de acordare pentru produsele din portofoliu.

Pentru ca sunt multe persoane interesate de aceste credite rapide, ne-am decis sa va oferim cateva amanunte folositoare pentru aceia dintre voi care ar putea sa se regaseasca intr-o situatie urgenta in care sa doreasca sa faca rost de bani.

Ideea de imprumut rapid nu este una pur romaneasca ea este preluata din occident din celebrele urgent loans.

La noi aceste “urgent loans” au fost preluate in prima faza ca imprumuturi pana la salariu ori pana la pensie.

Caracteristicile lor sunt doua: sume mici oferite si perioade scurte de timp de maxim o lune de zile – adica perioada de la un salariu la altul.

Celebrul credit pana la salariu a intrat pe piata romaneasca prin cei de la Viva Credit, firma care avea la acel moment si drept de autor pe acest concept. Intre timp cei de la Viva Credit si-au transformat creditul pana la salariu intr-o linie de creditare pe termen lung de 5 ani.

Mai sunt IFN-uri in piata care acorda credite pe maxim 30 de zile (Extra Simplu, Telecredit), insa, multe dintre cele care avea in portofoliu astfel de produse si-au modificat imprumuturile in sensul prelungirii perioadei de creditare, de la cateva luni la cativa ani.

Si totusi, conceptul de imprumut rapid s-a pastrat in piata intr-un sens mult mai stric, si anume cel al accesarii.

Care sunt societatile care acorda cele mai rapide imprumuturi?

Sunt societati nebancare care au ajuns la adevarate performante in privinta timpilor de acordare, unele promitand accesul la sumele de bani imprumutate si in doua ore de la completarea formularului online.

De astfel de credite rapide sunt atrasi in general cei cu venituri mici, restantierii inscrisi in Biroul de Credit – cei care nu se califica pentru creditele bancare.

Bancile, pe de alta parte, dupa ce si-au inasprit considerabil conditiile dupa criza economica din 2008, azi incearca sa vina mai apropae de cetatean sa-ti flexibilizeze produsele, sa le faca mai usor de accesat.

In mare parte au si reusit. Un pas urias in aceasta directie a fost facut cand s-a renuntat la adeverinta de venit, trecandu-se la investigarea surselor de venit prin ANAF.

De curand bancile au inceput, firav e adevarat, dar au inceput, sa acorde credite online. Deci, lucrurile se misca si in partea bancara destul de bine.

Pe segmentul de credite urgente online, IFN-urile raman inca in pole position din aproape toate punctele de vedere, mai putin cele ale costurilor.

In ultimii ani si BNR-ul este mult mai atent la institutiile financiare, monitorizarea acestora fiind mult mai stricta, in opinia noastra.

De teama reintoarcerii crizei economice, au fost luate o serie de masuri asiguratorii, menite impiedice ajungerea intr-o situatie similara celei din 2008.

Pe fondul restricitiilor impuse bancilor dupa criza mai sus amintita, s-a dezvoltat destul de mult sectorul nebancar.

Aceste societati ofera credite mult mai usor de accesat, in conditii de eligibilitate precare, atragand multi clienti.

IFN-urile acorda credite mai rapide decat bancile?

Oamenii sunt atrasi de modul simplu de accesare a unei sume de bani si de rapiditatea cu care ii obtin.

IFN-urile sunt societati care functioneaza legal, acreditate sa functioneze de catre BNR, inscrise in registrul general al societatilor de acest tip.

Cei care au efectuat studii de piata in numele societatilor nebancare, cu siguranta au constatat apetitul crescut al romanilor pentru imprumuturile mici pe termen scurt, acordate in conditii lejere, online, fara deplasari.

Noi am remarcat in timp o foarte mare putere de adaptabilitate din partea IFN-urilor. aceste societati au evoluat din mers uneori, modificandu-si produsele in functie de cerintele pietii.

Azi avem acces foarte usor la un credit rapid online, asadar, orice cetatean care se gaseste intr-un impas financiar, poate apela la o astfel de solutie pe termen scurt.

Lipsa de timp a oamenilor a fost din plin folosita de IFN-uri care au venit cu metode din ce in ce mai simple de a accesa un imprumut.

Oamenii prefera accesarea online ori prin telefon, in locul unei deplasari la sediul unei societati.

(Visited 692 times, 1 visits today)
Monica A.https://www.creditmix.ro/formular-contact/
Sunt pasionata de domeniul finantelor. Mare parte din timp mi-l petrec culegand informatii, analizand, cercetand, coreland. Imi place sa cred ca oferind informatie pe intelesul oamenilor, ofer si o sansa la o viata mai buna. Sunt un om caruia ii place sa gandeasca, sa se mentina in forma, cu gandire libera, fara prejudecati. Am un doctorat in simulare numerica si cativa ani de drept (nu toti!). Iubesc cartile, muzica, filmele... Si internetul. De peste sapte ani scriu articole pentru publicatii financiare online.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

GDRP | T&C | Privacy | Cookies