Acasă » Oferte nebancare » Credite pentru nevoi urgente, accesibile

Credite pentru nevoi urgente, accesibile

Last update:

Pentru facilitatile de accesare, IFN-urile atrag multi clienti dornici sa se imprumute in conditii lejere, fara multe documente.

Fiind in cele mai multe cazuri niste credite cu aprobare sigura imediata, aceste produse nebancare sunt cautate de cei cu probleme urgente care vor sa acceseze online, fara deplasari.

Un astfel de imprumut online poate fi solutia oprtuna pentru multi clienti aflati in situatii financiare dificile.

Fie vorba intre noi, multi clienti sunt atrasi de lejeritatea accesarii acestor produse, chiar daca unii dintre ei ar fi eligibili si pentru creditele de la banci.

Si apoi, e de inteles! Poti accesa online de acasa, comod, discret, fara timp pierdut. Nu te intreaba nimeni ce vei face cu banii, nu-ti cere nimeni adeverinte de venit, nu te pune nimeni sa-ti iei angajamente irealizabile.

Singura ta treaba ar fi sa alege dintre ofertele de credite nebancare urgente online pe cea mai avantjoasa tie.

Daca esti in postura de a alege, ar trebui sa incepi intai sa-ti analizezi eligibilitatea, sa vezi care ar fi produsele financiare pentru care ai bonitate suficienta. Cand ai mai multe optiuni, abia atunci poti sa o alegi pe cea mai avantajoasa.

Trebuie sa pleci din start cu ideea ca pentru unele credite nu esti eligibil.

Chiar si IFN-urile care acorda microcredite solicita niveluri diferite de eligibilitate pentru clientii lor. Unele ii accepta pe cei cu istoric negativ in Biroul de Credite, altele ii accepta pe care care nu mai au dactorii curente, iar altele nu ii accepta defel pe cei raportati la BC. Mai sunt si unele IFN-uri care nu consulta raprtul Biroului de Credite.

Ai nevoie de bani? Un credit urgent poate fi solutia!

Sunt persoane care se multumesc si cu un credit urgent de 1000 euro ori chiar mai mic de atat. Cei cu eligibilitate scazuta nu vor sa imprumute sume mari de obicei.

Sunt multe cazuri disperate, cand oamenii vor sa obtine o suma oarecare de bani de urgenta. Unele situatii sunt cu adevarat dificile, mai ales cand vorbim de probleme de viata si de moarte. Sunt persoane care cauta sa se imprumute pentru a-si rezolva o problema medicala, a lor ori a cuiva drag din familie. Altele vor bani pentru o inmormantare. Unii vor sa achite o factura restanta care nu-i da pace. Sunt persoane aflate in concediu de maternitate care vor sa se imprumute pentru a depasi o perioada cu ventiuri mai mici. Altii sunt pensionari pe caz de boala care cauta solutii pentru a-si cumpara un medicament scump, imprumutandu-se pana la urmatoarea pensie. Cazurile sunt numeroase si problemele variate.

Este chiar dificil sa dai sfaturi unor persoane aflate in astfel de situatii. De multe ori impumutul nu este deloc o solutie. Si nu pentru ca o suma de bani n-ar face minuni la timpul ei, ci pentru ca aceste persoane numai de o indatorare in plus nu mai au nevoie. In fine, pana la urma, tu poti sa oferi informatia si ei sa aleaga. Nu poti sa alegi pentru altii.

In final, este important ca aceste persoane sa aleaga oferta cea mai avantajoasa pentru ele. Si aici putem noi interveni sa le aratam cum sa o aleaga si de ce.

De multe ori astfel de probleme incep in sens invers. Sau cel putin asa ar trebui sa fie. Nu te duci si te imprumuti si apoi aflii tu daca esti eligibil sau nu, aflii si ce costuri sunt. Nu astepti sa intarzii cu plata ratei pentru a afla care sunt consecintele nerambursarii la timp.

Este important sa cunosti informatiile legate de creditul in sine inainte de a semna un contract. Afla intai daca esti elibil, ca sa stii ce oferte ce ti se potrivesc. Vezi care este oferta cea mai avantajoasa. Vezi care sunt costurile, care sunt consecintele nerambursarii, care sunt penalizarile, care sunt posibilitatile de reesalonare in caz de neplata, care sunt alternativele de refinantare etc. Este foarte important sa cunosti aceste date inainte de a te imprumuta.

Fiind niste solutii extrem de facile pentru multi romani, creditele nebancare urgente acordate online sunt tot mai cautate.

Conditiile permisive de accesare, actele putine, rapiditatea de primire a banilor, fac din aceste produse o atractie pentru tot mai multi clienti.

Concurenta este mare in piata, indeosebi pe timpii de acordare. In acest carusel intrand si bancile care au inceput sa-si scurteze drastic timpii de acordare.

Concurenta este buna in piata, nimic de zis. Si salutam cu bucurie aceasta intrecere financiara din care se vad rezultate. Bancile au inceput sa acorde credite pe loc ori in aceeasi zi. Renuntand la greoaia adeverinta de venit, si inspectand veniturile prin intermediul ANAF, bancile au scurtat mult timpii de acordare.

Mai mult de atat, in ultima vreme, bancile au inceput sa ofere credite online pentru clientii care isi incaseaza veniturile prin ele si care au conturi de clienti pe platformele online proprii.

IFN-urile, pe de alta partea, continua acordarea de credite rapide facile, venind in piata cu produse din ce in ce mai accesibile pentru romani. Cele mai simpliste moduri de accesare pentru un credit nebancar sunt cele online, prin telefon, prin SMS si prin aplicatii ce pot fi descrcate de pe internet.

IFN-urile si-au inceput ascensiunea fulminanta dupa criza economica din 2008, insa in ultimul an au inceput usor sa regreseze datorita noilor restrictii din piata. Multe societati nebancare s-au reprofilat, altele si-au modificat produsele de creditare.

Tendinta, din observatiile noastre, este de marire a perioadei de acordare a creditelor nebancare si inasprire a conditiilor de accesare.

IFN-urile incep usor-usor sa treaca si ele la inspectarea veniturilor prin ANAF. De asemenea, incepe sa devina majoritara in randul societatilor nebancare, consultarea Biroului de Credit pentru examinarea trecutului clientilor.

Cu cat apar noi ingradiri in piata, cu atat clientii se inghesuie sa caute credite mai permisive, cu accent pe lipsa acelor ingradiri.

Cum s-ar caracteriza astazi un credit nebancar urgent online?

Un astfel de produs poate fi definit ca un imprumut acordat persoanelor care sunt capabile sa ramburseze sumele imprumutate, care detin veniturile necesare, care au un istoric satisfacator de creditare si un grad de indatorare situat sub limita admisibila.

IFN-urile resping multi clienti, mult mai multi decat ati crede. Sunt societati nebancare care resping mai mult de jumatate din cererile de creditare. Majoritatea cererilor respinse au drept motiv gradul de indatorare si scoringul din Biroul de Credit.

In registrul general BNR figura la data de 14 martie 2024 un numar de 166 de institutii finaciare nebancare care desfasoara ‘Activitati multiple de creditare’ (https://www.bnr.ro/files/d/RegistreBNR/ifn/RegistrulGeneral/registrul_general_ifn_active_tot.htm#a).

Multe IFN-uri sunt inscrise in Regstrul Special al BNR – “In conformitate cu prevedire art. 44 din Legea nr. 93/2009 rivind institutiile financiare nebancare, cu modificarile si completarile ulterioare, Banca Nationala a Romaniei realizand supravegherea prudentiala a institutiilor financiare nebancare inscrise in Registrul special, atat pe baza informatiilor furnizate de aceste entitati prin raportarile transmise, cat si prin inspectii la sediul instituiilor financiare nebancare si la unitatile teritoriale ale acestora, prin personalul imputernici in acest sens.” ( https://www.bnr.ro/Registre-si-Liste-717-Mobile.aspx)

In general, IFN-urile care acorda exclusiv microcredite, adica o parte insemnata din ceea ce noi numim credite nebancare urgente online, nu sunt deloc numeroase.

In fapt, institutiile nebancare inregistrate la BNR ca avand activitate exclusiv de microcreditare erau in februarie 2023 nu mai era nicio institutie. Anul anterior fusesera 2: Societatea de microfinantare Aurora IFN S.A (din Hunedoara) – a trecut la societati cu activitati multiple de creditare si BGA microcredite IFN (din Harghita) – a disparut din registrul societatilor active.

Celelalte IFN-uri care acorda microcredite au in portofoliu activitati multiple de creditare.

Avantajele creditelor nebancare urgente acordate online:

 • se acorda rapid – poti primii banii in mana in intervale de 24-48 de ore de la accesare
 • sunt accesibile din punct de vedere al conditiilor de eligibilitate
 • accepta venituri reduse in acord totusi cu gradul de indatorare admis
 • nu impun restrictii privitoare la vechimea in munca decat in cazuri izolate
 • nu solicita un anume tip de contract de munca
 • dobanda este fixa
 • costurile lunare sunt fixe
 • costurile sunt transparente
 • nu se practica comisioane decat la unele IFN-uri
 • nu necesita deplasari
 • contractul se semneaza electronic
 • sunt admisi si cei cu istoric negativ in unele cazuri
 • sunt inca IFN-uri care controleaza deloc veniturile.

Dezavantajele acestor produse financiare:

 • costuri ridicate
 • sume mici oferite
 • perioade scurte de accesare, fapt ce ingreuneaza rambursarea pentru ca clientii trebuie sa plateasca toata suma intr-o singura transa
 • penalizarile mari in caz de depasire a termenelor scadente
(Visited 1.082 times, 1 visits today)
Monica A.https://www.creditmix.ro/formular-contact/
Sunt pasionata de domeniul finantelor. Mare parte din timp mi-l petrec culegand informatii, analizand, cercetand, coreland. Imi place sa cred ca oferind informatie pe intelesul oamenilor, ofer si o sansa la o viata mai buna. Sunt un om caruia ii place sa gandeasca, sa se mentina in forma, cu gandire libera, fara prejudecati. Am un doctorat in simulare numerica si cativa ani de drept (nu toti!). Iubesc cartile, muzica, filmele... Si internetul. De peste sapte ani scriu articole pentru publicatii financiare online.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

GDRP | T&C | Privacy | Cookies