Acasă » Facilitati » Imprumut facil cu bonitate mica - Avantaje si dezavantaje

Imprumut facil cu bonitate mica – Avantaje si dezavantaje

Last update:

Cine se teme de bonitatea mica? Cei ce spera sa obtina un nou imprumut facil. Cat conteaza solvabilitatea intr-o accesare?

Cum obtii bani imprumut cu bonitate mica?

Bani imprumut cu bonitate mica cauta cei care au intarziat candva cu plata unei rate la banca iar salariul actual este unul scazut.

Sunt unele IFN-uri care vin cu oferte directe menite a sugera clientului exact nivelul dificultatii de accesare. Spre exemplu, cei de la CreditFix ne intampina cu cateva apelative sugestive pentru produsul lor de tip rapid cat si pentru cel de nevoi personale.

De asemenea, cei de la Ferratum ne promit la randul lor ca ne ofera imprumuturi pentru cei cu probleme in trecut.

Asadar, sunt societati nebancare care tin cont de aceasta solicitare din piata, adaptandu-si produsele de creditare si acestor doleante.

Persoanele care au avut candva probleme cu rambursarea unor credite aflate in cautarea nominatului imprumut nu-si doresc verificari de detaliu la instituiile unde aplica.

Sunt unele societati nebancare care accepta astfel de persoane datornice candva la banci.

Practic, aceste IFN-uri ne informeaza ca ofera credite indiferent daca in trecut ai rambursat la timp ratele sau nu.

Una peste alta, nu e nimic in neregula, fiecare firma stie cum sa-si acopere riscurile si sa verifice bonitatea clientilor. Unele aleg conditii de eligibilitate mai drastice si costuri mai mici, altele merg pe varianta de conditii de accesare mai permisive si costuri mai ridicate.

Care este pozitia institutiilor financiare fata de cei cu bonitate scazuta?

In cazul unui imprumut cu bonitate mica devine irelevanta informatia despre trecutul tau si relatia pe care ai avut la un moment dat cu un creditor anume. Posibil ca acele IFN-uri care acorda credite restantierilor sa fi optat pentru a solicita clientilor un venit actual mai mare, vechime in munca ori alte dovezi ale bonitatii actuale.

Ca sa imprumuti bani atunci cand ai o bonitate scazuta nu reprezinta o solutie tocmai functionala. Mai ales daca te imprumuti pentru a-ti plati datoriile vechi. Nu faci decat sa te afunzi si mai tare din punct de vedere financiar procedand astfel.

Nu dorim sa-i descurajam pe cei ce cauta sa se imprumute chiar daca nu au o bonitate multumitoare, insa, IFN-urile care ii accepta la finantare au costuri mari, iar sumele la care au acces sunt mici.

Ce sume se pot imprumuta cei cu probleme in trecut?

Daca vrei un imprumut de 1000 de euro ori daca vrei 5000 de euro, cu siguranta n-o sa poti accesa de la IFN-urile specializate in microcreditare.

Singurul IFN care accepta astfel de persoane si acorda sume mai mari de bani, din cunostintele noastre, este Credius. De la Credius puteti imprumuta pana la 50.200 de lei pentru perioade de maxim 5 ani.

1000 de euro puteti gasi si la CreditFix – prin creditul lor de nevoi personale in cuantum de maxim 10.000 de lei.

Mai sunt si alte societati nebancar la care puteti apela din postura de datornic, insa sumele maxime oferite de acestea nu sunt mari: Hora Credit, CreditPrime, Viva Credit (desi cei de la Viva Credit au lansat de curand o linie de credit de 20.000 lei – deci o suma mare in comparatie cu vechiul lor produs – aflat inca in portofoliu), etc.

Ce te-ar putea determina sa soliciti bani daca ai bonitate redusa?

  • s-ar putea sa ai o problema de natura medicala, tu sau cineva din familie: daca trebuie sa platesti niste analize, sa faci o lucrare dentara, o interventie chirurgicala, un tratament costisitor, etc.
  • vrei sa cumperi un produs de strica necesitata care se gaseste la reducere intr-un magazin. Daca ti s-a stricat centrala termica si ai gasit o oferta deosebita. Aceasta situatie poate fi valabila si pentur frigider, masina de spalat, etc.
  • trebuie sa cheltuiesti o suma mai mare de bani pentur un anumit eveniment neprevazut – un botez, o nunta, o aniversare, etc.
  • ai gasit o oferta de vacanta pe care n-ai vrea sa o ratezi. Aceast apoate fi o situatie in care sa apelezi la un imprumut urgent de bani pentru a-ti achita respectiva calatorie.
  • incepe copilul scoala si nu ai bani de rechizite. Sunt foarte multe cheltuieli toamna cand incep copiii scoala, asadar, daca nu ai niste economii la indemana iti va fi greu sa faci fata acestor cheltuieli. Aeasta situatie este una care te poate indemna sa apelezi la un imprumut.

Obtinerea unei sume de bani de la un IFN are avantaje dar si dezavantaje.

Printre avantajele imprumuturilor urgente de la IFN regasim: rapiditate de obtinere a banilor, acte putin, conditii lejere de accesare.

Printre dezavantaje amintim: costurile ridicate, penalizari mari in caz de intarzieri, sume mici la dispozitie, perioade reduse de accesare.

Cand esti in situatia de a avea nevoie de un imprumut urgent de bani, primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa obtii informatiile necesare accesarii unui credit avantajos. Daca intri in vrie n-o sa-ti ajute la nimic. Cel mai bine este sa cauti mai multe oferte, sa le compari si sa o alegi pe care care ti se potriveste.

Conditiile generale impuse de IFN-uri pentru obtinerea unui credit permisiv:

  • varsta intre 18 si 65 de ani (cu mici variatii de la un IFN la altul)
  • un cont in care sa incasezi salariul si un extras de cont care sa arate ca obtii venituri
  • o adresa de email si un telefon valabile
  • carte de identitate in termen.
  • mai nou un selfie cu CI.
(Visited 1.761 times, 1 visits today)
Monica A.https://www.creditmix.ro/formular-contact/
Sunt pasionata de domeniul finantelor. Mare parte din timp mi-l petrec culegand informatii, analizand, cercetand, coreland. Imi place sa cred ca oferind informatie pe intelesul oamenilor, ofer si o sansa la o viata mai buna. Sunt un om caruia ii place sa gandeasca, sa se mentina in forma, cu gandire libera, fara prejudecati. Am un doctorat in simulare numerica si cativa ani de drept (nu toti!). Iubesc cartile, muzica, filmele... Si internetul. De peste sapte ani scriu articole pentru publicatii financiare online.
GDRP | T&C | Privacy | Cookies