Acasă » Informative » Carduri pentru studenti si credite pentru studii

Carduri pentru studenti si credite pentru studii

Last update:

Esti eligibil pentru un card student sau credit pentru studii?

Bancile din Romania ofera solutii de finantare pentru tinerii care urmeaza o facultate si au un loc de munca, dar si pentru cei care nu lucreaza si nu au un loc de munca stabil.

Exista mai multe formule de credite si carduri ce se adreseaza studentiilor si tinerilor ce urmeaza o forma de invatamant.

Exista si diverse programe ce se adreseaza exclusiv tinerilor, programe care finanteaza perioadele de studii cu cheltuielile aferente.

Dar, criteriile de accesare pentru aceste credite si carduri pentru studenti nu sunt deloc simple. Exista multe conditii pe care tinerii trebuie sa le indeplineasca pentru a intra in posesia finantarii dorite.

Ce solutii de imprumut pentru studenti ofera bancile?

Cardul pentru studenti – Studentcard

In zona cardurilor de debit exista mai multe oferte, inclusiv pentru studenti. Spre exemplu oferta celor de la Raiffeisen – Studentcard – un card bancar ce se adreseaza studentilor, fara costuri si fara comsioane de intretinere, plus servicii gratuite de internet banking. Student Cardul Raiffeisen este valabil pentru tinerii cu varsta intre 18 si 25 de ani.

Cardul studentesc – Universitatea Sapientia

OTP Bank ofera Cardul Universitatea Sapientia, un card Visa emis in colaborare cu institutia de invatat ce vine in ajutorul studentilor dar si al profesorilor. Studentii beneficiaza de dobanzi avantajoase, cardul fiind atasat contului Junios. Acest instrument de plata are taxa de administrare zero, se poate folosit oriunde in lume si este disponobil in lei.

Card BT Omnipass

Banca Transilvania ofera Card BT Omnipass, ce vine la pachet cu asigurare de calatorie in straintate, internet banking, BT Pay, Apple Pay si cont curent. Acest pachet se adreseaza studentilor Mai exista si pachetul pentru tinerii ce urmeaza un liceu, acesta contine cont curent, card BT Omnipass si asigurare de calatorie in afara tarii.

Pachetul campus BCR

Pachetul campus BCR este iarasi o oferta ce se adreseaza tinerilor studenti.

Are zero costuri de administrare, internet si mobile banking fara limita de program, plus trei variante de design prietenos.

Campusul de la BCR iti ofera un cont curent in lei precum si un card de debit atasat, la care vei avea acces de pe telefon si laptop prin intermediul Internet si Mobile Banking.

Poti retrage numerar si interoga soldul, dar de aseemenea poti plati si facturi.

Creditul Gaudeamus

Creditul Gaudeamus de la Banca Transilvania este o forma personalizata de finantare pentru cei ce urmeaza o forma de invatamant.

Gaudeamus este destinat platiii taxelor de scolarizare, cheltueli legate de studii, cu valori de maxim 150 de euro lunar.

Prin creditul Gaudeamus se poate finnata plata taxelor de scolarizare, pe langa aceste cheltuieli amintite mai sus.

Acest produs este destinat celor ce participa la un program Work&Travel pe an. Gaudeamus este disponibil studentilor din invatamantul piblic dar si privat, atat pentru studii in Romania cat si in afara.

Creditul 10 BRD

La capitolul credite pentru studentii, BRD ofera mai multe tipuri de finatari, fiecare adresandu-se unei anumite categorii de tineri. Spre exemplu, creditul pentru studii se adreseaza tinerilor. Valoarea maxima a creditului este de 130.000 de lei fara garantii, perioada maxima de finantare fiind de 10 ani.

Pentru acordarea acestui credit de studii, BRD solicita venituri din salarii, pensii, dividende, drepturi de autor, chirii venituri din activitati independente.

Daca poti aduce cel putin 3 codebitori, poti mai suma accesata.

Creditul “10” este un imprumut pentru studii, ce poate finanta achizitia unui calculator, laptop ori imprimanta, carti ori plata chiriei. Creditul “10” are o valoare maxima de 12.000 de lei.

Acestea sunt doar cateva exemple de credite pentru tineri oferite de banci. Exista insa si alte tipuri de finantari ce se adreseaza acestei categorii de varsta, oferte despre care noi am mai discutat de-a lungul timpului.

Alte tipuri de finantari pentru tineri

Pe langa finantarile de la banci, exista si IFN-uri care vin in intampinarea tinerilor cu oferte de creditare.

Spre exemplu cei de la Axi Card vin cu ponturi pentru studentii in privinta cardurilor de credit.

Axi Card le ofera tinerilor suport in privinta cardurilor de credit pentru studentii, oferindu-le diverse sfaturi legate de aceasta tema: sa aleaga cardul de credit cu atentie, sa nu exagereze cu sumele imprumutate, sa cheltuiasca doar cat isi pot permite, sa faca lunar balanta, sa nu depaseasca limita de creditare pe card, sa nu te temi sa inchizi un card de credit daca acesta se dovedest pagubos pentru tine s.a.m.d.

Cardul Axi oferit de IFN-ul cu acelasi nume (Axi Finance IFN SA) se adreseaza inclusiv studentilor si tinerilor care indeplinesc conditiile de eligibilitate specifice produsului oferit.

In general tinerii studenti cauta sa obtina credite cu ori fara venit, unii dorind bani pentru continuarea studiilor, altii vrand sa participe la diverse conferinte si simpozioane.

Exista studenti care cauta sa se imprumute pentru derularea studiilor in tara ori in afara, de regula persoane care nu detin venituri si-si bazeaza cererea pe garantiile oferite de parinti.

(Visited 467 times, 1 visits today)
Monica A.https://www.creditmix.ro/formular-contact/
Sunt pasionata de domeniul finantelor. Mare parte din timp mi-l petrec culegand informatii, analizand, cercetand, coreland. Imi place sa cred ca oferind informatie pe intelesul oamenilor, ofer si o sansa la o viata mai buna. Sunt un om caruia ii place sa gandeasca, sa se mentina in forma, cu gandire libera, fara prejudecati. Am un doctorat in simulare numerica si cativa ani de drept (nu toti!). Iubesc cartile, muzica, filmele... Si internetul. De peste sapte ani scriu articole pentru publicatii financiare online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

GDRP | T&C | Privacy | Cookies