Credit urgent dar cu venituri certe

Orice credit rapid, bancar ori nebancar se acorda clientilor ce pot dovedi ca au venituri sustenabile. Adeverinta de venit nu mai este obligatorie.

Probabil ca ati observat ca majoritatea IFN-urilor si o parte inseamna a bancilor ofera clientilor credite rapide fara adeverinta de venit.

Daca va intrebati ce inseamna asta, va spunem noi: faptul ca in reclama bancilor si a IFN-urilor, gasiti aceasta sintagma de ‘credit fara adeverinta’, asta nu inseamna ca puteti sa solicitati un imprumut fara sa aveti un venit. In cazul bancilor si a unora dintre IFN-uri, nu este suficient sa aveti un venit, ci trebuie sa aveti un venit constant lunar, cu o anumita valoare (se solicita adica un venit minim net lunar).

Toate bancile se asigura ca-ti cunosc veniturile atunci cand te imprumuta, in majoritatea aceasta prospectare se realizeaza in baza adeverintei de venit. Ei bine, pentru ca intre o parte din bancile ce activeaza pe piata din Romania si cei de la ANAF s-au incheiat acorduri, prin care cei din urma sa ofere informatii despre veniturile clientilor (la cererea acestora expresa), nu se mai solicita ca obligatorie prezenta adeverintei de venit. Conditia esentiala este sa ai venituri care sa fie fiscalizate prin ANAF, adica sa apara in baza lor de date. Poti sa soliciti si tu ca simplu cetatean informatii despre veniturile tale din anii anteriori, printr-o simpla cerere la ANAF. Poti sa incepi completand un formular online, si apoi sa te deplasezi la sediul lor pentru a obtine un numar necesar la finalizarea inregistrarii online.

Deci, retineti ca, indiferent de natura creditului, fie el fara garantii, ori chiar cu garantii ipotecare, bancile nu-ti acorda creditul daca nu detii un venit stabil lunar.

Poti sa obtii un credit ipotecar de la IFN, fara ca veniturile sa fie conditie de eligibilitate, dar de regula si IFN-urile solicita existenta unui venit minim.

Vezi si   Bani imprumut fara verificari

Singura optiune pentru un client de a obtine credite rapide fara adeverinta de venit este amanetarea unor bunuri de valoare. Si pentru ca in ultimii ani, Casele de Amanet functioneaza si ele ca institutii financiare, putem spune ca produsele oferite de acestea sunt credite nebancare fara adeverinta de venit.

In cazul IFN-urilor lucrurile sunt mai simple. Exista multe IFN-uri ce acorda imprumuturi fara sa-ti solicite adeverinta de venit. Exista IFN-uri care au produse cu costuri diferentiate, in functie de prezenta ori absenta adeverintei de venit (ex. Credius).

De regula, creditele rapide fara adeverinta de venit obtinute de la IFN-uri nu implica sume de bani mari. Astfel, societatile financiare nu-si asuma riscuri mari. Practic riscurile sunt acorite din costurile ridicate ale acestor imprumuturi (microcreditele fiind un exemplu clar de produse financiare scumpe, dar care nu implica prezenta unei adeverinte de venit).

Majoritatea IFN-urilor care acorda credite fara adeverinta de venit, iti pun la dispozitie accesarea online a acestor produse. Tu trebuie sa te asiguri ca ai o copie scanata ori o fotografie atat dupa buletin cat si dupa extrasul de cont (de unde trebuie sa reiasa ca detii venituri necesare pentru rambursarea in bune conditii a sumei imprumutate).

Sunt si cazuri in care, oamenii prefera sa nu prezinte o adeverinta de venit, din alte motive decat din cele ale lipsei veniturilor. De exemplu, cei ce nu vor sa afle colegii de la serviciu ca ei acceseaza un credit, ori din simplu motiv ca eliberarea unei adeverinte de venit dureaza chiar si cateva saptamani.

Dupa cum spuneam mai sus, sumele pe care le poti accesa, prin apelarea la aceste credite rapide fara adeverinta de venit sunt de la 40.000 maxim la cei de la Credius, 5.000 de lei pentru un ExtraSimplu (produs marca IFN Extra Finance), 2000 la Telecredit, 2.000 de lei la Viva Credit, la 1.400 de lei la Ferratum (pentru prima accesare, ca altfel maximul oferit de Ferratum este de 10.000 lei), 3.500 la Ocean Credit, 2.000 de lei la SmileCredit, 2.000 lei la CreditPrime etc.

Vezi si   Exista banci care acorda credite mai usor decat altele?

Pentru un credit fara adeverinta de venit, mai trebuie sa indeplinesti niste conditii de eligibilitate, pe langa aceste aspecte legate de venit. Unele societati solicita o varsta minim (unele 18, altele 21). Altele solicita sa fii ceatean roman. Exista si societati ce solicita o factura de utilitati recenta.

Sunt societati nebancare care vor sa ai vechime. Spre exemplu, cei de la Credius solicita sa ai minim o luna vechime in munca.

Alte IFN-uri, cum sunt cei de la BRD Finance ori Cetelem solicita vechime mai mare; cel putin 3 luni vechime la locul actual de munca.

Motivele care te-ar putea determina sa apelezi la aceste credite fara adeverinta sunt numeroase. Plecand de la principala sursa de venit: venituri mici care nu-ti permit accesarea unor credite bancare mai ieftine, nevoia urgenta de bani (nu poti astepta sa ti se elibereze de la serviciu o adeverinta de venit), prezenta unor venituri intermitente, etc.

Din fericire bancile au renuntat la adeverinta de venit, pentru ca inspecteaza veniturile prin ANAF.

Si IFN-urile au inceput sa ofere credite cu verificare la ANAF. Procedura este mai simpla si mult mai rapida. Plus de asta, pentru ca si persoanele ce obtine venituri din activitati independente isi inregistreaza veniturile la ANAF (isi prognozeaza veniturile), si aceste persoane au acces la creditare fara adeverinta de venit.

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies