Acasă » Oferte nebancare » Credite rapide nebancare 2022. Ce e nou?

Credite rapide nebancare 2022. Ce e nou?

Last update:

Daca va intrebati ce mai e nou in domeniul creditelor rapide nebancare in acest an, va putem spune ca se maresc sumele ce pot fi accesate.

Ce se schimba in privinta creditelor rapide nebancare in 2022? Tineti aproape!

Credite rapide nebancare 2022 gasiti in portofoliul IFN-urilor, aceste produse putand fi accesate usor, rapid, fara multe acte.

Schimbarile produse in sectorul nebancar sunt destul de mari. Unele produse s-au modificat drastic – vezi creditul pana la salariu al celor de la Viva Credit, produs care s-a transformat intr-o linie de creditare pe cinci ani.

Dar mai sunt si alte modificari semnificative, ca de exemplu cardul Axi care si-a micsorat limita maxima de acordare de la 6.000 la 3.000 de lei.

Cei de la CreditFix si-au transformat produsul intr-o linie de creditare pe 5 ani, cu beneficiul oferit clientilor de a avea dobanda 0 pentru primele 62 de zile in cazul imprumuturilor mai mici de 2.000 de lei.

Alte produse s-au modificat putin, umblandu-se doar la limita maxima a imprumutului, ori la perioada de creditare (de regula perioada de creditare s-a marit).

Creditele rapide sunt o posibilitate de a face rost rapid de o suma de bani, pe care romanii au imbratisat-o din start. Le-a convenit aceasta metoda simpla de a obtine banii doriti, intr-un scurt limitat.

Tendinta de a accesa credite rapide nebancare manifestata in randul populatiei a luat amploare dupa criza economica din 2008, cand multi oameni s-au pierdut veniturile si au ajuns datornici ai bancilor. Ca datornici, acestia si-au capatat statutul de rau-platnic, alegandu-se cu un scoring negativ in Biroul de Credit.

Acest fapt a atras dupa sine manifestarea bancilor de a-i refuza la creditare. Si, iata cum, din aproape in aproape, romanilor restantieri li s-a interzis accesul la creditele bancare. Urmarea? Acestia si-au indreptat atentia catre IFN-uri, singurele firme de la care inca se mai puteau imprumuta. Din acest motiv exista o cerere destul de mare pentru credite Biroul de Credit.

Aceasta crestere a interesului pentru creditele rapide nebancare a fost urmata indeaproape de cerintele drastice ale bancilor vis-a-vis de creditele de nevoi personale imediat dupa criza. Cum bancile si-au inasprit conditiile de creditare, romanii au gasit alternative de finantare. Si iata cum se poate explica interesul tot mai crescut al acestora pentru imprumuturile nebancare.

Vezi si   Considerente despre Viva Credit. Nou produs 2022

Cum sunt vazute azi creditele nebancara si cum erau in trecut?

Multi dintre voi nu stiti, insa, cu ani in urma, romanii erau destul de circumspecti fata de creditele de la IFN. Nu mai vorbim de accesarile online. Increderea era destul de mica. Odata cu avansarea tehnologie si cu larga utilizare a telefoanelor mobile pentru navigarea pe internet, a crescut si interesul pentru creditele acordate online.

Chiar daca astazi conditiile de acordare a creditelor bancare s-au simplificat mult (nici macar adeverinta de venit nu mai este un impediment in calea accesarii unui credit de la banci), totusi, la IFN-uri e inca mai simplu si mai lejer.

Nu mai vorbim de faptul ca bancile accepta greu rau-platnici, pe cand la IFN-uri, aceasta categorie de clienti (deloc de neglijat) sunt mult mai bine primiti.

Tuturor ni se intampla sa avem situatii in viata cand ramanem fara bani si chiar atunci apar cine stie ce probleme stringente de rezolvat ce implica, fireste, sume mari de bani. Cand cei apropiat nu ne pot ajuta, trebuie sa apelam la un ajutor extern, adica la un credit. Daca avem nevoie de bani rapid, singura cale de a obtine imprumutul dorit intr-un timp scurt este accesarea unui imprumutul rapid nebancar online.

Creditele acordate 100% online de la IFN sunt calea de a rezolva o situatie de urgenta. De altfel, IFN-urile si recomanda sa accesam astfel de credite rapide doar in situatii de reala urgenta, nu pentru mofturi personale.

Conditiile de la IFN sunt mai flexibile inca decat ceea ce ofera bancile. Nu ti se cer multe documente, obtii bani rapid fara deplasari la sediul institutiei (cum este cazul la banca).

Bancile nu pot acorda credite online, datorita faptului ca, in sectorul bancar nu s-a legiferat posibilitata de a incheia un contract prin semnatura electronica. Deocamdata. Cu siguranta acest lucru se va petrece in viitorul apropiat.

Vezi si   Te califici pentru un imprumut Maimai credit? Ia-l in 15 minute!

IFN-urile, ca si bancile, sunt institutii de credite autorizate de BNR sa functioneze. Spre deosebire de banci, IFN-urile nu tin depozite de la populatie, ci acorda doar credite. Mai nou, in categoria IFN-urile au fost incluse si Casele de Amanet si societatile de leasing.

Exista mai multe tipuri de credite rapide nebancare, cele mai vizibile in piata fiind:

 • imprumutul rapid online fara acte fizice, acordat in baza unor scanuri dupa cartea de identitate si dupa extrasul de cont bancar unde clientul isi incaseaza venitul lunar. Acest tip de imprumut este oferit doar de societatile nebancare in conditii extrem de permisive. Nu ai nevoie de garantii ori de giranti. Perioadele de acordare sunt mici (de la cateva zile la cateva luni). Sumele de bani acordate sunt si ele restranse (pana la cateva mii de lei).
 • imprumutul rapid acordat cu acte la sediul IFN-ului ori la tine acasa (la domiciliul clientului). Acest tip de credit este unul caracterizat de dobanzi mai mici. In aceasta categorie de credite rapide nebancare se regasesc produsele acordate in conditii mai putin laxe. Sunt solicitate mai multe acte fizice, documente certe de venit, dovezi ale gradului de indatorare, etc. Contractele se semneaza de catre client in persoana, fie la sediul institutiei, fie la domiciliul clientului. Sumele ce pot fi astfel imprumutate sunt mai mari, iar perioadele de acordare urca pana la 5 ani, adica maximului de acordare al creditelor de nevoi personale de la banci. Aceste tipuri de produse sunt si garantare si negarantate. Daca optati pentru cele garantate, sumele pe care le puteti imprumuta sunt mai mari, iar perioadele de acordare cresc si ele simtitor. Daca alegeti produsele negarantate, perioadele de acordare sunt mai mici si sumele de bani la care aveti acces sunt si ele mai reduse.

Avantajele creditelor rapide nebancare:

 • poti opta pentru variantele cu garantie ori fara garantie, depinde de sumele pe care doresti sa le imprumuti si de dobanda pe care vrei sa o platesti (dobanda este mult mai mica in cazul sumele garantate, insa riscurile sunt mai mari)
 • nu ti se solicita multe acte
 • accesarea se face rapid, mai ales pentru creditele online unde intregul proces dureaza cateva minute
 • istoricul de creditare conteaza mai putin decat la banci
 • multe IFN-uri accepta restantieri la creditare
 • banii sunt obtinuti rapid, in unele cazuri poti sa dispui de suma imprumutata chiar si in cateva ore de la accesare
 • discretie
 • transparenta in costuri, fara comisioane ascunse
 • tu alegi cum sa accesezi, fie online, fie la ghiseu, fie direct la domiciliu
Vezi si   IFN-uri ce acorda imprumuturi restantierilor

Vorbind de ofertele noi de credite rapide nebancare 2020 va putem spune ca multe IFN-uri si-au schimbat produsele inca de anul trecut. Si in acest an am observat schimbari ale unor imprumuturi aflate in portofoliul societatilor nebancare.

Dintre noile oferte de credite rapide nebancare 2022, remarcam:

 • linia de credit pe cinci ani de la Viva Credit – transformarea vechiului credit pana la salariu
 • CreditFix si-a transformat produsul rapid intr-o linie de creditare pe 5 ani
 • produsele Credius care si-au luat o noua infatisare, IFN-ul dezvoltandu-si noi produse de creditare adaptate nevoilor unor categorii specifice de clienti (credite pentru diaspora, pentru IMM-uri, pentru pensionari, de reabilitare, etc.); Credius a urcat de asemenea limita maxima de creditare la 40.000 de lei, dar si-au modificat si perioada de finantare, aceasta ajugand intre 20 si 60 de luni.
 • nici cei de la Provident nu se lasa mai prejos, venind si ei cu noi oferte de creditare adaptate nevoilor imediate ale clientilor in functie de unele perioade specifice din an (o abordare foarte interesanta care prinde din ce in ce mai tare la publicul roman); plus ca, cei de la Provident au urcat limita de creditare a 20.000 lei.
 • Ferratum a moficiat de asemenea conditiile de creditare, oferind de acum si un credit in rate de pana la 10.000 de lei, pe o perioada fixa de 12 luni. Mai au inca in portofoliul vechiul lor produs de creditare in cuantum de la 200 la 1.400 de lei acordat pe perioade de 15, 30 ori 45 de zile.
(Visited 681 times, 1 visits today)
Monica A.https://www.creditmix.ro/formular-contact/
Sunt pasionata de domeniul finantelor. Mare parte din timp mi-l petrec culegand informatii, analizand, cercetand, coreland. Imi place sa cred ca oferind informatie pe intelesul oamenilor, ofer si o sansa la o viata mai buna. Sunt un om caruia ii place sa gandeasca, sa se mentina in forma, cu gandire libera, fara prejudecati. Am un doctorat in simulare numerica si cativa ani de drept (nu toti!). Iubesc cartile, muzica, filmele... Si internetul. De peste sapte ani scriu articole pentru publicatii financiare online.
GDRP | T&C | Privacy | Cookies