Acasă » Facilitati » De ce acorda IFN-urile credite fara dobanda?

De ce acorda IFN-urile credite fara dobanda?

Last update:

IFN-urile care ofera credite fara dobanda nu pun la batai sume prea mari de bani. Vezi ce conditii de eligibilate sunt si cat costa.

Un credit fara dobanda presupune ca la ramursare clientul achita valoarea imprumutului initial si eventuale comisioane fixe stabilite in contract. Asadar, te imprumuti fara sa platesti dobanda aferenta creditului conventional.

Contractarea unui credit acordat fara dobanda si fara alte taxe ori a unui produs de tip descoperire de cont reprezinta o facilitate pe care unele IFN-uri le pun la dispozitia clientilor noi pentru a si-i face fideli. Cel putin aceasta este parerea noastra.

Ca sa sintetizam, suntem de parere ca un credit fara dobanda reprezinta un produs de fidelizare oferit de IFN-uri.

Daca sunteti in cautarea unui imprumut dar nu stiti sigur care companii sunt de incredere pentru a va oferi un credit cu dobanda zero, o sa enumeram indata acele IFN-uri care au oferte de credite fara dobanda, ori au din cand in cand campanii promotionale cand ofera un astfel de discount.

Cele mai multe IFN-uri la care noi am observat astfel de credite fara dobanda sunt dintre societatile nebancare ce au in portofoliu microcredite, adica cele care imprumuta sume mici de bani pe perioade scurte de timp.

Dintre societatile nebancare la care puteti apela pentru un credit cu dobanda zero, daca sunteti client nou (nu ati avut in trecut o colaborare cu aceste societati), amintim aici:

Viva Credit – ofera o linie de creditare pe cinci ani, cu posibilitatea de rambursare in primele 30 de zile de la accesare, caz in care costul creditului este zero; de la Viva Credit puteti imprumuta pana la 3.000 de lei. Incepand din a 31-a zi, dobanda perceputa este de 1,2% pe zi.

CreditFix – ofera tot 10.000 de lei pe o perioada de 12 luni. Si produsul oferit de CreditFix pentru clientii noi este tot un credit fara dobanda. Daca vrei o suma mai mare de la CreditFix trebuie sa platesti dobanda. DAE-ul e fix la aceasta societate 4.108,31%.

Ferratumbank ofera de asemenea o linie de credit fara dobanda, accesibila 100% online. Poti accesa pana la 5.000 de lei. Aceasta oferta va incepe din luna mai 2023. Asa ca, fiti pe faza! Oricum, este bine sa rambursati pana la data scadenta creditul accesat, pentru ca dupa aceea se aplica dobanda.

V-ati prins ca aceste credite rapide fara dobanda nu va ofera sume mari imprumut, iar perioadele de acordare sunt destul de limitate?

In anii din urma existau mult mai multe firme nebancare care ofereau aceasta facilitate de cost zero la prima accesare. Astazi aproape ca numaram pe degete societatile ce acorda credite fara dobanda.

Ca o trasatura general, sumele de bani ce pot fi imprumutate variaza intre 200 si 4000 de lei.

Este foarte important sa retineti ca aceste credite au dobanda zero doar pe perioada prevazuta in contract. Daca intarziati rambursarea, veti plati dobanda aferenta. Si, nu uitati! Dobanda nu este deloc mica la microcredite!

S-ar putea ca un astfel de credit sa aiba totusi comisioane. Este bine sa aveti toate informatiile legate de costuri inainte de a semna contractul de imprumut.

Aprobarea creditului fara dobanda se face de obicei extrem de rapid. Deoarce se acceseaza in baza unui extras de cont si a unei copii dupa cartea de identitate, lucrurile se misca foarte usor. Aprobarea se face in cateva minute de la accesare daca faceti doavada unor venituri care sa va permita rambursarea sumele imprumutate.

Pentru accesare n-aveti decat sa completati formularele online de pe platformele societatii pe care ati ales-o si sa incarcati scanurile ori fotografiile dupa extrasul de cont si dupa buletin. Avand in vedere ca nu vi se solicita acte fizice, aceasta forma de accesare este una pe care o veti intalni in piata cu numele de credite doar cu buletinul de la IFN.

Actele, dupa cum vedeti, sunt reduse si se limiteaza de obicei la actul de identitate si la o dovada de venit.

Daca nu ai fost un avid al creditelor rapide online, asadar, nu esti luat in evidenta IFN-urilor ce acorda astfel de credite, poti imprumuta linistiti fara dobanda. Daca ai accesat deja la vreo societate, poti cauta si la celelalte amintite de noi mai sus.

Unele IFN-uri acorda banii in cateva ore, altele in maxim doua zile.

Creditele fara dobanda sunt o forma gasita de IFN-uri de a-si fideliza clientii pentru viitor.

Avantajele creditelor fara dobanda:

  • costuri zero
  • se acceseaza rapid
  • actele solicitate la accesare sunt limitate
  • conditiile de eligibilitate reduse

Dezavantaje:

  • astfel de credite pot fi insotite de comisioane, de aceea trebuie sa fiti atenti la contractul de credit
  • daca nu rambursati la timp, veti plati dobanzi mari, iar sumele se pot cumula si atinge niveluri foarte ridicate.

Conditiile de eligibilitate pentru creditele fara dobanda:

  • varsta minima variaza (18, 21, 24 ani, etc.)
  • venituri minime
  • un cont bancar unde sa-ti incasezi veniturile
  • sa fii cetatean roman

Creditul fara dobanda se acorda in conditii permisive, fiind disponibil pentru o categorie foarte mare de client. Unele IFN-uri accepta chiar si persoane cu istoric negativ.

Primul credit cu DAE 0% reprezinta o oportunitate pentru persoanele rationale, care stiu cum sa gestioneze un imprumut, fara a se ingloda in datorii. Daca rambursezi la timp un astfel de credit, n-ai de ce sa-ti faci griji. Daca nu esti sigur pe veniturile tale si nu stii daca vei reusi sa rambursezi la timp, mai bine sa nu accesezi.

(Visited 300 times, 1 visits today)
Monica A.https://www.creditmix.ro/formular-contact/
Sunt pasionata de domeniul finantelor. Mare parte din timp mi-l petrec culegand informatii, analizand, cercetand, coreland. Imi place sa cred ca oferind informatie pe intelesul oamenilor, ofer si o sansa la o viata mai buna. Sunt un om caruia ii place sa gandeasca, sa se mentina in forma, cu gandire libera, fara prejudecati. Am un doctorat in simulare numerica si cativa ani de drept (nu toti!). Iubesc cartile, muzica, filmele... Si internetul. De peste sapte ani scriu articole pentru publicatii financiare online.
GDRP | T&C | Privacy | Cookies