Imprumut nebancar doar cu buletin

Last update: octombrie 13, 2020

Cei interesati de accesarea unui credit nebancar doar cu buletinul 2020 se tem de verificarea veniturilor.

Ce sanse au aceste persoane sa obtina un credit doar in baza actului de identitate? Raspunsul ar fi: mici.

Daca ne raportam la legislatia actuala, un imprumut se acorda catre persoanele fizice in urma unei verificari a veniturilor la ANAF (si nu numai a veniturilor, ci si a datoriilor si a contractului de munca).

Sunt multi oameni care au ramas nostalgici dupa celebrul credit rapid doar cu buletinul ce se acorda in magazin, la achizitionarea unor electronice si electrocasnice.

Ce semnificatie are creditul doar cu buletinul?

De prinicipiu, majoritatea IFN-urilor acorda credite doar cu buletinul, daca ne gandim ca nicio institutie financiara nu mai solicita adeverinta de venit.

Aceasta abordare fiind una simplista, care are la baza doar ideea unor documente oficiale prezentate.

Dar, este important de stiut ca verificarea veniturilor la ANAF se face tot in baza unui document semnat, fizic ori electronic.

Actele doveditoare ale veniturilor ingreunau odinioara procesul de creditare, de aceea a fost atat de bine primita in piata aceasta colaborare intre institutiile financiare si cei de la ANAF.

Sunt multe societati astazi (inclusiv non-bancare) aflate in conexune live cu cei de la ANAF pentru verificarea veniturilor si pentru a le oferi clientilor un credit doar cu buletinul .

In alta ordine de idei, cei care cauta inversunati imprumuturi doar cu buletinul, nu sunt doar cei cu probleme de venit, ci si cei cu probleme de istoric de creditare.

Persoanele aflate pe lista neagra a Biroului de Credit, restantierii, sunt si ei dornici sa ocoleasca investigatia la ANAF.

In privinta acordarilor de credite catre cei cu istoric negrativ de creditare, lucrurile comporta o discutie mai ampla. In fapt, aici eeste vorba nu doar de verificarea la ANAF, ci si de consultarea Biroului de Credit ori a Centralei Riscului de Credit. (CRC).

Vezi si   Solutii pentru datornici la banci si la IFN

Verificarea veniturilor la ANAF este obligatorie?

Sunt multe persoane datornice in piata interesate direct de acest subiect, unele dintre ele confundand verificarea la ANAF cu cea din Biroul de Credit.

Unele IFN-uri nu pun asa mare accent pe istoricul de creditare, acceptand la finantare si clienti ce au avut probleme in trecut cu rambursarea ratelor.

Alternativa verificarii la ANAF este reprezentata in continuare de prezentarea unei adeverinte de venit ori de salariu completate de angajator.

Asumarea acesotr riscuri de catre IFN-uri se face insa in contrabalans cu dobanzile practicate.

La momentul actual, exista din ce in ce mai putine institutii care sa acorde un credit nebancar doar cu buletinul.

Chiar si in cazul creditelor online, verificarea veniturilor se face prin intermediul extrasului de cont solicitat la accesare.

E adevarat ca unele instiutii financiare solicita dovezi de venituri indirecte, dar si acestea trebuiesc justificate ori garantate.

IFN-urile care inca mai acorda credite la domiciliu, inspecteaza veniturilor prin intermediul fluturasului de salariu ori a cuponului de pensie.

Pentru cei care cred ca accesarea unui credit online este deosebit de simpla, le reamintim ca extrasul de cont nu este doar o fituica de unde banca ori IFN-uri isi scoate numarul de cont unde sa-ti trimita banii, ci este si o dovada de venit.

In fapt, multe institutii financiare atrag atentia clientilor ca din extrasul de cont trebuie sa reiasa veniturile obtinute in ultima perioada.

Acum, sinceri sa fim, nici pe vremea celebrului credit doar cu buletinul din anii anteriori crizei economice nu era un imprumut doar cu buletinul in sensul strict. Si atunci ti se cereau dovezi de venit. Au fost si exceptii, e adevarat, insa, nu multe, si nu la nivelul celebritatii la care ajunsese acest produs financiar.

Vezi si   Bani imprumut cu istoric negativ - Avantaje si dezavantaje

Astazi, acest produs a ajuns celebrul datorita numarului mare de restantieri ai bancilor, adica celor inscrisi in Biroul de Credit, care cauta sa se imprumute fara dovezi de venit si fara interogarea scoringului din BC. Obtinerea de credite pentru rau platnici este o doleanta a acestor persoane ce se regasesc pe listele de datornici ale BC ori CRC.

Cine mai acorda credite rapide doar cu buletinul 2020?

Si acum veti vrea sa aflati totusi daca mai exista sau nu imprumut doar cu buletinul. Ei bine, el exista, unele IFN-uri il practica pentru clientii deja existenti, cei pentru ale caror venituri exista dovezi prezentate deja societatii financiare in momentul accesarii primului imprumut.

Si acum, iata si cateva dintre IFN-urile din piata unde veti gasi credite doar cu buletinul (oferte asa cum sunt prezentate ele de societatile ce le acorda):

– Credius – oferta de credite rapide doar cu buletinul, fara adeverinta de salariu. Ofera credite persoanelor fizice in doar 2 ore de la accesare. La Credius aveti avantajul ca puteti imprumuta si sume de bani mai mari. Vi se cere totusi sa aveti o luna vechime in munca.
– CreditFix – credit doar cu buletinul – oferta cu banii in cont in doar doua ore. Accepta si rau-platnici. CreditFix ofera si credite in rate.
– Ferratum – rapid fara batai de cap – credit doar cu buletinul (cei de la Ferratum ne spun totusi ca acest concept este unul strict de marketing)
– Ocean Credit – o descoperirire de cont, echivalenta unui credit online fara acte doar cu buletinul – se adreseaza persoanelor fizice, cu servicii transparente si sigure.

Ca ele sunt multe alte IFN-uri, noi am enumerat cateva dintre cele mai vizibile oferte din piata, pe acest segment de creditare.

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies