Imprumut nebancar doar cu buletin

Persoanele dornice a accesa un credit nebancar doar cu buletinul incearca sa se eschiveze de la verificarea veniturilor.

Un imprumut nebancar doar cu buletinul are o anumita semnificatie in piata, in special pe segmentul online, si anume, este vorba de o permisivitate pe care o cauta multi clienti.

In fapt, toate bancile astazi acorda credite doar cu buletinul, pentru ca nu mai solicita adeverinta de venit. Verificarea veniturilor se face prin intermediul ANAF, cu acordul clientilor.

Si IFN-urile au trecut mai nou la inspectarea veniturilor prin ANAF, la un nivel incipient deoocamdata, dar banuim ca in curand se va generaliza aceasta initiativa.

De regula astfel de oferte doar cu buletinul sunt cautate indeosebi de cei aflati pe lista neagra a Biroului de Credit, de restantieri. Chiar daca exista argumente pro si contra acestei afirmatii, numarul restantierilor din piata impune o anumita tendinta.

Exista in dezbatere posibilitatea de restrictinare a dobanzilor la credite, inclusiv la cele nebancare. Efectul imediat al scaderii impuse a dobanzilor ar fi o crestere brusca a riscurilor de acordare pentru o plaja mare de clienti, fapt ce va conduce cu siguranta la o ingradire a accesului la creditare. Cu siguranta, scazand dobanzilor, IFN-urile nu-si vor mai asuma riscurile asociate creditelor acordare unor categorii vulnerabile de persoane, cum sunt cei inscrisi in Biroul de Credit, de exemplu. Sa va amintesc ca discutam de peste 800.000 de restantieri?

In fine, nu vom judeca noi din punct de vedere legislativ acordarea de credite, insa, atragem atentia ca, scazand mult dobanzile creditelor nebancare, IFN-urile nu-si vor mai asuma riscurile asociate unor imprumuturi permisive, fapt ce va conduce la o ingradire tacita a accesului la astfel de produse financiare.

Vezi si   Credite rau-platnici 2019 - Informatii utile pentru datornici

Revenind la subiectul propus de noi astazi, si anume, la imprumutul nebancar doar cu buletinul, va informam ca aceasta formulare nu este una completa, pentru ca, nicio institutie fiananciare nu mai acorda credite doar in baza cartii de identitate. Toate bancile si toate IFN-urile solicita dovezi de venit, in mod direct ori indirect. Bancile de exemplu au trecut la interogarea veniturilor folonsindu-se de ANAF (clientul trebuie sa-si dea acordul in scris), iar IFN-urile in marea lor majoritate merg pe dovezi frugale, de regula extrasul de cont bancar pe ultima luna, iar cele mai pretentioase institutii nebancare ajung si la fluturas de salariu ori adeverinta de venit.

Veti spune ca este usor sa prezinti un extras de cont bancar pe ultima luna. Da, este usor. Insa, din acel extras de cont trebuie sa reiasa ca v-au intrat niste venituri care ar putea sa va determine bonitatea suficienta pentru a fi considerati eligibili la imprumut. Asadar, nu este indeajuns sa aveti un extras de cont bancar, mai trebuie sa si aveti venituri.

Acum, sinceri sa fim, nici pe vremea celebrului credit doar cu buletinul din anii anteriori crizei economice nu era un imprumut doar cu buletinul in sensul strict. Si atunci ti se cereau dovezi de venit. Au fost si exceptii, e adevarat, insa, nu multe, si nu la nivelul celebritatii la care ajunsese acest produs financiar.

Astazi, imprumutul doar cu buletinul a ajuns celebrul datorita numarului mare de restantieri ai bancilor, adica celor inscrisi in Biroul de Credit, care cauta sa se imprumute fara dovezi de venit si fara interogarea scoringului din BC (vezi cum poti accesa credite rapide pentru rau-platnici).

Vezi si   Alternative de finantare/refinantare pentru rau-platnici

Si acum veti vrea sa aflati totusi daca mai exista sau nu imprumut doar cu buletinul. Ei bine, el exista, unele IFN-uri il practica pentru clientii deja existenti, cei pentru ale caror venituri exista dovezi prezentate deja societatii financiare in momentul accesarii primului imprumut.

Si acum, iata si cateva dintre IFN-urile din piata unde veti gasi credite doar cu buletinul (oferte asa cum sunt prezentate ele de societatile ce le acorda):

Credius – oferta de credite rapide doar cu buletinul, fara adeverinta de salariu. Ofera credite persoanelor fizice in doar 2 ore de la accesare. La Credius aveti avantajul ca puteti imprumuta si sume de bani mai mari. Vi se cere totusi sa aveti o luna vechime in munca.
CreditFix – credit doar cu buletinul – oferta cu banii in cont in doar doua ore. Accepta si rau-platnici. CreditFix ofera si credite in rate.
Ferratum – rapid fara batai de cap – credit doar cu buletinul (cei de la Ferratum ne spun totusi ca acest concept este unul strict de marketing)
Ocean Credit – o descoperirire de cont, echivalenta unui credit online fara acte doar cu buletinul – se adreseaza persoanelor fizice, cu servicii transparente si sigure.

Ca ele sunt multe alte IFN-uri, noi am spicuit cateva dintre cele mai vizibile oferte din piata, pe acest segment de creditare.

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies